Koken met kappertjes, zo doe je dat!

Vis met citroen-kappertjessaus, geroosterde aardappelen en gestoofde prei

Kappertjes, iedereen kent deze fantastische kleine smaakbommetjes wel. Ze geven vaak dé frisse en zuur-zoute afwerking aan je gerecht. Kappertjes zijn de ongeopende bloemknopjes van de kappertjesplant die voornamelijk voorkomt in mediterrane gebieden. Zalig, toch? Ze zijn dan ook de ultieme bondgenoot in mediterrane gerechten. Dat ze het ook in andere gerechten prima doen bewijzen wij je maar al te graag.

Lees artikel

Zin in zomer: 6x lekkere paella

Paella met scampi's

Doet er ander een gerecht zó aan vakantie denken als paella? Wij zouden het durven betwisten! Dit rijstgerecht komt uit Valencia in Spanje en doet meteen wegdromen naar een zonovergoten terras. Traditioneel wordt paella met Bomba-rijst gemaakt, deze rijstsoort werd geïntroduceerd door de Moren en heeft een korte korrel en een hoog absorptie-vermogen. Daarbij komen vis, schaaldieren, kip, konijn en saffraan. Al kan je natuurlijk gaan variëren en experimenteren met de bestanddelen. Wij doen niet liever! Ontdek 6 verrassende variaties...

Lees artikel

Zo maak je pulled chicken klaar

Pulled chicken taco's met regenboogsalade en cheddar

At je al eens 'pulled chicken'? Het is een verrassend sappige en smaakvolle manier om kipfilet klaar te maken! Kipfilet kan al eens snel uitdrogen, maar dat verhelp je dus helemaal met pulled chicken of 'getrokken kip'.

Lees artikel

Lekker en licht: bloemkoolpuree

Gehaktballen met bloemkoolpuree

Bloemkool... is er een groente die zo veelzijdig en verrassend is als deze witte kool? Het officiële seizoen van de bloemkool loopt van juni tot november (en het is dus in tegenstelling tot wat velen denken géén wintergroente). Uiteraard is deze topper tegenwoordig het jaar rond te verkrijgen, en daar profiteren wij graag mee van. Om bijvoorbeeld bloemkoolpuree te maken.

Lees artikel

Scampi diabolique, 4 keer anders

Scampi diabolique met linguine

Scampi diabolique! Een echte klassieker op menig brasseriekaart. Maar eigenlijk kent dit gerecht zijn oorsprong in Italië. Daar wordt het gerecht scampi 'fra diavolo' genoemd, letterlijk vertaald: 'duivelse broer'. Die benaming wordt gegeven aan pikante tomatensauzen en verwijst naar Michele Pezza, een pittig kereltje uit Napels in de 18de eeuw. Hij zou nogal een opvliegend karakter gehad hebben, waaraan hij zijn bijnaam verdiende. Hij leidde een revolutie tegen de Franse bezetter.

Lees artikel

9 koolhydraatarme gerechten met broccoli

Sticky runderreepjes met broccolirijst

De broccoli is naast zijn zusje bloemkool een favoriet in de koolhydraatarme keuken. Deze groene kool, waarvan we eigenlijk de nog gesloten bloemknoppen eten, doet het uitstekend in een puree of als rijstvervanger. Het is niet alleen en heel lekkere groente, ze is ook heel gezond en bevat veel vezels, bèta-caroteen, calcium en vitamine C en K.

Lees artikel

6 verrassende pastagerechten die niet uit Italië komen

6 verrassende pastagerechten die niet uit Italië komen

Pasta is zonder twijfel een allemans favoriet. Het leuke eraan is dat je er oneindig creatief mee kan zijn. Uiteraard houden wij van de favorieten onder de Italiaanse pasta’s: alla bolognese, al ragù, al pesto, alla puttanesca, alla norma en ga zo maar door! Maar heb je er al eens aan gedacht om de niet-Italiaanse kant op te gaan? Ook dat is heerlijk! Ontdek in dit artikel onze 6 verrassende pastagerechten die niet uit Italië komen.

Lees artikel

7x lekkere inspiratie met kippengehakt

Tortellini met kippengehaktballetjes en rucolapesto

Gehakt is echt een publiekslieveling! Je vindt er honderden recepten mee op onze website. Maar wij houden ook van variatie. Zo mag kippengehakt beslist wat vaker op het menu. Het is een lekker licht alternatief op varkens-, kalfs- of gemengd gehakt, je kan er mooie stevige balletjes van rollen en het is ook nog eens overheerlijk! Zeker bij het bakken krijgt kippengehakt een mooi krokant korstje. Met deze bereidingen met kippengehakt kunnen we je vast bekoren...

Lees artikel

Asperges! 4x wit en 4x groen

Gebakken asperges met gepocheerd ei en garnalen

Waarom wij extra goed gezind zijn? Omdat het aspergeseizoen volop bezig is natuurlijk! Al rijst er ook een belangrijk dilemma: kies je voor witte of groene asperges? De witte zijn zacht en mild van smaak (en je hebt er natuurlijk wat meer kuiswerk aan omdat je ze moet schillen), de groene geven meer 'bite' en hebben een iets diepere smaak. Voor beide valt iets te zeggen... Maar waarom zet je ze niet afwisselend op het menu? Wij helpen je graag verder met enkele heerlijke suggesties!

Lees artikel

9x creatief met parmezaan

Gnocchi met gebakken asperges en groene salade

Parmezaan, of correcter: Parmezaanse kaas of Parmiagiano Reggiano, is de heerlijke harde kaas uit de streek van Parma in Italië. De kaas die enkel met melk van koeien uit die regio gemaakt wordt, krijgt het oorsprongslabel. Een volledige bol parmezaankaas weegt 40 kilogram, en er is maar liefst 600 liter koemelk voor nodig om die bol te maken! Een heerlijk authentiek Italiaans product waar wij graag creatief mee aan de slag gaan...

Lees artikel