5x Macaroni met kaas

Macaroni met bloemkool, kaas en ham

Macaroni zijn korte buisvormige pastavormpjes. Je vindt ze in rechte en gebogen ('ellenboog') vorm. Dé klassieker is macaroni met kaas en ham (of in Amerika 'mac and cheese', zonder de ham dus), een echte kinderfavoriet! En het krokante kaaskorstje bovenaan mag uiteraard niet ontbreken. Hoewel we grote fan zijn van deze topklassieker, maken we even graag al eens een variatie, liefst met wat extra groenten erbij. Ontdek onze 5 heerlijke variaties!

Lees artikel

Vegetarische gerechten voor kaaslovers

Witloofrisotto met walnoten en blauwe kaas

Heb je vegetarische gasten op bezoek? Of wil je zelf wat vaker vegetarisch eten, zonder te moeten grijpen naar onbekendere eiwitvervangers zoals tofu en seitan of vaak niet zo erg lekkere veggieburgers? Dan is kaas hét ideale en overheerlijke vervangproduct.

Lees artikel

Belgische toppers met kip

Waterzooi met kip en peterselieaardappelen

Wie houdt er niet van een lekker mals stukje kip? Kip vind je zowat terug in de keuken van elk land wereldwijd. En als je erbij nadenkt, bestaan er best ook wel wat Belgische klassiekers met kip. Gentse waterzooi, gebraden kip met appelmoes, hete bliksem en vol-au-vent zijn natuurlijk de alom bekende gerechten, maar ook met bijvoorbeeld asperges, witloof en zelfs druiven is kip een heerlijke combinatie. Onze typische Belgische toppers met kip op een rijtje!

Lees artikel

5x smullen van witte pens

Witte pens met rodekool, spekjes en geroosterde aardappelen

Hou jij ook zo van witte pens of beuling? Deze worst is een echte Vlaamse klassieker en wordt gemaakt van varkensvlees, brood, melk, ei, verschillende specerijen en soms ook verse kruiden zoals peterselie of bieslook. Elke beenhouwer heeft zo zijn eigen recept. In tegenstelling tot zwarte pens zit er geen varkensbloed in de witte worst.

Lees artikel

7x pasta met scampi

Scampi diabolique met linguine

Pasta en scampi, ze lijken wel gemaakt voor elkaar! Beide erg gemakkelijk om klaar te maken en dus een ideale combinatie voor een snelle, smaakvolle Zuiderse maaltijd.

Lees artikel

Wat we het liefst eten in december

Gekaramelliseerde spruitjes met granaatappel

En toen was het plots december! 2018 is aan haar laatste maand toe, en daarin gaan we ook lekker eten. Uiteraard met Kerst en Oudejaarsavond, maar ook in de weken ervoor. We wisselen gezonde kost af met enkele 'testjes' voor de feestmaaltijden, en genieten van de lekkernijen die de sint bracht. Happy december!

Lees artikel

Verrassen met witloof

Gewokt witloof met kip in zoet-zure saus

Witloof is één van België's meest populaire wintergroenten! En terecht, want het is een groente van bij ons. Meer zelfs, witloof is bij toeval 'ontdekt' in Brussel in het begin van de 19de eeuw. Daar hadden ze de wortels van de chicoreiplant in een donkere kelder laten liggen, met de gekende witte stronkjes die bovenop de wortel groeiden als aangename verrassing!

Lees artikel

7x de lekkerste spruitjes

Salade met gekarameliseerde spruitjes

Spruitjes... you love it or you hate it... Of je kan het leren eten! Toegegeven, op onze redactie was ook niet iedereen een hevige fan. Behoorlijk wat mensen hebben een jeugdtrauma aan spruitjes eten overgehouden. Maar door er veel mee te gaan experminteren en nieuwe, originele bereidingen te proberen, kan je de grootste spruitjeshater tóch bekeren.

Lees artikel

9 hartige taarten voor de herfst

venkeltatin

Hartige taarten, je hebt ze in allerlei vormen en maten: quiches, tarte tatin met groenten, bladerdeegtaart, plaattaart enz,... Hoe je ze ook noemt, wij vinden het allemaal even lekker, en al zeker in de herfst! Dan smaakt een lekker lauw-warme hartige taart eens zo goed. En is er nog over? Neem de rest mee als lunch, met een slaatje erbij, win-win!

Lees artikel