10 'life hacks' om gezonder te eten en leven

Overnight oats met frambozen

Gezond eten en leven, het is een uitdaging voor iedereen! Op de redactie van 15gram zijn we voor onze foodbox dagelijks intensief bezig met recepten bedenken, foodfoto's maken en vooral véél proeven. En daar komen wel wat verleidingen bij kijken. En daar kunnen we af en toe eens goed van genieten. Maar met deze life hacks proberen we er een gezond en lekker leven op na te houden!

Lees artikel

Heerlijk water met een smaakje

Heerlijk water met een smaakje

Op warme dagen krijgen we altijd het advies om voldoende water te drinken, maar eigenlijk zou je élke dag minstens 2 liter water moeten drinken. Het is niet alleen goed voor je huid, je krijgt ook meer energie en je zal je beter kunnen concentreren maar je zal ook minder snel last hebben van hoofdpijn. Bovendien zal je stoelgang vlotter verlopen en loop je minder kans op infecties aan de urinewegen. What are you waiting for?

Lees artikel

Quin-wie? Quinoa!

Kabeljauw in tomatensaus met quinoa

Quinoa vind je tegenwoordig overal! In de supermarkt, in trendy restaurants en ja hoor, ook in onze gerechten. Wij zijn fan van dit nieuwe hippe graantje, dat toch niet zo jong blijkt te zijn...

Lees artikel

6 x gezond met boerenkool

6 x gezond met boerenkool

Boerenkool is een echte hype. Al zeker sinds Béyonce truien draagt met kale erop gespeld! Maar eigenlijk is het gewoon nog steeds een lekker gezonde kool, die al jaar en dag populair bij onze Noorderburen is. Deze bladgroente is een fantastische bron van vitaminen en mineralen. Als er één groente is die de term superfood mag krijgen, dan is het deze wel!

Lees artikel

Tournée Minérale: 10 drankjes zonder alcohol

Tournée Minérale: 10 drankjes zonder alcohol

Doe jij ook mee aan Tournée Minérale? Het is een actie waarbij je jezelf voorneemt om deze maand februari geen alcoholische dranken te drinken. Het is een goede detox voor je lichaam en misschien ook wel voor je portefeuille! Moet je dan een hele maand water drinken? Gelukkig niet! Wij geven je de lekkerste alcoholvrije drankjes die je zo dat wijntje of glas bier doen vergeten...

Lees artikel

17 lichte winterse gerechten voor 2017

17 lichte winterse gerechten voor 2017

Een heel prettig Nieuwjaar gewenst van het ganse 15gram-team! Dat het een mooi jaar mag worden met heel veel lekkere maaltijden. En zoals steeds op 1 januari, nemen wij ons ook voor om wat gezonder en lichter te eten. Daarom maakten we alvast dit lekker lijstje met lichte maar toch winterse gerechten om het jaar in de zetten. Heerlijk genieten, zonder extra ballast!

Lees artikel

Een suikerarme Sint

Gezondere kruidnoten

De Sint is terug in het land! Mijn kinderen waren dolenthousiast, want ja ‘er zijn geen stoute kinderen’ dit jaar, jippie! Dat betekent weer veel chocolade, snoep, pepernoten en marsepein, een overdosis suiker dus.

Lees artikel

Stiekem bijna-suikervrije bananen-notenmuffins

Stiekem bijna-suikervrije bananen-notenmuffins

Herfst!<br /> De kinderen zijn ondertussen terug naar school, en ik maak een ‘kleine’ vreugdedans.<br /> Na een mooie, maar laat ons eerlijk zijn soms ook dodelijk vermoeiende zomer, toch terug wat nood aan me-time.

Lees artikel

Bento box voor kids

Bento box voor kids

Nu het nieuwe schooljaar goed terug gestart is, is het wel eens leuk om stil te staan bij de lunchpakketjes die we onze kleinsten meegeven. Er wordt de laatste tijd meer en meer aandacht besteed aan het gezond (op)voeden. Niet alleen de regering maakt er sinds begin september werk van – jullie hebben ongetwijfeld het broccoli liedje van Tom Helsen al gehoord – maar ook kleppers zoals Disney Channel lanceren campagnes om onze kids aan het bewegen en de gezonde voeding te brengen.

Lees artikel