Kokos-pandan panna cotta met ananasroosjes

240 MIN
6 personen
Kokos-pandan panna cotta met ananasroosjes

Een heerlijk Oosters getint dessertje, dat je volledig op voorhand kan maken en er zo mooi uitziet. Pandanblad kan je in de Aziatische winkel kopen, maar kan je eventueel ook weglaten. Een zalig dessert dat zal smaken na een feestelijke maaltijd!

Ingrediënten

  • 2 vellen pandanbladeren, optioneel
  • 1 ananas
  • 250 ml kokosmelk
  • 250 ml room
  • 12 el suiker
  • 4 blaadjes gelatine
  • 1 vanillestokje, uitgeschraapt
  • 1 el boter
  • 2 el limoensap
  • 2 el rum

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 95 °C. Schil de ananas en snij er een 8-tal flinterdunne, gelijke plakjes van. Bedek een bakplaat met bakpapier en schik de ananasplakjes naast elkaar. Zet 1 uur in de oven, draai de ananasplakjes om en zet ze opnieuw 1 uur in de oven. Haal de ananasplakjes uit de oven en duw ze in een muffinvorm en laat afkoelen. Zo zullen ze een mooie "bloemvorm" krijgen.
  2. Snij de rest van de ananas in fijne blokjes. Smelt de boter in een pan, voeg de helft van de suiker, de vanille en 2 eetlepels water toe. Laat karamelliseren en voeg de ananasblokjes toe. Blus met de rum en het limoensap en laat inkoken tot een siroop. Hou apart.
  3. Laat de gelatineblaadjes enkele minuten weken in koud water.
  4. Doe de kokosmelk, de room, de rest van de suiker en de pandanbladeren in een kookpot en breng aan de kook. Roer af en toe om.
  5. Haal de pot van het vuur zodra het begint te pruttelen. Laat even afkoelen en verwijder de pandanbladeren. Los de gelatineblaadjes op in de melk.
  6. Schenk de panna cotta in de glaasjes en laat minstens 2 uur opstijven in de koelkast.
  7. Werk de panna cotta glaasjes af net voor het serveren met de gekaramellisseerde ananasblokjes en een ananasbloem.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 467.83 kcal
Koolhydraten 49.94 g
waarvan suikers 47.11 g
Vet 26.85 g
waarvan verzadigd 17.66 g
Proteïnen 3.39 g
Vezels 1.82 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin