Originele slaatjes voor bij de barbecue

Salade met gegrilde mediteraanse groenten

Na een wat kwakkele start, mogen we nu toch echt wel zeggen dat het zomerseizoen daar is, en dat is –bij mij toch- synoniem voor barbecueseizoen! En ik ga een klein geheimpje vertellen: eigenlijk ben ik nog meer fan van de lekkere salades die erbij komen, dan van (te?) grote porties vlees.

Lees artikel

10 heerlijke seizoensgerechten voor mei

Hamrolletjes met asperges

Een nieuwe maand, nieuwe groenten en fruit! Onze winkelrekken zijn doorheen het jaar rijkelijk gevuld met alle soorten groenten en fruit, ongeacht het seizoen. Toch is seizoensgewijs eten veel voordeliger, duurzamer en gevarieerder. En de groentjes en stukken fruit zijn dan helemaal op hun best.

Lees artikel

Lekker origineel: aspergebroodjes

Aspergebroodjes

Deze tijd van het jaar is mijn favoriete periode. De dagen worden langer, de buitentemperatuur wordt aangenamer en heel wat heerlijke seizoensproducten komen weer piepen. Verse erwtjes, garnalen, Oosterscheldekreeft, rabarber, aardbeien en asperges.. noem maar op!

Lees artikel

Stoefen met ons witte goud: 8 recepten met witte asperges

Gebakken kipfilet met asperges en kruidenroomsaus

De witte asperges, onze nationale trots! Het lijkt wel of ze elk jaar iets vroeger hun mooie witte kopje boven de grond willen steken. Half maart hoor je de mensen al zeggen: Ik heb de eerste asperges op de kop kunnen tikken! Officieel start het aspergeseizoen de tweede donderdag van april, dus zijn er nú sowieso overal asperges te verkrijgen!

Lees artikel

De 15gram éénpotspasta top 5

De 15gram éénpotspasta top 5

Onze grootste hobby? Koken! En wat we het minst graag doen? De afwas achteraf... Tot de dag dat we ontdekten dat er zoiets bestaat als 'one pot pasta's': alle ingrediënten, inclusief pasta gaan in dezelfde pot. De pasta wordt gegaard in het kookvocht van de saus, geniaal!

Lees artikel

10 keer in seizoen in april

Vlaswijting met peterselie-mosterdkorstje en waterkerspuree

Een nieuwe maand, nieuwe groenten en fruit! Onze winkelrekken zijn doorheen het jaar rijkelijk gevuld met alle soorten groenten en fruit, ongeacht het seizoen. Toch is seizoensgewijs eten veel voordeliger, duurzamer en gevarieerder. En de groentjes en stukken fruit zijn dan helemaal op hun best.

Lees artikel

10 heerlijke Dagen Zonder Vlees gerechten voor maart

10 heerlijke Dagen Zonder Vlees gerechten voor maart

Oh wat zijn wij blij als maart daar is. De donkerste koudste maanden zijn definitief voorbij en de lente staat voor de deur. Er zijn nog enkele lekkere wintergroenten zoals pastinaak, savooikool en witloof beschikbaar, maar er zijn ook al primeurs, zoals radijsjes, spinazie en rabarber die nu op hun lekkerste zijn.

Lees artikel

10x een eitje voor vanavond

10x een eitje voor vanavond

Eieren zijn zo lekker en flexibel dat je ze op elk moment van de dag kan eten. Want waarom je beperken tot enkel het ontbijt? Als lunch, hoofdgerecht of zelfs als snack kan je alle kanten op met een lekker eitje! Hierbij 10 gerechtjes ter inspiratie voor ‘s avonds, hoewel je niet echt een recept nodig hebt voor eieren.

Lees artikel

Après-ski kost: Italian style

Après-ski kost: Italian style

De sneeuw in de Oostkantons is al lang gesmolten, maar toch is het skiseizoen nog volop aan de gang in de Alpen. En ik geef het toe: ik check dagelijks de sneeuwhoogtes daar, want de vorige twee seizoenen baatte ik samen met mijn vriend een skichalet uit in de Italiaanse Alpen, in het pittoreske skidorp Sauze D’Oulx. Ons leven heeft ondertussen andere en nieuwe wendingen genomen, maar toch denk ik nog met heel veel nostalgie terug aan die mooie tijd in de bergen: de sneeuw en de zon, de prachtige zichten, het vele skiën en snowboarden, en uiteraard ook de lekkere stevige ski kost die we daar klaarmaakten.

Lees artikel