Caroline Dhont | 26 sep.. 2023
Waarom ik nog steeds zéér enthousiast ben over de fusie tussen Foodbag en 15gram.be? Naast de keuze uit héél veel gerechten (35 ondertussen!), heb je bij Foodbag ook veel originele extra's, die bij je maaltijdbox kunnen geleverd worden. Één daarvan is de bakbox: een box met alle ingrediënten en een recept om een heerlijk dessert op tafel te toveren, goed voor 6 porties!
Lees artikel
Caroline Dhont | 24 sep.. 2023
Eet je wel eens pindasaus, of ook wel gekend als satésaus? Het past geweldig goed bij Aziatische gerechten (dé klassieker: kipsaté-tjes), maar uiteraard zijn er meer creatieve mogelijkheden! Onze Noorderburen zijn alvast overtuigd, nu is het ook aan ons!
Lees artikel
Dat jullie fan zijn van ovenschotels, dat kunnen we duidelijk zien in de zoekresultaten van onze website. Daarom zijn we dan ook héél enthousiast dat het ovenschotelseizoen terug van start kan gaan! De herfst is een prachtig seizoen, met heerlijke producten: paddenstoelen, witloof, pastinaak, prei,... Allemaal groenten die perfect in een ovenschotel passen! Bij voorkeur onder een heerlijk laagje puree met kaaskorstje, maar er zijn ook nog zoveel andere creatieve mogelijkheden. We tonen het je graag in dit heerlijke lijstje met herfstige ovengerechten! En goed om weten: ook deze week kan je een heerlijk gerecht van deze selectie bestellen bij je favoriete maaltijdboxleverancier, scroll naar beneden ;-).
Lees artikel
Caroline Dhont | 19 sep.. 2023
Ha daar is de herfst! Ondanks de mooie nazomer, verlangen we ook naar die heerlijke gloomy sfeer van de herfst. En hoe kan je die beter omarmen, dan aan de bak te gaan en je huis te vullen met dat zalige aroma van vers gebak? En de kers op de taart? Euh, de taart natuurlijk! Weliswaar niet met kersen, maar fruit dat nu helemaal in seizoen is! Of zelfs met groenten... We inspireren je 10x!
Lees artikel
Caroline Dhont | 17 sep.. 2023
Wat krijg je als je de wereldberoemde hamburger 'Big Mac' van McDonald's kruist met Mexicaanse street food taco's? Het liefdeskind heet 'Big Mac taco's' en is ondertussen razendpopulair op Tiktok en Instagram!
Lees artikel
Caroline Dhont | 15 sep.. 2023
Miso is één van de meest veelzijdige en smaakvolle ingrediënten uit de Japanse keuken. Deze gefermenteerde pasta, rijk aan umami, voegt een diepe en complexe smaak toe aan gerechten en heeft talloze toepassingen in de keuken. Welke verschillende soorten zijn er, hoe gebruik je miso en kan hoe je er zelf ook creatief mee aan de slag? We tonen het je!
Lees artikel
Caroline Dhont | 12 sep.. 2023
Knoflook, dat is nu eens echt hét basisingrediënt in zoveel keukens wereldwijd! Knoflook is supergezond en zo multi-inzetbaar. Zelfs rauwe look kan een fantastische smaakmaker zijn, al is dat voor sommige mensen - waaronder mezelf - moeilijk te verteren. Rauwe look gebruik je bijvoorbeeld in een yoghurtsausje of tzatziki, saladedressing of lookboter. Maar ik heb er een goede oplossing voor gevonden, namelijk gepofte knoflook!
Lees artikel
Caroline Dhont | 10 sep.. 2023
Wil je zalm eens op een bijzondere manier serveren? Probeer deze veelzijdige vissoort eens te lakken! Lakken is een kooktechniek waarbij je een glazuur of saus op de zalm aanbrengt en deze vervolgens grilt, bakt of roostert. Dit proces zorgt ervoor dat de zalm een heerlijke, zoete en kleverige buitenkant krijgt, terwijl de vis van binnen sappig blijft.
Lees artikel
Voilà, het najaar is nu definitief op gang getrokken. Maar na een waterige zomer, hopen we allemaal nog op een mooie nazomer. Één met veel tijd voor terrasjes, misschien nog ergens een heerlijk weekendje weg of gewoon wat middagzon op je snoet tijdens de lunch. Toch nemen we het zekere voor het onzekere, en hebben we een lekker (na)zomers weekmenu samengesteld. Heerlijke zonnige gerechten die sowieso dat zomergevoel binnentrekken, of de zon nu schijnt of niet. Allemaal gerechten die jij deze week kan bestellen bij Foodbag.be, hoe handig is dat?
Lees artikel
Caroline Dhont | 5 sep.. 2023
Heb je wel eens 'naan' gegeten? Dat heerlijke platbrood dat vaak bij Indische maaltijden geserveerd wordt. Naan komt oorspronkelijk uit het oude Perzië, waar het woord "naan" simpelweg "brood" betekent. Na verloop van tijd vond dit platbrood zijn weg naar India, waar het zich aanpaste aan de lokale smaken en ingrediënten. Traditioneel werd naan gebakken in klei-ovens die "tandoors" worden genoemd. Deze ovens, vaak begraven in de grond, worden verhit met houtskool of open vuur en bereiken hoge temperaturen, waardoor naan snel kan bakken en een karakteristieke rokerige smaak krijgt.
Lees artikel