Tropische drankjes voor hete dagen

Tropische drankjes voor hete dagen

Zomerse temperaturen, vakantiegevoel maar toch als mama en/of papa zelf nog druk bezig? Wij gaan voor jou op zoek naar leuke ideetjes hoe je én snel én gezond toch die lekkere hapjes en drankjes op tafel kan toveren voor de kleinsten.

Lees artikel

Gevulde courgette, 3x origineel

Gevulde courgettes met kip, tomaat en mozzarella

Gevulde courgette, het is een klassieker waarvan iedereen wel een eigen versie heeft. Het is een ideale manier om extra veel groenten te eten en courgettes uit de oven zijn gewoonweg superlekker. Dit zijn 3 gerechten die geproefd en goedgekeurd zijn door de 15gram-redactie!

Lees artikel

Gezonde pizzabodems

Pizza-courgettebootjes

Oh la la, wat ben ik fan van pizza! Maar ja, het is helaas ook niet voor elke dag... Het zijn inderdaad wel echte caloriebommetjes. En in België heb ik nog niet veel pizzeria's gevonden die de topkwaliteit van deeg uit Italië kunnen evenaren. The real deal houd ik dus voor als ik op vakantie in Italië ben!

Lees artikel

Fusion breakfast voor toppapa's: vaderdagontbijt

Fusion breakfast voor toppapa's: vaderdagontbijt

Het ontbijt zou eigenlijk de belangrijkste maaltijd van de dag moeten zijn. Zelden is dat echter zo. En als we dan ontbijten, is het meestal een smoothie, overnight oaks, zelfgemaakte granola met yoghurt en fruit … als het maar gezond is.

Lees artikel

Onze Mexicaanse top 5

Paprika-taco's met kruidig kippengehakt

Hou jij ook zo van de Mexicaanse keuken? Wie 15gram regelmatig bezoekt, moet weten dat wij ook fan zijn! Dé Mexicaanse keuken bestaat trouwens niet. De gerechten zijn heel streekgebonden, en dan zijn er ook nog eens veel gerechten die wij kennen als 'Mexicaans', die eigenlijk eerder 'TexMex' zijn, de Amerikaanse versie (uit Texas) van de Mexicaanse keuken.

Lees artikel

10x heerlijke seizoensgerechten in juni

10x heerlijke seizoensgerechten in juni

Hoera, daar is juni weeral! Nu nog even beter weer, en we kunnen volop genieten van de laatste lentemaand. Er komen deze maand heel wat nieuwe groenten en fruit bij die terug in seizoen zijn: artisjok, broccoli, prinsessenboontjes, savooikool, tomaat, tuinbonen en venkel in de groenteafdeling en heerlijk sappig vers fruit zoals abrikozen, frambozen, kersen, nectarine, perzik, zwarte- en rode besjes. Wat een heerlijke maand toch, juni! Hierbij onze favoriete gerechten, helemaal in seizoen.

Lees artikel