Lekker Brits: Blackwellsaus

Spinaziestoemp met koteletten en blackwellsaus

Blackwellsaus! Een heerlijke saus op basis van pickles of 'picalilly' zoals de Britten zeggen, die zijn oorsprong vindt in -juist- Groot-Britannië. We hadden je graag een leuke legende verteld over ene earl of count die per ongeluk zijn picalilly in de pan met vlees liet vallen, en zo de heerlijke saus ontdekte. Maar de oorsprong is iets minder legendarisch: de naam Blackwell verwijst naar het Britse pickles merk 'Crosse & Blackwell'.

Lees artikel

Pittige scampi, 8 recepten met een punch

Pittige Spaanse scampi's met orzo

Scampi en chilipeper, ze zijn beste vriendjes. Het zachte van de scampi past heerlijk samen met wat pit. Zo leren de vele gerechten ons uit de exotische keuken. Geen zorgen, je mond hoeft niet in vuur en brand te staan, met wat (cayenne)peper kan je de schaaldiertjes ook al naar een hoger niveau tillen. Denk maar aan de klassieker 'Scampi Diabolique'. Zin in wat pit in je leven? Ontdek deze 8 heerlijke gerechten met pittige scampi!

Lees artikel

7x gezonde lunch, dit speel je zo klaar

Erwtenomelet met munt en feta

Het nieuwe schooljaar is nu goed en wel op gang. Originele ideetjes om boterhammendozen voor de kinderen te vullen genoeg, maar lukt het jou om ook voor jezelf een gezonde en voedzame lunch voor te bereiden? Wij maakten een lijstje van 7 originele ideetjes voor een lunch zonder brood. Handig om de avond voordien te maken, en eventueel nog even op te warmen op kantoor. Let's do this!

Lees artikel

8 verrassende maaltijdsoepen

Romige broccolisoep met kaas en lookbroodjes

Het valt niet meer te ontkennen: de zomer is voorbij... De temperaturen dalen en de herfst nadert met rasse schreden. Maar wie van lekker eten houdt, kan dat niet deren. Want met een nieuw seizoen, zijn er ook weer altijd nieuwe gerechten om naar uit te kijken. En met de herfst is dat zeker en vast: een heerlijke dampende kom soep! En niet enkel als voorgerecht, want met enkele toevoegingen van lekker vullende ingrediënten, kan je er ook een goede maaltijdsoep van maken. We trekken het herfstseizoen op gang met 8 verrassende maaltijdsoepen!

Lees artikel

Vrijdag visdag! 10 heerlijke visschotels

Gepocheerde vis met wittewijnsaus en puree

Vrijdag visdag! Zo leerden we van onze grootmoeder. De oorsprong van deze traditie ligt bij het Katholieke geloof. Vrijdag was een dag om te vasten, en dan mocht er geen vlees gegeten worden. Om toch de nodige eiwitten binnen te krijgen, werd er dan vis gegeten. Een andere reden zou zijn dat de vissersboten vroeger wekelijks op vrijdag terugkwamen vanop zee, en dat de vis dan heel vers was.

Lees artikel

Back to school weekmenu: 7x klaar in 30 min

Steak met champignonroomsaus, veldsla en frietjes

Binnen een weekje is het zover, back to school! Het nieuwe schooljaar staat voor de deur, en dat brengt uiteraard de nodige drukte met zich mee... Dan kan je er maar beter voorbereid aan beginnen. Maar we helpen je graag op weg. We stelden een lekker en gevarieerd weekmenu samen met lekkere en snelle gerechten, waar het hele gezin van zal smullen. 7x klaar in 30 minuten! En om het je nog gemakkelijker te maken, 3 gerechten uit het menu kan je ook bij de 15gram Foodbox bestellen. Maandag 2 september bij je thuis geleverd, dus een echte kick-start van het nieuwe schooljaar. Veel succes!

Lees artikel

8x Grootmoeders keuken in een snelle, hippe versie

Varkenslapje met boontjes in spek en snelle aardappelgratin

Oh wat zijn we fan van grootmoeders keuken! De heilige drievuldigheid aardappelen-vlees-groenten, daarmee kan je scoren bij het hele gezin. Comfort food avant la lettre. Met alle eer en respect aan onze (groot)moeders die met veel liefde en toewijding ons deze voedzame maaltijden voorschotelden. Maar laten we eerlijk zijn: daar hebben wij in drukke tijden vaak gewoon geen tijd voor! Daarom stelden we een heerlijk lijstje op met 8x grootmoeders klassiekers in een snelle, ietwat hippere versie. Een ode aan ons culinair erfgoed!

Lees artikel

Blij met een ei! 10 vegetarische hoofdgerechten

Paksoistoemp met currysaus en zacht gekookt eitje

Eitjes als ontbijt zijn natuurlijk een klassieker, maar hoe vaak krijgt een ei echt de hoofdrol in een hoofdgerecht bij jou op tafel? Bij ons mag het beslist wat vaker, want eitjes zijn ook een prima vleesvervanger. Ideaal als je een vegetarisch gerecht op tafel wil zetten. Een omelet, hard- of zachtgekookt, een spiegelei of gepocheerd, het kan allemaal! We geven 10x ei de hoofdrol in deze veggie toppers, blij met een ei!

Lees artikel

De Provençaalse keuken, een ode in 7 gerechten

Provençaalse tomatenpartjes

Wie al op vakantie ging naar de Provence weet het: je kan er heerlijk kruidig eten. Meer zelfs: er bestaat een echte Provençaalse kruidenmengeling! Het recept kan wel eens verschillen, maar je vindt er meestal deze geurige kruiden in terug: tijm, rozemarijn, marjolein, bonenkruid en oregano. Vaak wordt er ook nog lavendel, basilicum en salie aan toegevoegd. Heerlijk om tal Mediterrane gerechten mee op smaak te brengen. Of gooi een handje van de kruiden op de hete kolen van de barbecue, om de buren jaloers te maken ;-).

Lees artikel