10 gratins met een zalig kaaskorstje

Gratin met gerookte makreel en prei

Stop! Laat alles vallen en verwarm de oven maar alvast voor, want als je deze gerechten op een rijtje gezien hebt, kan je niet anders dan er zelf aan beginnen. Wat smaakt er nu beter op een koude dag, dan een heerlijke ovenschotel, mét een zalig krokant kaaskorstje bovenop?

Lees artikel

Pasta met kip op 5 manieren

Kip cacciatore met tortiglioni

Pasta kan eindeloos gecombineerd worden. Er zijn waarschijnlijk ook zoveel verschillende pastasoorten als pasta-combinaties, de ene al wat ‘Italiaanser’ dan de andere. Want vanaf dat je aan pasta denkt, denk je aan de Italiaanse keuken. De klassiekers pasta pesto, pasta carbonara, spaghetti bolognese… Heerlijk! Maar er zijn veel meer pasta’s die je dagelijks kan eten. Pasta met kip bijvoorbeeld, een echte winner!

Lees artikel

9 hartige taarten voor de herfst

venkeltatin

Hartige taarten, je hebt ze in allerlei vormen en maten: quiches, tarte tatin met groenten, bladerdeegtaart, plaattaart enz,... Hoe je ze ook noemt, wij vinden het allemaal even lekker, en al zeker in de herfst! Dan smaakt een lekker lauw-warme hartige taart eens zo goed. En is er nog over? Neem de rest mee als lunch, met een slaatje erbij, win-win!

Lees artikel

November: comfort food voor donkere dagen

Pompoenstoemp met braadworst en spekjes

En plots zijn de donkere dagen daar! Nu we terug zijn overgeschakeld op het winteruur, voelen de dagen plots veel korter en kouder aan. Maar dat laten we vooral niet aan ons hart komen, en genieten van deze gezellige periode met knapperende haardvuurtjes, warme dekentjes en natuurlijk: lekkere winterkost! Ontdek onze toppers voor november!

Lees artikel

5x puur comfort food met pompoen

Gnocchi met pompoen en ricotta

De herfst, kan jij daar ook zo van genieten? Prachtige kleuren, jezelf lekker induffelen, haardvuurtjes en natuurlijk... pompoen! En wat smaakt er nu beter na een lange wandeling door het bos dan een heerlijk bordje comfort food, mét pompoen?

Lees artikel

Aardappel als comfort food: van stoemp tot puree

Wortelstoemp met spekjes en chipolata

Soms hebben we nood aan gewone alledaagse kost. Een smaakvolle stoemp kan dan echt smaken. Maar je kan je eenvoudige gekookte aardappelen ook omtoveren tot een verfijnde puree, en plots heb je de basis voor een feestmaal! Wij zetten de grote verschillen en bereidingstips op een rijtje en tonen je de lekkerste recepten.

Lees artikel

7x trots op ons witloof!

Pladijs met witloof, spinazie en wittewijnsaus

In de lente zijn we trots op onze asperges, in de herfst is er een ander 'wit goud' waar we met veel smaak en trots van kunnen genieten: vollegrond witloof! Eigenlijk hebben we het nog zo slecht niet hier he?

Lees artikel

Pompoensoep, 6 heerlijke variaties

Thaise pompoensoep

Ja hoor, je kan het niet meer ontkennen: pompoenen zijn overal! Het seizoen kwam wat traag op gang door de lange nazomer, maar nu kan je er echt niet meer naast kijken in de supermarkt, bij de groenteboer en misschien zelfs in je tuin. Of kreeg je misschien een reuze-exemplaar cadeau van een enthousiaste moestuinier?

Lees artikel

Ovenschotels in laagjes: hachis parmentier in al zijn variaties

Hachis parmentier

Hete bliksem, gratin, hachis parmentier, shepherd's pie, moussaka... iedereen kent ze wel, de ovenschotels in laagjes! Ze hebben vaak een nogal verschillende naam, maar het komt wel op hetzelfde neer: heerlijke hartverwarmende comfort food in een heerlijke ovenschotel, gepresenteerd in laagjes, waarvan het bovenste laagje veelal aardappelpuree is, al dan niet met een krokant (kaas)korstje.

Lees artikel