Wonderlijk witloof: 10x anders!

Steak bearnaise en witloofslaatje

In België mogen we gerust trots zijn op onze producten van eigen bodem! Daarbij denken we natuurlijk meteen aan lentetopper asperge, maar ook in de winter kunnen we genieten van 'onze' wonderlijke groente witloof. Witloof met hesp in de oven is daarbij natuurlijk de topklassieker, maar er is zo veel meer mogelijk! Ontdek 10 originele bereidingen met witloof!

Lees artikel

5x veggie stoemp

Pompoenstoemp met feta, rucola en hazelnootboter

Als we aan stoemp of aardappelpuree denken, denken we spontaan ook aan een lekker stukje vlees of vis voor erbij. Niets mis mee natuurlijk, maar je kan ook veggie stoemp maken of veel verrassende manieren! Kaas, een ei of een veggieburger om de stoemp af te werken, leent zich daarvoor uitstekend. We helpen je alvast graag op weg met wat inspiratie! 5x verrassende veggie stoemp!

Lees artikel

10x zot van zalm

Gegrilde zalm met geroosterde zoete aardappel

Je raadt het al: wij zijn zot van zalm! Die heerlijke voedzame vis met prachtige kleur en duurzaam gevangen (tenminste, als je de 15gram Foodbox bestelt, ben je daar zeker van!). Zalm kan je op zoveel verschillende manieren klaarmaken, zodat je telkens een compleet anders gerecht hebt. Denk aan tartaar, gravad lax, gepocheerd, gegrild, gelakt,... We zetten 10 compleet verschillende zalmrecepten op een rijtje!

Lees artikel

8 ovenschotels met vis

Ovenschotel met vis, broccoli en kruidenkaas

Winters comfort food, dát is waar we nu zin in hebben. En vaak grijpen we dan al eens naar een ovenschotel: hachis parmentier of witloof met ham en kaassaus,... heerlijk! Wat misschien minder op onze radar staat als het koud is, is vis. Nochtans smaakt vis ook overheerlijk in een heerlijk dampende ovenschotel! We halen vis uit de winterse vergeethoek en serveren je 8 heerlijke ovenschotels met vis. Smakelijk!

Lees artikel

Belgisch en kindvriendelijk: 7x comfort food van bij ons

Gehaktballen met bloemkoolpuree

Zoals je weet, zorgen we ervoor dat je in ons 15gram weekmenu elke week onder andere de keuze hebt uit enkele typische gerechten van bij ons en één of enkele kindvriendelijke gerechten. Opvallend is hoe vaak die twee hand in hand gaan. Onze Belgische keuken is erg kindvriendelijk, en dat kunnen wij alleen maar toejuichen. De gezelligste maaltijden zijn toch die waarbij iedereen aan tafel met smaak en enthousiasme van mee-eet? Daarom, een lijstje van 7 maaltijden waarmee je gegarandeerd scoort bij het ganse gezin, inclusief de jongsten. Graag gedaan!

Lees artikel

Machtige geroosterde groenten

Geroosterde groentenschotel

Onze favoriete manier om groenten klaar te maken in de winter? Roosteren! Het is lekker gemakkelijk, hartverwarmend en de groenten krijgen een heerlijk geroosterde smaak. Je kan geroosterde groenten opdienen bij een stukje vlees, als vegetarische schotel met bijvoorbeeld wat kaas bij of als bijgerecht op de feesttafel.

Lees artikel

Genieten van comfort food tussen kerst & nieuw

Gegrilde kip met chilimayonaise en zoete aardappelwedges

Als alles goed gaat, ben jij al helemaal voorbereid op de feestdagen. Zoek je nog feestinspiratie? Daar helpen we je ook graag mee verder. Maar eens Kerstmis voorbij is, willen we het niet te ingewikkeld maken in de keuken, tot dat volgende feest daar alweer is, toch? Daarom maakten we een lijstje met 7 comfort food toppers die je in maximum 30 minuten op tafel zet. Lekker gemakkelijk en genieten maar!

Lees artikel

7x Winterse kost in 15 minuten op tafel

https://image.15gram.be/uploads/recipes/8429_gnocchi-met-romige-broccoli-en-gehaktballetjes_1535471125-1440x960.jpg

December is klassiek een drukke maand: alles klaar krijgen op het werk, voorbereidingen op de feesten, korte dagen,... En dan is het niet gemakkelijk om elke dag een verse, huisgemaakte maaltijd te maken. Begrijpen we! Daarom hebben we een lijstje gemaakt met gemakkelijke, overheerlijke en toch winterse kost die je in 15 minuten op tafel kan toveren. Elke week vind je trouwens in de 15gram Foodbox ook minstens 1 gerecht dat in 15 minuten klaar is! Handig toch?

Lees artikel

8 ovenschotels voor koude dagen

Ovenschotel met vis, tijm en wortel

Denk dat houtkacheltje maar weg, dít is onze favoriete manier om op te warmen tijdens koude dagen: een heerlijke, dampende ovenschotel. De voordelen zijn legio: je kan alles op voorhand maken, de oven doet het werk, heerlijke winterse smaken, en het beste van al: een heerlijk krokant (kaas)korstje! We warmen ons op aan deze 8 heerlijke toppers!

Lees artikel

Kost voor kampioenen: 8 toppers met champignon

Champignonragout met ovenfrietjes

Herfst is hét paddenstoelen seizoen bij uitstek! Gewone witte champignons, ook gekend als Parijse champignons zijn het jaar rond verkrijgbaar en goedkoop, in de herfst zijn er tal van bospaddenstoelen beschikbaar. In de meeste recepten kan je verschillende paddenstoelen soorten met mekaar inwisselen, dus dit is hét moment bij uitstek om te experimenteren!

Lees artikel