Niet zomaar sla: 8 verfijnde gerechten met waterkers

Gevulde tomaat met waterkerspuree

Waterkers of ook wel cresson genoemd, dat zijn ronde donkergroene blaadjes die niet alleen mooi ogen op jouw bord, maar bovendien een peperige smaak hebben die jouw gerecht naar een hoger niveau tillen. Hoe bereiden in gerechten? Met puree, in een salade of met pasta, het kan allemaal. Ontdek het hier in de volgende 8 recepten.

Lees artikel

10x Oosters en licht

Groentencurry met granaatappelraita

Frisse en lichte gerechten, dat smaakt toch het beste in de zomer. En wie fris en licht zegt, zegt Aziatische keuken. Een pittige curry of een frisse noedelsalade met veel limoensap en kruiden zorgen voor de nodige verkoeling en zijn ook nog eens licht verteerbaar. Reis mee richting het Oosten met deze 10 lekker lichte gerechten!

Lees artikel

8 lichte en zomerse gerechten met scampi

Jambalaya met scampi's

Scampi's, dat smaakt nu eens altijd in de zomer! Wat als we je zeiden dat je er ook nog eens een heleboel heerlijke lichte gerechten mee kan maken? Dat is toch een win-win situatie? We selecteerden 8 heerlijke frisse, lichte en snelle gerechten van op onze website. Welk recept(en) zet jij op het menu?

Lees artikel

Mexicaans en toch lekker licht!

Mexicaanse street food maïs

Hou jij ook zo van de Mexicaanse keuken? Quesadilla's, taco's en enchiladas. Om van te watertanden! Helaas zijn het vaak ook echte caloriebommetjes... Gelukkig zijn er een aantal lichtere gerechten, óf verzonnen we een light versie van echte Mexicaanse klassiekers. Zo geniet je gezond van deze topkeuken!

Lees artikel

10 schitterende zomerse salades

Salade van geroosterde zoete aardappel en kip met sinaasdressing

De zomer is hét ideale moment om te genieten van lekkere salades. En dan hebben we het niet over een blaadje sla met een tomaatje bij, maar echte verrassende salades met lekker veel groenten, eventueel een lekker stukje vlees of vis, een 'crunchy' topping en uiteraard een heerlijke frisse dressing erbij. Ideaal als lunch, maar het kan ook perfect als maaltijdsalade 's avonds. We inspireren je met 10 heerlijk originele zomerse salades!

Lees artikel

6x toveren met tofu

Tofu teriyaki met broccoli en rijst

Tofu wint aan populariteit, maar toch zijn er nog veel vooroordelen: "het heeft niet veel smaak, ik weet niet hoe ik het moet klaarmaken, ik heb het nog nooit geprobeerd',... We begrijpen dat, vroeger waren wij ook niet zo'n tofufans. Tot we deze recepten probeerden en ontdekten dat we wel degelijk tofu-fans zijn! Wist je bijvoorbeeld dat je tofu kan verkruimelen (laat het eerst goed uitlekken!) en dan krokant bakken met lekker veel kruiden bij. Het is net gehakt, maar dan veel gezonder ;-). 'Scrambled tofu' heet dat dan.

Lees artikel

7x Lichte Belgische klassiekers

Gepocheerd ei met grijze garnalen en karnemelkpuree

Oh wat zijn we verzot en trots op onze Belgische keuken! Echt heerlijk comfort food, dat we leerden maken van onze grootmoeders. Maar als we eerlijk zijn, zijn het niet altijd de lichtste gerechten... Daar is uiteraard niets mis mee, af en toe genieten van die heerlijke lekker vullende kost van eigen bodem moet kunnen. Maar we hebben ook eens nagedacht en gezocht, en wat blijkt? Er zijn ook zeker enkele klassiekers die tóch heerlijk licht zijn, of met enkele eenvoudige aanpassingen dat worden. Om lekker van te genieten in de lente!

Lees artikel

10x Aziatisch veggie

Curry stoofpotje van aubergine en zoete aardappel

De Aziatische keuken en vegetarisch koken, dat gaat hand in hand. Als de beste weten ze hoe je een smaakvolle vegetarische maaltijd moet maken. Zowel in de Chinese, Japanse, Vietnamese, Thaise, Indonesische en Indiase keuken vind je tal van veggie gerechten terug, in India zijn er zelfs vele Hindoes die helemaal geen vlees eten. We nemen je graag mee op reis richting Azië met deze heerlijke vegetarische toppers!

Lees artikel

8 heerlijke combinaties met zoete aardappelpuree

Kipfilet in spekjasje met zoete aardappelpuree en spinazie

Echte schatjes van patatjes, die zoete aardappelen! Wij zijn helemaal verknocht aan bataten. In tegenstelling tot wat je misschien vermoedt, is de zoete aardappel geen familie van de aardappel, maar een plant uit de windefamilie. Ze bevat tal van voedzame stoffen, daarom dat we ze ook regelmatig op ons (foodbox)menu zetten! Zoete aardappelpuree is heel gemakkelijk om te maken, en zorgt voor heel originele smaakcombinaties. Je ontdekt ze hier!

Lees artikel