Lasagne, 5 keer anders!

Lasagne met spinazie en ricotta

Lasagne is niet alleen Garfield's (de kat uit de gelijknamige strip) favoriete maaltijd, maar ook van heel wat mensen. Vaak komt dan de klassieke lasagne met bolognesesaus op tafel. Maar naast deze klassieker kan je heel wat variaties maken met de vierkante pastavellen. Heb je even geen inspiratie? Geen probleem, ik stel je graag vijf lekkere originele lasagneschotels voor.

Lees artikel

Valentijn: romantisch ontbijt op bed

Valentijn: romantisch ontbijt op bed

14 februari: een dag die historisch gezien bijster weinig te maken heeft met liefde, maar die voor vele koppels toch niet ongemerkt voorbij zal gaan. En dit jaar heb je een extra reden om romantisch uit de hoek te komen, want Valentijn valt op een zondag. Ideaal dus om je geliefde te verassen met een lekker ontbijt op bed!

Lees artikel

5 snelle Aziatische gerechten met kip

Wok van kip met cashewnoten en lente-ui

Hou je van de Aziatische keuken en hou je van kip? Dan ben je hier aan het goede adres! De Aziatische keuken en kip zijn onlosmakelijk van elkaar verbonden. Kip is licht, snel klaar, budgetvriendelijk en lekker voedzaam. En ongelofelijk veelzijdig! Dat bewijzen deze 5 gerechten, die in een wip klaar zijn, helemaal!

Lees artikel

Voer voor een Griekse avond

Moussaka

Iedereen die al eens op vakantie is geweest in Griekenland, weet dat je er heerlijk kan eten! Hoewel de Grieken sober leven, hechten ze heel veel aandacht aan hun maaltijden, en eten ze zelfs 2 keer per dag warm. Ze vertrekken van eenvoudige, lokale ingrediënten, en besteden er heel veel tijd aan, om de lekkerste gerechten te fabriceren.

Lees artikel

Après-ski kost: Italian style

Après-ski kost: Italian style

De sneeuw in de Oostkantons is al lang gesmolten, maar toch is het skiseizoen nog volop aan de gang in de Alpen. En ik geef het toe: ik check dagelijks de sneeuwhoogtes daar, want de vorige twee seizoenen baatte ik samen met mijn vriend een skichalet uit in de Italiaanse Alpen, in het pittoreske skidorp Sauze D’Oulx. Ons leven heeft ondertussen andere en nieuwe wendingen genomen, maar toch denk ik nog met heel veel nostalgie terug aan die mooie tijd in de bergen: de sneeuw en de zon, de prachtige zichten, het vele skiën en snowboarden, en uiteraard ook de lekkere stevige ski kost die we daar klaarmaakten.

Lees artikel

5x kip als comfort food

Pesto-kip met bulgur

Wie lust er niet graag een lekker stukje kip? Een lekker sappige kippenborstfilet met een lekker sausje erbij, dat smaakt werkelijk altijd! Daarom is kip ook 1 van onze favoriete stukjes vlees om een heerlijk comfort food gerecht mee te maken.

Lees artikel

5 originele pannenkoeken voor Lichtmis

Crêpe Suzette

Oh wat houden wij van tradities! En al zeker als er een lekkere gewoonte aan vasthangt. Vandaag, op 2 februari, is het Maria Lichtmis. Een Christelijk feest waarbij de terugkomst van het licht gevierd wordt. Pannenkoeken staan symbool voor de zon. Dus, hoera, de donkerste dagen zijn nu voorgoed voorbij, én we mogen volop pannenkoeken smullen vandaag. Daarom, 5 recepten voor originele pannenkoeken. En denk erom: geen vrouwtje zo arm, of ze maakt op Lichtmis haar pannetje warm!

Lees artikel

Tournée Minérale: 10 drankjes zonder alcohol

Tournée Minérale: 10 drankjes zonder alcohol

Doe jij ook mee aan Tournée Minérale? Het is een actie waarbij je jezelf voorneemt om deze maand februari geen alcoholische dranken te drinken. Het is een goede detox voor je lichaam en misschien ook wel voor je portefeuille! Moet je dan een hele maand water drinken? Gelukkig niet! Wij geven je de lekkerste alcoholvrije drankjes die je zo dat wijntje of glas bier doen vergeten...

Lees artikel

5 lichte snelle kipgerechten

Mosterdkip met dragon

Januari loopt op z'n einde, maar dat wil niet zeggen dat we onze goede voornemens al vaarwel gezegd hebben. Gezond eten blijft belangrijk en daarin is kip onze ideale partner: kipfilet is licht, mals en zó veelzijdig. Ontdek hier onze favoriete lichte kipgerechten. Leuke bonus: al deze gerechten zijn klaar in minder dan 25 minuten!

Lees artikel