Comfort food topper: 10x gehaktballetjes

Kippenballetjes in tomaat-paprikasaus en pastinaakfrietjes

Gehaktballetjes! Ze zijn als een leeg canvas in de keuken; je kan er zoveel kanten mee uit en ze passen in zowat elke stijl. Eenvoudig te maken: gehakt afkruiden, mengen met eventueel nog andere ingrediënten en rollen maar. Of je ze nu bakt, kookt, of laat sudderen in een saus; ze smaken altijd en zijn daarenboven ook nog eens heel budgetvriendelijk.

Lees artikel

Pompoen en feta: een heerlijke herfstige combo

Frittata met geroosterde pompoen, spinazie en feta

Alomtegenwoordig zijn ze dezer dagen. Ze sieren menig huis als rustieke herfstdecoratie. De winkels liggen er vol mee. Er zijn wedstrijden voor wie de grootste heeft. En dan zijn er natuurlijk ook de uitgeholde exemplaren die ons boosaardig toegrijnzen ter ere van het grote gruwel kinderfeest, Halloween. We hebben het over pompoenen natuurlijk. Maar wat te doen met die overvloed? Geen nood! Bij 15gram vind je tal van originele recepten. We selecteerden hier 7 smaakvolle, gezonde, veelal vegetarische recepten met de winnende combo: pompoen en feta. Die twee gaan werkelijk wonderwel samen. Wij gebruiken vaak de flespompoen. Niet zo geschikt voor een uitgeholde griezelversie maar met zijn nootachtige smaak en stevige structuur een zeer dankbaar product om mee te werken.

Lees artikel

10x originele pestorecepten

Couscous met geroosterde groenten, geitenkaas en notenpesto

Pesto, de Italiaanse sausklassieker uit Genua, wie vind ‘m niet lekker? De klassieke saus op basis van verse basilicum, Parmezaanse kaas, pijnboompitjes, olijfolie en knoflook is erg populair vanwege zijn rijke smaak. Omdat we graag creatief zijn in de keuken bedachten we verschillende variaties voor groene pesto.

Lees artikel

7x originele curry

Rode curry met zoete aardappel, spinazie en pindakaas

'Curry' is een gerecht oorspronkelijk afkomstig uit India, maar heeft zich in de loop van de eeuwen over het hele Aziatische continent verspreid, en uiteraard nu ook tot bij ons. Het is eigenlijk een verzamelnaam voor een gerecht met veel kruiden, specerijen, groenten en eventueel vlees of vis. 'Een curry' is dus niet te verwarren met het curry kruidenpoeder dat wij hier vaak gebruiken (al kan je dat wel gebruiken in een curry...). Over heel Azië vind je dus lokale varianten, of je kan natuurlijk zelf ook je eigen curry maken! Je kent ons, wij gaan al graag eens creatief aan de slag in de keuken, en dit zijn enkele van die heerlijke 'curry-experimenten'!

Lees artikel

Herfstig comfort food: een ode aan de klassiekers

Worst met rodekool en appel

Er zijn zo van die dagen… Dagen dat het ’s ochtends nog donker is als je moet vertrekken. Van die dagen dat iedereen met tegenzin en tegengesputter de deur uit gaat: de hond, de kinderen, en jij ook. Dagen dat de hemel de hele dag onheilspellend grijs blijft, het miezert en de koude wind recht door al je kleren blaast. Voor dat soort dagen selecteerden we 10 recepten: warme en troostende klassiekers. Worst met rode kool en appel of een pompoenrisotto met pancetta en Parmezaan? Er zijn zo van die dagen die vragen om een heerlijk bordje comfort food.

Lees artikel

Smullen van het pompoenseizoen: 10 vegetarische toppers

Fregola sarda met geroosterde pompoen en grillkaas

Wie herfst zegt, zegt pompoenen, niet? Wij alleszins wel! We houden van deze herfstgroente. De flespompoen, ook wel ‘butternut’ of muskaatpompoen genoemd, behoort eigenlijk tot de komkommerfamilie. Deze pompoen is ook iets zachter en dus makkelijker te gebruiken in de keuken. Dat past helemaal in onze filosofie!

Lees artikel

Vrijdag visdag! 10 koolhydraatarme recepten

Vrijdag visdag! 10 koolhydraatarme recepten

Een gewoonte die we maar wat graag in ere houden is vrijdag visdag! De traditie ontstond als een vorm van vasten bij de katholieken, maar wij vinden dat allerminst een opgave. Een sappig stukje vis smaakt niet alleen heerlijk, maar bevat ook veel eiwitten en gezonde verzadigde vetten. Die geven genoeg energie en een verminderd hongergevoel: een ideale partner dus voor een koolhydraatarm dieet. Op het menu voor deze vrijdag: een keuze uit 10 creatieve koolhydraatarme recepten met vis.

Lees artikel

Gepofte zoete aardappel: 5 x keer lekker gevuld

Gepofte zoete aardappel: 5 x keer lekker gevuld

Een gevulde aardappel smaakt altijd, maar heb je al eens een gevulde zoete aardappel geprobeerd? Ondanks de gelijkenissen in naam, uitzicht en structuur zijn de twee eigenlijk geen familie. De zoete aardappel of bataat is een knolgroente en hij bevat geen zetmeel. Met zijn zoete smaak, die veel weg heeft van worteltjes, leent hij zich uitstekend voor meer wereldse combinaties. Wij lieten ons onder andere inspireren door de Zuid-Amerikaanse keuken. Het resultaat zijn heerlijk vullende maaltijden die barsten van de kleur en de smaak.

Lees artikel

Veggie pizza: 8 originele combinaties

Flammkuchen met brie en witloof

Pizza, wij zijn absoluut fan! Zo gemakkelijk, lekker en snel, zelfs als je ze zelf thuis maakt. Bovendien is het een ideale manier om een veggiedagje in te lassen, want er zijn echt zó veel mogelijkheden hoe je een pizza origineel kan beleggen met 100% vegetarische ingrediënten. Wij tonen je hoe!

Lees artikel

De herfst op je bord!

Ovenschotel met witloof, peer en geitenkaas

Begrijp ons niet verkeerd, telkens wanneer een nieuw seizoen voor de deur staat zien we daar reikhalzend en vol culinair verlangen naar uit. Maar... de herfst? Dat is nu toch echt wel wat bijzonders niet? Herfst is: een ontploffing van kleuren, oogst, jacht, rijpheid, volle diepe scherpe smaken, overvloedigheid… Een soort van ultieme climax alvorens het doek en de blaadjes vallen over alweer een jaar. Het is de spectaculaire zonsondergang voor de donkere en koude nacht van de winter. Ja excuseer … herfst, daar worden we soms een beetje (te) lyrisch van.

Lees artikel