Recht voor de raap: 7x inspiratie met raapjes

Wortel-raapjespuree met braadworst

Laten we eens recht voor de raap zijn: raapjes zijn over het algemeen niet zo'n populaire groente. Dat merken we soms ook wel als we ze op het menu zetten in onze 15gram Foodbox. Een beetje jammer wel, want als je ze juist klaarmaakt, dan zijn het echte smaakbommetjes! Wij doen alvast een poging om jou te overtuigen.

Lees artikel

9 x smullen van quiche

Quiche met pompoen en spek

Voor alle seizoenen, van ontbijt tot lunch, picknick of avondmaal. Een quiche smaakt altijd! Er is de all-time klassieker, quiche Lorraine. Maar je kan ook heerlijk variëren, met zalm, kip of lekker vegetarisch met prei en feta. En als je het graag koolhydraatarm wil houden, probeer dan eens de quiche met een bodem van courgetteplakjes. Met deze hartige taarten zijn er zoveel mogelijkheden. Laat je inspireren door de restjes uit de koelkast of door deze heerlijke recepten die we voor jou selecteerden.

Lees artikel

10 originele gerechten van de bakplaat

Zalm, krieltjes en broccoli op één bakplaat met mosterddressing

Koken op een bakplaat, dat noemen wij nu eens energiezuinig: weinig werk maar veel resultaat. Makkelijk en snel, en weinig afwas! Met een traybake gaat niets van de smaak verloren en door je ingrediënten te garen in de oven krijg je ook een heerlijk krokantje. Het is wel belangrijk dat je rekening houdt met de gaartijd van de ingrediënten. Harde groenten zoals wortelen en pastinaak hebben wat meer tijd nodig. Nadien leg je er je vlees of vis bij. Maar geen zorgen, wij hebben het allemaal netjes voor jou uitgekiend in deze recepten!

Lees artikel

Heerlijk herfstig: walnoten

Pompoenrisotto met walnoten, mozzarella en salie

Walnoten en herfst zijn onlosmakelijk verbonden, toch? Iedereen kent wel iemand die in de herfst zakken vol van deze gezonde vruchten uitdeelt. Maar... wat kan je doen met al die walnoten? Wij inspireren je met maar liefst 10 uiteenlopende recepten met walnoten.

Lees artikel

6 verrassende gerechten met rundvlees

Koreaanse barbecue bowl (bulgogi)

Een lekker biefstukje, dat kan toch eens smaken. Toegegeven: steak friet is één van onze favoriete gerechten. Maar af en toe mag het eens iets anders zijn, toch? In de wereldkeuken wordt biefstuk vaak in reepjes gesneden, al dan niet gemarineerd, om dan kortgebakken in gerechten te gebruiken. Ideaal om een heerlijke maaltijd met lekker mals rundvlees snel op tafel te toveren!

Lees artikel

Comfort food topper: 10x gehaktballetjes

Kippenballetjes in tomaat-paprikasaus en pastinaakfrietjes

Gehaktballetjes! Ze zijn als een leeg canvas in de keuken; je kan er zoveel kanten mee uit en ze passen in zowat elke stijl. Eenvoudig te maken: gehakt afkruiden, mengen met eventueel nog andere ingrediënten en rollen maar. Of je ze nu bakt, kookt, of laat sudderen in een saus; ze smaken altijd en zijn daarenboven ook nog eens heel budgetvriendelijk.

Lees artikel

Pompoen en feta: een heerlijke herfstige combo

Frittata met geroosterde pompoen, spinazie en feta

Alomtegenwoordig zijn ze dezer dagen. Ze sieren menig huis als rustieke herfstdecoratie. De winkels liggen er vol mee. Er zijn wedstrijden voor wie de grootste heeft. En dan zijn er natuurlijk ook de uitgeholde exemplaren die ons boosaardig toegrijnzen ter ere van het grote gruwel kinderfeest, Halloween. We hebben het over pompoenen natuurlijk. Maar wat te doen met die overvloed? Geen nood! Bij 15gram vind je tal van originele recepten. We selecteerden hier 7 smaakvolle, gezonde, veelal vegetarische recepten met de winnende combo: pompoen en feta. Die twee gaan werkelijk wonderwel samen. Wij gebruiken vaak de flespompoen. Niet zo geschikt voor een uitgeholde griezelversie maar met zijn nootachtige smaak en stevige structuur een zeer dankbaar product om mee te werken.

Lees artikel

Herfstig comfort food: een ode aan de klassiekers

Worst met rodekool en appel

Er zijn zo van die dagen… Dagen dat het ’s ochtends nog donker is als je moet vertrekken. Van die dagen dat iedereen met tegenzin en tegengesputter de deur uit gaat: de hond, de kinderen, en jij ook. Dagen dat de hemel de hele dag onheilspellend grijs blijft, het miezert en de koude wind recht door al je kleren blaast. Voor dat soort dagen selecteerden we 10 recepten: warme en troostende klassiekers. Worst met rode kool en appel of een pompoenrisotto met pancetta en Parmezaan? Er zijn zo van die dagen die vragen om een heerlijk bordje comfort food.

Lees artikel

Smullen van het pompoenseizoen: 10 vegetarische toppers

Fregola sarda met geroosterde pompoen en grillkaas

Wie herfst zegt, zegt pompoenen, niet? Wij alleszins wel! We houden van deze herfstgroente. De flespompoen, ook wel ‘butternut’ of muskaatpompoen genoemd, behoort eigenlijk tot de komkommerfamilie. Deze pompoen is ook iets zachter en dus makkelijker te gebruiken in de keuken. Dat past helemaal in onze filosofie!

Lees artikel

Vrijdag visdag! 10 koolhydraatarme recepten

Vrijdag visdag! 10 koolhydraatarme recepten

Een gewoonte die we maar wat graag in ere houden is vrijdag visdag! De traditie ontstond als een vorm van vasten bij de katholieken, maar wij vinden dat allerminst een opgave. Een sappig stukje vis smaakt niet alleen heerlijk, maar bevat ook veel eiwitten en gezonde verzadigde vetten. Die geven genoeg energie en een verminderd hongergevoel: een ideale partner dus voor een koolhydraatarm dieet. Op het menu voor deze vrijdag: een keuze uit 10 creatieve koolhydraatarme recepten met vis.

Lees artikel