Trifle met blauwe vruchten, mascarpone en speculaas

25 MIN
4 personen
Trifle met blauwe vruchten, mascarpone en speculaas

Een trifle is een Engels dessert met verschillende laagjes. Deze lekkere variatie is met blauwe vruchten, mascarpone en speculaas. Makkelijk en feestelijk!

Ingrediënten

  • 150 g blauwe bessen
  • 150 g braambessen
  • 6 koekjes speculaas, grof gehakt
  • 60 g witte chocolade, geraspt
  • 2 eieren, gesplitst
  • 250 g mascarpone
  • 100 g suiker
  • 1 vanillestokje, uitgeschraapt

BEREIDING

  1. Klop de eidooiers met de suiker tot een schuimige massa. Meng er de mascarpone onder en roer goed.
  2. Roer het merg van het vanillestokje door het mascarponemengsel.
  3. Klop de eiwitten schuimig en spatel ze voorzichtig onder het mascarponemengsel.
  4. Vul de glaasjes met een laagje fruit, dan een laagje mascarpone en dan de speculaaskruimels. Rasp hierover de witte chocolade. Herhaal dit een tweede keer. Laat even afkoelen in de koelkast en seveer koud.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 557.1 kcal
Koolhydraten 47.3 g
waarvan suikers 42.54 g
Vet 36.41 g
waarvan verzadigd 23.17 g
Proteïnen 8.53 g
Vezels 5.32 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin