De perfecte paasbrunch

zachtgekookt eitje met aspergesoldaatjes

De laatste jaren lijken mensen meer en meer samen te komen voor een gezellige brunch, in plaats van een uitgebreid avondmaal. Brunchfans dat we zijn, kunnen we dat alleen maar aanmoedigen!

Lees artikel

Valentijn: romantisch ontbijt op bed

Valentijn: romantisch ontbijt op bed

14 februari: een dag die historisch gezien bijster weinig te maken heeft met liefde, maar die voor vele koppels toch niet ongemerkt voorbij zal gaan. En dit jaar heb je een extra reden om romantisch uit de hoek te komen, want Valentijn valt op een zondag. Ideaal dus om je geliefde te verassen met een lekker ontbijt op bed!

Lees artikel

Driekoningen: cupcake is king

Driekoningen: cupcake is king

De kerststronk is nog maar net verteerd, maar ik kijk toch al reikhalzend uit naar het volgend foodfeestje: Driekoningen. Zoals zo vaak gepaard gaat met een (Christelijk) feest, is er ook nu weer een typische lekkernij om dat te vieren: de driekoningentaart. Traditioneel is dit een bladerdeeggebak met frangipanevulling waarin een muntstuk, porseleinen beeldje of boon verstopt wordt. Wie die vindt, is voor een dag koning(in) en mag de andere zijn/haar wil opleggen. Maar waarom zouden we in 2018 eens niet lekker gek doen en breken met de drie koningen-traditie?

Lees artikel

Het perfecte feestmenu: 5 champagnecocktails

Champagne punch

De meningen zijn misschien verdeeld, maar er is toch een algemene teneur dat 2016 een zwaar jaar was. Dat doet dromen van een mooier, zonniger en lekkerder 2017. En hoe kan je dat jaar dan beter inzetten dan met een lekker glaasje champagne. Of nog beter: een zalige champagnecocktail. 2018 verdient het!

Lees artikel

Kies je bubbels: wat is nu het verschil tussen cava, champagne en prosecco?

Kies je bubbels: wat is nu het verschil tussen cava, champagne en prosecco?

Vrienden en familie rond de tafel, kerstliedjes, Nieuwjaarskussen, gebreide truien van oma, een overvloed aan eten… De feestdagen staan weer voor de deur, en hoe we die ook vieren, een glaasje bubbels hoort daar altijd bij. Maar voor welke bubbels kies je? Wat is nu eigenlijk het verschil tussen een prosecco en een cava? Of ga je toch voor de prijzige champagne?

Lees artikel

Last-minute feestmenu, klaar in 2 uur en mét boodschappenlijstje

Last-minute feestmenu, klaar in 2 uur en mét boodschappenlijstje

Kerstmis staat nu echt voor de deur. Sommige mensen zijn al weken bezig geweest aan hun kerstmenu en anderen zitten nu met hun handen in het haar... Behoor jij tot de laatste categorie? Ik begrijp dat! De aanloop naar de feestdagen is erg hectisch en je hebt wel duizenden dingen om het hoofd. Daarom stelde ik een heerlijk, snel (klaar in 2 uur) en gemakkelijk last-minute feestmenu samen met favorieten van 15gram.

Lees artikel

Het perfecte feestmenu: chocolade truffels

Witte truffels met vlierbloesemlikeur

Je hebt waarschijnlijk al een gans feestmenu uitgedacht, van hapje tot dessert. Maar wat serveer je bij de thee of koffie achteraf? Het hoeft uiteraard niet, maar we garanderen je dat je nog vele finale complimentjes kan scoren met heerlijke zelfgemaakte truffels! En extra bonus: het is ook het ideale culinaire geschenkje tijdens de feestdagen!

Lees artikel

Het perfecte feestmenu: lekkere patatjes

Hasselback aardappelen

Wat er ook op mijn kerstmenu komt te staan, patatjes horen er steevast bij. Geen vlees of vis in de hoofdrol zonder aardappel in een bijrol. Op dat vlak ben ik ouderwets. Bij mijn ouders was het trio vlees/vis - groenten en een aardappelbereiding een vaste waarde en dat is bij mij niet anders. En al zeker niet bij een feestdiner. De keuze aan feestelijke recepten is trouwens reuze!

Lees artikel

Het perfecte feestmenu: verwen een vegetariër

Het perfecte feestmenu: verwen een vegetariër

In de reeks ons perfecte feestmenu vertelden we al hoe we houden van een lekker stuk vlees op tafel. Maar enkel vlees alleen is uiteraard niet genoeg. Wat ons betreft horen daar dan ook minstens 3 verschillende (vegetarische) groentebereidingen bij! Lekkere (winter)groenten die perfect passen bij een stuk geroosterd vlees, maar ook zo op zich kunnen staan. Zo laat je de vegetariërs aan tafel ook niet in de kou staan.

Lees artikel

3 fantastische sauzen voor op de feesttafel

Zalige gravy

Nog exact 1 week tot Kerst, en waarschijnlijk staat jouw feestmenu al bijna op punt? . Maar heb je al aan een lekker sausje gedacht? Als je bijvoorbeeld een mooi stuk vlees op tafel presenteert, dan mag een goede saus ab-so-luut niet ontbreken!

Lees artikel