Ontdek kapsalon: 5 verrassende recepten!

Veggie Mexicaans kapsalon

Heb je al eens van een kapsalon gehoord? Het gerecht bedoelen we dan. Het is de nieuwste vaste waarde bij de shoarmazaken. Een snelle smakelijke stevige hap, valt binnen de familie van de loaded fries en een perfect tussendoortje voor tijdens een avondje stevig stappen.

Lees artikel

De Griekse zon op je bord!

Geroosterde paprika's met orzo, feta en gemarineerde kerstomaten

Bestaat er een zonnigere keuken dan die uit Griekenland? Daar valt over te discussiëren, maar 1 feit staat vast: Grieken kunnen als de beste heerlijke zomerse kost klaarmaken. Gebruik deze recepten om in zalige Griekse sferen te komen…

Lees artikel

7 zonnige gerechten met bloemkoolrijst

Bloemkoolrisotto caprese

Dat het low carb dieet geen hype is maar een blijvertje, is ondertussen wel duidelijk. Wij van 15gram helpen jou daar graag mee. Bij ons kan je terecht voor tal van gezonde recepten en handige tips. We hadden het eerder al over de low carb ster bloemkool. Een bijzonder dankbare groente die je veel mogelijkheden geeft in een koolhydraatarm dieet. Zo kan je bijvoorbeeld met bloemkoolrijst werken: eenvoudig, licht, toch vullend en verrassend smakelijk! Deze week laten we bloemkoolrijst schitteren in 7 zonnige wereldse recepten.

Lees artikel

9x creatief met groenteburgers

Kleurrijke Oosterse salade met vegan burgers en pindadressing

Flexitarisme zit in de lift. Veel Belgen eten ondertussen minstens één of meer keer per week vegetarisch. Jij ook? In onze 15gram Foodbox vind je dan ook wekelijks verschillende verrassende veggie gerechten. En met onze lekkere groenteburgers is het heel makkelijk om een vegetarische maaltijd in je weekmenu in te plannen.

Lees artikel

Frittata: 10x de lekkerste Italiaanse omelet

Frittata met prei, venkel, dille en feta

In een handomdraai een perfecte lunch of licht avondmaal op tafel toveren met enkel eieren en wat restjes uit de koelkast? Kies dan voor frittata! Het is eenvoudig, makkelijk, vullend maar toch ook licht en gezond. Deze in de oven afgewerkte gevulde omelet is van oorsprong een slim en zuinig trucje van la nonna Italiana om de kliekjes op te werken. In deze 10 recepten houden we de frittata's lekker licht en koolhydraatarm. Smakelijk en gezond!

Lees artikel

10 vegetarische Mexicaanse toppers

Taco's met scrambled tofu en salsa

Taco's met pulled pork, chili con carne, fajita's met rundsvlees,... Vlees heeft een prominente plaats in de Mexicaanse (en TexMex) keuken. Maar ook vegetariërs kunnen hun hartje ophalen gelukkig. Denk maar aan chili sin carne, verrassende vleesloze tacovullingen, een zalige maïskolf van de barbecue,... Wij inspireren je graag met deze 10 vegetarische Mexicaanse toppers!

Lees artikel

Alle gekheid op een stokje

Worstjes-saté met aardappelsalade

Brochettes, saté’kes, spiesjes of stokjes. Uiteraard denk je meteen aan barbecue, maar je kan ze ook lekker in de pan grillen. Met spiesjes kan je zoveel kanten op. Bekijk het als een manier om verschillende ingrediënten netjes samen te houden. Hapklare beetjes die je zonder veel gemors of hulp van mes en vork met je tanden kan afritsen.

Lees artikel

9 wereldse gerechten met courgettespaghetti

Marokkaanse gehaktballetjes in tomatensaus met courgettespaghetti

De meest gebruikte 'tool' in onze keukenkast? Dat moet wel onze 'spiralizer' zijn! Hoe fantastisch is het toch dat je heerlijke lange slierten kan maken van groenten? En onze favoriet is dan toch wel zeker courgette: gemakkelijk om te 'spiralizen' en zo multifunctioneel! Zo hebben we een gezonde draai (pun intended ;-)) gegeven aan enkele van onze favoriete wereldse gerechten. Je ontdekt het hier!

Lees artikel

Shakshuka: 6 verrassende variaties!

Shakshuka ovenschotel met zoete aardappel, feta en koriander

Als je deze rustieke lekkernij uit het Midden-Oosten nog niet geprobeerd hebt, dan is het hoog tijd om dat wel te doen! Het exotisch klinkende shakshuka is eigenlijk een simpel en nederig gerecht met als basis een aromatische tomatensaus met daarin gepocheerde eitjes. Een combinatie die misschien wat vreemd vindt, maar geloof ons, eens je dit geproefd hebt, ben je fan.

Lees artikel

Plaattaart: het passe-partout recept

Zuiderse plaattaart met aubergine en feta

Quiche kent iedereen natuurlijk, maar vandaag willen we eens een andere hartige taart in de kijker zetten: de plaattaart! Zo gemakkelijk, want je rolt gewoon een vel bladerdeeg of zanddeeg uit op een bakplaat en belegt ze naar believen met lekkers dat je nog in huis hebt. Zo kan je de heerlijkste combinaties maken! Een plaattaart kan je warm, vers uit de oven eten, maar smaakt ook overheerlijk eens afgekoeld. Ideaal als lunch de volgende dag dus! Serveer er steeds ook een fris slaatje bij, en je hebt een uitstekende, snelle maaltijd!

Lees artikel