Zondagse kost, ook in de week!

Rosbief met boontjes in spek, vleessaus en geroosterde krieltjes

Wij krijgen spontaan nostalgische gevoelens als we 'gebraad', 'gebraden kip' of 'rosbief' op het menu zien staan. Echte typische kost, die je op zondag bij je grootmoeder krijgt/kreeg. In het Verenigd Koninkrijk kennen ze dat ook onder de naam 'Sunday Roast'. Die traditie is er, omdat er vroeger na de zondagse misviering 's middags samen met de familie uitgebreid getafeld werd: een goed stuk vlees, meestal met een aardappelbereiding erbij en een mooie collectie aan groentjes en sausjes. Kerstmis, maar dan in't klein zeg maar. Heerlijk comfort food, zondagse kost, dat nog een extra dimensie krijgt door het gezellige samenzijn met de familie.

Lees artikel

Griezelen in de keuken: een heerlijk Halloween menu

Afgebeten vinger worstenbroodjes

Het was op de dag van Halloween dat de kindertjes het spoor volgden tot bij een huisje van snoep. Opgewonden deden ze zich te goed aan de suikerijen. Maar toen hoorden ze plots een knarsende stem. “Kniebel knabbel knuisje, wie knabbelt er aan mijn huisje? Lieve kindertjes, kom maar binnen, er zal jullie niets kwaads gebeuren. Ik heb allemaal heerlijke hapjes en spijzen voor jullie. Eet jullie maar lekker dik, sappig, mals en rond”

Lees artikel

3x een verrassend Valentijnsmenu

Rundstartaar

Een mooie Valentijnsdag gewenst! Een leuke dag om iemand speciaal te verwennen. En om het met een cliché te zeggen: liefde gaat door de maag. Dus hoe kan je beter je liefde laten zien, dan een heerlijk Valentijnsmenu te maken? We stelden 3 menu's op: vlees, vis of veggie. Maar uiteraard kan je ook een mix 'n match doen met de verschillende gerechten. Jij kent je geliefde tenslotte het beste!

Lees artikel

Rucola, lekker feestelijk of doordeweeks?

Bladerdeegrolletjes met chorizo, rucolapesto en ricotta

Het is altijd handig om een zakje rucola in huis te hebben, zeker tijdens de feestdagen! Met een paar blaadjes kan je in een handomdraai tal van gerechten pimpen. Ontbreekt er nog wat kleur op de hapjes voor het kerstfeest? Een simpel blaadje jonge rucola presenteert meteen feestelijk. En zelfs de meest alledaagse recepten zoals een stoemp of een slaatje, krijgen met de licht bittere walnootachtige smaak instant een extra dimensie.

Lees artikel

Ontdek extra feestgerechten in de 15gram Foodbox

Ontdek extra feestgerechten in de 15gram Foodbox

Heb je nog niet beslist wat je met kerstavond op tafel gaat toveren? Wij hebben bij de 15gram Foodbox een leuke extra toegevoegd! Want voor een kleine meerprijs (€2,50 per persoon) kan je één of twee feestelijke gerechten toevoegen aan je 15gram Foodbox.

Lees artikel

Het complete 15gram feestmenu overzicht

Het complete 15gram feestmenu overzicht

Wat ga jij klaarmaken met Kerst en Nieuwjaar? Op 15gram vind je héél wat feestinspiratie, van aperitiefhapje tot koekjes bij de koffie. Maak je het jezelf graag écht gemakkelijk dit jaar in je kleine bubbel? Ontdek dan de feestelijke recepten die je bij de 15gram Foodbox kan bestellen!

Lees artikel

Bakken inspiratie voor Sinterklaas

De ultieme Sinterklaastaart

Het is geen jaar als een ander, maar er zijn nog zekerheden! De Sint hoeft de nachtklok niet te volgen, en kan dus dit jaar ook heerlijke zoete cadeautjes brengen. Wil je de Sint toch een handje helpen? Maak dan thuis zelf originele zoete gebakjes, marsepein of kruidnoten. Wij inspireren je graag!

Lees artikel

7 gruwelijk lekkere gebakjes voor Halloween

Mummie taartjes met frambozen

De herfstvakantie is hier, en dus ook: Halloween! Dat het een 'grellig' jaar is, zoveel is zeker. Misschien zijn er heel wat leuke activiteiten met de kindjes tijdens de vakantie weggevallen. Maar lekker thuis originele Halloween gebakjes -zowel zoet als hartig- maken, dat gaat nog steeds! Dus bij deze beslissen wij dat Halloween van 1 dag verlengd wordt naar een hele week ;-). Veel bak- en griezelplezier!

Lees artikel

Koken voor papa op Vaderdag

Sloppy Joe's met coleslaw en aardappelwedges

Een gelukkige Vaderdag aan alle papa's! Alle vaders hebben in de lockdown periode ook een serieus tandje bijgezet, dus vandaag is het hét moment om hen daarvoor te bedanken. Niet met een nieuw paar kousen, een scheerapparaat of een grasmaaier maar met een overheerlijke zelfgemaakte maaltijd! Ontdek onze heerlijke suggesties.

Lees artikel

Uit eten in uw kot: 7x restaurant proof recepten

Zalm met geroosterde prei, dragon-aardappelpuree en beurre noisette

Dat jullie het allemaal missen om eens op restaurant te gaan, daar zijn we zeker van! Het is nog even volhouden in ons kot... Maar je kan ook thuis 'restaurantje' spelen! Maak uitnodigingen voor je huisgenoten, kleed je op, dek de tafel gezellig en maak een heerlijk menu. We helpen je alvast op weg met enkele sjieke gerechten met restaurantallures. Maar je kan ze dus gemakkelijk thuis klaarmaken. Ideaal ook om bijvoorbeeld je mama eens te verwennen op Moederdag!

Lees artikel