Wat we het liefst eten in december

Gekaramelliseerde spruitjes met granaatappel

En toen was het plots december! 2018 is aan haar laatste maand toe, en daarin gaan we ook lekker eten. Uiteraard met Kerst en Oudejaarsavond, maar ook in de weken ervoor. We wisselen gezonde kost af met enkele 'testjes' voor de feestmaaltijden, en genieten van de lekkernijen die de sint bracht. Happy december!

Lees artikel

Verrassen met witloof

Gewokt witloof met kip in zoet-zure saus

Witloof is één van België's meest populaire wintergroenten! En terecht, want het is een groente van bij ons. Meer zelfs, witloof is bij toeval 'ontdekt' in Brussel in het begin van de 19de eeuw. Daar hadden ze de wortels van de chicoreiplant in een donkere kelder laten liggen, met de gekende witte stronkjes die bovenop de wortel groeiden als aangename verrassing!

Lees artikel

7x de lekkerste spruitjes

Salade met gekarameliseerde spruitjes

Spruitjes... you love it or you hate it... Of je kan het leren eten! Toegegeven, op onze redactie was ook niet iedereen een hevige fan. Behoorlijk wat mensen hebben een jeugdtrauma aan spruitjes eten overgehouden. Maar door er veel mee te gaan experminteren en nieuwe, originele bereidingen te proberen, kan je de grootste spruitjeshater tóch bekeren.

Lees artikel

9 hartige taarten voor de herfst

venkeltatin

Hartige taarten, je hebt ze in allerlei vormen en maten: quiches, tarte tatin met groenten, bladerdeegtaart, plaattaart enz,... Hoe je ze ook noemt, wij vinden het allemaal even lekker, en al zeker in de herfst! Dan smaakt een lekker lauw-warme hartige taart eens zo goed. En is er nog over? Neem de rest mee als lunch, met een slaatje erbij, win-win!

Lees artikel

November: comfort food voor donkere dagen

Varkenshaasje met appelchutney

En plots zijn de donkere dagen daar! Nu we terug zijn overgeschakeld op het winteruur, voelen de dagen plots veel korter en kouder aan. Maar dat laten we vooral niet aan ons hart komen, en genieten van deze gezellige periode met knapperende haardvuurtjes, warme dekentjes en natuurlijk: lekkere winterkost! Ontdek onze toppers voor november!

Lees artikel

Spek voor onze bek: 10 toppers met spek

Linguine met spinazie in roomsaus en gebakken spekjes

De geur van gebakken spek, wie gaat er niet van watertanden? Traditioneel horen krokant gebakken lapjes spek bij een eitje 's ochtends, maar spek is zo multi-inzetbaar dat je er ook heerlijke lunchgerechten en een lekker vullend avondmaal mee kan maken!

Lees artikel

7 herfstige gerechten voor een koude dag

Pompoenstoemp met worst

Wat een mooie nazomer dat we gekregen hebben! Maar de blaadjes aan de bomen beginnen nu toch echt te verkleuren en te vallen, dus er is geen ontkennen aan: de herfst is begonnen! En jawel, ook de koudere dagen zijn op komst. Gelukkig is er dan lekker herfstig 'comfort food' om ons op te beuren. Dus steek die houtkachel aan, trek je wolligste sokken aan en rep je naar je keuken om heerlijke troostende en hartverwarmde schotels te maken... We zetten onze lekkerste herfstgerechten op een rijtje.

Lees artikel

10 favorieten met prei op een rij

Quiche met gerookte makreel en prei

Omdat prei het jaar rond te verkrijgen is in de winkel, staat ze niet vaak in de spotlight. Onterecht, want het is zo'n smakelijke en multi-inzetbare groente, dat ze best wel eens wat meer aandacht verdient. Er bestaat trouwens zomerprei (de dunnere exemplaren, van april tot augustus) en winterprei. Vandaar dat je de stengels altijd in de winkel vindt.

Lees artikel

Wat je moét proeven in oktober

Bloemkoolgratin met worst en puree

Vaarwel mooie zomer, we hebben het goed gehad! Toegegeven, wij zouden het moeilijker hebben om afscheid te nemen van de zomer, ware het niet dat de herfst óók zo'n fantastisch seizoen is, met zijn heerlijke seizoensproducten. Hierbij alvast een lekker lijstje met wat je moét proeven in oktober. Laat het smaken!

Lees artikel