Weekmenu 12 mei: ons ultieme lente-menu

Gemarineerde scampi met whipped geta, rijst, dille en munt

De lente is een waar feest voor je zintuigen: kijken naar al het groen dat nu lijkt de ontploffen aan de bomen. Ruiken aan wilde bloemen. Het gevoel van met je blote voeten door het gras te lopen. Het geluid van tjsirpende vogels. En... je voelt ons al aankomen zeker? Uiteraard: proeven van de lente met al die heerlijke producten! Asperges, erwtjes, spinazie, rabarber,... 

Lees artikel

Ontbijt op bed voor Moederdag

Croissant met roerei en ontbijtspek

Het is bijna weer Moederdag! Geef toe, "la mamma" verdient toch wel een attentie? Je kan je hoofd breken over een origineel cadeau of maar weer eens bloemen gaan halen... Maar wat ze misschien nog het meest zal appreciëren is een versgemaakt ontbijt, en extra punten als je't op bed serveert (of toch al op z'n minst het koffietje). En nog een extra tip: hou het wat ordelijk in de keuken ;-). 

Lees artikel

Weekmenu 5 mei: lekker klassiek + moederdaginspiratie

Varkenshaasje met aardappelwedges, kerstomaten en truffelmayo

Toegegeven: wij houden ervan om nieuwe ingrediënten te ontdekken, en het bovenste schap van onze koelkast is overladen met potjes sauzen, opgelegde groenten en andere exotische ingrediënten. Maar soms hoeft het allemaal niet te ingewikkeld te zijn. Enkele basisingrediënten van goede kwaliteit en een snuifje liefde en toewijding, en je kan al snel een heerlijk gerecht op tafel toveren. Deze week brengen wij ode aan deze heerlijke, snelle klassiekers! 

Lees artikel

8x chicken bowl

Marokkaanse couscousbowl met kip en kruidige tomatensaus

Hoe maak je van een gerecht echt 'comfort food'? Serveer het in een brede kom! Door alle ingrediënten mooi naast mekaar te schikken, ziet je gerecht er kleurrijk en smakelijk uit en kan je gemakkelijk weghappen met enkel een vork of eetstokjes. De inspiratie haalden we bij de 'poke bowl', maar vandaag gaan we voor 8x 'chicken bowl'! 

Lees artikel

Weekmenu 28 april: aan tafel in maximum 30 min.

Asperges à la flamande met verse kruiden en pestopatatjes

Mei loert om de hoe en we beginnen weeral aan de laatste drukke periode vóór de zomervakantie (hoe dan?). Hoe houd je alle bordjes in de lucht en vooral: hoe zorg je ervoor dat er ook lekkere, voedzame bordjes op de keukentafel verschijnen? Met een weekmenu natuurlijk! Om het jou gemakkelijk te maken, hebben we deze week 6 gerechten gekozen die in minder dan 30 minuten op tafel staan.

Lees artikel

Airfryday: loempia's uit de airfryer

Loempia's uit de airfryer

Altijd goed om in huis te hebben: rijstvellen. Ze bewaren heel lang en zijn ideaal om een snel hapje op tafel te toveren. Zeker nu we ontdekt hebben dat je ze ook kan gebruiken om snelle loempia's in de airfryer te maken. 

Lees artikel

Het charmante zusje van broccoli: broccolini!

Burrata met broccolini, gekonfijte citroen, chili en kruidenolie

Broccolini is een kruising tussen broccoli en Chinese kailan (ook wel Chinese broccoli of bimi genoemd). Deze groene groente heeft lange, slanke stengels en kleinere bloemknoppen dan gewone broccoli. Qua smaak is broccolini iets zachter en zoeter dan zijn bekende broccolibroer, met een subtiele, licht nootachtige nasmaak, de stengels doen qua bite en smaak ook wat denken aan groene asperges, dus een ideale vervanger buiten het aspergeseizoen! Het is een veelzijdige groente die makkelijk te bereiden is en steeds populairder wordt in de keuken vanwege zijn knapperige textuur en verfijnde smaak.

Lees artikel

Weekmenu 21 april: de lente op je bord

Lauwe aardappelsalade met tonijn, komkommer, veldsla, ei en zure room

Terwijl jij nog aan het (na)genieten bent van de paasbrunch, hebben wij weeral een heerlijk weekmenu'tje voor jou in petto. We gaan voor kleur, primeur groenten en -fruit, frisse gerechten en een lekker dessertje voor in het weekend. Doe je mee? 

Lees artikel