8x creatief met tortellini

Tortellini in kaassaus met broccoli en pangrattatto

Leuk nieuws! Tortellini is vanaf heden een nieuw 15gram Foodbox ingrediënt. De legende wil dat Venus verbleef in een herberg, tussen Bologna en Modena, en dat de herbergier haar bespioneerde via het sleutelgat. Hij zag enkel maar haar navel en raakte op deze manier geïnspireerd een pasta in deze vorm te maken. Wij gebruiken twee soorten, enerzijds gevuld met kaas en anderzijds met ricotta en spinazie. Traditioneel worden ze geserveerd met een kaassaus, maar waarom ook niet eens proberen met een tomatensaus of mascarpone-citroensaus? Wij geven je alvast wat ideeën!

Lees artikel

Heerlijk in de herfst: 7 Franse stoofpotjes

Runderreepjes met Bourguignonsaus en geroosterde aardappelen

Ben jij ook zo verzot op die heerlijke Franse stoofpotjes? Wij vinden ze alvast perfect voor herfstige dagen. Denk maar aan Boeuf Bourguignon of Coq au vin. Gerechten die oorspronkelijk als "boerenkost" werden beschouwd en langzaam aan zijn uitgegroeid tot culinaire haute cuisine gerechten. Wij zijn fan en maakten daarom een heerlijk lijstje. En je vindt er ook enkele stoofpotjes tussen die geen uren hoeven te pruttelen, maar die je in minder dan een uur op tafel tovert, handig toch? Met rund-, varkensvlees of kip, benieuwd welk stoofpotje jouw favoriet is!

Lees artikel

8 gerechten die de herfst inluiden

Steak met peperroomsaus, witloofsalade en geroosterde aardappelen

Het is zo ver, de herfst is in het land. Verrukkelijke gerechten met pompoen, paddenstoelen en witloof kunnen terug op tafel! Deze hoeven trouwens niet altijd vergezeld te zijn van een stukje vlees, vis of gevogelte. Dat kan, maar je kan ook overheerlijke vegetarische schotels maken met herfstgroenten in de hoofdrol! Maak het gezellig thuis en zet één van deze herfstige comfort food toppers op tafel. Genieten, toch?

Lees artikel

Cordon bleu: 6x op een andere manier!

Cordon bleu met spinazie, tomaat en geroosterde aardappelen

De schnitzel kennen we allemaal, een dun (maar groot!) lapje kippen-, varkens- of kalfsvlees dat gepaneerd wordt en in boter krokant gebakken wordt in de pan. De cordon bleu heeft net dat tikkeltje meer! Deze wordt opgevuld met kaas en ham. Als kaas wordt er Emmentaler, Gruyère of zelfs mozzarella gebruikt? Bak een cordon bleu aan beide kanten goudbruin (tot de kaas er nét niet uitloopt) en serveer daarbij lekkere groenten en aardappelen. Heerlijk comfort food waar je het hele gezin blij mee zal maken. Wij inspireren je graag met enkele heerlijke combinaties met cordon bleu!

Lees artikel

Italiaanse worst: 7 toppertjes met chipolata

Chipolata met aardappelpuree, groenten en uiensaus

De chipolata, de favoriet van groot en klein. Dit heerlijke worstje, bereid met zuiver varkensgehakt en een kruidenmengeling, vindt zijn oorsprong in Frankrijk. De naam daarentegen is afgeleid van het Italiaanse cipollata, wat "met uien bereid" betekent. Je vindt chipolata's in verschillende vormen: opgerold, al dan niet op een stukje, in lange rechte worstjes... leuk om mee te variëren! Maar je kan het vlees ook uit de worstjes knijpen en er delicieus gekruid gehakt van maken. 7 heerlijke gerechten met chipolata!

Lees artikel

Verrukkelijke vis! 10 lekkere dagschotels met witte vis

Witte visfilet met bieslooksaus, wortelen en krieltjes uit de oven

Afhankelijk van het seizoen kan je jouw smaakpapillen verwennen met een lekker stukje witte vis. Keuze genoeg ! Vooral in het najaar zijn er heel wat vissoorten in seizoen, zoals kabeljauw, koolvis, leng heek, griet, schelvis steenbolk, wijting of pollak. In het voorjaar kan je gaan voor skrei, zeebaars of zeewolf. Gebakken in de boter, gepaneerd in het frietvet, liever gestoomd of in papillot in de oven? Smaakvol gekruid of vergezeld van een sausje? Zeg jij maar hoe jij witte vis het liefste eet, wij hebben alvast suggesties genoeg!

Lees artikel

Melanzane parmigiana: 5 variaties op deze Italiaanse klassieker

Pizza melanzane parmigiana

Melanzane alla parmigiana is een heerlijke Italiaanse ovenschotel bestaande uit laagjes gebakken plakjes aubergine, een smaakvolle tomatensaus en zowel mozzarella als Parmezaanse kaas. In Italië komt uiteraard enkel de originele versie op tafel. Wij bedachten echter heel wat originele variaties op deze heerlijke combinatie van ingrediënten en maakten er bijvoorbeeld onze eigen lasagne en pizza-versie van. Of wil je het liever proberen met gnocchi of kalfsvlees? Eén voor één verrassende combinaties die jullie zullen doen watertanden. Vertel het gewoon niet aan 'la nonna' ;-).

Lees artikel

9 originele ideetjes voor de boterhammendoos en het vieruurtje

Duikboot boterhammendoos

Nu het schooljaar weer gestart is, zijn alle ideetjes voor het vullen van die lunchdoos - voor zowel groot als klein - meer dan welkom. Waarom niet eens gaan voor een lunchdoos zonder brood? Of wat denk je van een rupswrap, een eiermuffin of een duikboot boterhammendoos voor de kinderen? Met deze ideetjes zal je zeker scoren. We voegen ook nog drie verrassende vieruurtjes toe, gewoon omdat we jullie graag verwennen.

Lees artikel

Terug naar school: zo verwen je jouw kinderen

Fish & chips met citroenmayonaise en salade

Het is zo ver! Terug naar school. Die eerste drukke schoolweek is daar. Het is opnieuw even wennen om in dat ritme te geraken. Daarom selecteerden wij 10 gerechten die je gemakkelijk kan klaarmaken én waarmee je de schoolgaande jeugd zal verwennen. Succes gegarandeerd met deze eenvoudige ingrediënten die je in 1-2-3 omtovert tot lekkere gerechten.

Lees artikel

Nazomeren: deze gerechten smaken nu het best

Courgettelasagne met kippengehakt

Het einde van de zomer is in zicht. Nog even volop genieten is dus de boodschap. Ben je nog op zoek naar eenvoudige, alledaagse gerechten met lekkere groenten? Dan ben je hier aan het juiste adres! Tomaat, courgette, aubergine, paprika, ... deze groenten zijn allemaal in topvorm momenteel. Wij bieden je 10 nazomerse gerechten aan die nu op hun best smaken.

Lees artikel