Vegetarische gerechten voor kaaslovers

Witloofrisotto met walnoten en blauwe kaas

Heb je vegetarische gasten op bezoek? Of wil je zelf wat vaker vegetarisch eten, zonder te moeten grijpen naar onbekendere eiwitvervangers zoals tofu en seitan of vaak niet zo erg lekkere veggieburgers? Dan is kaas hét ideale en overheerlijke vervangproduct.

Lees artikel

Belgische toppers met kip

Waterzooi met kip en peterselieaardappelen

Wie houdt er niet van een lekker mals stukje kip? Kip vind je zowat terug in de keuken van elk land wereldwijd. En als je erbij nadenkt, bestaan er best ook wel wat Belgische klassiekers met kip. Gentse waterzooi, gebraden kip met appelmoes, hete bliksem en vol-au-vent zijn natuurlijk de alom bekende gerechten, maar ook met bijvoorbeeld asperges, witloof en zelfs druiven is kip een heerlijke combinatie. Onze typische Belgische toppers met kip op een rijtje!

Lees artikel

Onze favoriete wereldse gehaktballetjes

Kruidige gehaktballetjes met Perzische tomatenrijst

Balletjes in tomatensaus, Luikse balletjes of vogelnestjes... Allemaal typische gerechten van bij ons die vele Belgen graag lusten. Maar als we over de landsgrenzen heen gaan kijken, vind je wereldwijd best veel leuke recepten met gehaktballetjes! We nemen je op culinaire wereldreis met lekkere gehaktballetjes als leidraad. Smullen maar!

Lees artikel

5x smullen van witte pens

Witte pens met rodekool, spekjes en geroosterde aardappelen

Hou jij ook zo van witte pens of beuling? Deze worst is een echte Vlaamse klassieker en wordt gemaakt van varkensvlees, brood, melk, ei, verschillende specerijen en soms ook verse kruiden zoals peterselie of bieslook. Elke beenhouwer heeft zo zijn eigen recept. In tegenstelling tot zwarte pens zit er geen varkensbloed in de witte worst.

Lees artikel

7x pasta met scampi

Scampi diabolique met linguine

Pasta en scampi, ze lijken wel gemaakt voor elkaar! Beide erg gemakkelijk om klaar te maken en dus een ideale combinatie voor een snelle, smaakvolle Zuiderse maaltijd.

Lees artikel

De tips van Steffi Vertriest voor een gezonde levensstijl

De tips van Steffi Vertriest voor een gezonde levensstijl

Zoals je hier al kon lezen, heeft 15gram een leuke nieuwe samenwerking opgezet voor het nieuwe jaar: healthy foodie Steffi Vertriest heeft gezonde recepten ontwikkeld voor de 15gram Foodbox. In enkele clicks besteld en zo krijg je alle ingrediënten thuis geleverd om jouw voornemens waar te maken en een gezonde start van het nieuwe jaar te nemen!

Lees artikel

Steffi Vertriest maakt gezonde gerechten voor de 15gram Foodbox

Steffi Vertriest maakt gezonde gerechten voor de 15gram Foodbox

Voor het nieuwe jaar – en om de gezonde goede voornemens te ondersteunen – hebben we een leuke nieuwe samenwerking opgezet met healthy foodie Steffi Vertriest. Je kent haar misschien wel van het kookprogramma ‘De Gezonde Goesting’ op Njam!, haar kookboeken of de blog ‘Bye Bye Cheeseburger’.

Lees artikel

Gezond en lekker van start in het nieuwe jaar

Waterzooi met vis en peterselieaardappelen

Een heel prettig 2019 gewenst van het ganse 15gram-team! Dat het een mooi jaar mag worden met heel veel lekkere maaltijden. We blijven ons inzetten om elke week onze 15gram Foodbox te vullen met heerlijke, gezonde en snelle gerechten. In januari plannen we ook nog een lekker gezonde actie met onze Foodbox, dus hou 15gram.be zeker in de gaten! Hierbij onze suggesties voor een goede start van het nieuwe jaar!

Lees artikel

Het perfecte feestmenu: 5 champagnecocktails

Champagne punch

De meningen zijn misschien verdeeld, maar er is toch een algemene teneur dat 2016 een zwaar jaar was. Dat doet dromen van een mooier, zonniger en lekkerder 2017. En hoe kan je dat jaar dan beter inzetten dan met een lekker glaasje champagne. Of nog beter: een zalige champagnecocktail. 2018 verdient het!

Lees artikel

Lekker en licht tussen Kerst en Nieuw

Kipfricassee met dragon en rijst

Wij hopen van harte dat het kerstdiner gesmaakt heeft! Misschien vond je wel inspiratie op 15gram.be? Er wordt wel eens gezegd: ‘Je wordt niet dik tussen Kerstmis en Nieuwjaar, maar tussen Nieuwjaar en Kerstmis.’ Een leuke spreuk, maar helaas niet echt waar. Bovendien heb je misschien na deze copieuze dagen ook wel behoefte om even wat lichter te eten en vooral ook niet te lang in de keuken te staan? We hear you! Deze gerechten zijn lekker, licht en snel klaar. Dan ben je weer helemaal in vorm voor een groots nieuwjaarsfeest!

Lees artikel