8 verrassende recepten met platvis

Tongschar met broccolipuree en citroen-botersaus

Lust jij wel graag eens een visje? Wij ook! Wist je dat de vissen op te delen zijn in twee grote categorieën: de rondvissen en de platvissen. Bekende rondvissen zijn bijvoorbeeld kabeljauw en zalm. Ze zwemmen rechtop en hebben een dikke, ronde buik met een buikholte. Rondvissen kan je fileren in 2 grote filets.

Lees artikel

Back to school weekmenu: 7x klaar in 30 min

Steak met champignonroomsaus, veldsla en frietjes

Binnen een weekje is het zover, back to school! Het nieuwe schooljaar staat voor de deur, en dat brengt uiteraard de nodige drukte met zich mee... Dan kan je er maar beter voorbereid aan beginnen. Maar we helpen je graag op weg. We stelden een lekker en gevarieerd weekmenu samen met lekkere en snelle gerechten, waar het hele gezin van zal smullen. 7x klaar in 30 minuten! En om het je nog gemakkelijker te maken, 3 gerechten uit het menu kan je ook bij de 15gram Foodbox bestellen. Maandag 2 september bij je thuis geleverd, dus een echte kick-start van het nieuwe schooljaar. Veel succes!

Lees artikel

10 heerlijke zomertoppers in augustus

Watermeloen ijsthee

Hallo augustus! De zomervakantie is al halfweg, maar het glas is half vol, en we kijken nog naar een zalige maand met veel zon (hopelijk), zomerse avonden op het terras en heerlijke groenten en fruit die nu helemaal in seizoen zijn. In augustus kan je op en top genieten van de eerste knolselder uit de tuin, verse maïs, de eerste pompoenen, appelen en peren vers geplukt van de boom, sappige druiven en meloenen, pruimen en verse vijgen. Was het maar elke maand augustus zou je bijna denken! Hierbij 10 gerechten die je zeker deze maand eens moet maken.

Lees artikel

7x zelfgemaakt, zoveel lekkerder!

Zelfgemaakte fishsticks met spinaziepuree en tartaarsaus

Er zijn heel wat dingen die we in de winkel kopen die voorgemaakt zijn. Hé, dat is ok, we hebben het allemaal wel eens druk. Maar met een beetje extra tijd en liefde kan je veel ook zelf maken. Het is gezonder, goedkoper en je weet wat je eet. En soms, meer zelfs: meestal, is het ook nog eens heel gemakkelijk! Zelfgemaakt lekkers, win-win-win noemen wij dat!

Lees artikel

7 tips voor het perfecte gehaktbrood

Gehaktbrood in hazelnotenjasje met knolselderpuree en een slaatje

Pure nostalgie op het bord, een heerlijk gehaktbroodje of fricandon! Ideaal comfort food voor de (nakende?) herfst. Mooi donkerbruin en krokant gebakken vanbuiten en nog lekker sappig en misschien zelfs nog een tikkeltje rosé vanbinnen, dát is de kunst! Helaas bestaat er geen magisch recept, zodat het altijd lukt. Het hangt van zoveel factoren af: de kwaliteit en het vochtgehalte van het gehakt, de grootte van het gehaktbrood en de kracht van je oven...

Lees artikel

De lekkerste originele pizza maak je zelf!

Griekse pizzetta's

Iedereen gaat wel eens graag eten bij een pizzeria of bestelt af en toe een pizza om te laten leveren. Maar eigenlijk is het ook heel gemakkelijk om zelf pizza thuis te maken, en vaak sneller dan dat je een pizzakoerier moet laten komen. Zelf je deeg maken kan plezant zijn, maar in de supermarkt verkopen ze ook kant-en-klare degen die lekker gemakkelijk zijn en bovendien ook goed smaken.

Lees artikel