Cordon bleu: 6x op een andere manier!

Cordon bleu met spinazie, tomaat en geroosterde aardappelen

De schnitzel kennen we allemaal, een dun (maar groot!) lapje kippen-, varkens- of kalfsvlees dat gepaneerd wordt en in boter krokant gebakken wordt in de pan. De cordon bleu heeft net dat tikkeltje meer! Deze wordt opgevuld met kaas en ham. Als kaas wordt er Emmentaler, Gruyère of zelfs mozzarella gebruikt? Bak een cordon bleu aan beide kanten goudbruin (tot de kaas er nét niet uitloopt) en serveer daarbij lekkere groenten en aardappelen. Heerlijk comfort food waar je het hele gezin blij mee zal maken. Wij inspireren je graag met enkele heerlijke combinaties met cordon bleu!

Lees artikel

Italiaanse worst: 7 toppertjes met chipolata

Chipolata met aardappelpuree, groenten en uiensaus

De chipolata, de favoriet van groot en klein. Dit heerlijke worstje, bereid met zuiver varkensgehakt en een kruidenmengeling, vindt zijn oorsprong in Frankrijk. De naam daarentegen is afgeleid van het Italiaanse cipollata, wat "met uien bereid" betekent. Je vindt chipolata's in verschillende vormen: opgerold, al dan niet op een stukje, in lange rechte worstjes... leuk om mee te variëren! Maar je kan het vlees ook uit de worstjes knijpen en er delicieus gekruid gehakt van maken. 7 heerlijke gerechten met chipolata!

Lees artikel

Verrukkelijke vis! 10 lekkere dagschotels met witte vis

Witte visfilet met bieslooksaus, wortelen en krieltjes uit de oven

Afhankelijk van het seizoen kan je jouw smaakpapillen verwennen met een lekker stukje witte vis. Keuze genoeg ! Vooral in het najaar zijn er heel wat vissoorten in seizoen, zoals kabeljauw, koolvis, leng heek, griet, schelvis steenbolk, wijting of pollak. In het voorjaar kan je gaan voor skrei, zeebaars of zeewolf. Gebakken in de boter, gepaneerd in het frietvet, liever gestoomd of in papillot in de oven? Smaakvol gekruid of vergezeld van een sausje? Zeg jij maar hoe jij witte vis het liefste eet, wij hebben alvast suggesties genoeg!

Lees artikel

Nazomeren: deze gerechten smaken nu het best

Courgettelasagne met kippengehakt

Het einde van de zomer is in zicht. Nog even volop genieten is dus de boodschap. Ben je nog op zoek naar eenvoudige, alledaagse gerechten met lekkere groenten? Dan ben je hier aan het juiste adres! Tomaat, courgette, aubergine, paprika, ... deze groenten zijn allemaal in topvorm momenteel. Wij bieden je 10 nazomerse gerechten aan die nu op hun best smaken.

Lees artikel

Niet zomaar sla: 8 verfijnde gerechten met waterkers

Gevulde tomaat met waterkerspuree

Waterkers of ook wel cresson genoemd, dat zijn ronde donkergroene blaadjes die niet alleen mooi ogen op jouw bord, maar bovendien een peperige smaak hebben die jouw gerecht naar een hoger niveau tillen. Hoe bereiden in gerechten? Met puree, in een salade of met pasta, het kan allemaal. Ontdek het hier in de volgende 8 recepten.

Lees artikel

Curry in a hurry: 7 snelle curries

Panang curry met kip en zoete aardappel

Een curry, dat smaakt altijd, zeker als het warm is! Wie al eens curry from scratch maakte, die weet dat er best veel tijd in kan kruipen om het te maken. Gelukkig zijn er tal van shortcuts om in een mum van tijd een lekkere curry op tafel te toveren. Zo bestaan er heerlijke kant-en-klare Thaise kruidenpasta's of geraak je met een aantal goede specerijen ook aardig op weg. We lijsten je 7 heerlijke snelle curries op, die je richting het Oosten katapulteren.

Lees artikel

Deze gerechten kan je gemakkelijk op de camping maken

Eénpotspasta 'chili con carne'-style

Ga jij ook kamperen deze zomer? Kampeergerief inpakken en vertrekken maar! Zelf als je een #staycation doet (misschien zelfs in eigen tuin?), kan je toch heerlijk genieten van het buitenleven, en uiteraard hoort buiten koken op een klein vuurtje daar ook bij. We maakten een lekker lijstje met gerechten die je gemakkelijk op de camping kan klaarmaken. Weinig werk en afwas, maar vooral véél smaak. Geniet ervan!

Lees artikel

Lekker en in seizoen: 11 toppers met venkel

Patatas bravas met champignonburger en geglaceerde venkel

Venkel, of eigenlijk is de volledig correcte benaming venkelknol, is een heerlijke groente die naar anijs smaakt. Wie dus niet zo vergek is op anijs, is meestal niet zo'n fan van venkel. Wij zijn dat wel, zoveel is duidelijk! De groente is zo multi-inzetbaar: flinterdun gesneden en gemarineerd als carpaccio, geroosterd in de oven, als steringrediënt in een risotto... Venkel is in seizoen vanaf juni tot november, dus een ideale groente om zomerse gerechten mee te maken. En nog een leuke tip: de groene topjes op een venkel smaken ook lekker en zijn dus ideaal om een gerecht mee af te werken.

Lees artikel

10 schitterende zomerse salades

Salade van geroosterde zoete aardappel en kip met sinaasdressing

De zomer is hét ideale moment om te genieten van lekkere salades. En dan hebben we het niet over een blaadje sla met een tomaatje bij, maar echte verrassende salades met lekker veel groenten, eventueel een lekker stukje vlees of vis, een 'crunchy' topping en uiteraard een heerlijke frisse dressing erbij. Ideaal als lunch, maar het kan ook perfect als maaltijdsalade 's avonds. We inspireren je met 10 heerlijk originele zomerse salades!

Lees artikel

Pasta met gehaktballetjes, 6 keer anders

Spaghetti met gehaktballetjes in tomatensaus

Pasta met gehaktballetjes in tomatensaus, hét iconische gerecht uit de Disneyklassieker 'Lady & The Tramp'. Iedere keer dat die klassieker op tafel komt, moet je toch aan die film denken, toch? Het blijft een heerlijk gerecht én ook een kinderfavoriet. Wij bedachten maar liefst 6 verschillende versies. De klassieker met spaghetti, maar ook verrassende versies zoals één met met kaas gevulde gehaktballetjes of de Italiaanse pastaklassieker penne alla Norma, die een geweldige gehaktballetjes-update kreeg. 6x pasta met gehaktballetjes in tomatensaus, om samen op te slurpen of om gewoon zelf van te genieten. Dat kies je volledig zelf.

Lees artikel