Après-ski kost: Italian style

Après-ski kost: Italian style

De sneeuw in de Oostkantons is al lang gesmolten, maar toch is het skiseizoen nog volop aan de gang in de Alpen. En ik geef het toe: ik check dagelijks de sneeuwhoogtes daar, want de vorige twee seizoenen baatte ik samen met mijn vriend een skichalet uit in de Italiaanse Alpen, in het pittoreske skidorp Sauze D’Oulx. Ons leven heeft ondertussen andere en nieuwe wendingen genomen, maar toch denk ik nog met heel veel nostalgie terug aan die mooie tijd in de bergen: de sneeuw en de zon, de prachtige zichten, het vele skiën en snowboarden, en uiteraard ook de lekkere stevige ski kost die we daar klaarmaakten.

Lees artikel

De perfecte quiche in 7 stappen

quiche lorraine

Quiche, de zalige hartige taart uit Frankrijk van bladerdeeg en eieren, kan jij eraan weerstaan? Heerlijk vers en dampend heet uit de oven, of gekoeld met een fris slaatje erbij als lunch in het zonnetje, zalig toch? Helaas kan het soms wel eens fout lopen, en is je deeg nog wak onderaan, of loopt de vulling eruit als je de hartige taart aansnijdt, en dat is gewoonweg balen! Daarom hierbij mijn tips om keer op keer een perfecte quiche te bakken!

Lees artikel

5x Stevige winterkost

Kalfslapje met gebakken aardappelen, sperzieboontjes en graanmosterdsaus

Baby, it's cold outside! En wat smaakt er dan beter, dan lekker, stevige winterkost? Dus steek je haardvuur en oven maar alvast aan, voor 5 heerlijke gerechten, waarvan je het spontaan warm krijgt. Op zoek naar lichtere varianten? Die vind je hier!

Lees artikel

5 zalige stoofpotjes, klaar in minder dan een uur

Mexicaans stoofpotje met kip en quinoa

Nu het lekker koud is, smaakt een lekker warm stoofpotje eens zo goed. Een stoofpotje is het lekkerste als het urenlang kan staan pruttelen op het vuur, maar helaas hebben we daar niet altijd tijd voor. Wij ontwikkelden 5 heerlijke wereldse recepten voor stoofpotjes, die klaar zijn in minder dan een uur. Voorgeproefd en goedgekeurd door onze redactie! Haal die gietijzeren pot maar al boven!

Lees artikel

6 winterse recepten met savooikool

Boerensoep met ribbetjes

Savooikool is een heerlijk winterse seizoensgroente. Rijk aan vitaminen en mineralen is het één van de oudste maar ook gezondste koolsoorten. Gekookt of gestoofd kan je deze kool in ontelbare soepen, salades of stoofpotjes verwerken. Onze favorieten? In een lekkere stoemp of een hutsepot!

Lees artikel

Lekker winters: snijbiet of warmoes

Quiche van snijbiet en geitenkaas

Wij hebben een tijdje deel uit gemaakt van een C.S.A. , een boerderij waar we een oogstaandeel hadden en wekelijks zelf onze heerlijke bio groenten gingen oogsten. We aten toen echt met de seizoenen mee en niets van de groenten ging verloren. Zalig!

Lees artikel

Wat we het liefst eten in december

Gekaramelliseerde spruitjes met granaatappel

En toen was het plots december! 2016 is aan haar laatste maand toe, en daarin gaan we ook lekker eten. Uiteraard met Kerst en Oudejaarsavond, maar ook in de weken ervoor. We wisselen gezonde kost af met enkele 'testjes' voor de feestmaaltijden, en genieten van de lekkernijen die de sint bracht. Happy december!

Lees artikel

De terugkeer van de aardpeer

Geroosterde aardpeer met feta en dille

De natuur is toch mooi soms he. Toegegeven, het is plots erg koud en we moeten het met heel wat minder uurtjes zon doen, maar in ruil krijg je daarvoor heel wat lekkere interessante wintergroenten. Daar kan ik mee leven! En als er dan één winterknol is die bij mij bovenaan het favorietenlijstje staat, dan is het wel de aardpeer.

Lees artikel

Schorseneren, de asperges van de winter

Schorseneren op Vlaamse wijze

Eén van mijn favoriete momenten in het jaar, is als je de eerste asperges in de rekken kan vinden. Asperges, dát zijn lentekriebels voor mij. Oei, en het is nu nog maar november, dus er wacht nog een lange, koude winter...

Lees artikel

5 heerlijke gehaktbroodjes, 5 keer anders

Kippengehaktbrood met aardappeltjes uit de oven

Onze remedie tegen de winterblues? Heerlijk comfortfood waarvan je het lekker warm krijgt en je huis overheerlijk gaat geuren. Wat denk je bijvoorbeeld van een gehaktbroodje, lekker krokant gebakken aan de buitenkant, mooi sappig vanbinnen. Wij geven je onze 5 favoriete bereidingen, telkens weer anders. Wedden dat er zal gevochten worden voor het 'kroetje'?

Lees artikel