Aardappel als comfort food: van stoemp tot puree

Wortelstoemp met spekjes en chipolata

Soms hebben we nood aan gewone alledaagse kost. Een smaakvolle stoemp kan dan echt smaken. Maar je kan je eenvoudige gekookte aardappelen ook omtoveren tot een verfijnde puree, en plots heb je de basis voor een feestmaal! Wij zetten de grote verschillen en bereidingstips op een rijtje en tonen je de lekkerste recepten.

Lees artikel

7x trots op ons witloof!

Pladijs met witloof, spinazie en wittewijnsaus

In de lente zijn we trots op onze asperges, in de herfst is er een ander 'wit goud' waar we met veel smaak en trots van kunnen genieten: vollegrond witloof! Eigenlijk hebben we het nog zo slecht niet hier he?

Lees artikel

7 Zweedse gerechten om het warm van te krijgen

Zweedse gehaktballetjes

De Zweedse keuken kenmerkt zich als een gezonde keuken, met typische streekproducten zoals verschillende paddenstoelen, haring, bessen, wild en verse kruiden. Omdat de Zweedse winters lang, donker en koud zijn, zijn de Zweden erg bedreven in het opleggen en bewaren van ingrediënten. Denk maar aan gerookte zalm, gedroogd rendiervlees en ingemaakte groenten.

Lees artikel

Pompoensoep, 6 heerlijke variaties

Thaise pompoensoep

Ja hoor, je kan het niet meer ontkennen: pompoenen zijn overal! Het seizoen kwam wat traag op gang door de lange nazomer, maar nu kan je er echt niet meer naast kijken in de supermarkt, bij de groenteboer en misschien zelfs in je tuin. Of kreeg je misschien een reuze-exemplaar cadeau van een enthousiaste moestuinier?

Lees artikel

Ovenschotels in laagjes: hachis parmentier in al zijn variaties

Hachis parmentier

Hete bliksem, gratin, hachis parmentier, shepherd's pie, moussaka... iedereen kent ze wel, de ovenschotels in laagjes! Ze hebben vaak een nogal verschillende naam, maar het komt wel op hetzelfde neer: heerlijke hartverwarmende comfort food in een heerlijke ovenschotel, gepresenteerd in laagjes, waarvan het bovenste laagje veelal aardappelpuree is, al dan niet met een krokant (kaas)korstje.

Lees artikel

Wat je moét proeven in oktober

Pladijs met witloof en spinazie met wittewijnsaus

Vaarwel mooie zomer, we hebben het goed gehad! Toegegeven, wij zouden het moeilijker hebben om afscheid te nemen van de zomer, ware het niet dat de herfst óók zo'n fantastisch seizoen is, met zijn heerlijke seizoensproducten. Hierbij alvast een lekker lijstje met wat je moét proeven in oktober. Laat het smaken!

Lees artikel

5x Vlaamse klassiekers in de herfst

Worst met bloemkool in witte saus

Daar is de herfst, en daar zijn wij heel blij om! Want wat zijn we fijn van die heerlijke producten die er nu weer zijn: grondwitloof, pompoen in alle vormen en maten, appeltjes, champignons... Tal van die producten worden ook gebruikt voor echte klassiekers in onze Vlaamse/Belgische keuken, en daar mogen we best trots op zijn! Wat ook al moeten we het nu met wat minder zonneschijn doen, de warmte vind je vanaf nu terug op je bord!

Lees artikel

7 pasta's met pompoen

Spirelli met pompoen en walnoten

Wat te doen met pompoen? Pompoensoep maken we allemaal wel eens klaar, maar er is zoveel meer mogelijk met deze oranje kanjers! Wat dacht je bijvoorbeeld van pasta met pompoen? Zo veel variaties, zo veel inspiratie! Hierbij onze favoriete pastaschotels met pompoen, van gemakkelijke gerechtjes voor elke dag, tot echte feesttoppers.

Lees artikel

5 gerechten die de herfst inluiden

Gehaktbrood met kaas, witloof en graanmosterdsaus

Na nog een hele mooie nazomer, begint vandaag officieel de herfst! Voor vele foodies het favoriete seizoen: er zijn nog volop groenten en fruit na de oogstmaanden, er is stilaan terug wild beschikbaar en de dagen worden korter en kouder, dus: tijd om te genieten van een heerlijke kom comfortfood!

Lees artikel

Opwarmen met ovenschotels

Ovenschotel met gehakt, spinazie en kruidenkaas

De herfst lijkt nu echt niet meer veraf. Het wordt frisser en we hunkeren met z’n allen naar een grote portie gezelligheid. Niks beter dus, dan een hartverwarmende ovenschotel!

Lees artikel