15gram Feestmenu: Origineel

Citrus-salade met burrata

Hou jij van verrassende smaken en mooie presentatie op het bord? Dan is het Origineel feestmenu vast iets voor jou! Met dit creatieve menu zal je je tafelgasten aangenaam verrassen en ongetwijfeld tal van complimentjes oogsten. Het is een echt fusion menu, met smaken van over heel de wereld!

Lees artikel

15gram Feestmenu: Traditioneel

Tongrolletjes in kreeftensaus

Naar jaarlijkse goede traditie, maken we bij 15gram verschillende feestmenu's om jullie te inspireren tijdens de feestdagen. Ook dit jaar maakten we maar liefst 3 verschillende menu's , voor ieder wat wils. Met telkens twee hapjes, een voorgerecht, hoofdgerecht en dessert. De thema's: Traditioneel, Origineel en Om te delen. Feestelijke gerechten die niet té moeilijk zijn om klaar te maken en met tal van tips om op voorhand klaar te maken.

Lees artikel

Hartige hapjes voor Halloween

Afgebeten vinger worstenbroodjes

Herfstvakantie = Halloweentijd! Onze generatie heeft misschien minder affectie met deze feestdag die uit Amerika is komen overwaaien, maar kinderen zijn er helemaal vergek op! Het verkleden, het griezelen in het donker, de jack-o-lanterns (uitgehouwen pompoenen met een kaarsje in),... En het leuke is: je kan ook creatief aan de slag in de keuken met Halloween. Een ideale activiteit tijdens de herfstvakantie!

Lees artikel

10 snelle en originele pizza's

Griekse pizzetta's

Op 17 mei wordt wereldwijd 'Pizza party day' gevierd, een leuk moment om samen met je vrienden van pizza te genieten. Klinkt leuk, toch? We inspireren je graag met 10 originele pizzagerechten die nét iets anders zijn dan de klassieke pizza. Bovendien zet je al deze 'speciallekes' ook heel snel op tafel! Laat het pizzafeest beginnen!

Lees artikel

10 gemakkelijke gerechten voor Moederdag

Farfalle met rucolapesto en mozzarella

Zondag is het Moederdag! Hoe ga jij jouw mama dit jaar verwennen? Weer eens een boeketje bloemen of een cadeaubon? Niets mis mee, ze zal er sowieso blij mee zijn, maar iets dat zelfgemaakt en met liefde gemaakt is, zegt zoveel meer!

Lees artikel

Een heerlijk menu voor anti-dieetdag

Worst met rodekoolsla en geroosterde krieltjes

Happy anti-dieetdag! Jawel, 6 mei staat internationaal gekend als wereld Anti-Dieetdag. En zoals je waarschijnlijk wel weet, als je regelmatig langskomt op 15gram.be: wij houden van gezonde, huisgemaakte gerechten. Maar genieten van lekker eten staat altijd voorop.

Lees artikel

De perfecte paasbrunch

zachtgekookt eitje met aspergesoldaatjes

De laatste jaren lijken mensen meer en meer samen te komen voor een gezellige brunch, in plaats van een uitgebreid avondmaal. Brunchfans dat we zijn, kunnen we dat alleen maar aanmoedigen!

Lees artikel

Het perfecte feestmenu: 5 champagnecocktails

Champagne punch

De meningen zijn misschien verdeeld, maar er is toch een algemene teneur dat 2016 een zwaar jaar was. Dat doet dromen van een mooier, zonniger en lekkerder 2017. En hoe kan je dat jaar dan beter inzetten dan met een lekker glaasje champagne. Of nog beter: een zalige champagnecocktail. 2018 verdient het!

Lees artikel

Last-minute feestmenu, klaar in 2 uur en mét boodschappenlijstje

Hertenfilet met jagersaus

Kerstmis staat nu echt voor de deur. Sommige mensen zijn al weken bezig geweest aan hun kerstmenu en anderen zitten nu met hun handen in het haar... Behoor jij tot de laatste categorie? Ik begrijp dat! De aanloop naar de feestdagen is erg hectisch en je hebt wel duizenden dingen om het hoofd. Daarom stelde ik een heerlijk, snel (klaar in 2 uur) en gemakkelijk last-minute feestmenu samen met favorieten van 15gram.

Lees artikel

Het perfecte feestmenu: heerlijk delicate sint-jakobsvruchten

Sint-Jacobsvruchten met zalf van butternut en chorizocrunch

Wat is er feestelijker dan sint-jakobsvruchten? Toegegeven, deze heerlijk delicate zeevruchten zijn wat prijzig en niet altijd even makkelijk te verkrijgen, maar dat maakt ze net extra speciaal en ideaal voor tijdens de feestdagen. Met drie coquilles per persoon heb je een geweldige basis voor een heerlijk voorgerecht.

Lees artikel