Voedzaam en vullend: volkoren pasta

Volkoren spaghetti met kip, prei en salie

Net zoals je volkoren en wit brood hebt, is er ook volkoren en witte pasta. Het principe is wat hetzelfde: ook voor volkoren pasta worden de volledige graantjes gebruikt. Bij witte pasta wordt het vliesje van de tarwe eerst verwijderd, maar daar zitten net veel goede, gezonde voedingsstoffen in. Volkoren pasta is daardoor wat donkerder, maar dus ook voedzamer, gezonder en een 'trage suiker', waardoor je dus langer verzadigd blijft. Volkoren pasta heeft een lichte nootachtige smaak.

Lees artikel

Italiaans comfort food voor koude dagen

Gebakken gnocchi met paddenstoelen, basilicum en parmezaan

De Italiaanse keuken doet ons vooral denken aan zonovergoten gerechten, maar ook in de herfst en winter weten de Italianen hun comfort te halen uit heerlijke troostkost. Onze redactrice woonde zelf een aantal maanden in de Italiaanse Alpen in de winter en leerde er de lekkerste gerechten maken voor tijdens die koude dagen. Verlekker je mee?

Lees artikel

Kost voor kampioenen: 8 toppers met champignon

Champignonragout met ovenfrietjes

Herfst is hét paddenstoelen seizoen bij uitstek! Gewone witte champignons, ook gekend als Parijse champignons zijn het jaar rond verkrijgbaar en goedkoop, in de herfst zijn er tal van bospaddenstoelen beschikbaar. In de meeste recepten kan je verschillende paddenstoelen soorten met mekaar inwisselen, dus dit is hét moment bij uitstek om te experimenteren!

Lees artikel

10x balletjes van eigen bodem

Luikse balletjes met waterkerspuree

We wijdden al eens een artikel aan gehaktballetjes uit de wereldkeuken, maar die van eigen bodem verdienen uiteraard ook een plekje op Keukenpraat, toch? Want wij Belgen zijn echte balletjes-eters! Gemakkelijk om te maken, een favoriet van jong en oud, kortom puur comfort food! Van balletjes in tomatensoep tot een gezonde versie van 'balletjes in tomatensaus, je vindt ze allemaal in deze top 10! Laat het smaken!

Lees artikel

November: comfort food voor donkere dagen

Champignonragout met ovenfrietjes

En plots zijn de donkere dagen daar! Nu we terug zijn overgeschakeld op het winteruur, voelen de dagen plots veel korter en kouder aan. Maar dat laten we vooral niet aan ons hart komen, en genieten van deze gezellige periode met knapperende haardvuurtjes, warme dekentjes en natuurlijk: lekkere winterkost! Ontdek onze toppers voor november!

Lees artikel

Hartige hapjes voor Halloween

Afgebeten vinger worstenbroodjes

Herfstvakantie = Halloweentijd! Onze generatie heeft misschien minder affectie met deze feestdag die uit Amerika is komen overwaaien, maar kinderen zijn er helemaal vergek op! Het verkleden, het griezelen in het donker, de jack-o-lanterns (uitgehouwen pompoenen met een kaarsje in),... En het leuke is: je kan ook creatief aan de slag in de keuken met Halloween. Een ideale activiteit tijdens de herfstvakantie!

Lees artikel

Knalselder: 10 toppers met knolselder

Knolseldersoep met brie-appel toast

Knolselder is een heerlijke, veelzijdige groente van bij ons. Een stevige knol die niet bepaald moeders mooiste is, maar zo veel smaak bevat! We zetten het lelijke eendje daarom graag eens in de kijker, want je kan er werkelijk zo veel mee doen! Soep, rauw in een salade, geroosterd, als puree (een supergezonde vervanger voor aardappelpuree, we schreven er hier al over!), in een gratin of als frietjes, het kan allemaal!

Lees artikel

8x makkelijk Japans bij je thuis

Ramen met shiitake en tofu

Hou jij ook zo van de Japanse keuken? Ze zijn werkelijk meesters in het maken van pure, gebalanceerde gerechten! De Japanse keuken is zo anders als de onze, dat het soms overweldigend kan zijn, zeker om er thuis mee aan de slag te gaan. Zelf perfecte sushi of ramensoep met tientallen ingrediënten maken, is misschien niet aan elke thuiskok besteed. Maar het goede nieuws is dat sommige Japanse gerechten wél heel gemakkelijk en snel zijn om zelf thuis te maken. Wij zetten acht eenvoudige Japanse toppers op een rijtje!

Lees artikel

5x Britse pie

5x Britse pie

Wie ooit al at in een typische Britse pub, weet het: ze zijn er verzot op 'pie'. Niet een zoete taart of cake, maar een hartige pastei, vaak met een vlezige vulling. Het woord pie wordt voor vele versies gebruikt: het hartige taartje kan zowel een dakje van versgemaakt deeg, bladerdeeg of aardappelpuree hebben, als het maar een krokant korstje heeft!

Lees artikel

7 maaltijdsoepen voor de herfst

Spaanse maaltijdsoep met kikkererwten en chorizo

Hou jij ook zo van de herfst? De prachtige kleuren, de warme dekentjes die opnieuw worden bovengehaald, de regenbuien,... Ok, dat laatste vinden we zelf ook minder leuk, maar dan smaakt een heerlijk kommetje troostkost des te beter, toch? En wat is dan beter dan een heerlijke stevige maaltijdsoep, gemaakt van typische herfstgroenten zoals pompoen, champignons of broccoli? We trekken onze lade open met de heerlijkste herfstsoepen!

Lees artikel