3x een verrassend Valentijnsmenu

Rundstartaar

Een mooie Valentijnsdag gewenst! Een leuke dag om iemand speciaal te verwennen. En om het met een cliché te zeggen: liefde gaat door de maag. Dus hoe kan je beter je liefde laten zien, dan een heerlijk Valentijnsmenu te maken? We stelden 3 menu's op: vlees, vis of veggie. Maar uiteraard kan je ook een mix 'n match doen met de verschillende gerechten. Jij kent je geliefde tenslotte het beste!

Lees artikel

7x Bloemkool als gezond alternatief

Pita's met geroosterde bloemkool, courgette en frisse looksaus

Er is één groente in het landschap van de gezonde voeding wel heel veel eer krijgt, en dat is wat ons betreft helemaal terecht. Jawel, we hebben het over bloemkool! De mooie witte bloemenroosjes kan je op tal van manieren gebruiken als gezond alternatief! Denk aan bloemkoolsaus in plaats van bechamelsaus, bloemkoolcouscous en -rijst, geroosterde bloemkoolroosjes als veggie alternatief op kippenboutjes, bloemkoolsteaks,... Zo gevarieerd en toch zo lekker. We tonen je hoe!

Lees artikel

8 Aziatische toppers met gehakt

Thaise curry met kippenballetjes

Als je gehakt in huis hebt, waaraan denk je dan om ermee klaar te maken? Gehaktbrood, balletjes in tomatensaus, spaghetti bolognaise? Allemaal uitstekende gerechten, maar we kijken al graag eens wat verder over de grens, en in dit geval richting Oosten! Het smaakvolle gemalen vlees leent zich namelijk ook uitstekend om Aziatische bereidingen mee te maken. We inspireren je graag met 8 Oosterse toppers met gehakt!

Lees artikel

10x zot van zalm

Gegrilde zalm met geroosterde zoete aardappel

Je raadt het al: wij zijn zot van zalm! Die heerlijke voedzame vis met prachtige kleur en duurzaam gevangen (tenminste, als je de 15gram Foodbox bestelt, ben je daar zeker van!). Zalm kan je op zoveel verschillende manieren klaarmaken, zodat je telkens een compleet anders gerecht hebt. Denk aan tartaar, gravad lax, gepocheerd, gegrild, gelakt,... We zetten 10 compleet verschillende zalmrecepten op een rijtje!

Lees artikel

6 wereldse pannenkoeken voor Maria Lichtmis

American pancakes

"Geen vrouwtje zo arm, of ze maakt op 2 februari haar pannetje warm". Maria Lichtmis komt eraan! Een van oorsprong Keltisch gebruik, maar bij ons vooral gekend als Christelijk feest waarbij de terugkomst van het licht gevierd wordt. Pannenkoeken staan symbool voor de zon. Dus, hoera, de donkerste dagen zijn nu voorgoed voorbij, én we mogen volop pannenkoeken smullen! En feestdagen met een culinaire inslag, daar nemen we graag aan deel bij 15gram! Uiteraard zijn klassieke pannenkoeken prima, maar wereldburgers dat we zijn, zetten wij dit jaar verschillende 'wereldse' pannenkoeken op het menu. Welke van deze 6 kies jij?

Lees artikel

8 ovenschotels met vis

Ovenschotel met vis, broccoli en kruidenkaas

Winters comfort food, dát is waar we nu zin in hebben. En vaak grijpen we dan al eens naar een ovenschotel: hachis parmentier of witloof met ham en kaassaus,... heerlijk! Wat misschien minder op onze radar staat als het koud is, is vis. Nochtans smaakt vis ook overheerlijk in een heerlijk dampende ovenschotel! We halen vis uit de winterse vergeethoek en serveren je 8 heerlijke ovenschotels met vis. Smakelijk!

Lees artikel

Belgisch en kindvriendelijk: 7x comfort food van bij ons

Gehaktballen met bloemkoolpuree

Zoals je weet, zorgen we ervoor dat je in ons 15gram weekmenu elke week onder andere de keuze hebt uit enkele typische gerechten van bij ons en één of enkele kindvriendelijke gerechten. Opvallend is hoe vaak die twee hand in hand gaan. Onze Belgische keuken is erg kindvriendelijk, en dat kunnen wij alleen maar toejuichen. De gezelligste maaltijden zijn toch die waarbij iedereen aan tafel met smaak en enthousiasme van mee-eet? Daarom, een lijstje van 7 maaltijden waarmee je gegarandeerd scoort bij het ganse gezin, inclusief de jongsten. Graag gedaan!

Lees artikel

Gezond en creatief: aan de slag met pastinaak

Pastinaakstoemp met gerookte zalm

Deze 'vergeten' wortel vind je tegenwoordig overal, en gelukkig maar! Het is een echte wintergroente, dus die zetten we nu vaak op het menu. Pastinaak is familie van de wortel, heeft een anijsachtige en zoetige smaak en is iets zachter dan de wortel, waardoor je'm ook minder lang moet garen.

Lees artikel

Tortiglioni, pasta met een twist

Kip cacciatore met tortiglioni

Tortiglioni is bij ons een minder bekende pastasoort, het is zijn broertje penne die vaker op ons bord belandt. Maar het is tijd om uit de schaduw te treden, want vandaag zetten we tortiglioni in de kijker!

Lees artikel

Groen en gezond: 10x focus op groenten

Honing-mosterdkip met geroosterde groenten

Groenten zijn hot! Niet enkel chilipepers, maar alle groenten zijn écht aan een opmars bezig. Meer een meer krijgen groenten een prominentere (of zelf énige) plek op het bord, en dat verdienen ze! We moeten jou uiteraard niet meer vertellen dat veel groenten eten goed voor je is, dat is een evidentie geworden. Denk maar aan de creatieve manieren om nog meer groenten in ons dieet te incorporeren: courgettenoedels in plaats van pasta, knolselderpuree in plaats van aardappelpuree of je kan zelfs groenten in gebak smokkelen. In dit artikel niet enkel vegetarische gerechten, een stukje vlees of vis krijgt soms ook nog een plaats op het bord, maar de groenten krijgen wel de hoofdrol!

Lees artikel