8 verrassende maaltijdsoepen

Romige broccolisoep met kaas en lookbroodjes

Het valt niet meer te ontkennen: de zomer is voorbij... De temperaturen dalen en de herfst nadert met rasse schreden. Maar wie van lekker eten houdt, kan dat niet deren. Want met een nieuw seizoen, zijn er ook weer altijd nieuwe gerechten om naar uit te kijken. En met de herfst is dat zeker en vast: een heerlijke dampende kom soep! En niet enkel als voorgerecht, want met enkele toevoegingen van lekker vullende ingrediënten, kan je er ook een goede maaltijdsoep van maken. We trekken het herfstseizoen op gang met 8 verrassende maaltijdsoepen!

Lees artikel

Vrijdag visdag! 10 heerlijke visschotels

Gepocheerde vis met wittewijnsaus en puree

Vrijdag visdag! Zo leerden we van onze grootmoeder. De oorsprong van deze traditie ligt bij het Katholieke geloof. Vrijdag was een dag om te vasten, en dan mocht er geen vlees gegeten worden. Om toch de nodige eiwitten binnen te krijgen, werd er dan vis gegeten. Een andere reden zou zijn dat de vissersboten vroeger wekelijks op vrijdag terugkwamen vanop zee, en dat de vis dan heel vers was.

Lees artikel

8x Grootmoeders keuken in een snelle, hippe versie

Varkenslapje met boontjes in spek en snelle aardappelgratin

Oh wat zijn we fan van grootmoeders keuken! De heilige drievuldigheid aardappelen-vlees-groenten, daarmee kan je scoren bij het hele gezin. Comfort food avant la lettre. Met alle eer en respect aan onze (groot)moeders die met veel liefde en toewijding ons deze voedzame maaltijden voorschotelden. Maar laten we eerlijk zijn: daar hebben wij in drukke tijden vaak gewoon geen tijd voor! Daarom stelden we een heerlijk lijstje op met 8x grootmoeders klassiekers in een snelle, ietwat hippere versie. Een ode aan ons culinair erfgoed!

Lees artikel

Blij met een ei! 10 vegetarische hoofdgerechten

Paksoistoemp met currysaus en zacht gekookt eitje

Eitjes als ontbijt zijn natuurlijk een klassieker, maar hoe vaak krijgt een ei echt de hoofdrol in een hoofdgerecht bij jou op tafel? Bij ons mag het beslist wat vaker, want eitjes zijn ook een prima vleesvervanger. Ideaal als je een vegetarisch gerecht op tafel wil zetten. Een omelet, hard- of zachtgekookt, een spiegelei of gepocheerd, het kan allemaal! We geven 10x ei de hoofdrol in deze veggie toppers, blij met een ei!

Lees artikel

7x genieten van geitenkaas

Salade van geitenkaas, spekjes en appel

Zacht, zout-zurig en met karakter... zijn er nog geitenkaasliefhebbers in de zaal? Je bent er ofwel vergek op, of je haalt er je neus voor op, de meningen zijn zeer verdeeld. Maar wij behoren wel tot de eerste categorie! Geitenkaas geeft smaak en diepgang aan (meestal) vegetarische maaltijden en daarom houden we er zo van!

Lees artikel

7x gevulde paprika

Gevulde puntpaprika's met couscous, rozijnen en geitenkaas

Ons favoriete groente-seizoen? We kunnen het niet onder stoelen en banken steken dat we helemaal verzot zijn op courgettes, aubergines en paprika's. Echte zomerkost dus. Toegegeven, de groenten zijn het jaar rond te verkrijgen tegenwoordig, maar nu zijn ze echt wel op hun lekkerste én goedkoopste!

Lees artikel

10x vis met een korstje

Fish & chips met erwtenpuree

Veel mensen houden van een lekker stukje vis, maar voor sommigen is het toch ook een drempel om te eten, en dan zeker voor de kleinsten. Dan kan het helpen om de visfilets te paneren! Door ze een krokant korstje te geven, happen de stukjes vis gemakkelijk weg, worden ze heerlijk krokant en behouden ze hun sappigheid. Je kan vis of zeevruchten paneren met paneermeel of panko, maar je kan ook stoofpotjes van vis een heerlijk krokant dakje van bladerdeeg geven, verrassend lekker!

Lees artikel

Een overvloed aan courgettes, 10x inspiratie!

Pappardelle van courgette met kippenbolognaise

Wie een moestuin heeft, die zit nu ongetwijfeld tot over zijn oren in de courgettes! Maar je vindt deze zomerse groente nu ook spotgoedkoop bij de groenteboer of in de supermarkt. Maar vang je nu aan met al die courgettes? Wij zetten 10 heerlijke recepten op een rijtje. Let op: de grote exemplaren verliezen al snel smaak, dus gebruik die om in een soepje te verwerken.

Lees artikel

5x smullen van snijbonen

Kip met gebakken aardappelen, snijbonen en dragonmayonaise

Snijbonen, ze doen ons zo denken aan vroeger toen onze grootmoeder vroeg om te helpen om te snijden met een snijbonenmolentje! Vroeger hadden snijbonen een taaie draad die op die manier versneden werd. De jongere rassen hebben die draad niet meer, waardoor ze niet per se meer versneden hoeven te worden en ook in hun geheel kunnen gegeten worden. Snijbonen in fijne reepjes snijden is nog steeds een goed idee, omdat ze zo hun smaak beter afgeven.

Lees artikel