Soezentoren

70 MIN
12 stuks
Soezentoren

Maak indruk aan de feesttafel met een prachtige witte soezentoren of croquembouche. De soesjes worden gevuld met mascarpone en slagroom. Genieten met kerst!

Ingrediënten

  • 125 ml melk
  • 100 g boter
  • 4 el suiker
  • snufje zout
  • 150 g bloem, gezeefd
  • 4 eieren, losgeklopt
  • 250 ml slagroom
  • 250 g mascarpone
  • 1 vanillestokje, uitgeschraapt
  • 1 citroen, geperst en geraspt
  • 370 g poedersuiker

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 170 °C.
  2. Breng de melk aan de kook. Roer er 125 milliliter water, de boter, een eetlepel suiker en een snufje zout door.
  3. Voeg daarna de bloem toe. Roer goed tot een stevig beslag. Schep het mengsel over in een kom en laat even afkoelen. Meng er dan met een staafmixer de losgeklopte eieren één voor één door.
  4. Doe het gladde beslag in een spuitzak. Spuit 40 bolletjes op een met bakpapier bedekte bakplaat.
  5. Bak de soesjes 25 minuten gaar in de oven. Laat afkoelen.
  6. Klop de slagroom op met de rest van de suiker tot een schuimige massa. Roer er de mascarpone en het vanille-merg door. Voeg ook de citroenzeste toe. Meng alles goed om.
  7. Doe het roommengsel in een spuitzak en prik een gaatje in de soesjes. Vul ze zo met het mengsel.
  8. Roer het citroensap en de poedersuiker met enkele eetlepels water. Meng goed tot een wit glazuur. Dompel de soesjes in het glazuur en schik ze tot een toren.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 435.63 kcal
Koolhydraten 47.02 g
waarvan suikers 38.05 g
Vet 25.19 g
waarvan verzadigd 15.31 g
Proteïnen 5.43 g
Vezels 0.37 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin