7 pasta's met pompoen

Spirelli met pompoen en walnoten

Wat te doen met pompoen? Pompoensoep maken we allemaal wel eens klaar, maar er is zoveel meer mogelijk met deze oranje kanjers! Wat dacht je bijvoorbeeld van pasta met pompoen? Zo veel variaties, zo veel inspiratie! Hierbij onze favoriete pastaschotels met pompoen, van gemakkelijke gerechtjes voor elke dag, tot echte feesttoppers.

Lees artikel

5 gerechten die de herfst inluiden

Gehaktbrood met kaas, witloof en graanmosterdsaus

Na nog een hele mooie nazomer, begint vandaag officieel de herfst! Voor vele foodies het favoriete seizoen: er zijn nog volop groenten en fruit na de oogstmaanden, er is stilaan terug wild beschikbaar en de dagen worden korter en kouder, dus: tijd om te genieten van een heerlijke kom comfortfood!

Lees artikel

Opwarmen met ovenschotels

Ovenschotel met gehakt, spinazie en kruidenkaas

De herfst lijkt nu echt niet meer veraf. Het wordt frisser en we hunkeren met z’n allen naar een grote portie gezelligheid. Niks beter dus, dan een hartverwarmende ovenschotel!

Lees artikel

5 heerlijke gehaktbroodjes, 5 keer anders

Gehaktbrood met pastinaakfrietjes

Onze remedie tegen minder goed weer? Heerlijk comfortfood waarvan je het lekker warm krijgt en je huis overheerlijk gaat geuren. Wat denk je bijvoorbeeld van een gehaktbroodje, lekker krokant gebakken aan de buitenkant, mooi sappig vanbinnen. Wij geven je onze 5 favoriete bereidingen, telkens weer anders. Wedden dat er zal gevochten worden voor het 'kroetje'?

Lees artikel

5x hartig, 5x zoet met appel

5x hartig 5x zoet met appel

September is de plukmaand bij uitstek voor appels. Heb je een mooie boom bomvol appels in je tuin staan? Dan is dit hét moment om aan de slag te gaan met de blozende vruchten. Geen boom? Geen zorgen, ook in de winkel vind je nu kilo's appels aan spotprijzen!

Lees artikel

5 snelle gerechten voor de eerste schoolweek

Kip in zoetzure saus

Back to business! En niet alleen voor de schoolgaande jeugd. Die drukke septembermaand heeft een grote impact op heel het gezin, want alles moet terug strak georganiseerd worden. Elke avond een lekkere, huisbereide en gezonde maaltijd op tafel toveren is dan ook niet gemakkelijk...

Lees artikel

In seizoen: verse, sappige vijgen

Gebakken halloumi met vijgen

In augustus begint het vijgenseizoen! Het ideale moment dus om je keuken in te duiken en aan de slag te gaan met deze heerlijk zoete vrucht. In principe zijn vijgen het hele jaar door verkrijgbaar, maar in het vijgenseizoen -dat loopt van augustus tot november- zijn ze extra sappig, vol van smaak en bovendien goedkoop. Daarnaast is het ook gewoon leuk om volgens de seizoenen te eten, zo forceer je de natuur niet en zorg je voor variatie op je bord!

Lees artikel

6x creatief met watermeloen

Watermeloen raketijsjes

Ook als de zon niet schijnt, dan is er nog altijd watermeloen, om ons dat instant zomergevoel te geven! Watermeloen is natuurlijk geen onbekende, maar de laatste jaren zien we dat meer en meer mensen er creatief mee aan de slag gaan. Voor chefs is het zelfs de ideale vleesvervanger: door het vruchtvlees te marineren, kan je dezelfde textuur krijgen, als een steak. Want jawel hoor, watermeloen kan je zelfs bakken!

Lees artikel

Machtige mosselen: 10x anders

Mosselen met witte wijn en curry

De nieuwe mosselen waren er ook dit jaar weer vroeg bij, dankzij een zacht en warm voorjaar! Tijd dus om nog eens te genieten van een grote kom dampende mosselen! Dit zijn onze favoriete bereidingen...

Lees artikel