Tiramisu kerstbûche

250 MIN
6 personen
Tiramisu kerstbûche

Tiramisu blijft een topdessert, ook tijdens de feestdagen! We maken er een heerlijke rolbiscuit van, afgewerkt als een kerstbûche. Een klassieker met een twist waar je al je tafelgasten blij mee zal maken! Deze tiramisu kerstbûche moet je op voorhand maken, idealiter de ochtend voor de feestelijkheden.

Ingrediënten

    Voor de biscuit

  • 5 eieren
  • 100 g suiker
  • 75 g boter
  • 125 g bloem
  • Voor de vulling

  • 2 eieren
  • 100 g suiker
  • 250 g mascarpone
  • 200 ml room
  • 1 blaadje gelatine
  • 2 el Amaretto
  • Voor de koffiesiroop

  • 1 el oploskoffie
  • 2 el Amaretto
  • 50 g suiker
  • Afwerking

  • 3 el cacaopoeder
  • chocolade, versiering

Bestel deze producten online

BEREIDING

    De biscuit

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Splits de eieren. Klop de eiwitten stijf samen met 50 gram suiker. Mix de eidooiers met de rest van de suiker tot een witschuimig massa. Spatel er de opgeklopte eiwitten door.
  3. Smelt de boter en voeg deze toe aan het eimengsel onder voortdurend roeren. Voeg dan de gezeefde bloem toe en meng voorzichtig tot een glad beslag.
  4. Bedek een bakplaat met bakpapier en stort het beslag er gelijkmatig over. Bak het biscuitdeeg gedurende 15 minuten in de voorverwarmde oven.
  5. Haal uit de oven en leg de cake tussen 2 bakpapieren op een vochtige theedoek. Rol op en laat afkoelen.
  6. De vulling

  7. Klop de room op met de helft van de suiker.
  8. Splits de eieren. Klop de eidooiers op met de rest van de suiker en klop de eiwitten stijf.
  9. Klop de mascarpone los met de Amaretto, voeg de eidooiers toe en spatel de eiwitten door het mengsel. Spatel er de opgeklopte slagroom door.
  10. Breek het gelatineblaadje in stukjes, besprenkel met 2 eetlepels water en zet telkens 5 seconden in de microgolf oven, tot de gelatine gesmolten is. Meng door het beslag en laat het beslag minimum 30 minuten opstijven in de koeling.
  11. De koffiesiroop

  12. Meng de oploskoffie met 100 milliliter kokend water, samen met de Amaretto en de suiker. Roer goed tot de suiker volledig is opgelost. Laat afkoelen.
  13. Besmeer de afgekoelde biscuit gelijkmatig met de koffiesiroop. Smeer daarover de helft van het mascarponemengsel. Rol de cake op en bestrijk de buitenkant met de rest van het mascarponemengsel. Laat minstens 3 uur opstijven in de koelkast.
  14. Bestrooi de bûche vlak voor het serveren met cacaopoeder en versier met chocoladedecoratie.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 694.64 kcal
Koolhydraten 63.75 g
waarvan suikers 48.57 g
Vet 42.84 g
waarvan verzadigd 27.5 g
Proteïnen 7.12 g
Vezels 2.93 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin