Een griezelig gezonde Halloween

Een griezelig gezonde Halloween

Halloween komt er weer aan! Maar mama’s en papa’s: deze ‘trick or treat’ kan ook op een gezonde én leuke manier! Een ideale uitdaging dus voor Gezonde Drukte. ‘Je snoep of je leven’ kunnen we dus evengoed inruilen voor gezonde Halloween snacks. En we blijven trouw aan ons concept: het mag allemaal niet té veel van onze kostbare tijd kosten.. en ja, hoor, wij verwennen onze kroost met gezonde hapjes, ook met Halloween.

Lees artikel

Gezonde hapjes voor in de brooddoos

Gezonde hapjes voor in de brooddoos

September komt er weer aan... Mama’s, papa’s, dat betekent ook weer de dagelijkse rush ’s morgens om de brooddozen te bereiden. En ja, hoor, vol goede voornemens willen we dit liefst zo gezond mogelijk doen. Hoe je dit toch praktisch kan organiseren, het moet immers realistisch en haalbaar blijven, leggen we je heel graag uit! Ook wij hebben ’s morgens geen tijd om al uren in de keuken te staan.

Lees artikel

Freekeh: eendagsvlieg of aanwinst?

Freekeh salade met abrikoos en geitenkaas

Steeds meer ‘nieuwe’ granen vinden hun weg naar ons klein Belgenlandje. Hoewel we ‘nieuw’ wel met een korreltje zout, of zal ik zeggen korreltje graan moeten nemen. Veel van deze nieuwkomers zijn namelijk al eeuwenoud en worden in hun land van herkomst dagelijks gegeten. We zagen quinoa de revue al passeren, maar ook bulgur en amaranth zijn daar goede voorbeelden van. Leuk voor ons, want het is een welgekomen afwisseling op onze dagelijkse portie graan. Freekeh kunnen we nu dus ook aan dat lijstje toevoegen. Alsmaar vaker zie ik het op foodblogs verschijnen en zelfs Jamie Oliver riep freekeh al uit tot zijn favoriete superfood. Een ééndagsvlieg of aanwinst? Ik zocht het uit.

Lees artikel

3x gezond met sobanoedels

Pittige sobanoedels met varkenshaasjehttps://foodbox.15gram.be/menu

Oh wat zijn wij blij dat de Japanse keuken hier ondertussen ook zo goed gekend is. Eerst was er sushi, dan ramen en nu zijn sobanoedels ook helemaal gangbaar! Soba is het Japanse woord voor boekweit, dus het is niet moeilijk om te achterhalen waarvan sobanoedels gemaakt zijn!

Lees artikel

De gezonde Mexicaan: zelf worteltaco's maken

Worteltaco's met gehakt en avocado

Mmmmmm… Mexican food, wraps, taco’s.. Altijd zo lekker, een beetje feest én vakantiegevoel! Je stopt er veel groentjes in maar de taco’s op zich zijn nét iets minder gezond. Ja, hoor, toch kan je ze op een makkelijke manier ook gezond maken en misschien nog even belangrijk: gesmaakt door het héle gezin! Dan is deze versie misschien iets voor jullie?

Lees artikel

Tropische drankjes voor hete dagen

Tropische drankjes voor hete dagen

Zomerse temperaturen, vakantiegevoel maar toch als mama en/of papa zelf nog druk bezig? Wij gaan voor jou op zoek naar leuke ideetjes hoe je én snel én gezond toch die lekkere hapjes en drankjes op tafel kan toveren voor de kleinsten.

Lees artikel

Gezonde pizzabodems

Pizza-courgettebootjes

Oh la la, wat ben ik fan van pizza! Maar ja, het is helaas ook niet voor elke dag... Het zijn inderdaad wel echte caloriebommetjes. En in België heb ik nog niet veel pizzeria's gevonden die de topkwaliteit van deeg uit Italië kunnen evenaren. The real deal houd ik dus voor als ik op vakantie in Italië ben!

Lees artikel

Lunch in een bokaaltje

Griekse salade in laagjes

Neem jij ook je lunch mee naar het werk? En zijn dat dan vaak (uitgedroogde) boterhammetjes? Those days are over! Wij zorgden voor een aantal heerlijke recepten die je de avond voordien of 's ochtends kan klaarmaken, in een bokaal.

Lees artikel