6 x gezond met boerenkool

6 x gezond met boerenkool

Boerenkool is een echte hype. Al zeker sinds Béyonce truien draagt met kale erop gespeld! Maar eigenlijk is het gewoon nog steeds een lekker gezonde kool, die al jaar en dag populair bij onze Noorderburen is. Deze bladgroente is een fantastische bron van vitaminen en mineralen. Als er één groente is die de term superfood mag krijgen, dan is het deze wel!

Lees artikel

Tournée Minérale: 10 drankjes zonder alcohol

Tournée Minérale: 10 drankjes zonder alcohol

Doe jij ook mee aan Tournée Minérale? Het is een actie waarbij je jezelf voorneemt om deze maand februari geen alcoholische dranken te drinken. Het is een goede detox voor je lichaam en misschien ook wel voor je portefeuille! Moet je dan een hele maand water drinken? Gelukkig niet! Wij geven je de lekkerste alcoholvrije drankjes die je zo dat wijntje of glas bier doen vergeten...

Lees artikel

17 lichte winterse gerechten voor 2017

17 lichte winterse gerechten voor 2017

Een heel prettig Nieuwjaar gewenst van het ganse 15gram-team! Dat het een mooi jaar mag worden met heel veel lekkere maaltijden. En zoals steeds op 1 januari, nemen wij ons ook voor om wat gezonder en lichter te eten. Daarom maakten we alvast dit lekker lijstje met lichte maar toch winterse gerechten om het jaar in de zetten. Heerlijk genieten, zonder extra ballast!

Lees artikel

Een suikerarme Sint

Gezondere kruidnoten

De Sint is terug in het land! Mijn kinderen waren dolenthousiast, want ja ‘er zijn geen stoute kinderen’ dit jaar, jippie! Dat betekent weer veel chocolade, snoep, pepernoten en marsepein, een overdosis suiker dus.

Lees artikel

Stiekem bijna-suikervrije bananen-notenmuffins

Stiekem bijna-suikervrije bananen-notenmuffins

Herfst!<br /> De kinderen zijn ondertussen terug naar school, en ik maak een ‘kleine’ vreugdedans.<br /> Na een mooie, maar laat ons eerlijk zijn soms ook dodelijk vermoeiende zomer, toch terug wat nood aan me-time.

Lees artikel

Bento box voor kids

Bento box voor kids

Nu het nieuwe schooljaar goed terug gestart is, is het wel eens leuk om stil te staan bij de lunchpakketjes die we onze kleinsten meegeven. Er wordt de laatste tijd meer en meer aandacht besteed aan het gezond (op)voeden. Niet alleen de regering maakt er sinds begin september werk van – jullie hebben ongetwijfeld het broccoli liedje van Tom Helsen al gehoord – maar ook kleppers zoals Disney Channel lanceren campagnes om onze kids aan het bewegen en de gezonde voeding te brengen.

Lees artikel

Creatieve carpaccio: viermaal veggie

Creatieve carpaccio: viermaal veggie

Er zijn zo van die eeuwige klassiekers, waarmee je altijd scoort. Carpaccio is er zo eentje. Oorspronkelijk is dit een gerecht van dungesneden rauwe runderlende met een heerlijke mayonnaisedressing. Wil je helemaal scoren? Steek deze klassieker dan eens in een ander jasje. De zomer is nog in volle glorie, dus geen beter moment om te experimenteren met frisse carpaccio’s van fruit of groenten!

Lees artikel

Havermout wafels: een energieke start van de dag

Havermoutwafels

Het ontbijt zou de belangrijkste maaltijd van de dag moeten zijn, maar in de praktijk wordt er maar weinig aandacht aan besteed. Veel te zoete ontbijtgranen, ontbijtkoeken, … We blijven net die extra 5 minuten liever in bed liggen. En op zondag, dan gaan we er volledig voor: koffiekoeken, croissant, gekookte eitjes, dit in tegenstelling tot de andere dagen van de week, en dat is jammer.

Lees artikel

Een boon voor edamame

Een boon voor edamame

Wist je al dat 2016 uitgeroepen is door de Verenigde Naties tot het Jaar van de Boon? <br /> Als je ziet hoe het Zuid-Amerikaanse quinoa een boost gekregen heeft sinds het ‘Jaar van de Quinoa’ in 2013, denk ik dat we de komende tijd veel bonen gaan eten. De VN gebruikt eigenlijk niet de term bonen maar peulvruchten. Hier valt veel meer onder dan alleen maar bonen: gedroogde bonen, kikkererwten, linzen…. Maar nu wil ik jullie graag wat meer vertellen over mijn favoriete bonen: de Japanse edamame boontjes.

Lees artikel