7 keer zoete aardappel, telkens anders!

Mediterraanse street food frietjes

De zoete aardappel hoeven we niet meer voor te stellen zeker? Een tiental jaren geleden hadden we er hier nog maar amper van gehoord, maar (gelukkig!) vind je deze knol tegenwoordig overal heel gemakkelijk. En alvast een handig weetje: zoete aardappel is géén familie van de 'gewone' aardappel, en dus een groente.

Lees artikel

10 vegetarische pasta's waar je blij van wordt

Pasta alla Norma

We staan er niet echt bij stil, maar veel typische Italiaanse sauzen met bijhorende pastasoorten zijn eigenlijk perfecte vegetarische maaltijden. Ideaal voor -uiteraard- vegetariërs, mensen die graag af en toe een vegetarische dag inlassen (de zogenaamde flexitariërs) en -waarom ook niet- echte carnivoren! Deze 10 vegetarische pasta's zijn zo gevarieerd, voedzaam en origineel, dat je die laatste categorie niet eens zal horen klagen, als je hen een flinke portie Italiaans comfort food voorschotelt.

Lees artikel

Stoefen met ons witte goud: 8 recepten met witte asperges

Gebakken kipfilet met asperges en kruidenroomsaus

De witte asperges, onze nationale trots! Dit jaar moeten we wat langer op vollegrondasperges wachten, omdat het een koude en natte maart is geweest, maar witte asperges uit serres zijn al wel verkrijgbaar. Officieel start het aspergeseizoen de derde zaterdag van april, maar we voelen dat jullie al zitten te popelen om met het witte goud aan de slag te gaan!

Lees artikel

5 x genieten van vis in de lente

5 x genieten van vis in de lente

Zalig dat zonnetje dat af en toe komt piepen de laatste weken! We koken graag met seizoensgroenten die ons volledig in lentestemming brengen. Maar ook vis kent zijn seizoen. Voor mosseltjes is het nog lang geen tijd, maar we kunnen wel genieten van een heleboel andere vissoorten. De grijze Noordzee garnalen zijn op hun best, en ook scampi’s doen het goed in de lente. En dan is er ook nog zeebaars, kabeljauw en zalm om uit te kiezen. 5 keer heerlijke inspiratie!

Lees artikel

10 keer in seizoen in april

Varkensmedaillon met peultjes en mosterdkrieltjes

Een nieuwe maand, nieuwe groenten en fruit! Onze winkelrekken zijn doorheen het jaar rijkelijk gevuld met alle soorten groenten en fruit, ongeacht het seizoen. Toch is seizoensgewijs eten veel voordeliger, duurzamer en gevarieerder. En de groentjes en stukken fruit zijn dan helemaal op hun best.

Lees artikel

Varkenshaasje: een ode met 9 heerlijke recepten

Varkenshaasje met groene asperges, citroen en rösti

Varkenshaasje is de 'filet pur' van het varken: het is het meest zuivere, magere, sappige en malse stukje vlees, uit de binnenzijde van de rug. De uiteinden van dit edele stuk vlees zijn platter, in het midden bevindt zich het dikste gedeelte. Varkenshaasje is het lekkerste als het mooi rosé gebakken is. Dat wil zeggen een mooi bruin korstje aan de buitenkant, en nog lichtjes roze binnenin.

Lees artikel

Lentekriebels op je bord

Prei-rucolastoemp met hamblokjes en kaassaus

Dat de lente in het land is, hoef ik je waarschijnlijk niet meer te vertellen. Ik voel, proef en ruik ze alleszins overal. Eindelijk, want na 4 maanden donker en koud weer sta ik te popelen om de zon te verwelkomen in mijn huis, en vooral op mijn bord!

Lees artikel

De 15gram gehaktballetjes top 10

Albondigas met Spaanse rijst

Als we even onze vegetarische vrienden buiten beschouwing laten, wie houdt er dan niet van gehaktballetjes? Ze zijn budgetvriendelijk, leuk om te maken en spelen de hoofdrol in tal van klassieke gerechten. Denk maar aan oer-Belgische balletjes in tomatensaus, de overgekende Zweedse köttbullar, Midden-Oosterse kefta en de Spaanse tapaklassieker albondigas. Véél bezoekers van 15gram.be houden van gehaktballetjes, daarom hebben we een top 10 opgesteld van de populairste en lekkerste recepten. Balls & glory!

Lees artikel

Steak friet in 6 verrassende combinaties

Steak tartaar met ovenfrietjes

Biefstuk met frietjes, dé geliefde plat van de Belg! Een overheerlijke combinatie die ons ook nauw aan het hart ligt. Een heerlijk mals stukje rundersteak met daarbij krokant gebakken frietjes (of ovenfrietjes, waarom niet?), een slaatje of lekkere gebakken groentjes en uiteraard een overheerlijk sausje! Ben je ook al aan het watertanden?

Lees artikel

7x trots op ons witloof!

Witloof op Vlaamse wijze met gerookte zalm

In de lente zijn we trots op onze asperges, in de herfst en winter is er een ander 'wit goud' waar we met veel smaak en trots van kunnen genieten: vollegrond witloof! Eigenlijk hebben we het nog zo slecht niet hier he?

Lees artikel