9 originele ideetjes voor de boterhammendoos en het vieruurtje

Duikboot boterhammendoos

Nu het schooljaar weer gestart is, zijn alle ideetjes voor het vullen van die lunchdoos - voor zowel groot als klein - meer dan welkom. Waarom niet eens gaan voor een lunchdoos zonder brood? Of wat denk je van een rupswrap, een eiermuffin of een duikboot boterhammendoos voor de kinderen? Met deze ideetjes zal je zeker scoren. We voegen ook nog drie verrassende vieruurtjes toe, gewoon omdat we jullie graag verwennen.

Lees artikel

Terug naar school: zo verwen je jouw kinderen

Fish & chips met citroenmayonaise en salade

Het is zo ver! Terug naar school. Die eerste drukke schoolweek is daar. Het is opnieuw even wennen om in dat ritme te geraken. Daarom selecteerden wij 10 gerechten die je gemakkelijk kan klaarmaken én waarmee je de schoolgaande jeugd zal verwennen. Succes gegarandeerd met deze eenvoudige ingrediënten die je in 1-2-3 omtovert tot lekkere gerechten.

Lees artikel

7x de origineelste hamburgers

Aziatische burger met kip en sesamfrietjes

Een lekkere, sappige hamburger, dat smaakt altijd! Een klassieke versie met lekker rundsgehakt, een plakje tomaat, gestoofde uitjes, een blaadje sla en een knapperig broodje, daar kan je niets mis mee doen. Aan de andere kant mag het soms ook iets origineler zijn. Want er zijn zoveel variaties mogelijk!

Lees artikel

8 keer pita, telkens anders gevuld

Kipgyros met pitabroodjes

Pitabroodjes, een echte voorraadkasttopper die iedereen in huis moet hebben. Zolang de verpakking gesloten blijft, bewaren ze héél lang. Of eens geopend, bewaar ze nog een aantal dagen in de koelkast. We geven je een heleboel ideetjes om deze heerlijke zachte platbroodjes op te vullen. Of misschien heb je wel wat tijd en zin in een uitdaging? Probeer dan zeker eens het eerste recept, de originele Griekse souvlakia, waarbij je zelf pitabroodjes from scratch maakt. Leuk en lekker!

Lees artikel

Slow food: koken als je lekker veel tijd hebt!

Tagliatelle Bolognese

Heb je plots veel tijd? Het ideale moment om eens aan 'slow cooking' te doen. Door gerechten lang en op een laag vuurtje te laten pruttelen, krijgen ze een heel intense smaak en wordt vlees heel mals. Heerlijk, en de meeste slow food gerechten zijn ook ideaal om in te vriezen. We zetten de heerlijkste stoofpotjes die lekker lang mogen pruttelen op een rijtje.

Lees artikel

8 verrassende recepten met platvis

Tongschar met broccolipuree en citroen-botersaus

Lust jij wel graag eens een visje? Wij ook! Wist je dat de vissen op te delen zijn in twee grote categorieën: de rondvissen en de platvissen. Bekende rondvissen zijn bijvoorbeeld kabeljauw en zalm. Ze zwemmen rechtop en hebben een dikke, ronde buik met een buikholte. Rondvissen kan je fileren in 2 grote filets.

Lees artikel

Back to school weekmenu: 7x klaar in 30 min

Steak met champignonroomsaus, veldsla en frietjes

Binnen een weekje is het zover, back to school! Het nieuwe schooljaar staat voor de deur, en dat brengt uiteraard de nodige drukte met zich mee... Dan kan je er maar beter voorbereid aan beginnen. Maar we helpen je graag op weg. We stelden een lekker en gevarieerd weekmenu samen met lekkere en snelle gerechten, waar het hele gezin van zal smullen. 7x klaar in 30 minuten! En om het je nog gemakkelijker te maken, 3 gerechten uit het menu kan je ook bij de 15gram Foodbox bestellen. Maandag 2 september bij je thuis geleverd, dus een echte kick-start van het nieuwe schooljaar. Veel succes!

Lees artikel

10 heerlijke zomertoppers in augustus

Watermeloen ijsthee

Hallo augustus! De zomervakantie is al halfweg, maar het glas is half vol, en we kijken nog naar een zalige maand met veel zon (hopelijk), zomerse avonden op het terras en heerlijke groenten en fruit die nu helemaal in seizoen zijn. In augustus kan je op en top genieten van de eerste knolselder uit de tuin, verse maïs, de eerste pompoenen, appelen en peren vers geplukt van de boom, sappige druiven en meloenen, pruimen en verse vijgen. Was het maar elke maand augustus zou je bijna denken! Hierbij 10 gerechten die je zeker deze maand eens moet maken.

Lees artikel

7x zelfgemaakt, zoveel lekkerder!

Zelfgemaakte fishsticks met spinaziepuree en tartaarsaus

Er zijn heel wat dingen die we in de winkel kopen die voorgemaakt zijn. Hé, dat is ok, we hebben het allemaal wel eens druk. Maar met een beetje extra tijd en liefde kan je veel ook zelf maken. Het is gezonder, goedkoper en je weet wat je eet. En soms, meer zelfs: meestal, is het ook nog eens heel gemakkelijk! Zelfgemaakt lekkers, win-win-win noemen wij dat!

Lees artikel