Antwerpse hartjes

Antwerpse hartjes

15 augustus is het Moederdag. Jaja, enkel in Antwerpen, we know ;-). Daarom, speciaal voor alle Antwerpse mama's, een uniek Antwerps verwennerijtje! Antwerpse Handjes hoeven we waarschijnlijk niet meer voor te stellen. Het iconische koekje dat verwijst naar de stadslegende van Brabo en Antigoon.

Lees artikel

In seizoen: verse, sappige vijgen

Gebakken halloumi met vijgen

In augustus begint het vijgenseizoen! Het ideale moment dus om je keuken in te duiken en aan de slag te gaan met deze heerlijk zoete vrucht. In principe zijn vijgen het hele jaar door verkrijgbaar, maar in het vijgenseizoen -dat loopt van augustus tot november- zijn ze extra sappig, vol van smaak en bovendien goedkoop. Daarnaast is het ook gewoon leuk om volgens de seizoenen te eten, zo forceer je de natuur niet en zorg je voor variatie op je bord!

Lees artikel

10 heerlijke zomertoppers in augustus

Lasagne van courgetterolletjes

Hallo augustus! De zomervakantie is al halfweg, maar het glas is half vol, en we kijken nog naar een zalige maand met veel zon (hopelijk), zomerse avonden op het terras en heerlijke groenten en fruit die nu helemaal in seizoen zijn. In augustus kan je op en top genieten van de eerste knolselder uit de tuin, verse maïs, de eerste pompoenen, appelen en peren vers geplukt van de boom, sappige druiven en meloenen, pruimen en verse vijgen. Was het maar elke maand augustus zou je bijna denken! Hierbij 10 gerechten die je zeker deze maand eens moet maken.

Lees artikel

6x creatief met watermeloen

Watermeloen raketijsjes

Ook als de zon niet schijnt, dan is er nog altijd watermeloen, om ons dat instant zomergevoel te geven! Watermeloen is natuurlijk geen onbekende, maar de laatste jaren zien we dat meer en meer mensen er creatief mee aan de slag gaan. Voor chefs is het zelfs de ideale vleesvervanger: door het vruchtvlees te marineren, kan je dezelfde textuur krijgen, als een steak. Want jawel hoor, watermeloen kan je zelfs bakken!

Lees artikel

Freekeh: eendagsvlieg of aanwinst?

Freekeh salade met abrikoos en geitenkaas

Steeds meer ‘nieuwe’ granen vinden hun weg naar ons klein Belgenlandje. Hoewel we ‘nieuw’ wel met een korreltje zout, of zal ik zeggen korreltje graan moeten nemen. Veel van deze nieuwkomers zijn namelijk al eeuwenoud en worden in hun land van herkomst dagelijks gegeten. We zagen quinoa de revue al passeren, maar ook bulgur en amaranth zijn daar goede voorbeelden van. Leuk voor ons, want het is een welgekomen afwisseling op onze dagelijkse portie graan. Freekeh kunnen we nu dus ook aan dat lijstje toevoegen. Alsmaar vaker zie ik het op foodblogs verschijnen en zelfs Jamie Oliver riep freekeh al uit tot zijn favoriete superfood. Een ééndagsvlieg of aanwinst? Ik zocht het uit.

Lees artikel

3x gezond met sobanoedels

Pittige sobanoedels met varkenshaasjehttps://foodbox.15gram.be/menu

Oh wat zijn wij blij dat de Japanse keuken hier ondertussen ook zo goed gekend is. Eerst was er sushi, dan ramen en nu zijn sobanoedels ook helemaal gangbaar! Soba is het Japanse woord voor boekweit, dus het is niet moeilijk om te achterhalen waarvan sobanoedels gemaakt zijn!

Lees artikel

10 lichte Belgische klassiekers

Tomaat garnaal

Een gelukkige nationale feestdag gewenst aan alle landgenoten! Het is een leuke traditie om vandaag dan ook eens lekker typisch Belgisch te koken, maar putje zomer gaan we nu toch geen zwaar stoofvlees met friet of konijn met pruimen staan klaarmaken? Daarom, een lijstje met 10 lichte Belgische klassiekers, 100 % summer proof!

Lees artikel

De gezonde Mexicaan: zelf worteltaco's maken

Worteltaco's met gehakt en avocado

Mmmmmm… Mexican food, wraps, taco’s.. Altijd zo lekker, een beetje feest én vakantiegevoel! Je stopt er veel groentjes in maar de taco’s op zich zijn nét iets minder gezond. Ja, hoor, toch kan je ze op een makkelijke manier ook gezond maken en misschien nog even belangrijk: gesmaakt door het héle gezin! Dan is deze versie misschien iets voor jullie?

Lees artikel