De lekkerste originele pizza maak je zelf!

Griekse pizzetta's

Iedereen gaat wel eens graag eten bij een pizzeria of bestelt af en toe een pizza om te laten leveren. Maar eigenlijk is het ook heel gemakkelijk om zelf pizza thuis te maken, en vaak sneller dan dat je een pizzakoerier moet laten komen. Zelf je deeg maken kan plezant zijn, maar in de supermarkt verkopen ze ook kant-en-klare degen die lekker gemakkelijk zijn en bovendien ook goed smaken.

Lees artikel

Zo maak je pesto in 5 stappen

Zo maak je pesto in 5 stappen

Zelf pesto maken, klinkt voor velen nog steeds als een uitdaging maar eens je het een keertje geprobeerd hebt, ga je nooit meer terug naar die ‘pottekes’ uit de supermarkt. Het neemt hooguit 5 minuten in beslag en vergt vooral flexibiliteit, creativiteit en veel proefwerk. Alles hangt af van het moment waarop je pesto maakt, welke ingrediënten je kiest en hoe lang je de pesto laat ‘trekken’. Klinkt ingewikkeld? Wel nee, met ons 5-stappenplan maak je iedere keer de perfecte pesto.

Lees artikel

It's a wrap! Heerlijke snelle gevulde wraps

Mexicaanse vistaco's met geroosterde tomatensalsa

Waarom het altijd een goed idee is om een pak tortilla wraps in huis te hebben? Hét is de ideale manier om een snelle, voedzame en lekkere maaltijd op tafel te toveren! Van restjes oprollen in een wrap als handige on-the-go lunch tot een volwaardige maaltijd waar iedereen uit het vuistje van kan smullen.

Lees artikel

10 heerlijke zomertoppers in augustus

Lasagne van courgetterolletjes

Hallo augustus! De zomervakantie is al halfweg, maar het glas is half vol, en we kijken nog naar een zalige maand met veel zon (hopelijk), zomerse avonden op het terras en heerlijke groenten en fruit die nu helemaal in seizoen zijn. In augustus kan je op en top genieten van de eerste knolselder uit de tuin, verse maïs, de eerste pompoenen, appelen en peren vers geplukt van de boom, sappige druiven en meloenen, pruimen en verse vijgen. Was het maar elke maand augustus zou je bijna denken! Hierbij 10 gerechten die je zeker deze maand eens moet maken.

Lees artikel

Zo red je te zout eten

Zo red je te zout eten

Je hebt uren in de keuken gestaan, alles zorgvuldig bereid en dan proef je nog voor een laatste keer van je gerecht: te zout! Of je nu bent uitgeschoten met je zoutvaatje of net dat beetje te veel hebt toegevoegd, niets is zo erg als een maaltijd die doet denken aan zeewater. Geen paniek! Wij geven je de beste tips & tricks om je gerecht te redden.

Lees artikel

6 essentiële tools voor de keuken

6 essentiële tools voor de keuken

Naast kwalitatieve ingrediënten is goed kookmateriaal de basis om van een goede chef een geweldige chef te maken. Met de juiste keukentools kook je niet alleen makkelijker en beter, het gaat ook een pak sneller. En nee dat hoeven geen dure, grote spullen te zijn. Deze 6 eenvoudige tools zijn een must voor elke (hobby)kok!

Lees artikel