Blij met een ei! 10 vegetarische hoofdgerechten

Paksoistoemp met currysaus en zacht gekookt eitje

Eitjes als ontbijt zijn natuurlijk een klassieker, maar hoe vaak krijgt een ei echt de hoofdrol in een hoofdgerecht bij jou op tafel? Bij ons mag het beslist wat vaker, want eitjes zijn ook een prima vleesvervanger. Ideaal als je een vegetarisch gerecht op tafel wil zetten. Een omelet, hard- of zachtgekookt, een spiegelei of gepocheerd, het kan allemaal! We geven 10x ei de hoofdrol in deze veggie toppers, blij met een ei!

Lees artikel

De Provençaalse keuken, een ode in 7 gerechten

Provençaalse tomatenpartjes

Wie al op vakantie ging naar de Provence weet het: je kan er heerlijk kruidig eten. Meer zelfs: er bestaat een echte Provençaalse kruidenmengeling! Het recept kan wel eens verschillen, maar je vindt er meestal deze geurige kruiden in terug: tijm, rozemarijn, marjolein, bonenkruid en oregano. Vaak wordt er ook nog lavendel, basilicum en salie aan toegevoegd. Heerlijk om tal Mediterrane gerechten mee op smaak te brengen. Of gooi een handje van de kruiden op de hete kolen van de barbecue, om de buren jaloers te maken ;-).

Lees artikel

7x genieten van geitenkaas

Salade van geitenkaas, spekjes en appel

Zacht, zout-zurig en met karakter... zijn er nog geitenkaasliefhebbers in de zaal? Je bent er ofwel vergek op, of je haalt er je neus voor op, de meningen zijn zeer verdeeld. Maar wij behoren wel tot de eerste categorie! Geitenkaas geeft smaak en diepgang aan (meestal) vegetarische maaltijden en daarom houden we er zo van!

Lees artikel

Lekkers op een spiesje: 10x saté

Kipsaté met pindasaus

Toen we op vakantie waren in Indonesië, maakten we kennis met de originele saté's: malse gemarineerde stukjes kip op kleine prikkertjes, op tafel gebracht op een mini barbecue'tje, werkelijk heerlijk! Het verbaast ons dus ook niet dat die spiesjes de wereld helemaal veroverd hebben! Ondertussen zijn saté's niet meer weg te denken op de barbecue bij ons. Wij zetten 10 lekkere saté recepten op een rijtje, en zoals je gewend bent van ons: wat je zelf maakt, dat smaakt zo veel beter!

Lees artikel

7x gevulde paprika

Gevulde puntpaprika's met couscous, rozijnen en geitenkaas

Ons favoriete groente-seizoen? We kunnen het niet onder stoelen en banken steken dat we helemaal verzot zijn op courgettes, aubergines en paprika's. Echte zomerkost dus. Toegegeven, de groenten zijn het jaar rond te verkrijgen tegenwoordig, maar nu zijn ze echt wel op hun lekkerste én goedkoopste!

Lees artikel

10 heerlijke zomertoppers in augustus

Watermeloen ijsthee

Hallo augustus! De zomervakantie is al halfweg, maar het glas is half vol, en we kijken nog naar een zalige maand met veel zon (hopelijk), zomerse avonden op het terras en heerlijke groenten en fruit die nu helemaal in seizoen zijn. In augustus kan je op en top genieten van de eerste knolselder uit de tuin, verse maïs, de eerste pompoenen, appelen en peren vers geplukt van de boom, sappige druiven en meloenen, pruimen en verse vijgen. Was het maar elke maand augustus zou je bijna denken! Hierbij 10 gerechten die je zeker deze maand eens moet maken.

Lees artikel

10x vis met een korstje

Fish & chips met erwtenpuree

Veel mensen houden van een lekker stukje vis, maar voor sommigen is het toch ook een drempel om te eten, en dan zeker voor de kleinsten. Dan kan het helpen om de visfilets te paneren! Door ze een krokant korstje te geven, happen de stukjes vis gemakkelijk weg, worden ze heerlijk krokant en behouden ze hun sappigheid. Je kan vis of zeevruchten paneren met paneermeel of panko, maar je kan ook stoofpotjes van vis een heerlijk krokant dakje van bladerdeeg geven, verrassend lekker!

Lees artikel

Een overvloed aan courgettes, 10x inspiratie!

Pappardelle van courgette met kippenbolognaise

Wie een moestuin heeft, die zit nu ongetwijfeld tot over zijn oren in de courgettes! Maar je vindt deze zomerse groente nu ook spotgoedkoop bij de groenteboer of in de supermarkt. Maar vang je nu aan met al die courgettes? Wij zetten 10 heerlijke recepten op een rijtje. Let op: de grote exemplaren verliezen al snel smaak, dus gebruik die om in een soepje te verwerken.

Lees artikel

Hip en gezond: bloemkoolcouscous

Bloemkoolcouscous met groentjes en feta

Leuke en lekkere trend gespot in het wereldje van de gezonde voeding: bloemkoolcouscous! Bloemkool heeft zijn gezonde nut al eerder bewezen met lekkere uitvindingen zoals bloemkool-kaassaus in plaats van bechamelsaus, als pizzabodem en bloemkoolsteaks als vleesvervanger. Maar vandaag hebben we het dus over kleine korreltjes bloemkool als couscous of rijst. In klassiekers zoals tabouleh of gebakken rijst vervang je de koolhydraten gewoonweg door bloemkool en BAM, je hebt een heerlijk gezond alternatief. Koolhydraatarm, lekker vullend en je hebt ook nog eens een extra portie groenten binnen, hoera!

Lees artikel

Conchiglie, liefde voor pastaschelpen

Conchiglie met Italiaanse ham en ricotta

Conchiglie is een bij ons wat minder bekende pastasoort. Letterlijk betekent het 'schelp' en daar lijkt dit originele pastavormpje dan ook sprekend op. Door zijn vorm en ribbels neemt conchiglie uitstekend pastasaus op. Ze bestaan in verschillende soorten en groottes. Kleine schelpjes zijn ideaal om in soep te doen, de grote exemplaren kan je vullen. In speciaalzaken vind je ze ook wel eens in speciale kleuren en smaken, zoals zwarte met inktvisinkt. Een delicatesse!

Lees artikel