Zo kook je snel en efficiënt

Zo kook je snel en efficiënt

Een goed voorbereid kok is er twee waard, of kan toch op z'n minst dubbel zo snel koken! De kooktijd die we bij onze recepten aangeven, is een gemiddelde. Een beginnende kok zal er wat langer over doen, ervaren hobbykoks zullen de gerechten zelfs sneller op tafel toveren.

Lees artikel

Zero food waste: hartige restjescake

Zero food waste: hartige restjescake

Het nieuwe jaar is van start, goede voornemens zijn gemaakt, tijd voor nieuwe kansen…<br /> Zelf heb ik me ook voor enkele nieuwe uitdagingen gezet. Op nummer 1 staat opnieuw koken met minder verspilling in de keuken. Niet dat ik dat al niet deed in het verleden, maar alles kan beter. Ik vond dat er toch nog af en toe eens wat moest worden weggegooid. Nu zijn we ook maar met twee en elke keer overschotjes eten is nu ook niet de bedoeling.

Lees artikel

Zo stel je de perfecte kaasschotel samen

Zo stel je de perfecte kaasschotel samen

Krijg je vrienden of familie op bezoek dan is een kaasschotel als dessert zeker een aanrader. Wat brood, gedroogd fruit, noten of druiven erbij, klaar. Tot je in de kaaswinkel staat! Je bent bijna aan de beurt en weet nog altijd niet welke kazen je gaat kiezen. Relax! Zo stel je de perfecte kaasschotel samen.

Lees artikel

5 soorten pompoenen: ken je ze allemaal?

5 soorten pompoenen: ken je ze allemaal?

Het pompoenseizoen is weer begonnen en daar zijn we niet rouwig om. Pompoen is ontzettend veelzijdig en wordt vaak gebruikt in soep maar je kan er ook prima puree van maken, ze roosteren of zelfs verwerken in een cake. Pompoenen zijn erg decoratief en vind je in alle kleuren, vormen en maten, elk met een eigen specifieke smaak en bereiding. Hieronder zetten we de meest bekende pompoensoorten op een rijtje maar onthoud alvast dit: hoe kleiner de pompoen, hoe smaakvoller. Die indrukwekkende reuzepompoenen hou je dus beter als decoratie voor Halloween…

Lees artikel

Kanjers van kastanjes

Kastanjemousse

Als ik aan herfst denk, denk ik aan kastanjes. Heerlijke gepofte kastanjes. Mischien komt het door de kerstklassieker “Chestnnuts roasting on an open fire” of aan de herinnering van een herfstwandeling door Parijs met mijn bommake waar je op elke hoek van de straat ‘marrons’ kon kopen, maar ik krijg elke keer een warm gevoel als ik denk aan van die heerlijke gepofte kastanjes.

Lees artikel

Zo onderhoud je een houten snijplank

Zo onderhoud je een houten snijplank

Om je houten snijplank is topconditie te houden is regelmatig onderhoud een absolute must. Net als je koksmes, dat je alle dagen even scherpt aan een aanzetstaal en maandelijks slijpt op een slijpsteen, heeft je houten snijplank een dagelijks en maandelijks onderhoud nodig.

Lees artikel