7 tips voor het perfecte gehaktbrood

Gehaktbrood in hazelnotenjasje met knolselderpuree en een slaatje

Pure nostalgie op het bord, een heerlijk gehaktbroodje of fricandon! Ideaal comfort food voor de (nakende?) herfst. Mooi donkerbruin en krokant gebakken vanbuiten en nog lekker sappig en misschien zelfs nog een tikkeltje rosé vanbinnen, dát is de kunst! Helaas bestaat er geen magisch recept, zodat het altijd lukt. Het hangt van zoveel factoren af: de kwaliteit en het vochtgehalte van het gehakt, de grootte van het gehaktbrood en de kracht van je oven...

Lees artikel

10 heerlijke zomertoppers in augustus

Gevulde puntpaprika's met couscous, rozijnen en geitenkaas

Hallo augustus! De zomervakantie is al halfweg, maar het glas is half vol, en we kijken nog naar een zalige maand met veel zon (hopelijk), zomerse avonden op het terras en heerlijke groenten en fruit die nu helemaal in seizoen zijn. In augustus kan je op en top genieten van de eerste knolselder uit de tuin, verse maïs, de eerste pompoenen, appelen en peren vers geplukt van de boom, sappige druiven en meloenen, pruimen en verse vijgen. Was het maar elke maand augustus zou je bijna denken! Hierbij 10 gerechten die je zeker deze maand eens moet maken.

Lees artikel

De lekkerste originele pizza maak je zelf!

Griekse pizzetta's

Iedereen gaat wel eens graag eten bij een pizzeria of bestelt af en toe een pizza om te laten leveren. Maar eigenlijk is het ook heel gemakkelijk om zelf pizza thuis te maken, en vaak sneller dan dat je een pizzakoerier moet laten komen. Zelf je deeg maken kan plezant zijn, maar in de supermarkt verkopen ze ook kant-en-klare degen die lekker gemakkelijk zijn en bovendien ook goed smaken.

Lees artikel

Zo maak je pesto in 5 stappen

Zo maak je pesto in 5 stappen

Zelf pesto maken, klinkt voor velen nog steeds als een uitdaging maar eens je het een keertje geprobeerd hebt, ga je nooit meer terug naar die ‘pottekes’ uit de supermarkt. Het neemt hooguit 5 minuten in beslag en vergt vooral flexibiliteit, creativiteit en veel proefwerk. Alles hangt af van het moment waarop je pesto maakt, welke ingrediënten je kiest en hoe lang je de pesto laat ‘trekken’. Klinkt ingewikkeld? Wel nee, met ons 5-stappenplan maak je iedere keer de perfecte pesto.

Lees artikel

It's a wrap! Heerlijke snelle gevulde wraps

Mexicaanse vistaco's met geroosterde tomatensalsa

Waarom het altijd een goed idee is om een pak tortilla wraps in huis te hebben? Hét is de ideale manier om een snelle, voedzame en lekkere maaltijd op tafel te toveren! Van restjes oprollen in een wrap als handige on-the-go lunch tot een volwaardige maaltijd waar iedereen uit het vuistje van kan smullen.

Lees artikel