Caroline Dhont | 21 mrt. 2025
"We need to 'taco'bout taco's!" Ben jij ook zo'n taco-fan? Taco’s zijn een van de bekendste en meest geliefde gerechten uit de Mexicaanse keuken. Ze vinden hun oorsprong bij de inheemse volkeren van Mexico, waar maïstortilla’s al eeuwenlang een essentieel onderdeel van de voeding zijn. De hedendaagse taco is een combinatie van deze traditionele tortilla’s met diverse vullingen zoals vlees, vis, bonen, kaas en verse toppings zoals salsa's.
Lees artikel
Caroline Dhont | 18 mrt. 2025
Eet je wel eens ramen, die iconische Japanse noedelsoep? Wist je dat die eigenlijk zijn oorsprong vindt in de Chinese keuken? In de late 19e en vroege 20e eeuw brachten Chinese immigranten tarwenoedels en sojagebaseerde bouillons naar Japan. De Japanse keuken nam deze invloeden over en transformeerde ze tot verschillende regionale ramenstijlen. Tegenwoordig kent Japan talloze varianten van ramen, waaronder "shoyu" (sojasaus-gebaseerd), "miso", "tonkotsu" (varkensbottenbouillon) en "shio" (zout-gebaseerd). Elke regio en zelfs elk restaurant voegt een unieke draai toe aan de bereiding, wat ramen een eindeloos fascinerend gerecht maakt.
Lees artikel
Caroline Dhont | 16 mrt. 2025
Ze komt als geroepen, de lente! Als je houdt van exacte getallen: de lente start dit jaar op donderdag 20 maart, om 10u01! Dat moment noemt men de equinox: de zon staat dan loodrecht op de evenaar. Dag en nacht duren op die dag exact even lang, 12 uur. Leuk weetje om te vertellen aan de eettafel!
Lees artikel
Caroline Dhont | 11 mrt. 2025
Wij zijn grote fan van 'pulled chicken'! Heerlijke sappige kip in reepjes die zo lekker zijn op taco's, in burgers, in soepen,... In tegenstelling tot 'pulled pork' is het ook niet zo tijdsintensief om te maken, al heb je er wel wat geduld voor nodig. De kip pocheer je eerst in water of bouillon en laat je dan eerst afkoelen, alvorens je'm uiteentrekt in reepjes met je handen of 2 vorken. Wel, wij vonden daar een zeer snel én handig trucje voor!
Lees artikel
Caroline Dhont | 9 mrt. 2025
Pfieuw, dat was een lange winter, heb je het ook gevoeld? En vooral: heb je ook zo'n zin in lente en frisse kost? Binnenkort kunnen we weer genieten van primeurgroentjes, frisse aardbeien, heerlijke witte asperges, pastasalades,... Maar het is dus nog héél even geduld hebben tot die primeurs weer beschikbaar zijn. In blijde afwachting daarvan, plannen wij nog één keer een weekmenu in dat bol staat van stevige, winterse smaken. Geniet van de laatste gratins, ovenschotels, pastinaken, rode bieten, witloofjes en boerenkolen, ze zullen eens zo goed smaken!
Lees artikel
Caroline Dhont | 7 mrt. 2025
Maart is veggiemaand! Wij doen enthousiast mee, vooral ook om nieuwe smaken te ontdekken. Hiervoor werken we nauw samen met onze vrienden bij Foodbag. Wekelijks kan je kiezen uit tot 8 vegetarische gerechten in hun aanbod. Regelmatig staat er eens een (bij gebrek aan een beter woord) vleesvervanger op het menu. Ze werken daarvoor nauw samen met Belgische partners, iets wat wij alleen maar kunnen toejuichen natuurlijk. Wij hebben 6 favorieten geselecteerd en geven een woordje meer uitleg.
Lees artikel
Caroline Dhont | 4 mrt. 2025
Heerlijk Krokusvakantie idee: hou eens een pizza party. Gewoon met je gezin, of nodig vrienden (of vriendjes van de kinderen) uit voor een pizzafeestje. Je kan uiteraard zelf pizzadeeg maken, maar er zijn ook heel wat kant-en-klare opties (tip: bij Foodbag kan je elke week heerlijke pizzabodems bestellen). Het gaat 'm om waarmee je je pizza belegt! Zet een heleboel kommetjes met versneden groentjes, kazen, ananasblokjes (dat mag!), spekjes, ham en/of salami in het midden van de tafel of het aanrecht, en laat iedereen zelf zijn eigen pizza samenstellen. Wie maakt de mooiste en de lekkerste pizza? Daag mekaar uit en wissel spieën uit. Er kan zelfs een jury aangesteld worden die beslist welke pizza de beste was. Maak er een heerlijk pizzafeest van! Wij inspireren je alvast met enkele heerlijke ideeën!
Lees artikel
Caroline Dhont | 2 mrt. 2025
Maart is veggiemaand! Er zijn mensen die de uitdaging aangaan om een hele maand enkel vegetarisch te eten, anderen nemen zich voor wat vaker vegetarische gerechten op het menu te zetten. Uiteraard moet je doen waar je jezelf comfortabel bij voelt. Wij zijn hier om jou te inspireren, en daarvoor gaan wij ons deze maand extra inzetten! En dat begint met een weekmenu met méér vegetarische gerechten.
Lees artikel
Caroline Dhont | 25 feb. 2025
Heb je deze trend al gespot op social media? Crispy rijst! Daarbij meng je gekookte rijst met (Thaise) currypasta (of miso, of gochujang) en olie. Spreid dat dan uit op een bakplaat en laat krokant bakken in de oven. De rijst wordt helemaal crispy en heeft zo een unieke bite. Een ideale basis om een Aziatisch geïnspireerde rijstsalade te maken. Het is eens iets anders dan gebakken rijst én een ideale manier om restjes rijst te verwerken.
Lees artikel
Caroline Dhont | 23 feb. 2025
Klaar voor een weekje vol folklore en smullen? Carnaval wordt gevierd op vele plekken in de wereld, al zijn er lokale verschillen, zelfs in België! In Wallonië zijn er heel wat andere tradities, personages en gebruiken, dankzij onze collega Estelle kijken we eens mee over de (taal)grens!
Lees artikel