Lekker licht: 10x varkenshaasje

Varkenshaasje met knolselder-spinaziepuree en mosterdsaus

Varkenshaas is het meest malse en lichte stukje varkensvlees. Het is een spier die zich op de rug van het varken bevindt, op dezelfde plek dat je de filet pur bij het rund vindt, die wordt trouwens ook wel eens 'ossenhaas' of 'runderhaas' genoemd. De naam 'haas' verwijst naar het beste stuk, dat de jager vroeger kreeg. Varkenshaas is heel mager, met maar 3 gram vet per 100 gram. Maar bovenal is het overheerlijk en zo lekker mals.

Lees artikel

Voel je kiplekker: 10 lichte gerechten met kip

Kip archiduc met pastinaakfrietjes en veldsla

We zijn halfweg januari, klassiek een moeilijk moment om je goede voornemens om gezonder te eten, vol te houden. Maar geen nood, wij blijven je steunen! Want met enkele kleine aanpassingen in je eetpatroon, die je eigenlijk amper of niet proeft, kan je toch gezond comfort food op tafel toveren. Vandaag zetten we lekkere lichte gerechten met kip op tafel. Een heerlijke klassieker als kip archiduc met verrassende pastinaakfrietjes, een 'one pot curry' met kip en zoete aardappel of een origineel Aziatisch gerecht zoals pittige kipburgers met paksoi. Klinkt goed, toch?

Lees artikel

10 verrassende maaltijdsalades in de winter

Salade folle met krulandijvie

Heb jij in de winter ook meer zin in lekker vullende kost? Dat is heel normaal! Doordat het kouder is heeft ons lichaam meer energie nodig om de lichaamstemperatuur op pijl te houden. En doordat er minder zonlicht is, daalt het niveau van het gelukshormoon serotonine, en hebben we meer behoefte aan vetten en koolhydraten. Maar het is juist in deze periode extra belangrijk om voldoende vitamines en vezels binnen te krijgen, vrij vertaald: meer groenten te eten. Wat is er dan beter dan een heerlijke gezonde winterse salade?

Lees artikel

Low carb ster: bloemkool!

Witloofrolletjes met ham en kaas in bloemkoolsaus

Ons goede voornemen voor het nieuwe jaar? Nog wat lichter en gezonder eten. We laden dan ook alvast een mooie bloemkool in ons winkelmandje, want als er nu één groente is, die de ster is van de koolhydraatarme/lichte keuken, dan is het bloemkool wel. Je kan zoveel kanten op met deze fantastische groente: je kan er een gezonde bechamelsaus mee maken voor bij je witloofrolletjes met ham en kaas, of fijnmalen om er bloemkoolrijst van te maken. En met bloemkool kan je zelfs een echte lekkere pizzabodem maken.

Lees artikel

6x puree zonder aardappelen

Witte visfilet met bloemkool-wortelpuree en peterseliedressing

Zoals je hier al kon lezen, kan je voortaan voor maar liefst 4 koolhydraatarme gerechten kiezen bij de 15gram Foodbox. Eén van de gemakkelijkste en lekkerste 'tricks' in een koolhydraatarm eetpatroon, is dat je de aardappelen vervangt door een extra portie groenten. Zo kan je puree van heel wat groenten maken: bloemkool, knolselder, wortelen, pastinaak, pompoen,... Origineel, licht en minstens even lekker!

Lees artikel

Nieuw in de 15gram foodbox: 4x low carb

Melanzane alla parmigiana met rucola

Wil je het in 2021 wat gezonder aanpakken? Snappen we! We kregen regelmatig de vraag naar een foodbox specifiek gevuld met koolhydraatarme ("low carb") gerechten. Voortaan kan je je 15gram Foodbox vullen met maar liefst 4 gerechten die koolhydraatarm zijn.

Lees artikel

9x originele frietjes die niet van aardappelen gemaakt zijn

Gegrilde steak met groentefrietjes en salsa verde

Iedereen lust graag frietjes, maar we weten ook wel dat ze niet al te gezond zijn. Wist je dat je ook frietjes kan maken van andere groenten dan aardappelen, en ze kan roosteren in de oven, in plaats van te frituren? Easy Peasy en ook overheerlijk! Groenten schillen en in frietjes snijden. Bakplaat bedekken met bakpapier en daar de versneden frietjes opleggen. Husselen in wat olie, kruiden met peper en zout en eventueel nog andere specerijen. Een klein half uurtje roosteren in een oven van 200 graden. Wil je ze net dat tikkeltje meer knapperig? Zet de oven iets hoger en wentel de frietjes in maïszetmeel.

Lees artikel

Niet zomaar sla: 8 verfijnde gerechten met waterkers

Gevulde tomaat met waterkerspuree

Waterkers of ook wel cresson genoemd, dat zijn ronde donkergroene blaadjes die niet alleen mooi ogen op jouw bord, maar bovendien een peperige smaak hebben die jouw gerecht naar een hoger niveau tillen. Hoe bereiden in gerechten? Met puree, in een salade of met pasta, het kan allemaal. Ontdek het hier in de volgende 8 recepten.

Lees artikel

10x Oosters en licht

Groentencurry met granaatappelraita

Frisse en lichte gerechten, dat smaakt toch het beste in de zomer. En wie fris en licht zegt, zegt Aziatische keuken. Een pittige curry of een frisse noedelsalade met veel limoensap en kruiden zorgen voor de nodige verkoeling en zijn ook nog eens licht verteerbaar. Reis mee richting het Oosten met deze 10 lekker lichte gerechten!

Lees artikel

8 lichte en zomerse gerechten met scampi

Jambalaya met scampi's

Scampi's, dat smaakt nu eens altijd in de zomer! Wat als we je zeiden dat je er ook nog eens een heleboel heerlijke lichte gerechten mee kan maken? Dat is toch een win-win situatie? We selecteerden 8 heerlijke frisse, lichte en snelle gerechten van op onze website. Welk recept(en) zet jij op het menu?

Lees artikel