6x healthy hamburger, hoe doe je dat?

Hamburger met 'zoete aardappelbroodje' en spiegelei

Smullen van een heerlijke hamburger die tóch gezond is? Het lijkt een contradictie, maar het kan! Hamburgers zijn hét fast food bij uitstek en worden niet bepaald geassocieerd met de gezonde keuken. De 'boosdoener' is vaak het broodje. De voorverpakte kant-en-klare versie bevat veel bewaarmiddelen en calorieën, dus daar hebben we een lekker, verrassend én gezond alternatief voor gezocht. Benieuwd?

Lees artikel

10 koolhydraatarme salades

Cobb salade

Met de zonnige dagen die eraan komen, kijken wij alvast uit naar frisse salades om op het menu te zetten. Maar eigenlijk kunnen salades ook stiekeme dikmakers zijn: veel broodcroutons, zware pastasalades en rijke dressings zijn enkele van de boosdoeners. Speciaal daarom ontwikkelden we een reeks koolhydraatarme salades die toch overheerlijk zijn! Gezond genieten doe je zo!

Lees artikel

Vis in papillot, lekker makkelijk en gezond!

Visfilet in papillot met citroenpuree

Heb je soms ook wel eens stress om de juiste 'cuisson' van vis te vinden? Je bent niet alleen! Elke vissoort is toch anders. Sommige zijn stevig en andere vallen dan weer heel snel uit elkaar. Een stukje kabeljauw perfect bakken kan heel tricky zijn. Ons advies? Maak eens een heerlijke papillot! De vis(filet) blijft mooi bij mekaar en het is ook nog eens lekker makkelijk en gezond!

Lees artikel

10 verrassende low carb gerechten

Geroosterde zoete aardappelsalade met geitenkaas en honing-mosterddressing

We schreven het hier al, voortaan vind je ook 2 koolhydraatarme of 'low carb' gerechten in de 15gram Foodbox! Lekker gezonde gerechten die toch vol smaak en voedingsstoffen zitten. Benieuwd welke toppertjes we voor jou in petto hebben? Deze 10 gerechten vind je binnenkort in de 15gram Foodbox.

Lees artikel

Koolhydraatarm, rijk aan smaak

Courgettespaghetti carbonara

Leuk nieuws: voortaan kan je in het 15gram Foodbox menu minstens twee gerechten selecteren met het label ‘low carb’, oftewel koolhydraatarm. Deze recepten zijn speciaal ontwikkeld voor mensen die voor een koolhydraatarm dieet of levenswijze kiezen.

Lees artikel

Fan van pastinaakfrietjes

'Loaded' pastinaakfrietjes met spek en kaas

Hou je wel van een lekker frietje, maar wil je toch ook graag op je gezondheid letten? Dat kennen wij maar al te goed! De laatste tijd zijn wij helemaal wild van pastinaakfrietjes. Ze zijn zo gemakkelijk om klaar te maken in de oven, ze zijn gezond en bovendien eet je ook nog eens een extra portie groenten. Ook kinderen zijn er helemaal verzot op, want ze lijken ook nog eens echt goed op aardappelfrietjes. We geven je onze favoriete variatie op (Belgische) klassiekers met pastinaakfrietjes!

Lees artikel

Quinoa, veelzijdig van ontbijt tot avondmaal

Green goddess ontbijtkom

Je hoeft dezer dagen geen hipster meer te zijn om quinoa te kennen. Het pseudograan vind je vlotjes in de supermarkt en wordt geprezen om zijn voedzaamheid en gezonde voordelen. Oorspronkelijk uit de Andes, maar ondertussen heeft quinoa ook goed zijn weg naar onze keuken gevonden. Je kan er zowel een origineel ontbijt, een gezonde lunch als een vullend avondmaal mee maken.

Lees artikel

10x lekkere bloemkool

Gehaktballen met bloemkoolpuree

Bloemkool is terug van nooit weggeweest! Enerzijds een topper in echte klassieke boerenkost, anderzijds een populaire vervanger voor snelle koolhydraten in gezonde gerechten.

Lees artikel

De tips van Steffi Vertriest voor een gezonde levensstijl

De tips van Steffi Vertriest voor een gezonde levensstijl

Zoals je hier al kon lezen, heeft 15gram een leuke nieuwe samenwerking opgezet voor het nieuwe jaar: healthy foodie Steffi Vertriest heeft gezonde recepten ontwikkeld voor de 15gram Foodbox. In enkele clicks besteld en zo krijg je alle ingrediënten thuis geleverd om jouw voornemens waar te maken en een gezonde start van het nieuwe jaar te nemen!

Lees artikel