Na de hapjes en het voorgerecht, is nu het hoofdgerecht aan de beurt! Onze succesformule? Een lekker, uniek product (denk aan wild, verse vis, een vegetarisch pronkstuk), véél kleurrijke groenten, een lekker patatje (gratin, hassleback potatoes of uiteraard kroketten) en natuurlijk ook een overheerlijk sausje! We inspireren je graag met verschillende vlees-, vis- én vegetarische gerechten. Alles om er een fantastisch feestmaal van te maken!

Kan je niet kiezen? Wij helpen je graag! In onze feestbox staat er een Breydelhammetje met veenbessenmayonaise, verse kroketjes en elegante groenten op het menu. En voor de vegetariërs een knolseldersteak. Klinkt goed? Bestel hier je Foodbag feestmenu! 




Hertenfilet met geroosterde groenten, veenbessensaus en kroketten


Hertenfilet met geroosterde groenten, veenbessensaus en kroketten
Een heerlijk stukje wild op het menu tijdens de feestdagen? Hertenfilet is lekker verfijnd en gemakkelijk om te maken! De veenbessensaus kan je op voorhand maken, de groenten kan je ook voorbereiden en een half uur voor het serveren in de oven schuiven. Gemakkelijk toch? Geniet ervan! Bekijk recept



Italiaanse porchetta van buikspek


Italiaanse porchetta van buikspek
Porchetta is een mooi, groot, opgerold stuk vlees. Het is ideaal voor op de feesttafel. Serveer met geroosterde groenten en een aardappelbereiding, genieten! Bekijk recept



Canard à l'orange


Canard à l'orange
Canard à l'orange is de klassieke Franse bereiding van eend met appelsiensaus. Een overheerlijke en feestelijke combinatie! Lekker met witloof en kroketjes. Bekijk recept



Rosbief met dukkahkorst, zoete aardappel-fetagratin en groene groenten met gekonfijte citroendressing


Rosbief met dukkahkorst, zoete aardappel-fetagratin en groene groenten met gekonfijte citroendressing
Het vraagt wat voorbereidingswerk, maar wat een feest, dit gerecht! Een Midden-Oosters geïnspireerd feestmaal, met rosé gebakken rosbief in krokante kruidige dukkahkorst, een verrassende zoete aardappelgratin met feta en beetgare groene groenten met gekonfijte citroendressing. Genieten maar! Bekijk recept



Kalkoen Wellington met veenbessen, gewokte spruitjes en kroketten


Kalkoen Wellington met veenbessen, gewokte spruitjes en kroketten
'Beef Wellington' is een echte klassieker in de Britse keuken. Kalkoen Wellington is een feestelijk alternatief voor wie tijdens de feestdagen graag kalkoen heet, maar niet met genoeg is om een hele kalkoen te roosteren. Ontdek deze verrassende bereiding van kalkoenfilet in een jasje met een veenbessenvulling. Bekijk recept



Hertenfilet met portosaus, gratin van aardappel en peterseliewortel


Hertenfilet met portosaus, gratin van aardappel en peterseliewortel
Een heerlijk luxueus gerecht, ideaal voor de feestdagen! Een lekker mals stukje hertenfilet, mooi rosé gebakken, met een heerlijke portosaus bij en een originele gratin van aardappel en peterseliewortel, afgewerkt met peperige waterkers. Laat het feest maar beginnen! Bekijk recept



Hertenkalffilet met knolselderpuree, gekarameliseerde wortelgroenten en vleesjus


Hertenkalffilet met knolselderpuree, gekarameliseerde wortelgroenten en vleesjus
Een feestelijk mals stukje wild met heerlijke wortelgroenten en een winterse puree met aardse smaken. Een prachtig bordje dat je zelf op tafel kan toveren. Laat het feest maar beginnen! Bekijk recept



Parelhoenfilet met champignonsaus, appeltje met veenbessen en kroketjes


Parelhoenfilet met champignonsaus, appeltje met veenbessen en kroketjes
Een klassieker die je ons zowel met Kerst als Nieuwjaar mag voorschotelen. Hier worden we meteen gelukkig van. Gemakkelijk om te maken en zo feestelijk. Geniet ervan! Bekijk recept



