Zo red je te zout eten

Zo red je te zout eten

Je hebt uren in de keuken gestaan, alles zorgvuldig bereid en dan proef je nog voor een laatste keer van je gerecht: te zout! Of je nu bent uitgeschoten met je zoutvaatje of net dat beetje te veel hebt toegevoegd, niets is zo erg als een maaltijd die doet denken aan zeewater. Geen paniek! Wij geven je de beste tips & tricks om je gerecht te redden.

Lees artikel

6 essentiële tools voor de keuken

6 essentiële tools voor de keuken

Naast kwalitatieve ingrediënten is goed kookmateriaal de basis om van een goede chef een geweldige chef te maken. Met de juiste keukentools kook je niet alleen makkelijker en beter, het gaat ook een pak sneller. En nee dat hoeven geen dure, grote spullen te zijn. Deze 6 eenvoudige tools zijn een must voor elke (hobby)kok!

Lees artikel

Pesto zelf maken in 5 stappen

Pesto zelf maken in 5 stappen

Zelf pesto maken, klinkt voor velen nog steeds als een uitdaging maar eens je het een keertje geprobeerd hebt, ga je nooit meer terug naar die ‘pottekes’ uit de supermarkt. Het neemt hooguit 5 minuten in beslag en vergt vooral flexibiliteit, creativiteit en veel proefwerk. Alles hangt af van het moment waarop je pesto maakt, welke ingrediënten je kiest en hoe lang je de pesto laat ‘trekken’. Klinkt ingewikkeld? Wel nee, met ons 5-stappenplan maak je iedere keer de perfecte pesto.

Lees artikel

Zo kook je snel en efficiënt

Zo kook je snel en efficiënt

Een goed voorbereid kok is er twee waard, of kan toch op z'n minst dubbel zo snel koken! De kooktijd die we bij onze recepten aangeven, is een gemiddelde. Een beginnende kok zal er wat langer over doen, ervaren hobbykoks zullen de gerechten zelfs sneller op tafel toveren.

Lees artikel