8 keer creatief met kalkoen

Kapsalon met kalkoenshoarma

Kip is heel populair in onze keuken, maar zijn grotere vogelbroertje, de kalkoen, zou best ook wat vaker op het menu mogen staan! Net als kip is kalkoen lekker licht, en indien juist bereid, heerlijk mals en sappig.

Lees artikel

7 zomerse pastasalades

Pastasalade met gerookte zalm en citroen-dilledressing

Hoera, de zomer staat voor de deur! Genieten van de zon op je snoet, maar vooral toch ook op het bord! Een dampende kom pasta is dan niet meteen een gerecht waar je warm voor loopt, maar een frisse pastasalade daarentegen smaakt eens zo goed bij hoge temperaturen.

Lees artikel

Ei als ster van de maaltijd

Nasi goreng met een spiegeleitje

Eitjes zijn een welkome gast aan de ontbijttafel, maar nadien geraken ze wel eens in de vergetelheid. Eieren zijn echter prima vleesvervangers en dus ideaal om een vegetarische maaltijd op te leuken. Maar ook naast een stukje vlees of vis houden ze stand. Wij pleiten ervoor om eieren vaker op het menu te zetten voor de lunch en het avondmaal.

Lees artikel

9x heerlijke seizoensgerechten in juni

Lengfilet in papillot met citroenpuree

Hoera, daar is juni weeral! Nu nog even beter weer, en we kunnen volop genieten van de laatste lentemaand. Er komen deze maand heel wat nieuwe groenten en fruit bij die terug in seizoen zijn: artisjok, broccoli, prinsessenboontjes, savooikool, tomaat, tuinbonen en venkel in de groenteafdeling en heerlijk sappig vers fruit zoals abrikozen, frambozen, kersen, nectarine, perzik, zwarte- en rode besjes. Wat een heerlijke maand toch, juni! Hierbij onze favoriete gerechten, helemaal in seizoen.

Lees artikel

10 heerlijke seizoensgerechten voor mei

Heek met parmezaankorstje en venkelstoemp

Een nieuwe maand, nieuwe groenten en fruit! Onze winkelrekken zijn doorheen het jaar rijkelijk gevuld met alle soorten groenten en fruit, ongeacht het seizoen. Toch is seizoensgewijs eten veel voordeliger, duurzamer en gevarieerder. En de groentjes en stukken fruit zijn dan helemaal op hun best.

Lees artikel

Asperges en pasta, een match made in heaven!

Linguine met ham en asperges

Het aspergeseizoen is volop op gang, heb jij er al gegeten? Dankzij het zachte weer in februari, zijn de witte asperges mooi groot en stevig, heerlijk! Maar wat maak je nu klaar met 'ons witte goud'? Iedereen kent asperges à la Flamande, maar het mag natuurlijk af en toe iets anders zijn. Pasta is een verrassende compagnon voor asperges, want de twee gaan heerlijk samen!

Lees artikel

Kip primavera, kiplekker in de lente!

Gebakken kipfilet met asperges en kruidenroomsaus

Zijn jullie ook zo aan't genieten van de lente? We zijn al getrakteerd op zachte, zonnige dagen en van al die lekkere primeurs worden wij helemaal enthousiast! De asperges zijn er ook vroeg bij dit jaar, dankzij het zachte weer in februari. Hoe brengen we nu de lente nu op het bord? Uiteraard met primeurgroentjes en een lekker sappig stukje kip past er (bijna!) altijd goed bij. Om alvast in de paasstemming te geraken: 10x kip primavera!

Lees artikel

10 keer in seizoen in april

Bladerdeegnestje met spinazie en ei

Een nieuwe maand, nieuwe groenten en fruit! Onze winkelrekken zijn doorheen het jaar rijkelijk gevuld met alle soorten groenten en fruit, ongeacht het seizoen. Toch is seizoensgewijs eten veel voordeliger, duurzamer en gevarieerder. En de groentjes en stukken fruit zijn dan helemaal op hun best.

Lees artikel

7x risotto in de lente

Risotto met knapperige gedroogde parmaham, venkel en rucola

Als er nu één gerecht is, waar je in elk seizoen een heerlijke versie van kan maken, dan is het risotto wel. Het Italiaanse éénpansgerecht bij uitstek. De lente is de periode van de primeurs en dan worden we helemaal enthousiast als we die frisse, knapperige groenten kunnen gaan combineren met heerlijke romige rijst en een goede portie parmezaanse kaas. Ben je al aan't watertanden? Een heerlijk lijstje met 7 keer risotto in de lente! En denk eraan: goed blijven roeren in de risotto voor een mooi romig resultaat!

Lees artikel

10 heerlijke vegetarische ovenschotels

Aubergine gratin met feta

Maart roert zijn staart, de winter is nog niet voorbij. Regen en guur weer in maart is niet uitzonderlijk, en dat geeft ons zin om nog even te cocoonen. Warme pantoffels, wollige dekentjes en jawel: heerlijk comfort food. Een lekker warm kommetje uit de oven als echte troostkost. Doe je mee? En bij ovenschotels denken we misschien al snel aan lasagne, hachis parmentier of cannelloni. Lekker, maar waarom eens niet de vegetarische kaart trekken? Met deze 10 heerlijke ovenschotels zonder vlees of vis voel je je gegarandeerd getroost!

Lees artikel