8x lichte comfort food met kip

8x lichte comfort food met kip

Ah, die donkere, druilerige dagen toch... kan je het nog aan? Wij weten maar 1 echt goede remedie: en dat is lekker comfort food! Maar laten we ook eerlijk zijn: licht en calorie-arm is het vaak allemaal niet. Stevige sauzen, grote stukken vlees, pasta... Maar, het kan ook anders! Kip is heel dankbaar, licht vlees, waar je heel veel originele, smaakvolle en toch lichte(re) gerechten mee kan maken, die je op een koude, winterse avond toch lekker kunnen opwarmen. Een lijstje met 8 lekker lichte kipgerechten!

Lees artikel

Lichte herfsttopper: knolselderpuree

Gegrilde zeetong met knolselderpuree, grijze garnalen en zeekraal

Knolselderpuree, een nieuwe hipperd voor wie het graag gezond aanpakt. Uiteraard bestaat knolselderpuree al heel lang, maar kent nu een remonte omdat het een ideale vervanger is voor aardappelpuree, voor wie ‘low carb’ wil eten. Maar ook wie daar nu niet zo mee bezig is, kan deze lekkere herfstige puree smaken! Knolselderpuree is ook een ideale begeleider bij feestelijke gerechten.

Lees artikel

7 lekker snelle veggie wraps

Taco met zoete aardappel en fetasaus

Vegetarisch eten is nog steeds hot hot hot! Steeds meer mensen kiezen bewust om af en toe of zelfs helemaal vegetarisch te gaan eten. Groenten krijgen de hoofdrol, en dat verdienen ze en het is nog eens lekker gezond ook! Wij noemen onszelf bij 15gram ook echte flexitariërs, en zijn helemaal fan van veggie wraps!

Lees artikel

5 favoriete veggieburgers

Halloumiburger met uien-tomatenchutney en aardappelwedges

Veggieburgers zijn populairder dan ooit! En terecht, want we staan meer en meer stil bij onze vleesconsumptie. En gelukkig zijn er dan ook tegenwoordig zo veel waardige alternatieven!

Lees artikel

10 Zomerse salades

Salade Lyonnaise

Jawel, vandaag begint de zomer officieel! En dat vieren we graag met onze favoriete zomerkost: een lekkere salade! Als het warm is, dan smaken frisse, rauwe groentjes eens te meer.

Lees artikel

10 zomerse vegetarische gerechten

Orzo salade met feta

21 juni start de zomer officieel, maar met zo veel zon in de lente, zijn wij ondertussen ook al helemaal in zomerstemming! En dan hebben we vooral zin in lekkere frisse en lichte gerechten. Dat stevig stuk vlees of vis hoeft voor ons lang niet elke dag nu. Daarom zetten we onze 10 favoriete vegetarische gerechten op een rijtje. Smakelijk!

Lees artikel

Tournée Minérale: 10 drankjes zonder alcohol

Tournée Minérale: 10 drankjes zonder alcohol

Doe jij ook mee aan Tournée Minérale? Het is een actie waarbij je jezelf voorneemt om deze maand februari geen alcoholische dranken te drinken. Het is een goede detox voor je lichaam en misschien ook wel voor je portefeuille! Moet je dan een hele maand water drinken? Gelukkig niet! Wij geven je de lekkerste alcoholvrije drankjes die je zo dat wijntje of glas bier doen vergeten...

Lees artikel

5 lichte snelle kipgerechten

Mosterdkip met dragon

Januari loopt op z'n einde, maar dat wil niet zeggen dat we onze goede voornemens al vaarwel gezegd hebben. Gezond eten blijft belangrijk en daarin is kip onze ideale partner: kipfilet is licht, mals en zó veelzijdig. Ontdek hier onze favoriete lichte kipgerechten. Leuke bonus: al deze gerechten zijn klaar in minder dan 25 minuten!

Lees artikel

Koken voor 2 in 25 min.: 5x gezond

Gegrilde zalm met geroosterde zoete aardappel

Een gelukkig 2018 gewenst! De feesten zijn nu (bijna) gepasseerd en het 'gewone' leven trekt zich terug op gang. En misschien heb jij ook wel het voornemen gemaakt om het wat gezonder aan te pakken? Wij doen mee! Maar hoe combineer je dat nu met een druk leven? Een kant-en-klare maaltijd in de microgolfoven schuiven is misschien wel gemakkelijk, maar gezond is het niet echt. Daarom hebben wij een heerlijk lijstje gemaakt van 5 gezonde gerechten die je in een wip - of toch in 25 minuten- op tafel zet.

Lees artikel

18 lichte winterse gerechten voor 2018

Waterzooi met vis en peterselieaardappelen

Een heel prettig Nieuwjaar gewenst van het ganse 15gram-team! Dat het een mooi jaar mag worden met heel veel lekkere maaltijden. En zoals steeds op 1 januari, nemen wij ons ook voor om wat gezonder en lichter te eten. Daarom maakten we alvast dit lekker lijstje met lichte maar toch winterse gerechten om het jaar in de zetten. Heerlijk genieten, zonder extra ballast!

Lees artikel