Semifreddo met frambozen en pistaches

250 MIN
8 personen
Semifreddo met frambozen en pistaches

Semifreddo, een klassiek Italiaans dessert, is eigenlijk een bevroren mousse die veel weg heeft van een ijsje. Maar voor deze gelato heb je geen ijsmachine nodig! Een feestelijk en verfrissend dessert met frambozen en pistache voor een heerlijke smaak en prachtige kleuren!

Ingrediënten

  • 300 g frambozen
  • 40 g pistachenoten, gedopt
  • 55 g suiker
  • 400 ml room
  • 2 eieren
  • 4 eidooiers
  • 1 kl olijfolie

BEREIDING

  1. Vet een bakvorm lichtjes in met olie. Bekleed de bakvorm met bakpapier, het papier mag over de randen hangen.
  2. Doe de eieren, eidooiers en suiker in een grote glazen kom. Breng een pot water aan de kook en zet de glazen kom erop (bain marie). Klop de eieren luchtig gedurende 5 min. met een mixer.
  3. Haal van het vuur. Bedek de glazen kom met plastiekfolie en laat even rusten. Klop de slagroom op. Spatel dan het eiermengsel door de slagroom. Schep er ook de pistaches en de helft van de frambozen voorzichtig door.
  4. Schenk het mengsel in de bakvorm en zet min. 4 uur in de diepvriezer.
  5. Haal 5 min. voor het serveren uit de diepvries. Werk af met de rest van de frambozen, snij in plakjes en serveer.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 288.78 kcal
Koolhydraten 13.99 g
waarvan suikers 13.78 g
Vet 24.47 g
waarvan verzadigd 11.23 g
Proteïnen 3.79 g
Vezels 2.93 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin