Zo geef je tofu meer smaak

Zo geef je tofu meer smaak

Tofu, het heeft niet de beste reputatie als het op smaakmaker aankomt. Tofu is de gekende vleesvervanger uit de Aziatische keuken. Maar doordat het veelal fout is klaargemaakt, loopt een niet-kenner er meestal in een grote boog omheen. Er zijn nochtans wel wat handige tips om tofu lekker klaar te maken. Wij helpen je graag op weg, kwestie dat je nooit meer het gevoel hebt dat je op stukjes gedroogde spons zit te knauwen.

Lees artikel

10 'life hacks' om gezonder te eten en leven

Overnight oats met frambozen

Gezond eten en leven, het is een uitdaging voor iedereen! Op de redactie van 15gram zijn we voor onze foodbox dagelijks intensief bezig met recepten bedenken, foodfoto's maken en vooral véél proeven. En daar komen wel wat verleidingen bij kijken. En daar kunnen we af en toe eens goed van genieten. Maar met deze life hacks proberen we er een gezond en lekker leven op na te houden!

Lees artikel

Heerlijk water met een smaakje

Heerlijk water met een smaakje

Op warme dagen krijgen we altijd het advies om voldoende water te drinken, maar eigenlijk zou je élke dag minstens 2 liter water moeten drinken. Het is niet alleen goed voor je huid, je krijgt ook meer energie en je zal je beter kunnen concentreren maar je zal ook minder snel last hebben van hoofdpijn. Bovendien zal je stoelgang vlotter verlopen en loop je minder kans op infecties aan de urinewegen. What are you waiting for?

Lees artikel

Zo kook je snel en efficiënt

Zo kook je snel en efficiënt

Een goed voorbereid kok is er twee waard, of kan toch op z'n minst dubbel zo snel koken! De kooktijd die we bij onze recepten aangeven, is een gemiddelde. Een beginnende kok zal er wat langer over doen, ervaren hobbykoks zullen de gerechten zelfs sneller op tafel toveren.

Lees artikel

5 x koken met bier voor Vaderdag

5 x koken met bier voor Vaderdag

Vergeten dat het Vaderdag is vandaag, en dus geen cadeautje voor papa-lief? 15 gram to the rescue! Met een heerlijk homemade avondmaal met bier red je de dag, en wordt papa nog eens goed verwend. Een donker abdijbiertje, Duvel of trappist past heerlijk in stoverijen, en je kan lekker zoet afsluiten met een sabayon met kriekbier. Wij geven je 5 x inspiratie! Serveer er uiteraard ook altijd een biertje bij. Zo ben je weer safe tot volgend jaar.

Lees artikel

Ideaal voor St-Patricks Day: homemade Irish cream

Homemade Irish cream

Saint Patrick's Day, de Ierse Nationale feestdag die hier ten huize Spoons niet onopgemerkt voorbij gaat. Wille het net dat mijnheer Spoons de zelfde naam draagt als deze Heilige man. Het is zeker niet zo dat we ons huis dan volledig in het groen en met klavertjes versieren, maar er komt dan vaak net iets feestelijker op tafel.

Lees artikel

Comfortfood uit het Midden-Oosten: shakshuka!

Shakshuka met spinazie en eieren

Je wenkbrauwen gingen misschien even omhoog toen je het 15gram Foodbox weekmenu zag. "Shakshuka, wat is dat nu weer?". Van oorsprong is het een Tunesisch gerecht, maar het is ondertussen zo ingeburgerd, dat het overal in het Midden-Oosten wordt gegeten. En binnenkort misschien ook bij jou thuis?

Lees artikel

Quin-wie? Quinoa!

Kabeljauw in tomatensaus met quinoa

Quinoa vind je tegenwoordig overal! In de supermarkt, in trendy restaurants en ja hoor, ook in onze gerechten. Wij zijn fan van dit nieuwe hippe graantje, dat toch niet zo jong blijkt te zijn...

Lees artikel