5x smullen van snijbonen

Kip met gebakken aardappelen, snijbonen en dragonmayonaise

Snijbonen, ze doen ons zo denken aan vroeger toen onze grootmoeder vroeg om te helpen om te snijden met een snijbonenmolentje! Vroeger hadden snijbonen een taaie draad die op die manier versneden werd. De jongere rassen hebben die draad niet meer, waardoor ze niet per se meer versneden hoeven te worden en ook in hun geheel kunnen gegeten worden. Snijbonen in fijne reepjes snijden is nog steeds een goed idee, omdat ze zo hun smaak beter afgeven.

Lees artikel

10x de zon op je bord in juli

Wok met kleverig varkensvlees en noedels

Juli! Vakantie! Rust! Zomer! Zon! In juli kunnen we weer een aantal producten toevoegen aan onze seizoenskalender die nu op hun best zijn: aubergine, bleekselder, chinese kool, courgette, komkommer, paprika, rodekool, snijboontjes, wittekool, bramen en uiteraard mosselen! 10x de zon op je bord in juli, smakelijk!

Lees artikel

10 zomerse gerechten met gehakt

Griekse salade met gehaktballetjes

Gerechten met gehakt associëren we misschien eerder met winters comfort food... Maar gehakt doet het ook prima in zomerse toppers! Gehakt is gemakkelijk om mee te werken, goedkoop en snel klaar. Ideaal om bij hete temperaturen te serveren dus.

Lees artikel

10x De zomer op je bord

Griekse bowl met shoarma en tzatziki

Vandaag start de zomer officieel! Na een wat kwakkel voorjaar, kijken we uit naar mooie, lange, zonnige dagen, met jawel, heerlijke zomerse kost op het bord! En bij voorkeur gerechten die in een wip klaar zijn. Niemand staat tenslotte graag urenlang in de keuken te zweten.

Lees artikel

8 keer creatief met kalkoen

Kapsalon met kalkoenshoarma

Kip is heel populair in onze keuken, maar zijn grotere vogelbroertje, de kalkoen, zou best ook wat vaker op het menu mogen staan! Net als kip is kalkoen lekker licht, en indien juist bereid, heerlijk mals en sappig.

Lees artikel

7 zomerse pastasalades

Pastasalade met gerookte zalm en citroen-dilledressing

Hoera, de zomer staat voor de deur! Genieten van de zon op je snoet, maar vooral toch ook op het bord! Een dampende kom pasta is dan niet meteen een gerecht waar je warm voor loopt, maar een frisse pastasalade daarentegen smaakt eens zo goed bij hoge temperaturen.

Lees artikel

Ei als ster van de maaltijd

Nasi goreng met een spiegeleitje

Eitjes zijn een welkome gast aan de ontbijttafel, maar nadien geraken ze wel eens in de vergetelheid. Eieren zijn echter prima vleesvervangers en dus ideaal om een vegetarische maaltijd op te leuken. Maar ook naast een stukje vlees of vis houden ze stand. Wij pleiten ervoor om eieren vaker op het menu te zetten voor de lunch en het avondmaal.

Lees artikel

9x heerlijke seizoensgerechten in juni

Lengfilet in papillot met citroenpuree

Hoera, daar is juni weeral! Nu nog even beter weer, en we kunnen volop genieten van de laatste lentemaand. Er komen deze maand heel wat nieuwe groenten en fruit bij die terug in seizoen zijn: artisjok, broccoli, prinsessenboontjes, savooikool, tomaat, tuinbonen en venkel in de groenteafdeling en heerlijk sappig vers fruit zoals abrikozen, frambozen, kersen, nectarine, perzik, zwarte- en rode besjes. Wat een heerlijke maand toch, juni! Hierbij onze favoriete gerechten, helemaal in seizoen.

Lees artikel

10 heerlijke seizoensgerechten voor mei

Heek met parmezaankorstje en venkelstoemp

Een nieuwe maand, nieuwe groenten en fruit! Onze winkelrekken zijn doorheen het jaar rijkelijk gevuld met alle soorten groenten en fruit, ongeacht het seizoen. Toch is seizoensgewijs eten veel voordeliger, duurzamer en gevarieerder. En de groentjes en stukken fruit zijn dan helemaal op hun best.

Lees artikel

Asperges en pasta, een match made in heaven!

Linguine met ham en asperges

Het aspergeseizoen is volop op gang, heb jij er al gegeten? Dankzij het zachte weer in februari, zijn de witte asperges mooi groot en stevig, heerlijk! Maar wat maak je nu klaar met 'ons witte goud'? Iedereen kent asperges à la Flamande, maar het mag natuurlijk af en toe iets anders zijn. Pasta is een verrassende compagnon voor asperges, want de twee gaan heerlijk samen!

Lees artikel