Comfort food topper: 10x gehaktballetjes

Kippenballetjes in tomaat-paprikasaus en pastinaakfrietjes

Gehaktballetjes! Ze zijn als een leeg canvas in de keuken; je kan er zoveel kanten mee uit en ze passen in zowat elke stijl. Eenvoudig te maken: gehakt afkruiden, mengen met eventueel nog andere ingrediënten en rollen maar. Of je ze nu bakt, kookt, of laat sudderen in een saus; ze smaken altijd en zijn daarenboven ook nog eens heel budgetvriendelijk.

Lees artikel

Pompoen en feta: een heerlijke herfstige combo

Frittata met geroosterde pompoen, spinazie en feta

Alomtegenwoordig zijn ze dezer dagen. Ze sieren menig huis als rustieke herfstdecoratie. De winkels liggen er vol mee. Er zijn wedstrijden voor wie de grootste heeft. En dan zijn er natuurlijk ook de uitgeholde exemplaren die ons boosaardig toegrijnzen ter ere van het grote gruwel kinderfeest, Halloween. We hebben het over pompoenen natuurlijk. Maar wat te doen met die overvloed? Geen nood! Bij 15gram vind je tal van originele recepten. We selecteerden hier 7 smaakvolle, gezonde, veelal vegetarische recepten met de winnende combo: pompoen en feta. Die twee gaan werkelijk wonderwel samen. Wij gebruiken vaak de flespompoen. Niet zo geschikt voor een uitgeholde griezelversie maar met zijn nootachtige smaak en stevige structuur een zeer dankbaar product om mee te werken.

Lees artikel

Herfstig comfort food: een ode aan de klassiekers

Worst met rodekool en appel

Er zijn zo van die dagen… Dagen dat het ’s ochtends nog donker is als je moet vertrekken. Van die dagen dat iedereen met tegenzin en tegengesputter de deur uit gaat: de hond, de kinderen, en jij ook. Dagen dat de hemel de hele dag onheilspellend grijs blijft, het miezert en de koude wind recht door al je kleren blaast. Voor dat soort dagen selecteerden we 10 recepten: warme en troostende klassiekers. Worst met rode kool en appel of een pompoenrisotto met pancetta en Parmezaan? Er zijn zo van die dagen die vragen om een heerlijk bordje comfort food.

Lees artikel

Smullen van het pompoenseizoen: 10 vegetarische toppers

Fregola sarda met geroosterde pompoen en grillkaas

Wie herfst zegt, zegt pompoenen, niet? Wij alleszins wel! We houden van deze herfstgroente. De flespompoen, ook wel ‘butternut’ of muskaatpompoen genoemd, behoort eigenlijk tot de komkommerfamilie. Deze pompoen is ook iets zachter en dus makkelijker te gebruiken in de keuken. Dat past helemaal in onze filosofie!

Lees artikel

Vrijdag visdag! 10 koolhydraatarme recepten

Vrijdag visdag! 10 koolhydraatarme recepten

Een gewoonte die we maar wat graag in ere houden is vrijdag visdag! De traditie ontstond als een vorm van vasten bij de katholieken, maar wij vinden dat allerminst een opgave. Een sappig stukje vis smaakt niet alleen heerlijk, maar bevat ook veel eiwitten en gezonde verzadigde vetten. Die geven genoeg energie en een verminderd hongergevoel: een ideale partner dus voor een koolhydraatarm dieet. Op het menu voor deze vrijdag: een keuze uit 10 creatieve koolhydraatarme recepten met vis.

Lees artikel

Veggie pizza: 8 originele combinaties

Flammkuchen met brie en witloof

Pizza, wij zijn absoluut fan! Zo gemakkelijk, lekker en snel, zelfs als je ze zelf thuis maakt. Bovendien is het een ideale manier om een veggiedagje in te lassen, want er zijn echt zó veel mogelijkheden hoe je een pizza origineel kan beleggen met 100% vegetarische ingrediënten. Wij tonen je hoe!

Lees artikel

Graanmosterd: pik een graantje mee

Witte vis met graanmosterdkorstje en preipuree

Met zijn scherpe neusprikkelende smaak is mosterd heerlijk op zich als gekruide dip, maar je kan er ook geweldig mee koken. Binnen de mosterdsoorten gaat onze voorkeur uit naar graanmosterd. De mosterdgraantjes zijn niet of minder gemalen, wat zorgt voor een aangename smaak- en textuurervaring. En dat wisten onze grootouders ook al. Een lekker pittig korstje met graanmosterd of de klassieker graanmosterdsaus? Vis, groenten, gevogelte of een sappig gebraadje; een eenvoudig graanmosterdsausje maakt het helemaal af. Probeer het zelf eens met een van onze recepten.

Lees artikel

Zo maak je de perfecte uiensaus

Spinaziestoemp met chipolata en uiensaus

De geur van gebakken ui... daar ga je toch van watertanden? Misschien wel de meest nederige groente in de keuken en toch zo'n geweldig smaakbommetje! Heb je zin in de klassieke combo vleesje-groenten-patatjes maar wil je dat gerecht wat extra 'comfort-gevoel' geven, dan is uiensaus helemaal perfect voor erbij!

Lees artikel

Creatief met komkommer

Gegrilde steak met geroosterde zoete aardappel en Aziatische komkommersalsa

De spreekwoordelijke komkommertijd is dan wel voorbij, maar het komkommerseizoen absoluut nog niet. Deze week laten we ons inspireren door deze populaire groente. Knapperig, verfrissend, een zachte smaak en boordevol vitaminen; wie houdt daar nu niet van?

Lees artikel

10x Indian summer food

Risotto met gepofte kerstomaatjes en rucolapesto

Zei iemand Indian summer? Dat we een mooie en warme nazomer verdiend hebben! En we zien de zon ook graag terug op ons bord: originele gerechten met zomerse ingrediënten die nu nog in seizoen zijn. Denk aan tomaten, komkommer, paprika, veel verse groene kruiden, frisse kazen, kruidig vlees ... Frisse maaltijden met veel groenten die niet zwaar op de maag vallen.

Lees artikel