Après-ski kost: Italian style

Après-ski kost: Italian style

De sneeuw in de Oostkantons is al lang gesmolten, maar toch is het skiseizoen nog volop aan de gang in de Alpen. En ik geef het toe: ik check dagelijks de sneeuwhoogtes daar, want de vorige twee seizoenen baatte ik samen met mijn vriend een skichalet uit in de Italiaanse Alpen, in het pittoreske skidorp Sauze D’Oulx. Ons leven heeft ondertussen andere en nieuwe wendingen genomen, maar toch denk ik nog met heel veel nostalgie terug aan die mooie tijd in de bergen: de sneeuw en de zon, de prachtige zichten, het vele skiën en snowboarden, en uiteraard ook de lekkere stevige ski kost die we daar klaarmaakten.

Lees artikel

5x kip als comfort food

Pesto-kip met bulgur

Wie lust er niet graag een lekker stukje kip? Een lekker sappige kippenborstfilet met een lekker sausje erbij, dat smaakt werkelijk altijd! Daarom is kip ook 1 van onze favoriete stukjes vlees om een heerlijk comfort food gerecht mee te maken.

Lees artikel

Koken voor 2 in 25 min.: 5x pasta

Pasta met kippenballetjes en pesto van broccoli en munt

Ons go-to gerecht als het snel moet gaan? Juist, pasta! Werkelijk iedereen kan pasta koken en het smaakt altijd goed met een lekker sausje erbij en wat kaas over geraspt. Maar als we eerlijk zijn, komt er heel vaak, waarschijnlijk wekelijks, spaghetti bolognaise op tafel. Overheerlijk, maar soms mag het toch eens wat anders zijn...

Lees artikel

7x vis met puree

Vlaswijting met mosterdkorstje en waterkerspuree

Ben jij ook zo'n fan van de combinatie vis en puree? Om één of andere reden smaakt dat altijd! Het romige van de puree, al dan niet met smaakvol gestoofde groenten erbij en dan een lekker stukje vis en misschien ook nog een roomsausje... heerlijk! Echt comfort food dat niet zwaar op de maag ligt. En kinderen zijn er meestal ook verzot op! Hierbij 7 heerlijke combinaties van vis met puree, watertanden maar...

Lees artikel

10 x veelzijdig met bladerdeeg op Verloren Maandag

Appelbol

Vandaag is het Verloren Maandag! Dat is de eerste maandag na Driekoningen en dan worden er in de provincie Antwerpen traditioneel worstenbroden en appelbollen gegeten. Er bestaan verschillende legendes waarom dat zo is, wij vinden het vooral een heerlijke traditie die we graag in stand houden!

Lees artikel

Wat we het liefst eten in december

Gekaramelliseerde spruitjes met granaatappel

En toen was het plots december! 2016 is aan haar laatste maand toe, en daarin gaan we ook lekker eten. Uiteraard met Kerst en Oudejaarsavond, maar ook in de weken ervoor. We wisselen gezonde kost af met enkele 'testjes' voor de feestmaaltijden, en genieten van de lekkernijen die de sint bracht. Happy december!

Lees artikel

10 gratins met een zalig kaaskorstje

Gratin met gerookte makreel en prei

Stop! Laat alles vallen en verwarm de oven maar alvast voor, want als je deze gerechten op een rijtje gezien hebt, kan je niet anders dan er zelf aan beginnen. Wat smaakt er nu beter op een koude dag, dan een heerlijke ovenschotel, mét een zalig krokant kaaskorstje bovenop?

Lees artikel