8 keer pita, telkens anders gevuld

Kipgyros met pitabroodjes

Pitabroodjes, een echte voorraadkasttopper die iedereen in huis moet hebben. Zolang de verpakking gesloten blijft, bewaren ze héél lang. Of eens geopend, bewaar ze nog een aantal dagen in de koelkast. We geven je een heleboel ideetjes om deze heerlijke zachte platbroodjes op te vullen. Of misschien heb je wel wat tijd en zin in een uitdaging? Probeer dan zeker eens het eerste recept, de originele Griekse souvlakia, waarbij je zelf pitabroodjes from scratch maakt. Leuk en lekker!

Lees artikel

Slow food: koken als je lekker veel tijd hebt!

Tagliatelle Bolognese

Heb je plots veel tijd? Het ideale moment om eens aan 'slow cooking' te doen. Door gerechten lang en op een laag vuurtje te laten pruttelen, krijgen ze een heel intense smaak en wordt vlees heel mals. Heerlijk, en de meeste slow food gerechten zijn ook ideaal om in te vriezen. We zetten de heerlijkste stoofpotjes die lekker lang mogen pruttelen op een rijtje.

Lees artikel

8 verrassende recepten met platvis

Tongschar met broccolipuree en citroen-botersaus

Lust jij wel graag eens een visje? Wij ook! Wist je dat de vissen op te delen zijn in twee grote categorieën: de rondvissen en de platvissen. Bekende rondvissen zijn bijvoorbeeld kabeljauw en zalm. Ze zwemmen rechtop en hebben een dikke, ronde buik met een buikholte. Rondvissen kan je fileren in 2 grote filets.

Lees artikel

Back to school weekmenu: 7x klaar in 30 min

Steak met champignonroomsaus, veldsla en frietjes

Binnen een weekje is het zover, back to school! Het nieuwe schooljaar staat voor de deur, en dat brengt uiteraard de nodige drukte met zich mee... Dan kan je er maar beter voorbereid aan beginnen. Maar we helpen je graag op weg. We stelden een lekker en gevarieerd weekmenu samen met lekkere en snelle gerechten, waar het hele gezin van zal smullen. 7x klaar in 30 minuten! En om het je nog gemakkelijker te maken, 3 gerechten uit het menu kan je ook bij de 15gram Foodbox bestellen. Maandag 2 september bij je thuis geleverd, dus een echte kick-start van het nieuwe schooljaar. Veel succes!

Lees artikel

10 heerlijke zomertoppers in augustus

Watermeloen ijsthee

Hallo augustus! De zomervakantie is al halfweg, maar het glas is half vol, en we kijken nog naar een zalige maand met veel zon (hopelijk), zomerse avonden op het terras en heerlijke groenten en fruit die nu helemaal in seizoen zijn. In augustus kan je op en top genieten van de eerste knolselder uit de tuin, verse maïs, de eerste pompoenen, appelen en peren vers geplukt van de boom, sappige druiven en meloenen, pruimen en verse vijgen. Was het maar elke maand augustus zou je bijna denken! Hierbij 10 gerechten die je zeker deze maand eens moet maken.

Lees artikel

7x zelfgemaakt, zoveel lekkerder!

Zelfgemaakte fishsticks met spinaziepuree en tartaarsaus

Er zijn heel wat dingen die we in de winkel kopen die voorgemaakt zijn. Hé, dat is ok, we hebben het allemaal wel eens druk. Maar met een beetje extra tijd en liefde kan je veel ook zelf maken. Het is gezonder, goedkoper en je weet wat je eet. En soms, meer zelfs: meestal, is het ook nog eens heel gemakkelijk! Zelfgemaakt lekkers, win-win-win noemen wij dat!

Lees artikel

7 tips voor het perfecte gehaktbrood

Gehaktbrood in hazelnotenjasje met knolselderpuree en een slaatje

Pure nostalgie op het bord, een heerlijk gehaktbroodje of fricandon! Ideaal comfort food voor de (nakende?) herfst. Mooi donkerbruin en krokant gebakken vanbuiten en nog lekker sappig en misschien zelfs nog een tikkeltje rosé vanbinnen, dát is de kunst! Helaas bestaat er geen magisch recept, zodat het altijd lukt. Het hangt van zoveel factoren af: de kwaliteit en het vochtgehalte van het gehakt, de grootte van het gehaktbrood en de kracht van je oven...

Lees artikel