Conchiglie, liefde voor pastaschelpen

Conchiglie met Italiaanse ham en ricotta

Conchiglie is een bij ons wat minder bekende pastasoort. Letterlijk betekent het 'schelp' en daar lijkt dit originele pastavormpje dan ook sprekend op. Door zijn vorm en ribbels neemt conchiglie uitstekend pastasaus op. Ze bestaan in verschillende soorten en groottes. Kleine schelpjes zijn ideaal om in soep te doen, de grote exemplaren kan je vullen. In speciaalzaken vind je ze ook wel eens in speciale kleuren en smaken, zoals zwarte met inktvisinkt. Een delicatesse!

Lees artikel

5x smullen van snijbonen

Kip met gebakken aardappelen, snijbonen en dragonmayonaise

Snijbonen, ze doen ons zo denken aan vroeger toen onze grootmoeder vroeg om te helpen om te snijden met een snijbonenmolentje! Vroeger hadden snijbonen een taaie draad die op die manier versneden werd. De jongere rassen hebben die draad niet meer, waardoor ze niet per se meer versneden hoeven te worden en ook in hun geheel kunnen gegeten worden. Snijbonen in fijne reepjes snijden is nog steeds een goed idee, omdat ze zo hun smaak beter afgeven.

Lees artikel

Gezond comfortfood: 10 quinoabowls

Quinoabowl met gegrilde courgette, feta en veenbessen

10 jaar geleden hadden we er nog nooit van gehoord, nu is het echt niet meer weg te denken uit de (gezonde) keuken: quinoa! Dit pseudo-graan barst van de gezonde voedingsstoffen en is dan ook ideaal om bijvoorbeeld eens aardappelen of pasta te vervangen. Quinoa is gemakkelijk om klaar te maken en heeft een heerlijke bite en nootachtige smaak. Het liefst van al maken we quinoa klaar in een bowl: een heerlijk kommetje met quinoa als basis, lekkere groenten en een gezonde bron van eiwitten. Een topmaaltijd waar je blij van wordt!

Lees artikel

Chocoladedesserts voor in de zomer

Avocado chocolade brownie

Op 7 juli is het World Chocolate Day! Beetje vreemd misschien om dat in het midden van de zomer te vieren, maar het zou een herinnering zijn aan de dag dat chocolade in Europa geïntroduceerd werd, in 1550 al! Weeral een leuk weetje om mee uit te pakken, terwijl je trakteert met 1 van deze heerlijke zomerse chocoladedesserts. Of gewoon voor jezelf houdt natuurlijk, dat mag allemaal. In ieder geval zijn deze chocoladedesserts 100% summer proof!

Lees artikel

7 zomerse Spaanse toppers

Pittige Spaanse scampi's met orzo

Dat we een hele mooie start van de zomer genomen hebben! Al wekenlang hete tot tropische temperaturen... Genieten, maar ook zweten! En eerlijk is eerlijk, ook wij hebben dan ook niet altijd zin om lang in de keuken te staan. We gaan dan op zoek naar inspiratie uit Zuiderse keukens: wat koken zij bij hete temperaturen? Zo kwamen we terecht bij de Spaanse keuken. 7 verfrissende of net pittige gerechten die voor wat verkoeling zorgen, met een heerlijk Spaans tintje, kortom 7 zomerse Spaanse toppers. Vamos a la cocina!

Lees artikel

Dessert op de barbecue

Barbecuebanaan met ahornsiroop, rum en pistachenootjes

De zomer loopt op zijn einde, maar wij hopen innig op nog een aantal mooie dagen, om toch nog eens die barbecue te kunnen bovenhalen! Op 15gram kan je al heel wat leuke tips en gerechten vinden om te barbecueën*, maar het werd dringend ook eens tijd om wat liefde aan dessertjes op de barbecue te geven!

Lees artikel

10x de zon op je bord in juli

Wok met kleverig varkensvlees en noedels

Juli! Vakantie! Rust! Zomer! Zon! In juli kunnen we weer een aantal producten toevoegen aan onze seizoenskalender die nu op hun best zijn: aubergine, bleekselder, chinese kool, courgette, komkommer, paprika, rodekool, snijboontjes, wittekool, bramen en uiteraard mosselen! 10x de zon op je bord in juli, smakelijk!

Lees artikel

10 zomerse gerechten met gehakt

Griekse salade met gehaktballetjes

Gerechten met gehakt associëren we misschien eerder met winters comfort food... Maar gehakt doet het ook prima in zomerse toppers! Gehakt is gemakkelijk om mee te werken, goedkoop en snel klaar. Ideaal om bij hete temperaturen te serveren dus.

Lees artikel

6x healthy hamburger, hoe doe je dat?

Hamburger met 'zoete aardappelbroodje' en spiegelei

Smullen van een heerlijke hamburger die tóch gezond is? Het lijkt een contradictie, maar het kan! Hamburgers zijn hét fast food bij uitstek en worden niet bepaald geassocieerd met de gezonde keuken. De 'boosdoener' is vaak het broodje. De voorverpakte kant-en-klare versie bevat veel bewaarmiddelen en calorieën, dus daar hebben we een lekker, verrassend én gezond alternatief voor gezocht. Benieuwd?

Lees artikel

10x De zomer op je bord

Griekse bowl met shoarma en tzatziki

Vandaag start de zomer officieel! Na een wat kwakkel voorjaar, kijken we uit naar mooie, lange, zonnige dagen, met jawel, heerlijke zomerse kost op het bord! En bij voorkeur gerechten die in een wip klaar zijn. Niemand staat tenslotte graag urenlang in de keuken te zweten.

Lees artikel