7x Lichte Belgische klassiekers

Gepocheerd ei met grijze garnalen en karnemelkpuree

Oh wat zijn we verzot en trots op onze Belgische keuken! Echt heerlijk comfort food, dat we leerden maken van onze grootmoeders. Maar als we eerlijk zijn, zijn het niet altijd de lichtste gerechten... Daar is uiteraard niets mis mee, af en toe genieten van die heerlijke lekker vullende kost van eigen bodem moet kunnen. Maar we hebben ook eens nagedacht en gezocht, en wat blijkt? Er zijn ook zeker enkele klassiekers die tóch heerlijk licht zijn, of met enkele eenvoudige aanpassingen dat worden. Om lekker van te genieten in de lente!

Lees artikel

10x Aziatisch veggie

Curry stoofpotje van aubergine en zoete aardappel

De Aziatische keuken en vegetarisch koken, dat gaat hand in hand. Als de beste weten ze hoe je een smaakvolle vegetarische maaltijd moet maken. Zowel in de Chinese, Japanse, Vietnamese, Thaise, Indonesische en Indiase keuken vind je tal van veggie gerechten terug, in India zijn er zelfs vele Hindoes die helemaal geen vlees eten. We nemen je graag mee op reis richting Azië met deze heerlijke vegetarische toppers!

Lees artikel

8 heerlijke combinaties met zoete aardappelpuree

Kipfilet in spekjasje met zoete aardappelpuree en spinazie

Echte schatjes van patatjes, die zoete aardappelen! Wij zijn helemaal verknocht aan bataten. In tegenstelling tot wat je misschien vermoedt, is de zoete aardappel geen familie van de aardappel, maar een plant uit de windefamilie. Ze bevat tal van voedzame stoffen, daarom dat we ze ook regelmatig op ons (foodbox)menu zetten! Zoete aardappelpuree is heel gemakkelijk om te maken, en zorgt voor heel originele smaakcombinaties. Je ontdekt ze hier!

Lees artikel

5x veggie stoemp

Pompoenstoemp met feta, rucola en hazelnootboter

Als we aan stoemp of aardappelpuree denken, denken we spontaan ook aan een lekker stukje vlees of vis voor erbij. Niets mis mee natuurlijk, maar je kan ook veggie stoemp maken of veel verrassende manieren! Kaas, een ei of een veggieburger om de stoemp af te werken, leent zich daarvoor uitstekend. We helpen je alvast graag op weg met wat inspiratie! 5x verrassende veggie stoemp!

Lees artikel

7x Bloemkool als gezond alternatief

Pita's met geroosterde bloemkool, courgette en frisse looksaus

Er is één groente in het landschap van de gezonde voeding wel heel veel eer krijgt, en dat is wat ons betreft helemaal terecht. Jawel, we hebben het over bloemkool! De mooie witte bloemenroosjes kan je op tal van manieren gebruiken als gezond alternatief! Denk aan bloemkoolsaus in plaats van bechamelsaus, bloemkoolcouscous en -rijst, geroosterde bloemkoolroosjes als veggie alternatief op kippenboutjes, bloemkoolsteaks,... Zo gevarieerd en toch zo lekker. We tonen je hoe!

Lees artikel

Gezond en creatief: aan de slag met pastinaak

Pastinaakstoemp met gerookte zalm

Deze 'vergeten' wortel vind je tegenwoordig overal, en gelukkig maar! Het is een echte wintergroente, dus die zetten we nu vaak op het menu. Pastinaak is familie van de wortel, heeft een anijsachtige en zoetige smaak en is iets zachter dan de wortel, waardoor je'm ook minder lang moet garen.

Lees artikel

Groen en gezond: 10x focus op groenten

Honing-mosterdkip met geroosterde groenten

Groenten zijn hot! Niet enkel chilipepers, maar alle groenten zijn écht aan een opmars bezig. Meer een meer krijgen groenten een prominentere (of zelf énige) plek op het bord, en dat verdienen ze! We moeten jou uiteraard niet meer vertellen dat veel groenten eten goed voor je is, dat is een evidentie geworden. Denk maar aan de creatieve manieren om nog meer groenten in ons dieet te incorporeren: courgettenoedels in plaats van pasta, knolselderpuree in plaats van aardappelpuree of je kan zelfs groenten in gebak smokkelen. In dit artikel niet enkel vegetarische gerechten, een stukje vlees of vis krijgt soms ook nog een plaats op het bord, maar de groenten krijgen wel de hoofdrol!

Lees artikel

Een box vol goede voornemens!

Een box vol goede voornemens!

Een nieuw jaar, nieuwe goede voornemens. Meer bewegen, gezonder eten,… We hoeven jou niet te vertellen dat bitter weinig mensen die gezonde voornemens lang volhouden. Maar 2020 wordt anders, want dankzij de 15gram Foodbox, worden die goede voornemens gewoon bij jou thuis geleverd!

Lees artikel

5x lichte lasagne

Butternut lasagne

Iedereen houdt van een lekkere, romige lasagne. Echt comfort food, maar het kan ook wel wat zwaar vallen... Wel, wij hebben leuk nieuws, want er zijn ook verschillende manieren om lichte lasagne te maken! Zo kan je de pastavellen vervangen door dunne plakjes groenten zoals pompoen of courgette, een lichter alternatief voor bechamelsaus of voor een andere vorm gaan.

Lees artikel