8x Aziatische gehaktballetjes

Curry coconut met kippenballetjes, paksoi en Thais basilicum

Bij gehaktballetjes denk je misschien spontaan aan de klassieke Vlaamse keuken, maar wist je dat balletjes met kippengehakt of gemengd gehakt ook perfect smaken in Aziatische gerechten?

Lees artikel

Sneller dan take away: ontdek het nieuwe kookboek Lekker simpel

Bruschetta met opgeklopte geitenkaas, meloen en ham

Nieuw in onze kookboekenkast: Lekker simpel van Manon Van Aerschot! Wie 15gram al een tijdje volgt, kent Manon misschien ook al van de artikels die ze in de begindagen van deze blog voor ons schreef! In tussentijd heeft ze niet stilgezeten, want haar 3de kookboek - Lekker simpel - is ondertussen overal te koop! Daarnaast werkt ze o.a. ook als foodstyliste en culinair journaliste voor Libelle, Libelle Lekker, NjamTV en haar eigen blog. 

Lees artikel

7x gebak met aardbeien

Aardbeien-amandelcake

Hoera, vandaag is het Wereld Cake Dag! Die werd in 2015 door bakliefhebbers in het leven geroepen om mensen die niet zo vaak bakken ook te enthousiasmeren hiervoor. Daar doen we dus graag aan mee bij 15gram.be! En aangezien het aardbeienseizoen ook van start is gegaan, hebben we 7 heerlijke bakrecepten met aardbeitjes verzameld voor jullie. Niet te moeilijk, maar wel stuk voor stuk overheerlijk! Maak de bakker in jou wakker met deze heerlijke recepten. (Toekomstige) bakkers klaar? En bakken maar!

Lees artikel

Weekmenu 6 mei: Van anti-dieetdag tot Moederdag!

Luikse balletjes met waterkerspuree

Helemaal nieuw op 15gram.be: wij presenteren je ons weekmenu! We inspireren je voortaan graag elke dag van de week met seizoensgebonden en thematische gerechten. Een aantal van deze gerechten kan je meteen in je mandje klikken bij Foodbag, andere zijn simpelweg om jou te inspireren. Samen vormen ze een gevarieerd en origineel weekmenu. Zo helpen we je graag de vraag 'wat even we vandaag' met gemak op te lossen!

Lees artikel

Weekendkost: (loaded) nachos!

Veggie loaded nachos

Klaar om je kookkunsten een Mexicaanse twist te geven? Voor ons is dit dé ideale weekendkost: (loaded) nachos! Gerechten met tortillachips in een hoofd- of bijrol zijn instant comfort food, zonder uren werk in de keuken. Wij geven je enkele ideeën om je te inspireren!

Lees artikel

Proeven van Italië

Risotto al limone

Kregen we deze week op onze redactie binnen: het nieuwe kookboek 'Proeven van Italië'. Of eigenlijk dekt 'kookboek' helemaal niet de lading, want dit gigantische naslagwerk neemt de volledige Italiaanse keuken in beschouwing. Een prachtig 'koffietafelboek' waar je urenlang in wil bladeren! 

Lees artikel

Koken met restjes: yoghurt

Frozen yoghurt

Yoghurt is een van die basisproducten die je vaak in bulk of in een grote verpakking aankoopt. Met als gevolg dat er tegen de vervaldatum vaak nog een restje in je koelkast blijft staan. Klinkt dit bekend? Lees dan zeker verder!

Lees artikel

Asperges à la Flamande, 7 keer anders

Asperges à la flamande gerookte zalm en geroosterde patatjes

Dé trots van ons land: asperges! Asperges à la Flamande is terecht culinair erfgoed is ons land. Gekookte witte asperges, fijngehakt hardgekookt ei, peterselie en gesmolten boter, dat is het eenvoudige recept voor deze ware klassieker. Eenvoud siert en laat het witte goud echt schitteren. 

Lees artikel