Zalm in filodeeg met spinazie en kruidenrisotto


Zalm in filodeeg met spinazie en kruidenrisotto
Een origineel feestelijk hoofdgerecht. De zalm in filodeeg en de risotto kan je grotendeels op voorhand klaarmaken. Een half uur voor je wilt gaan serveren, zet je de zalm in de oven en werk je de risotto af. Gemakkelijk en met een mooi resultaat! Bekijk recept



Hertenfilet met jagersaus


Hertenfilet met jagersaus
Hertenfilet met jagersaus, een heerlijke winterklassieker met een edel stuk wild. De spekjes, zilveruitjes en champignons geven de saus karakter. Bekijk recept



Hazenpeper


Hazenpeper
Hazepeper is een heerlijke klassieker van wild. Dit winterse stoofpotje van hazenrug met zilveruitjes, spekjes en kriek is een smaakvolle combinatie. Bekijk recept



Zeeduivel met risotto in het groen


Zeeduivel met risotto in het groen
Een verrassende en overheerlijke twist op een klassieker! We maken risotto in het groen met tal van groene groenten en kruiden. Een geweldig lekkere combinatie! En dat met een sappig stukje gebakken zeeduivel en krokante pancetta erbij. Feest! Bekijk recept



Zalm ras el hanout met geroosterde groenten en citroenmayonaise


Zalm ras el hanout met geroosterde groenten en citroenmayonaise
Alles op één bakplaat en een echt kleur-, geur- en smaakfestijn! Jep, we zijn best trots op deze heerlijke koolhydraatarme creatie! Zalige zachte zalm gekruid met ras el hanout, een waaier aan geroosterde groenten en een frisse citroenmayonaise. Smullen maar! Bekijk recept



Ovenschotel met knolselderpuree, prei en vis met panade


Ovenschotel met knolselderpuree, prei en vis met panade
Een ovenschotel van de originele en lekker lichte soort: we maken een laagjesschotel met gestoofde prei, zachte knolselderpuree en daarbovenop sappige visfilets met een krokant korstje (een panade). Zo lekker en goed voor de lijn, dit wordt een blijvertje! Bekijk recept



Vis met panko-parma korstje, pastinaakfrietjes en erwtenpuree


Vis met panko-parma korstje, pastinaakfrietjes en erwtenpuree
Deze gezonde originele versie van fish and chips is een perfecte gezinsmaaltijd. Het stevige en sappige vlees van de kabeljauw krijgt een krokant jasje met een crumble van panko en parmaham. De pastinaakfrietjes zijn een lekker gezond alternatief voor klassieke frietjes. Bekijk recept



Rog met gegrilde prei en mosterd-kappertjessaus


Rog met gegrilde prei en mosterd-kappertjessaus
Rog met kappertjes is een zalige klassieker! Om toch ook je portie groenten binnen te hebben, serveren we er gegrilde prei bij. Serveer met een gekookt patatje of pommes dauphinois en genieten maar! Bekijk recept



Gevulde kerstpompoen


Gevulde kerstpompoen
Een indrukwekkende 'centerpiece' voor een vegetarische kerst: gevulde kerstpompoen in plaats van kalkoen. Een waar feest voor vegetariërs! Bekijk recept



Tagliatelle met bospaddenstoelen


Tagliatelle met bospaddenstoelen
Een makkelijke en betaalbare pasta voorschotelen die net dat tikkeltje anders is? Dat kan met deze tagliatelle met bospaddenstoelen. Sjalot en knoflook zijn de extra smaakmakers, afwerken met room en peterselie geven een fijne touch. Wie ga jij verrassen met deze pasta? Bekijk recept



Tortellini met spinazie en mascarpone-citroensaus


Tortellini met spinazie en mascarpone-citroensaus
Een heerlijk eenvoudige en snelle pasta die je zo naar een terras in de heuvels van Toscane katapulteert: tortellini gevuld met ricotta en spinazie, met een zalige saus van spinazie, mascarpone en citroen. Instant vakantiegevoel! Bekijk recept



Geroosterde krieltjessalade met geitenkaas en rucolapesto


Geroosterde krieltjessalade met geitenkaas en rucolapesto
We stellen voor: een zalige Mediterraanse aardappelsalade met krieltjes, geroosterde paprika, zachte zoete rode ui, rucolapesto en frisse geitenkaas voor erbij. Kleurrijk, vol van smaak en lekker fris zomers! Hier worden wij blij van, jij ook? Bekijk recept