Sommige mensen hebben hun Kerstmenu al in grote lijnen in hun hoofd in augustus. En andere mensen zijn zelfs de dag van het feest nog niet zeker wat ze gaan maken. Ben jij iemand van de eerste soort? Dan kan dit artikel jou inspireren voor Kerst 2023, wie weet. Maar ben je eerder iemand van de tweede soort, een uitsteller, die nu stilaan een lichte paniek begint te voelen, kortademigheid, en bij wie het koude zweet uitbreekt? Geen nood! Wij van 15 gram have your back! Voor jou selecteerden we 20 feestelijke desserts om je gasten heerlijk mee te verrassen. Van ontzettend eenvoudig, zoals een mascarpone dessert met aardbeien en meringue, tot een weelderige soezentoren. Maar steeds verrassend en origineel. Ontdek onze heerlijke desserts, klassiekers met een creatieve twist. De kers op de taart van een mooi diner, pure verwennerij die je gasten vast en zeker nog lang zullen bijblijven!

En voor zij die de artikels gemist hebben, we helpen je graag ook met inspiratie voor de hapjes, het voorgerecht, en het hoofdgerecht. Neem snel een kijkje.

En wil je het jezelf nog makkelijker maken? Check ons foodbag feestmenu! Dan bespaar je tijd door niet te hoeven winkelen en alles wordt al in mooie porties bezorgd. Lekker makkelijk, netjes en feestelijk!


Tiramisu met perzik en passievrucht


Tiramisu met perzik en passievrucht
Een heerlijke exotische tiramisu, met perzik en passievrucht. In de wintermaanden kan je perzik ook vervangen door ananas, papaya, kaki,... Bekijk recept



Chocolade moelleux met gezouten karamel


Chocolade moelleux met gezouten karamel
Moelleux is echt zo'n dessertje om mee uit te pakken tijdens de feestdagen. Verras je gasten met deze originele en heerlijke vulling van gezouten karamel! Bekijk recept



Soezentoren


Soezentoren
Maak indruk aan de feesttafel met een prachtige witte soezentoren of croquembouche. De soesjes worden gevuld met mascarpone en slagroom. Genieten met kerst! Bekijk recept



Citrusdessert met bloedappelsien


Citrusdessert met bloedappelsien
Verras je gasten met dit heerlijke citrusdessert. Het is fris en zurig met bloedappelsien. Een zalige combinatie van smaken en texturen! Bekijk recept



Panna cotta met gepocheerde vijgen


Panna cotta met gepocheerde vijgen
Panna cotta is een Italiaans dessert met gekookte room. De gepocheerde vijgen en pistachenoten passen er perfect bij, zeker in de herfst. Bekijk recept



Kokos-pandan panna cotta met ananasroosjes


Kokos-pandan panna cotta met ananasroosjes
Een heerlijk Oosters getint dessertje, dat je volledig op voorhand kan maken en er zo mooi uitziet. Pandanblad kan je in de Aziatische winkel kopen, maar kan je eventueel ook weglaten. Een zalig dessert dat zal smaken na een feestelijke maaltijd! Bekijk recept



Sneeuwwitte kerststronk


Sneeuwwitte kerststronk
De mooiste kerststronk die maak je zelf! Zoals deze rolcake met een sneeuwwitte vulling, mango en mooie zelfgemaakte witte chocoladesterren. Bekijk recept



Pavlova met frambozen


Pavlova met frambozen
Deze sneeuwwitte pavlova afgewerkt met frambozen is ideaal voor de feestdagen. Dit dessert is een taart van meringue die dus lekker zoet smaakt. Verwennerij! Bekijk recept



Île flottante


Île flottante
Île flottant is een klassieker uit de Franse dessertkeuken. Heerlijk lichte eiwitschuimpjes drijven in een overheerlijke crème anglaise. Pure verwennerij! Bekijk recept



Tiramisu met speculaas en advocaat


Tiramisu met speculaas en advocaat
Italiaanse tiramisu, maar met enkele lekkere toevoegingen van bij ons: deze tiramisu met speculaas en advocaat is overheerlijk. Een feestelijk dessert! Bekijk recept



Tiramisu kerstbûche


Tiramisu kerstbûche
Tiramisu blijft een topdessert, ook tijdens de feestdagen! We maken er een heerlijke rolbiscuit van, afgewerkt als een kerstbûche. Een klassieker met een twist waar je al je tafelgasten blij mee zal maken! Deze tiramisu kerstbûche moet je op voorhand maken, idealiter de ochtend voor de feestelijkheden. Bekijk recept



Semifreddo met frambozen en pistaches


Semifreddo met frambozen en pistaches
Semifreddo, een klassiek Italiaans dessert, is eigenlijk een bevroren mousse die veel weg heeft van een ijsje. Maar voor deze gelato heb je geen ijsmachine nodig! Een feestelijk en verfrissend dessert met frambozen en pistache voor een heerlijke smaak en prachtige kleuren! Bekijk recept



Hazelnoottiramisu


Hazelnoottiramisu
Tiramisu, dat lust nu eens werkelijk iedereen! Geef dit klassieke dessert een heerlijke twist, met hazelnoten. Hazelnootpasta wordt mee verwerkt in de mascarponeroom, er gaat wat hazelnootlikeur bij en tenslotte wordt het dessert afgewerkt met crunchy stukjes hazelnoot. Een zaligheid voor tijdens de feesten! Bekijk recept



Trifle met blauwe vruchten, mascarpone en speculaas


Trifle met blauwe vruchten, mascarpone en speculaas
Een trifle is een Engels dessert met verschillende laagjes. Deze lekkere variatie is met blauwe vruchten, mascarpone en speculaas. Makkelijk en feestelijk! Bekijk recept



Limoncello tiramisu


Limoncello tiramisu
Sluit je feestmaal af met een origineel en fris dessert: tiramisu met limoncello, citroen en blauwe bessen. Gegarandeerd scoren! Bekijk recept



Chocoladebavarois met frambozen


Chocoladebavarois met frambozen
Chocoladebavarois heeft een intensere en vollere smaak dan chocolademousse. En het smaakt heerlijk met frambozen. Een feestelijk en origineel dessert, presenteer in een mooi glaasje. Bekijk recept



Sabayon met kriekbier


Sabayon met kriekbier
Sabayon wordt klassiek met witte wijn gemaakt, maar is dus ook verrassend lekker met kriekbier. Nog enkele kriekjes erbij, en je hebt een zalig dessert. Bekijk recept



Brownie kerstboompjes


Brownie kerstboompjes
Een origineel dessertje of als koekje bij de koffie met Kerst: kerstboompjes gemaakt van brownie en versierd met allerlei lekkers. Bekijk recept



Mascarponedessert met aardbeien en meringue


Mascarponedessert met aardbeien en meringue
Een heerlijk dessert gemaakt op basis van een mascarponecrème, aardbeien en verkruimelde meringue. Heel eenvoudig te maken, een nagerecht dat je even dient te laten opstijven in de koelkast alvorens je er kan van smullen. Bekijk recept



Ananascarpaccio met kokosrijst en granaatappel


Ananascarpaccio met kokosrijst en granaatappel
Voor het dessert nemem we je mee naar een exotische bestemming met deze heerlijke Aziatische versie van rijstpap, met daarbij een gemarineerde ananascarpaccio en afgewerkt met granaatappel en krokante gepofte quinoa. Heerlijk met een glaasje goede rum erbij! Bekijk recept