6x balletjes in tomatensaus

Albondigas met geroosterde aardappelen

Een gerecht waar wij als Belgen terecht trots op mogen zijn, zijn gehaktballetjes in tomatensaus! Lekker sappige gehaktballetjes in een heerlijke tomatensaus met selder, met daarbij frietjes, kroketjes of geroosterde aardappelen... heerlijk! Maar we kijken ook al eens graag over de landsgrenzen heen, want daar vind je ook verrassende en originele combinaties...

Lees artikel

9x heerlijke seizoensgerechten in juni

Lengfilet in papillot met citroenpuree

Hoera, daar is juni weeral! Nu nog even beter weer, en we kunnen volop genieten van de laatste lentemaand. Er komen deze maand heel wat nieuwe groenten en fruit bij die terug in seizoen zijn: artisjok, broccoli, prinsessenboontjes, savooikool, tomaat, tuinbonen en venkel in de groenteafdeling en heerlijk sappig vers fruit zoals abrikozen, frambozen, kersen, nectarine, perzik, zwarte- en rode besjes. Wat een heerlijke maand toch, juni! Hierbij onze favoriete gerechten, helemaal in seizoen.

Lees artikel

7x gevulde groenten

Gevulde tomaten met spirelli en ratatouille

Gevulde groenten, wij zijn fan! Het is een leuke en handige manier om meer groenten te eten, je hebt er niet veel werk aan (hallo ovenschotel!) en de (meeste) kinderen zijn er gek op. En naast de klassiekers - gevulde tomaten en gevulde courgette - zijn er ook nog andere groenten die je kan vullen. Eigenlijk alles dat je kan uithollen, kan je nadien ook terug opvullen! Denk aan aubergines, paprika's, puntpaprika's, pompoenen, champignons... Gehakt is natuurlijk dé klassieker om je groenten mee op te vullen, maar voor een veggie versie kan je gaan voor couscous, bulgur, rijst,... al dan niet met een lekker kaasje erbij. Smullen maar!

Lees artikel

7 keer vispannetje, telkens anders!

Italiaans vispannetje met linguine

Een vispannetje, bestel je dat ook wel eens op restaurant als je naar zee gaat? Wij in ieder geval wel! Of thuis smaakt het eigenlijk ook minstens even lekker. Pure comfort food van bij ons! Of toch niet? Want eigenlijk kan je verschillende soorten vispannetjes terugvinden in andere eetculturen. We maakten een lekker lijstje met verschillende soorten vispannetjes, met klassiekers van bij ons, over originele (seizoens)variaties, tot echte exotische stoofpotjes met vis. Aan de slag!

Lees artikel

10 heerlijke seizoensgerechten voor mei

Kipschnitzel met koolsla en ovenaardappeltjes

Een nieuwe maand, nieuwe groenten en fruit! Onze winkelrekken zijn doorheen het jaar rijkelijk gevuld met alle soorten groenten en fruit, ongeacht het seizoen. Toch is seizoensgewijs eten veel voordeliger, duurzamer en gevarieerder. En de groentjes en stukken fruit zijn dan helemaal op hun best.

Lees artikel

7 keer zoete aardappel, telkens anders!

Mediterraanse street food frietjes

De zoete aardappel hoeven we niet meer voor te stellen zeker? Een tiental jaren geleden hadden we er hier nog maar amper van gehoord, maar (gelukkig!) vind je deze knol tegenwoordig overal heel gemakkelijk. En alvast een handig weetje: zoete aardappel is géén familie van de 'gewone' aardappel, en dus een groente.

Lees artikel

10 vegetarische pasta's waar je blij van wordt

Pasta alla Norma

We staan er niet echt bij stil, maar veel typische Italiaanse sauzen met bijhorende pastasoorten zijn eigenlijk perfecte vegetarische maaltijden. Ideaal voor -uiteraard- vegetariërs, mensen die graag af en toe een vegetarische dag inlassen (de zogenaamde flexitariërs) en -waarom ook niet- echte carnivoren! Deze 10 vegetarische pasta's zijn zo gevarieerd, voedzaam en origineel, dat je die laatste categorie niet eens zal horen klagen, als je hen een flinke portie Italiaans comfort food voorschotelt.

Lees artikel

Stoefen met ons witte goud: 8 recepten met witte asperges

Gebakken kipfilet met asperges en kruidenroomsaus

De witte asperges, onze nationale trots! Dit jaar moeten we wat langer op vollegrondasperges wachten, omdat het een koude en natte maart is geweest, maar witte asperges uit serres zijn al wel verkrijgbaar. Officieel start het aspergeseizoen de derde zaterdag van april, maar we voelen dat jullie al zitten te popelen om met het witte goud aan de slag te gaan!

Lees artikel

5 x genieten van vis in de lente

5 x genieten van vis in de lente

Zalig dat zonnetje dat af en toe komt piepen de laatste weken! We koken graag met seizoensgroenten die ons volledig in lentestemming brengen. Maar ook vis kent zijn seizoen. Voor mosseltjes is het nog lang geen tijd, maar we kunnen wel genieten van een heleboel andere vissoorten. De grijze Noordzee garnalen zijn op hun best, en ook scampi’s doen het goed in de lente. En dan is er ook nog zeebaars, kabeljauw en zalm om uit te kiezen. 5 keer heerlijke inspiratie!

Lees artikel