Een romantisch duo: 2-kleurige broodjes

2-kleurige broodjes

Als je eens wil uitpakken met Valentijn dan zijn deze broodjes een schot in de roos. Een lekker ontbijt met zelfgebakken broodjes. Wie kan dat nu weerstaan. In deze broodjes gaan wat pistachenootjes, heb je liever andere noten of geen noten, liever witte chocolade en donkere chocolade voor een zoeter broodje… je kan volop variëren!

Lees artikel

5 champagnecocktails voor een schitterend 2017

5 champagnecocktails voor een schitterend 2017

De meningen zijn misschien verdeeld, maar er is toch een algemene teneur dat 2016 een zwaar jaar was. Dat doet dromen van een mooier, zonniger en lekkerder 2017. En hoe kan je dat jaar dan beter inzetten dan met een lekker glaasje champagne. Of nog beter: een zalige champagnecocktail. 2017 verdient het!

Lees artikel

Kies je bubbels: wat is nu het verschil tussen cava, champagne en prosecco?

Kies je bubbels: wat is nu het verschil tussen cava, champagne en prosecco?

Vrienden en familie rond de tafel, kerstliedjes, Nieuwjaarskussen, gebreide truien van oma, een overvloed aan eten… De feestdagen staan weer voor de deur, en hoe we die ook vieren, een glaasje bubbels hoort daar altijd bij. Maar voor welke bubbels kies je? Wat is nu eigenlijk het verschil tussen een prosecco en een cava? Of ga je toch voor de prijzige champagne?

Lees artikel

9 lijnvriendelijke feestelijke cocktails

9 lijnvriendelijke feestelijke cocktails

Tijdens de feestdagen wordt er naar hartenlust gegeten en gedronken en dat vinden we natuurlijk heerlijk. Alcohol hoort ook bij dat festijn en daar is niets mis mee. Maar wil je het dit eindejaar wat beperkt houden in die calorie-opname? Ga dan eens aan de slag met onze lijnvriendelijke cocktails. Zo kan je vrolijk meedoen met de feestvreugde maar is het geen overdaad.

Lees artikel

9 zalige gerechten voor een kerstbrunch

9 zalige gerechten voor een kerstbrunch

Een heerlijke kerstbrunch met familie en vrienden kan eens een leuke afwisseling zijn van het klassieke kerstmaal. Brunchen is genieten, het is een combinatie van breakfast en lunch wat betekent dat alles mag en kan. En je kan de champagne ook bovenhalen want dat is helemaal toegestaan tijdens de brunch!

Lees artikel

Last-minute feestmenu, klaar in 2 uur en mét boodschappenlijstje

Last-minute feestmenu, klaar in 2 uur en mét boodschappenlijstje

Kerstmis staat nu echt voor de deur. Sommige mensen zijn al weken bezig geweest aan hun kerstmenu en anderen zitten nu met hun handen in het haar... Behoor jij tot de laatste categorie? Ik begrijp dat! De aanloop naar de feestdagen is erg hectisch en je hebt wel duizenden dingen om het hoofd. Daarom stelde ik een heerlijk, snel (klaar in 2 uur) en gemakkelijk last-minute feestmenu samen met favorieten van 15gram.

Lees artikel

Het perfecte feestmenu: lekkere patatjes

Hasselback aardappelen

Wat er ook op mijn kerstmenu komt te staan, patatjes horen er steevast bij. Geen vlees of vis in de hoofdrol zonder aardappel in een bijrol. Op dat vlak ben ik ouderwets. Bij mijn ouders was het trio vlees/vis - groenten en een aardappelbereiding een vaste waarde en dat is bij mij niet anders. En al zeker niet bij een feestdiner. De keuze aan feestelijke recepten is trouwens reuze!

Lees artikel

Het perfecte feestmenu: de heerlijkste desserts

Chocolade moelleux met gezouten karamel

Geen feestmenu zonder een lekker dessert! Voor sommigen het favoriete deel van het feestmaal, voor anderen te veel suiker of bakstress. De laatste categorie verwijzen we met plezier door naar onze tips voor een perfecte kaasschotel. Zoetebekken nog steeds present? Hierbij onze selectie van de perfecte feestdesserts!

Lees artikel

Het perfecte feestmenu: vegetarische sharing plates

Salade van jonge boerenkool, avocado en gember-saliedressing

In de reeks ons perfecte feestmenu vertelden we al hoe we houden van een lekker stuk vlees op tafel. Maar enkel vlees alleen is uiteraard niet genoeg. Wat ons betreft horen daar dan ook minstens 3 verschillende (vegetarische) groentebereidingen bij! Lekkere (winter)groenten die perfect passen bij een stuk geroosterd vlees, maar ook zo op zich kunnen staan. Zo laat je de vegetariërs aan tafel ook niet in de kou staan.

Lees artikel

Het perfecte feestmenu: wild van wild

Everzwijnragout Grand Veneur

Wild en gevogelte is enorm populair tijdens de feestdagen. Zeg nu zelf, zo’n heerlijk stukje wild is toch puur genieten? En hoewel je wild elke dag kan eten in het seizoen blijft het toch een echte klassieker met kerst. Haal die stoofpotten maar al boven!

Lees artikel