10x lekkere lunch in de lente

Pastasalade met dille-amandel-citroenpesto, groene asperges en buffelmozzarella

De lente, dat is de zon op je bord. Vandaag nemen we je lunchtrommel onder handen, gedaan met saaie boterhammetjes! Ga creatief aan de slag met de restjes van de dag voordien, zet een frisse salade op het menu, laat je inspireren door Zuiderse keukens en weet dat een omelet, tortilla of frittata de dag nadien vaak nóg lekkerder smaken! 

Lees artikel

Shakshuka: 7 verrassende variaties!

Rode shakshuka met naanbrood, paprika en feta

Als je deze rustieke lekkernij uit het Midden-Oosten nog niet geprobeerd hebt, dan is het hoog tijd om dat wel te doen! Het exotisch klinkende shakshuka is eigenlijk een simpel en nederig gerecht met als basis een aromatische tomatensaus met daarin gepocheerde eitjes. Een combinatie die misschien wat vreemd vindt, maar geloof ons, eens je dit geproefd hebt, ben je fan.

Lees artikel

8 ovenschotels met vis

Visschotel met curryroomsaus met geroosterde krieltjes

We merken aan de bezoekcijfers op onze website dat jullie helemaal warmlopen voor ovenschotels. En we kunnen je geen ongelijk geven ;-). Na ovenschotels met kip en pasta, zetten we 8 zalige ovenschotels met vis in de kijker! Met de lente in het land, wil je misschien niet meer zware winterkost op je bord, en dan is vis net wat lichter en frisser. Vis is over het algemeen ook sneller klaar, dus deze ovenschotels zet je meestal in een half uurtje op tafel. Kom, we duiker erin!

Lees artikel

Daar is de lente, daar is de honger!

Tortiglione met kip en basilicumsaus met champignons, tomaat en rucola

Heb je ooit zo naar de lente uitgekeken als dit jaar? Ok, toegegeven, misschien hebben we dat gevoel wel elk jaar... Maar nu is het écht zover! De eerste witte asperges zijn beschikbaar, de prei en bloemkool smaken plots terug frisser en dat geeft natuurlijk véél zin om de keuken in te duiken. Daar is de lente, daar is de honger. We geven je 8 lentefrisse gerechten die je deze dagen zeker eens op het menu kan zetten.

Lees artikel

Loaded fries: pimp your frietjes!

Loaded fries met varkensgyros, pastinaak en paprika

Heb je al gehoord van 'loaded fries'? Het is een originele en verrassende manier om frietjes - als een volwaardige maaltijd - te presenteren. Klassieke frieten, of ga gerust voor ovengebakken frietjes, frietjes van zoete aardappel, pastinaak en andere groenten, worden in een grote schaal geschikt. En daar bovenop komen dan allerlei toppings. Serveer de schaal midden op tafel, zodat iedereen kan toetasten, of maak individuele porties in kleinere schaaltjes. Allemaal goed!

Lees artikel

Biryani: heerlijke Indische rijst

Biryani uit Kashmir

Biryani is een rijstgerecht uit Indië. Het zou via de Moslim populatie overgekomen zijn uit Perzië, maar over de oorsprong is best wel wat discussie. 'Birinj' is het Perzische woord voor rijst, dus er is wel degelijk een duidelijke link. Pilaf (of pilau) is een ander gekend rijstgerecht uit Perzië, maar er zijn wel degelijk wat verschillen. Voor biryani worden de componenten (vlees en rijst) afzonderlijk gegaard en dan later samengebracht, bij pilaf gaat alles samen in één kookpot van in het begin. Bij biryani worden ook meer specerijen gebruikt. In Indië zelf zijn er ook nog eens veel lokale verschillen, vooral ook in niveau van pittigheid. 

Lees artikel

10 taarten voor Pi-day

Appelgalette met vanille-ijs

Vandaag is het 14 maart, oftewel 14/3, of volgens de Amerikaanse datumnotering: 3.14. Doet dat getal een belletje rinkelen? π, pi! En als je dat opnieuw in het Engels uitspreekt, dan kom je bij 'pie', aka taart! Een lange bewerking om bij de essentie van de zaak te komen: vandaag is het pie-day! Ofwel: elk excuus is goed om taart te eten, toch? We hebben 10 heerlijke taarten verzameld die je vandaag kan bakken. Doe je mee? 

Lees artikel

7x kip curry, telkens anders!

Indische kip curry met appel en rijst

Kip curry, wat een heerlijke combinatie is dat toch! Maar laten we eens eerst gaan kijken wat een 'curry' nu juist is. De term komt oorspronkelijk uit Indië en verwijst naar een gerecht met groenten, kruiden, specerijen en meestal vis of vlees. Het woord curry is afgeleid van het woord kari uit het Tamil, dat saus of genieten van rijst betekent. Wikipedia zegt dat 'de term curry wordt vandaag de dag in de Westerse wereld gebruikt voor vrijwel elk gekruid, sauzig gerecht dat wordt gekookt in Aziatische stijl'. Dat vinden we een goed startpunt om creatief aan de slag te gaan met curries! Kip leent zich uitstekend om in curries te verwerken. Het is budgetvriendelijk en kookt lekker mals in de kruidige saus (laat het wel niet te lang koken). We geven je 7 heerlijke, originele variaties op deze klassieker!

Lees artikel

Zo maak je vol-au-vent stap voor stap

Vol-au-vent

Vol-au-vent, videe of koninginnenhapje... het is terecht één van onze Belgische klassiekers! Een rond bladerdeeggebakje gevuld met romige kippenragout (mét balletjes en champignons) en geserveerd met frietjes en een slaatje. Daar word je toch blij van? 

Lees artikel