De feestdagen komen eraan! En naar goede gewoonte vind je bij 15gram tonnen kookinspiratie. Van hapje tot koekje bij de koffie, wij fleuren je feestmenu op! Laten we beginnen bij de hapjes. Zoals het woord het zegt: alle lekkers in één hap. We hebben onze origineelste aperitiefhapjes verzameld, waar je ongetwijfeld mee zal scoren. Ze allemaal maken is wel niet aan te raden, kwestie dat je gasten nog iets kunnen eten ná het aperitief ;-). 

Een feestmenu, met ingrediënten en instructies van hapje tot dessert, bij je thuis geleverd? Ontdek de feestbox van Foodbag!




Pesto & kaas kerstboom


Pesto & kaas kerstboom
Een origineel hapje voor Kerstmis: een kerstboom uit bladerdeeg met pesto en parmezaan. Supergemakkelijk en met een schitterend resultaat! Bekijk recept



Bladerdeeglolly's met paté en gekarameliseerde rode ui


Bladerdeeglolly's met paté en gekarameliseerde rode ui
Deze leuke hapjes zijn ideaal voor op de feesttafel. Gemakkelijk om te maken en ze ogen heel mooi. Presenteer ze in een plank met gaatjes of in een glaasje. Bekijk recept



Bladerdeegrolletjes met chorizo, rucolapesto en ricotta


Bladerdeegrolletjes met chorizo, rucolapesto en ricotta
Deze schattige bladerdeegrolletjes zitten bomvol smaak en passen perfect op elke feesttafel. Een heerlijk en eenvoudig hapje om mee uit te pakken. Bekijk recept



Preisoepje met gedroogde ham


Preisoepje met gedroogde ham
Een supereenvoudig en toch erg smaakvol hapje, dit preisoepje met gedroogde ham. Serveer in een mooi glaasje of verrine tijdens de feestdagen. Scoren! Bekijk recept



Taco cups


Taco cups
Deze schattige taco cups zijn echte smaakbommetjes. Een origineel, verrassend hapje gemaakt van tortilla wraps en gevuld met een gehaktmengeling. Lekker! Bekijk recept



Worstenbroodjes krans


Worstenbroodjes krans
Een origineel hapje met Kerst? Zoek niet verder en maak deze originele kerstkrans met worstenbroodjes en bladerdeeg. Leuk en lekker voor jong en oud! Bekijk recept



Vitello tonato glaasjes


Vitello tonato glaasjes
Vitello tonato is een heerlijke Italiaanse klassieker, vaak als voorgerecht geserveerd, maar het kan dus ook prima als een origineel hapje in een glaasje. Lekker feestelijk! Bekijk recept



Carpaccio van bietjes en sint-jakobsvruchten


Carpaccio van bietjes en sint-jakobsvruchten
Prachtig kleurrijk, gezond en heerlijk fris, dit hapje met sint-jacobsvruchten, verschillende kleuren gemarineerde biet en afgewerkt met crunchy quinoa. Perfect voor de feestdagen! Bekijk recept



Panna cotta van geitenkaas met vijg en walnoot


Panna cotta van geitenkaas met vijg en walnoot
Panna cotta is niet alleen een Italiaans dessert, je kan er ook een origineel hapje in een glaasje mee maken. Ontdek deze heerlijke versie met geitenkaas, vijg en walnoot. Lekker feestelijk! Bekijk recept



Hartige soezen met gerookte zalm en ricotta


Hartige soezen met gerookte zalm en ricotta
Een heerlijk feestelijk hapje, deze schattige hartige soezen met ricotta op smaak gebracht met citroen, dille en gerookte zalm. Je kan de soezen gemakkelijk (tot 2 dagen) op voorhand maken, de ricottavulling een dag op voorhand. Werk ze maximum 1 uur voor het serveren af. Smakelijk! Bekijk recept



Mini garnalencocktail


Mini garnalencocktail
Op zoek naar een feestelijk en gemakkelijk hapje? Met deze mini garnalencocktail in een glaasje zal je zeker scoren, zomer of winter! Bekijk recept



Gegratineerde mosselen


Gegratineerde mosselen
Een origineel en budgetvriendelijk hapje voor tijdens de feestdagen: gegratineerde mosselen. Het zalige kaassausje past perfect bij het zilte van de mosselen. Bekijk recept



Bladerdeegsterren met zalm en zure room


Bladerdeegsterren met zalm en zure room
Lekker feestelijk, deze mooie bladerdeeghapjes in de vorm van een ster, met gerookte zalm en zure room als vulling. Een ideale starter voor een feestmaaltijd! Bekijk recept



Hartige wafeltjes met parmaham en mozzarella


Hartige wafeltjes met parmaham en mozzarella
Gebruik je wafelijzer ten volle, en maak eens hartige wafeltjes! Met een vel bladerdeeg kan je zelf heerlijke vulling kiezen, zoals parmaham en mozzarella. Bekijk recept



Bangkokamole


Bangkokamole
Een Aziatische variant op de klassieke guacamole is deze bangkokamele. Lekker smaakvol en makkelijk met vissaus, gember en een chilipepertje. Bekijk recept



Roodlofbootjes met zalm en avocado


Roodlofbootjes met zalm en avocado
Wat ons betreft het ideale fingerfood: een heerlijk knapperig blaadje roodlof met een frisse crème van ricotta, gerookte zalm en limoenzeste met daarbij een toefje avocadocrème en mooi afgewerkt met zalmeitjes. Feestelijk en toch helemaal niet moeilijk om te maken! Bekijk recept



Thai style oesters


Thai style oesters
Oesters horen bij de feestdagen! Geef ze een verrassende twist met deze Thaise dressing en gemarineerde komkommerslierten. Doseer het gebruik van de rode chilipeper naar eigen smaak. De dressing en de komkommerslierten kan je enkele uren op voorhand maken. Bekijk recept



Kerst-hummus


Kerst-hummus
Hummus is niet meer weg te denken vanop de hapjestafel. We maken een feestelijke versie, met stukjes kaki, gedroogde veenbessen en rozemarijn. We maken de hummus 'from scratch', dat is naar onze mening het lekkerste, maar je kan ook kikkererwten in blik gebruiken, die hoef je niet meer te koken. Bekijk recept



Antipasti saté's


Antipasti saté's
Hoe leuk zien deze originele antipasti saté's eruit? En nog eens zo gemakkelijk en snel ook. Ideaal voor een Italiaans feestje! Bekijk recept



Shrimp cakes met ananassalsa


Shrimp cakes met ananassalsa
Een echte klassieker aan de oostkust van de Verenigde Staten: shrimp cakes oftewel garnaalkoekjes met een heerlijke tropische ananassalsa. Lekker met zoete chilisaus erbij! Bekijk recept