Kost voor kampioenen: 8 toppers met champignon

Champignonragout met ovenfrietjes

Herfst is hét paddenstoelen seizoen bij uitstek! Gewone witte champignons, ook gekend als Parijse champignons zijn het jaar rond verkrijgbaar en goedkoop, in de herfst zijn er tal van bospaddenstoelen beschikbaar. In de meeste recepten kan je verschillende paddenstoelen soorten met mekaar inwisselen, dus dit is hét moment bij uitstek om te experimenteren!

Lees artikel

10x balletjes van eigen bodem

Luikse balletjes met waterkerspuree

We wijdden al eens een artikel aan gehaktballetjes uit de wereldkeuken, maar die van eigen bodem verdienen uiteraard ook een plekje op Keukenpraat, toch? Want wij Belgen zijn echte balletjes-eters! Gemakkelijk om te maken, een favoriet van jong en oud, kortom puur comfort food! Van balletjes in tomatensoep tot een gezonde versie van 'balletjes in tomatensaus, je vindt ze allemaal in deze top 10! Laat het smaken!

Lees artikel

November: comfort food voor donkere dagen

Champignonragout met ovenfrietjes

En plots zijn de donkere dagen daar! Nu we terug zijn overgeschakeld op het winteruur, voelen de dagen plots veel korter en kouder aan. Maar dat laten we vooral niet aan ons hart komen, en genieten van deze gezellige periode met knapperende haardvuurtjes, warme dekentjes en natuurlijk: lekkere winterkost! Ontdek onze toppers voor november!

Lees artikel

Knalselder: 10 toppers met knolselder

Knolseldersoep met brie-appel toast

Knolselder is een heerlijke, veelzijdige groente van bij ons. Een stevige knol die niet bepaald moeders mooiste is, maar zo veel smaak bevat! We zetten het lelijke eendje daarom graag eens in de kijker, want je kan er werkelijk zo veel mee doen! Soep, rauw in een salade, geroosterd, als puree (een supergezonde vervanger voor aardappelpuree, we schreven er hier al over!), in een gratin of als frietjes, het kan allemaal!

Lees artikel

7 maaltijdsoepen voor de herfst

Spaanse maaltijdsoep met kikkererwten en chorizo

Hou jij ook zo van de herfst? De prachtige kleuren, de warme dekentjes die opnieuw worden bovengehaald, de regenbuien,... Ok, dat laatste vinden we zelf ook minder leuk, maar dan smaakt een heerlijk kommetje troostkost des te beter, toch? En wat is dan beter dan een heerlijke stevige maaltijdsoep, gemaakt van typische herfstgroenten zoals pompoen, champignons of broccoli? We trekken onze lade open met de heerlijkste herfstsoepen!

Lees artikel

10x slavink, blinde vink of boomstammetje

Slavink met prei in kaassaus

Eet jij wel eens een blinde vink? Of liever een slavink of boomstammetje? Welke is jouw favoriet? Of hoor je het misschien in Keulen donderen? Toegegeven, ze lijken alle drie wel wat op mekaar, maar toch zijn ze anders! We leggen je graag het verschil uit tussen deze drie creatieve bereidingen met gehakt!

Lees artikel

Approved by the bomma: 8x rosbief

Rosbief met knolseldergratin

Rosbief! Een heerlijk sappig stukje rundvlees dat spontaan doet denken aan een heerlijk diner bij grootmoeder! Culinair erfgoed dat beslist wat vaker (terug) op tafel mag staan. Rosbief is een groot stuk rundvlees dat van verschillende stukken mager spierweefsel van de koe wordt gesneden: van de dunne of dikke lende, het staartstuk, de bovenbil, de platte bil, het bloemstuk of de muis. Het stuk wordt zo versneden en gekuist dat het klaar is om zo in de pan te bakken of in de oven te braden.

Lees artikel

Wat je moét proeven in oktober

Flammkuchen met peer en roquefort

Vaarwel mooie zomer, we hebben het goed gehad! Toegegeven, wij zouden het moeilijker hebben om afscheid te nemen van de zomer, ware het niet dat de herfst óók zo'n fantastisch seizoen is, met zijn heerlijke seizoensproducten. Hierbij alvast een lekker lijstje met wat je moét proeven in oktober. Laat het smaken!

Lees artikel

Comfort food topper: 10x worst met puree

Bloemkoolpuree met worst en kaassaus

Als we hét ultieme comfort food moeten kiezen, dan is het wel worst met puree of 'stoemp'. Heerlijke, eenvoudige Vlaamse keuken zonder franjes, maar met heel veel smaak. Het type eten dat je (groot)moeder voor je klaarmaakt. En nog een voordeel: je kan eindeloos variëren! Proef het zelf met deze 10 toppers. Geniet ervan...

Lees artikel

Overheerlijke ovenschotels: 7 verrassende recepten

Griekse ovenschotel (Briam) met gebakken feta

Oh wat zijn we blij! Blij met regen die uit de lucht valt... Blij met koudere temperaturen... Blij dat het vroeger donker wordt... Niet per se omdat we melancholisch ingesteld zijn, maar omdat dat ideale omstandigheden zijn om weer heerlijke ovenschotels in de oven te schuiven, échte troostkost!

Lees artikel