Panna cotta met gepocheerde vijgen

200 MIN
4 personen
Panna cotta met gepocheerde vijgen

Panna cotta is een Italiaans dessert met gekookte room. De gepocheerde vijgen en pistachenoten passen er perfect bij, zeker in de herfst.

Ingrediënten

    Voor de panna cotta

  • 1 el pistachenoot, gehakt
  • 2 kl gelatine
  • 300 ml room
  • 300 ml karnemelk
  • 50 g suiker
  • 1 kl vanille-extract
  • 4 takjes munt
  • 1 snufje zout
  • Voor de vijgen

  • 700 g vijgen, in kwartjes
  • 400 ml koffie, sterke
  • 200 ml rode wijn
  • 180 g suiker
  • 1 vanillestokje, gehalveerd in de lengte

BEREIDING

    Voor de panna cotta

  1. Laat de gelatine weken in 40 milliliter water. De gelatine zal het water opnemen en zwellen.
  2. Warm de room op samen met de suiker en het zout op middelhoog vuur, maar laat niet koken. Roer tot de suiker is opgelost. Doe er dan de vanille-extract en het gelatinemengsel bij en roer los. Laat lauw worden.
  3. Schenk er geleidelijk en al roerend de karnemelk bij. Laat 10 minuten rusten en indikken. Roer om de 2 minuten om met een spatel.
  4. Verdeel het geheel over 4 glaasjes. Dek af met plasticfolie en zet 4 uur in de koelkast.
  5. Voor de vijgen

  6. Doe de koffie, rode wijn en suiker in een sauspan. Schraap hierboven het vanillestokje en doe de zaadjes en het stokje mee in de pan. Breng aan de kook op middelhoog vuur. Verlaag het vuur en laat inkoken tot de helft.
  7. Voeg de vijgen toe en roer voorzichtig om. Haal van het vuur en laat afkoelen tot kamertemperatuur. Zet 2-4 uur in de koelkast.
  8. Haal de panna cotta en vijgen uit de koelkast. Lepel de vijgensaus en de pistachenoten over de panna cotta. Werk af met het takje munt en serveer.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 701.11 kcal
Koolhydraten 87.69 g
waarvan suikers 87.35 g
Vet 29.75 g
waarvan verzadigd 15.51 g
Proteïnen 8.89 g
Vezels 4.11 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin