10 zomerse gerechten met aubergine

Auberginebroodje met veggieburger en gegrilde tomaat

Heb jij een favoriete zomergroente? Toegegeven, kiezen is niet gemakkelijk, maar als er 1 groente is die zo veelzijdig, lekker en origineel is, dan is het de aubergine wel! Veelal gekend met zijn donkerpaarse schil, maar er bestaan ook witte en paars gespikkelde varianten. En Thaise aubergines!

Lees artikel

10 bowls vol kleur en smaak

Falafelbowl met zoete aardappel en groentjes

Onze favoriete manier om zomerse kost te serveren? In een 'bowl'! Het ziet er mooi uit en het is gemakkelijk om op te eten in het zonnetje. Bovendien kan je er gemakkelijk ook een gezonde twist aan geven. Zo maakten we van de Vietnamese klassieker 'bahn mi' een bowl versie. Of wat denk je van een lichte burrito bowl? Haal je mooiste kommetjes uit de kast en maak één van deze heerlijke zomerse gerechten.

Lees artikel

9 zomerse visgerechten

Limoenpuree met visfilet en een fris slaatje

Eindelijk mooi weer op komst! Dat vieren we graag met een zomers gerechtje. En een lekker stukje vis past daar perfect bij! Een krokante visfilet met zomerse puree erbij, een stukje gegrilde tonijn, een papillot of een salade met stukjes gebakken zalm. Het water loopt ons in de mond... Laat je inspireren door deze 9 zomerse visgerechten!

Lees artikel

10 verrassende gerechten op de BBQ

Moink balls met gepofte zoete aardappel en salade

De zomer, dat staat bij ons synoniem voor barbecueën! Vaak doen we dat enkel als we bezoek hebben, maar wat ons betreft mogen de kolen (of de gas) ook best wat vaker 'doordeweeks' aangestoken mogen worden. Speciaal daarvoor ontwikkelden we verschillende gemakkelijke gerechten waarbij de barbecue centraal staat, maar die je ook in een half uurtje op tafel kan zetten.

Lees artikel

7 zomerse pastasalades

Volkoren pastasalade met gegrilde groenten, feta en gebakken munt

Hoera, de zomer staat voor de deur! Genieten van de zon op je snoet, maar vooral toch ook op het bord! Een dampende kom pasta is dan niet meteen een gerecht waar je warm voor loopt, maar een frisse pastasalade daarentegen smaakt eens zo goed bij hoge temperaturen.

Lees artikel

9 zonnige wereldse gerechten met kip

Kip fajitas van de bakplaat met zoete aardappel

Wat smaakt altijd bij warm weer? Een lekker licht stukje kip! Kip is niet alleen laag in calorieën, maar levert ook nog eens veel belangrijke voedingsstoffen zoals hoogwaardige eiwitten en vitamine B12. Omdat het zo voedzaam en toch licht verteerbaar, zetten we graag regelmatig kip op het menu tijdens de zomermaanden. We laten ons hiervoor inspireren door gerechten uit de wereldkeuken, want werkelijk overal te wereld is kip één van de meest toegankelijke en lekkerste stukjes vlees. Laat het smaken!

Lees artikel

9x creatief met groenteburgers

Kleurrijke Oosterse salade met vegan burgers en pindadressing

Flexitarisme zit in de lift. Veel Belgen eten ondertussen minstens één of meer keer per week vegetarisch. Jij ook? In onze 15gram Foodbox vind je dan ook wekelijks verschillende verrassende veggie gerechten. En met onze lekkere groenteburgers is het heel makkelijk om een vegetarische maaltijd in je weekmenu in te plannen.

Lees artikel

Alle gekheid op een stokje

Worstjes-saté met aardappelsalade

Brochettes, saté’kes, spiesjes of stokjes. Uiteraard denk je meteen aan barbecue, maar je kan ze ook lekker in de pan grillen. Met spiesjes kan je zoveel kanten op. Bekijk het als een manier om verschillende ingrediënten netjes samen te houden. Hapklare beetjes die je zonder veel gemors of hulp van mes en vork met je tanden kan afritsen.

Lees artikel

Plaattaart: het passe-partout recept

Zuiderse plaattaart met aubergine en feta

Quiche kent iedereen natuurlijk, maar vandaag willen we eens een andere hartige taart in de kijker zetten: de plaattaart! Zo gemakkelijk, want je rolt gewoon een vel bladerdeeg of zanddeeg uit op een bakplaat en belegt ze naar believen met lekkers dat je nog in huis hebt. Zo kan je de heerlijkste combinaties maken! Een plaattaart kan je warm, vers uit de oven eten, maar smaakt ook overheerlijk eens afgekoeld. Ideaal als lunch de volgende dag dus! Serveer er steeds ook een fris slaatje bij, en je hebt een uitstekende, snelle maaltijd!

Lees artikel

De lekkerste nieuwe patatjes: koken met krieltjes

Gehaktballetjes in mosterdsaus met geroosterde tomaten en hasselback aardappeltjes

Krieltjes zijn het hele jaar door te verkrijgen maar de topmaanden zijn toch wel mei, juni en juli. Als we het over krieltjes hebben dan bedoelen we jonge kleine aardappeltjes. Ze bestaan van alle variëteiten. In de supermarkt kan je soms voorverpakte geschilde ‘krieltjes’ vinden, maar let op! Vaak gaat het dan om gewone grote aardappelen die in kleinere stukken zijn gesneden en werden afgerond om te lijken op krieltjes. Wil je zeker zijn dat je échte krieltjes koopt, koop ze dan nog met de schil aan. En omdat die toch nog zo dun is, hoef je niet te schillen en dat bespaart weer een beetje tijd en moeite.<br /> Dat je met nieuwe patatjes veel kanten op kan, tonen we deze week in 10 recepten. Je kan ze gewoon koken of roosteren in de oven of in papillot op de barbecue. Maar er zijn nog veel originele mogelijkheden. Heb je al eens hasselback potatoes geprobeerd? Met ons trucje met de houten lepel snij je nooit te ver. En zo simpel maar zo lekker zijn de geplette aardappeltjes, die nog een krokant korstje krijgen in de oven. En wie al eens naar de Canarische eilanden is geweest, heeft vast en zeker al van pappas arrugadas gehoord. Die serveren we hier met de onontbeerlijke mojo verde!<br /> Tijd om ermee aan de slag te gaan, want vandaag zijn we wél aan de nief patatjes!

Lees artikel