Gepocheerd ei: oefening baart delicate kunst

Witte vis met spinaziepuree en een gepocheerd eitje

Menig ervaring kok begint al te bibberen bij de gedachte aan een trillend gepocheerd eitje. Op zich is het heel eenvoudig, maar alles moet wel kloppen. Het is een delicate techniek en het durft soms wel eens te mislukken. Maar vrees niet, met een beetje oefening en enkele tips kan iedereen een perfect smeuïg gepocheerd eitje produceren. En het is de moeite waard: het maakt een gerecht echt af. Heerlijk bij vis, vegetarische gerechten en salades.

Lees artikel

10x originele pestorecepten

Couscous met geroosterde groenten, geitenkaas en notenpesto

Pesto, de Italiaanse sausklassieker uit Genua, wie vind ‘m niet lekker? De klassieke saus op basis van verse basilicum, Parmezaanse kaas, pijnboompitjes, olijfolie en knoflook is erg populair vanwege zijn rijke smaak. Omdat we graag creatief zijn in de keuken bedachten we verschillende variaties voor groene pesto.

Lees artikel

De herfst op je bord!

Ovenschotel met witloof, peer en geitenkaas

Begrijp ons niet verkeerd, telkens wanneer een nieuw seizoen voor de deur staat zien we daar reikhalzend en vol culinair verlangen naar uit. Maar... de herfst? Dat is nu toch echt wel wat bijzonders niet? Herfst is: een ontploffing van kleuren, oogst, jacht, rijpheid, volle diepe scherpe smaken, overvloedigheid… Een soort van ultieme climax alvorens het doek en de blaadjes vallen over alweer een jaar. Het is de spectaculaire zonsondergang voor de donkere en koude nacht van de winter. Ja excuseer … herfst, daar worden we soms een beetje (te) lyrisch van.

Lees artikel

Verrassende veggieburgers. Zo maak je ze zelf!

Fetaburger met frisse groentjes en aardappelwedges

Veggieburgers are here to stay! De tijd dat vegetarische burgers saaie lapjes droge - tja, wat zat daar eigenlijk in? - waren, is definitief voorbij! Bij onze 15gram Foodbox leveren we ook heerlijke vegetarische en zelfs vegan burgers. Ideaal voor een avondje dat het snel mag gaan. Maar een lekkere vegetarische burger kan je ook zelf maken! Wat denk je bijvoorbeeld van een verrassende krokante fetaburger, wortelburgers of een linzenburger? Wij tonen je hoe je die maakt. Do try this at home...

Lees artikel

9 originele ideetjes voor de boterhammendoos en het vieruurtje

Duikboot boterhammendoos

Nu het schooljaar weer gestart is, zijn alle ideetjes voor het vullen van die lunchdoos - voor zowel groot als klein - meer dan welkom. Waarom niet eens gaan voor een lunchdoos zonder brood? Of wat denk je van een rupswrap, een eiermuffin of een duikboot boterhammendoos voor de kinderen? Met deze ideetjes zal je zeker scoren. We voegen ook nog drie verrassende vieruurtjes toe, gewoon omdat we jullie graag verwennen.

Lees artikel

Terug naar school: zo verwen je jouw kinderen

Fish & chips met citroenmayonaise en salade

Het is zo ver! Terug naar school. Die eerste drukke schoolweek is daar. Het is opnieuw even wennen om in dat ritme te geraken. Daarom selecteerden wij 10 gerechten die je gemakkelijk kan klaarmaken én waarmee je de schoolgaande jeugd zal verwennen. Succes gegarandeerd met deze eenvoudige ingrediënten die je in 1-2-3 omtovert tot lekkere gerechten.

Lees artikel

7x de origineelste hamburgers

Aziatische burger met kip en sesamfrietjes

Een lekkere, sappige hamburger, dat smaakt altijd! Een klassieke versie met lekker rundsgehakt, een plakje tomaat, gestoofde uitjes, een blaadje sla en een knapperig broodje, daar kan je niets mis mee doen. Aan de andere kant mag het soms ook iets origineler zijn. Want er zijn zoveel variaties mogelijk!

Lees artikel

8 keer pita, telkens anders gevuld

Kipgyros met pitabroodjes

Pitabroodjes, een echte voorraadkasttopper die iedereen in huis moet hebben. Zolang de verpakking gesloten blijft, bewaren ze héél lang. Of eens geopend, bewaar ze nog een aantal dagen in de koelkast. We geven je een heleboel ideetjes om deze heerlijke zachte platbroodjes op te vullen. Of misschien heb je wel wat tijd en zin in een uitdaging? Probeer dan zeker eens het eerste recept, de originele Griekse souvlakia, waarbij je zelf pitabroodjes from scratch maakt. Leuk en lekker!

Lees artikel

Slow food: koken als je lekker veel tijd hebt!

Tagliatelle Bolognese

Heb je plots veel tijd? Het ideale moment om eens aan 'slow cooking' te doen. Door gerechten lang en op een laag vuurtje te laten pruttelen, krijgen ze een heel intense smaak en wordt vlees heel mals. Heerlijk, en de meeste slow food gerechten zijn ook ideaal om in te vriezen. We zetten de heerlijkste stoofpotjes die lekker lang mogen pruttelen op een rijtje.

Lees artikel

8 verrassende recepten met platvis

Tongschar met broccolipuree en citroen-botersaus

Lust jij wel graag eens een visje? Wij ook! Wist je dat de vissen op te delen zijn in twee grote categorieën: de rondvissen en de platvissen. Bekende rondvissen zijn bijvoorbeeld kabeljauw en zalm. Ze zwemmen rechtop en hebben een dikke, ronde buik met een buikholte. Rondvissen kan je fileren in 2 grote filets.

Lees artikel