Hazelnoottiramisu

150 MIN
4 personen
Hazelnoottiramisu

Tiramisu, dat lust nu eens werkelijk iedereen! Geef dit klassieke dessert een heerlijke twist, met hazelnoten. Hazelnootpasta wordt mee verwerkt in de mascarponeroom, er gaat wat hazelnootlikeur bij en tenslotte wordt het dessert afgewerkt met crunchy stukjes hazelnoot. Een zaligheid voor tijdens de feesten!

Ingrediënten

  • 50 g hazelnootpasta
  • 50 g hazelnoten, gepeld
  • 250 g mascarpone
  • 2 eieren
  • 80 g suiker
  • 12 lange vingers
  • 2 el likeur, van hazelnoot, Frangelico
  • 4 el chocoladeschilfers
  • 100 ml koffie

BEREIDING

    Vooraf te maken

  1. Splits de eieren. Klop de eidooiers op de met de suiker tot een luchtige massa. Roer er de mascarpone en de hazelnootpasta door.
  2. Klop de eiwitten stijf. Spatel voorzichtig door het mascarpone-mengsel.
  3. Meng de hazelnootlikeur met de koffie. Besprenkel de lange vingers met dit mengsel.
  4. Rooster de hazelnoten kort in een antikleefpan zonder vetstof, tot ze lichtjes beginnen te kleuren. Hak ze grof.
  5. Maak een laagje met lange vingers in glaasjes, schep er de mascarpone op, opnieuw een laagje lange vingers, de helft van de grofgehakte hazelnoten en de rest van het mascarponemengsel. Laat minstens 2 uur opstijven in de koelkast.
  6. Vlak voor het serveren

  7. Bestrooi de glaasjes met de rest van de grofgehakte hazelnoten en chocoladeschilfers en serveer.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 693.42 kcal
Koolhydraten 53.14 g
waarvan suikers 46.68 g
Vet 48.29 g
waarvan verzadigd 23.23 g
Proteïnen 9.98 g
Vezels 2.56 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin