Limoncello tiramisu

150 MIN
4 personen
Limoncello tiramisu

Sluit je feestmaal af met een origineel en fris dessert: tiramisu met limoncello, citroen en blauwe bessen. Gegarandeerd scoren!

Ingrediënten

  • 1 citroen
  • 100 g blauwe bessen
  • 4 takjes munt
  • 75 ml limoncello
  • 250 g mascarpone
  • 3 eieren
  • 150 g suiker
  • 50 g witte chocolade
  • 1 pak lange vinger

BEREIDING

  1. Was en rasp de schil van de citroen. Pers het sap uit. Doe samen in een steelpannetje en voeg 50 g suiker en de limoncello toe. Warm op tot de suiker is opgelost.
  2. Scheid de eieren. Klop de eidooiers op met 50 g suiker. Roer er de mascarpone en de helft van de limoncellosiroop door. Klop de eiwitten stijf, samen met 50 g suiker. Spatel de eiwitten door het mascarpone-mengsel.
  3. Doop de lange vingers in de rest van de limoncellosiroop. Bouw de tiramisu op in verschillende laagjes van lange vingers en het mascarpone-mengsel. Laat minstens 2 uur opstijven in de koelkast.
  4. Werk de tiramisu af met geraspte witte chocolade, blauwe bessen en blaadjes munt en serveer.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 716.8 kcal
Koolhydraten 90.05 g
waarvan suikers 77.67 g
Vet 33.74 g
waarvan verzadigd 22.81 g
Proteïnen 7.85 g
Vezels 3.46 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin