5 originele pannenkoeken voor Lichtmis

Crêpe Suzette

Oh wat houden wij van tradities! En al zeker als er een lekkere gewoonte aan vasthangt. Vandaag, op 2 februari, is het Maria Lichtmis. Een Christelijk feest waarbij de terugkomst van het licht gevierd wordt. Pannenkoeken staan symbool voor de zon. Dus, hoera, de donkerste dagen zijn nu voorgoed voorbij, én we mogen volop pannenkoeken smullen vandaag. Daarom, 5 recepten voor originele pannenkoeken. En denk erom: geen vrouwtje zo arm, of ze maakt op Lichtmis haar pannetje warm!

Lees artikel

Het perfecte feestmenu: chocolade truffels

Witte truffels met vlierbloesemlikeur

Je hebt waarschijnlijk al een gans feestmenu uitgedacht, van hapje tot dessert. Maar wat serveer je bij de thee of koffie achteraf? Het hoeft uiteraard niet, maar we garanderen je dat je nog vele finale complimentjes kan scoren met heerlijke zelfgemaakte truffels! En extra bonus: het is ook het ideale culinaire geschenkje tijdens de feestdagen!

Lees artikel

Zo maak je een mooie speculaasvlecht

Speculaasvlecht

We hebben nog een heerlijke lekkernij voor Sinterklaas voor jullie in petto! Een originele speculaasvlecht... Dat is een brood geïnspireerd op de typische Zweedse kaneelbroodjes, in een originele vorm en ter gelegenheid van de komst van de Sint, gevuld met een zalige speculaasmengeling.

Lees artikel

Wat bakt de Sint ervan?

De ultieme Sinterklaastaart

Aaah, Sinterklaas... Wie heeft er geen zoete herinneringen aan? Naast de leuke cadeautjes was het ook altijd uitkijken naar welke lekkernijen hij zou meebrengen. "Wie zoet is krijgt lekkers", weet je wel.<br />

Lees artikel

Dessert op de barbecue

Barbecuebanaan met ahornsiroop, rum en pistachenootjes

De zomer loopt op zijn einde, maar wij hopen innig op nog een aantal mooie dagen, om toch nog eens die barbecue te kunnen bovenhalen! Op 15gram kan je al heel wat leuke tips en gerechten vinden om te barbecueën*, maar het werd dringend ook eens tijd om wat liefde aan dessertjes op de barbecue te geven!

Lees artikel

Een ode aan rabarber

Geweven rabarbertaart

Weet je welk gevoel ik krijg als ik de eerste stengels rabarber uit de grond zie verschijnen? Pure euforie! Voor mij hét symbool dat de winter officieel gedaan is. Nog voor de bloesems en de eerste asperges verschijnen... Je weet dat er best nog koude dagen zullen komen, maar ook dat de lente nu niet meer te stoppen is! Vandaar mijn ode aan deze voorbode van het mooie weer!

Lees artikel

Het perfecte feestmenu: de heerlijkste desserts

Chocolade moelleux met gezouten karamel

Geen feestmenu zonder een lekker dessert! Voor sommigen het favoriete deel van het feestmaal, voor anderen te veel suiker of bakstress. De laatste categorie verwijzen we met plezier door naar onze tips voor een perfecte kaasschotel. Zoetebekken nog steeds present? Hierbij onze selectie van de perfecte feestdesserts!

Lees artikel

Creatief met marsepein

Creatief met marsepein

Marsepein wordt het hele jaar door gegeten maar als Sinterklaas in de buurt is en de feestdagen in zicht zijn, zie je dit snoepgoed echt overal. Marsepeinen mannetjes, marsepeinen fruit,… je kan het zo gek niet bedenken of het bestaat. Laat je fantasie de vrije loop en knutsel zelf met marsepein!

Lees artikel