De herfst op je bord!

Ovenschotel met witloof, peer en geitenkaas

Begrijp ons niet verkeerd, telkens wanneer een nieuw seizoen voor de deur staat zien we daar reikhalzend en vol culinair verlangen naar uit. Maar... de herfst? Dat is nu toch echt wel wat bijzonders niet? Herfst is: een ontploffing van kleuren, oogst, jacht, rijpheid, volle diepe scherpe smaken, overvloedigheid… Een soort van ultieme climax alvorens het doek en de blaadjes vallen over alweer een jaar. Het is de spectaculaire zonsondergang voor de donkere en koude nacht van de winter. Ja excuseer … herfst, daar worden we soms een beetje (te) lyrisch van.

Lees artikel

Graanmosterd: pik een graantje mee

Witte vis met graanmosterdkorstje en preipuree

Met zijn scherpe neusprikkelende smaak is mosterd heerlijk op zich als gekruide dip, maar je kan er ook geweldig mee koken. Binnen de mosterdsoorten gaat onze voorkeur uit naar graanmosterd. De mosterdgraantjes zijn niet of minder gemalen, wat zorgt voor een aangename smaak- en textuurervaring. En dat wisten onze grootouders ook al. Een lekker pittig korstje met graanmosterd of de klassieker graanmosterdsaus? Vis, groenten, gevogelte of een sappig gebraadje; een eenvoudig graanmosterdsausje maakt het helemaal af. Probeer het zelf eens met een van onze recepten.

Lees artikel

Zo maak je de perfecte uiensaus

Spinaziestoemp met chipolata en uiensaus

De geur van gebakken ui... daar ga je toch van watertanden? Misschien wel de meest nederige groente in de keuken en toch zo'n geweldig smaakbommetje! Heb je zin in de klassieke combo vleesje-groenten-patatjes maar wil je dat gerecht wat extra 'comfort-gevoel' geven, dan is uiensaus helemaal perfect voor erbij!

Lees artikel

Creatief met komkommer

Gegrilde steak met geroosterde zoete aardappel en Aziatische komkommersalsa

De spreekwoordelijke komkommertijd is dan wel voorbij, maar het komkommerseizoen absoluut nog niet. Deze week laten we ons inspireren door deze populaire groente. Knapperig, verfrissend, een zachte smaak en boordevol vitaminen; wie houdt daar nu niet van?

Lees artikel

7x kefta, heerlijk Midden-Oosters gehakt!

Kefta met bloemkoolcouscous en salsa verde

Kofta, Kefta, Koofteh, Kafta, Köfte; niet alleen de schrijfwijze en uitspraak van deze heerlijke Midden-Oosterse lekkernij kent veel variaties, maar het gerechtje zelf ook! We kennen kefta als een heerlijk kruidig gerechtje met gehakt

Lees artikel

10x Indian summer food

Risotto met gepofte kerstomaatjes en rucolapesto

Zei iemand Indian summer? Dat we een mooie en warme nazomer verdiend hebben! En we zien de zon ook graag terug op ons bord: originele gerechten met zomerse ingrediënten die nu nog in seizoen zijn. Denk aan tomaten, komkommer, paprika, veel verse groene kruiden, frisse kazen, kruidig vlees ... Frisse maaltijden met veel groenten die niet zwaar op de maag vallen.

Lees artikel

Back to school! Een hele week kookinspiratie!

Groenteburgers met rodepaprikasaus en aardappelwedges

Hallo september, hallo drukte! Hopelijk genoot je van een deugddoende vakantie. Maar zoals gewoonlijk is het weer volle gas geven als de scholen terug starten. Voor het angstzweet je uitbreekt, geen paniek, wij zijn er om je te helpen! Niet enkel kan je het jezelf gemakkelijk maken door een 15gram Foodbox te bestellen om alvast 3 of 4 avonden in no time een voedzame maaltijd op tafel toveren, onze Foodbox weekmenu kan ook als inspiratie dienen om de rest van je weekmenu samen te stellen!

Lees artikel

Vaarwel bechamel, hier is gezonde bloemkoolsaus

Volkoren pastaschotel met bloemkoolsaus, prei, ham en kaas

Bloemkoolsaus is hip in de low carb wereld en wij begrijpen helemaal waarom. Het is het ideale koolhydraatarme alternatief voor een klassieke bechamelsaus. Eens gekookt kan je de kool volledig glad mixen en dat geeft de perfecte textuur voor een romige saus.

Lees artikel

Love it or hate it... koken met ananas

Gebakken rijst met groentjes, kip en ananas

Sommigen zijn er verzot op, anderen vinden het echt niet lekker: fruit (en dus vooral ananas) in hartige gerechten. Wij horen zeker bij de eerste categorie. Ananas geeft een heerlijke frisse en zoete toets aan pittige en/of exotische gerechten. Ideaal voor in de zomer!

Lees artikel

7x heerlijke eenpotspasta

Eenpotspasta 'chili con carne'-style

Dolce far niente (“het zoete nietsdoen”), dat zijn deze 7 heerlijke eenpotspasta’s. Voor een eenpotspasta doe je alle ingrediënten samen in één kookpot en je laat het vuur het werk doen. Voordeel: weinig werk in de keuken én nadien bij de afwas. Win-win dus!

Lees artikel