Machtige mosselen: 10x anders

Mosselen met witte wijn en curry

De nieuwe mosselen waren er ook dit jaar weer vroeg bij, dankzij een zacht en warm voorjaar! Tijd dus om nog eens te genieten van een grote kom dampende mosselen! Dit zijn onze favoriete bereidingen...

Lees artikel

10x de zon op je bord in juli

Steak tartaar op Italiaanse wijze met rozemarijnaardappelen

Juli! Vakantie! Rust! Zomer... Zon? We hebben nog niet veel geluk gehad met de zon de laatste weken, en er lijkt niet meteen beterschap op komst. Fingers crossed voor toch nog een mooie zomermaand, maar tot het zover is, zoeken we de zon vooral op in ons bord, nietwaar?

Lees artikel

Blikvangers: 5x koken uit blik

Blikvangers: 5x koken uit blik

De zomer is daar, tijd om erop uit te trekken! En wat is er nu leuker dan buiten in de open lucht je eigen potje te koken? Een lekkere picknick, snel iets in mekaar boksen op een festivalcamping of lekker weg de natuur in met de tent? Dan zijn conservenblikjes jouw vriend!

Lees artikel

Gevulde courgette, 3x origineel

Gevulde courgettes met kip, tomaat en mozzarella

Gevulde courgette, het is een klassieker waarvan iedereen wel een eigen versie heeft. Het is een ideale manier om extra veel groenten te eten en courgettes uit de oven zijn gewoonweg superlekker. Dit zijn 3 gerechten die geproefd en goedgekeurd zijn door de 15gram-redactie!

Lees artikel

10x heerlijke seizoensgerechten in juni

10x heerlijke seizoensgerechten in juni

Hoera, daar is juni weeral! Nu nog even beter weer, en we kunnen volop genieten van de laatste lentemaand. Er komen deze maand heel wat nieuwe groenten en fruit bij die terug in seizoen zijn: artisjok, broccoli, prinsessenboontjes, savooikool, tomaat, tuinbonen en venkel in de groenteafdeling en heerlijk sappig vers fruit zoals abrikozen, frambozen, kersen, nectarine, perzik, zwarte- en rode besjes. Wat een heerlijke maand toch, juni! Hierbij onze favoriete gerechten, helemaal in seizoen.

Lees artikel

Originele slaatjes voor bij de barbecue

Salade met gegrilde mediteraanse groenten

Na een wat kwakkele start, mogen we nu toch echt wel zeggen dat het zomerseizoen daar is, en dat is –bij mij toch- synoniem voor barbecueseizoen! En ik ga een klein geheimpje vertellen: eigenlijk ben ik nog meer fan van de lekkere salades die erbij komen, dan van (te?) grote porties vlees.

Lees artikel

10 heerlijke seizoensgerechten voor mei

Hamrolletjes met asperges

Een nieuwe maand, nieuwe groenten en fruit! Onze winkelrekken zijn doorheen het jaar rijkelijk gevuld met alle soorten groenten en fruit, ongeacht het seizoen. Toch is seizoensgewijs eten veel voordeliger, duurzamer en gevarieerder. En de groentjes en stukken fruit zijn dan helemaal op hun best.

Lees artikel