Lekker origineel: aspergebroodjes

Aspergebroodjes

Deze tijd van het jaar is mijn favoriete periode. De dagen worden langer, de buitentemperatuur wordt aangenamer en heel wat heerlijke seizoensproducten komen weer piepen. Verse erwtjes, garnalen, Oosterscheldekreeft, rabarber, aardbeien en asperges.. noem maar op!

Lees artikel

Stoefen met ons witte goud: 8 recepten met witte asperges

Gebakken kipfilet met asperges en kruidenroomsaus

De witte asperges, onze nationale trots! Het lijkt wel of ze elk jaar iets vroeger hun mooie witte kopje boven de grond willen steken. Half maart hoor je de mensen al zeggen: Ik heb de eerste asperges op de kop kunnen tikken! Officieel start het aspergeseizoen de tweede donderdag van april, dus zijn er nú sowieso overal asperges te verkrijgen!

Lees artikel

6 essentiële tools voor de keuken

6 essentiële tools voor de keuken

Naast kwalitatieve ingrediënten is goed kookmateriaal de basis om van een goede chef een geweldige chef te maken. Met de juiste keukentools kook je niet alleen makkelijker en beter, het gaat ook een pak sneller. En nee dat hoeven geen dure, grote spullen te zijn. Deze 6 eenvoudige tools zijn een must voor elke (hobby)kok!

Lees artikel

Een ode aan rabarber

Geweven rabarbertaart

Weet je welk gevoel ik krijg als ik de eerste stengels rabarber uit de grond zie verschijnen? Pure euforie! Voor mij hét symbool dat de winter officieel gedaan is. Nog voor de bloesems en de eerste asperges verschijnen... Je weet dat er best nog koude dagen zullen komen, maar ook dat de lente nu niet meer te stoppen is! Vandaar mijn ode aan deze voorbode van het mooie weer!

Lees artikel

De perfecte paasbrunch

zachtgekookt eitje met aspergesoldaatjes

De laatste jaren lijken mensen meer en meer samen te komen voor een gezellige brunch, in plaats van een uitgebreid avondmaal. Brunchfans dat we zijn, kunnen we dat alleen maar aanmoedigen!

Lees artikel

De 15gram éénpotspasta top 5

De 15gram éénpotspasta top 5

Onze grootste hobby? Koken! En wat we het minst graag doen? De afwas achteraf... Tot de dag dat we ontdekten dat er zoiets bestaat als 'one pot pasta's': alle ingrediënten, inclusief pasta gaan in dezelfde pot. De pasta wordt gegaard in het kookvocht van de saus, geniaal!

Lees artikel

Wrap & roll, de perfecte snelle lunch

Pittige kip en avocado wrap

Onze favoriete manier om restjes te verwerken? Alles in een wrap draaien! Oh wat zijn wij dankbaar dat de Mexicaanse keuken ook bij ons bekend is geraakt. Naast guacamole - kan je je nog een leven inbeelden zonder? - is de tortilla of wrap zoals wij hem vaak noemen wel onze favoriete ontdekking uit de Mexicaanse keuken!

Lees artikel