Mascarponedessert met aardbeien en meringue

75 MIN
4 personen
Mascarponedessert met aardbeien en meringue

Een heerlijk dessert gemaakt op basis van een mascarponecrème, aardbeien en verkruimelde meringue. Heel eenvoudig te maken, een nagerecht dat je even dient te laten opstijven in de koelkast alvorens je er kan van smullen.

Ingrediënten

  • 500 g aardbeien
  • 250 g mascarpone
  • 4 takjes munt
  • 1 vanillestokje
  • 4 el Cointreau
  • 100 g meringues
  • 100 g poedersuiker

BEREIDING

  1. Verkruimel de meringues.
  2. Meng de mascarpone met de zaadjes van het vanillestokje, de poedersuiker en de cointreau.
  3. Snij de aardbeien in plakjes.
  4. Vul glaasjes met laagjes mascarpone-crème, aardbeien en verkruimelde meringue. Eindig met mascarpone-crème. Laat minstens 1 uur opstijven in de koelkast.
  5. Serveer met een takje munt.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 546.83 kcal
Koolhydraten 61.97 g
waarvan suikers 53.71 g
Vet 28.65 g
waarvan verzadigd 19.44 g
Proteïnen 6.31 g
Vezels 3 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin