Stoofvlees: over een echte Belgische comfort food klassieker uit grootmoeders keuken gesproken! Een stoofpotje met vlees is op zich natuurlijk niet zo bijzonder. Dat kan je zowat in alle keukens van de hele wereld terug vinden. Denk maar aan het Nederlandse draadjesvlees, of de Franse boeuf bourgignon, Hongaars goulash, Grieks stifado, Portugees carne estufada, Somalische suqaar, en ga zo maar verder... Maar wat ons stoofvlees zo uniek en Belgisch maakt, is natuurlijk het bier!
Maar welk bier moet je gebruiken? Dat mag je nu eens helemaal zelf kiezen. Maar kies iets dat je lekker vind, want het zal een belangrijke bepalende rol spelen voor de smaak van jouw stoofvlees. Liefst opteren wij voor een donker bier zoals Sint Bernardus Abt. 12. Dit paradepaardje van de brouwerij Sint Bernardus te Watou, is een van de beste biertjes ter wereld. Een donker bier met een fruitig aroma en een bitterzoete afdronk. Heerlijk voor het stoofvlees! Leuk weetje: deze week kan je stoofvlees met St. Bernardus Abt bestellen bij je foodbox!
Stoofvlees is een mooi voorbeeld van slow cooking, want geduld en lage temperatuur zijn van essentieel belang. Je stoofpotje mag absoluut niet koken, want dan wordt het vlees taai. Het moet rustig pruttelen en sudderen, net onder de 100 graden. En stoofvlees heeft tijd nodig. Hoe langer hoe beter. Als je de vezels met je vinger uit elkaar kan duwen dan is het vlees gaar. Kan je niet wachten? Dan is er maar 1 binnenweg om lekker stoofvlees te maken met beperkte tijd, en dat is de snelkookpan.
En vergeet de frietjes natuurlijk niet! Wat een feest!
Met een echte Belgische klassieker scoor je altijd! Heerlijk stoofvlees wordt steevast klaargemaakt met bruin bier. Serveer met een witloofslaatje en frieten. Bekijk recept
Stoofvlees, dat is het lekkerste met een biertje erbij. En wat als je één van de beste biertjes van ons land erbij doet? Dat proef je! Maak zeker eens deze heerlijke stoverij met Sint-Bernardus klaar. Nog een geheim ingrediënt? Peperkoek! Zin in? Bestel dit gerecht deze week met de Foodbag.
Die paar uur pruttelen, dat wachten is het zeker waard! Dit heerlijk stoofpotje van varkenswangen, een Belgische klassieker, dienen we op met frietjes en een witloofsalade. Aan tafel! Bekijk recept
In de winter zijn we fan van stoofpotjes en houden we van eten dat snel op tafel staat. Dan is dit snel stoofpotje van runderreepjes, wortel en spinazie ideaal. Bekijk recept
Houden jullie ook zo van stoofpotjes? Je kan ze op voorhand voorbereiden en er is altijd wel een stoofpotje naar ieders smaak. Deze boeuf Bourguignon is op basis van rundvlees gestoofd in rode wijn, runderbouillon, champignons, wortels, zilveruitjes en spekreepjes. Bon appétit! Bekijk recept
Goulash, de Hongaarse versie van stoofvlees! Een heerlijk stoofpotje met pittig paprikapoeder, paprika en mals rundsvlees. Dit is een lekkere snelle versie! Bekijk recept
Maar welk bier moet je gebruiken? Dat mag je nu eens helemaal zelf kiezen. Maar kies iets dat je lekker vind, want het zal een belangrijke bepalende rol spelen voor de smaak van jouw stoofvlees. Liefst opteren wij voor een donker bier zoals Sint Bernardus Abt. 12. Dit paradepaardje van de brouwerij Sint Bernardus te Watou, is een van de beste biertjes ter wereld. Een donker bier met een fruitig aroma en een bitterzoete afdronk. Heerlijk voor het stoofvlees! Leuk weetje: deze week kan je stoofvlees met St. Bernardus Abt bestellen bij je foodbox!
Stoofvlees is een mooi voorbeeld van slow cooking, want geduld en lage temperatuur zijn van essentieel belang. Je stoofpotje mag absoluut niet koken, want dan wordt het vlees taai. Het moet rustig pruttelen en sudderen, net onder de 100 graden. En stoofvlees heeft tijd nodig. Hoe langer hoe beter. Als je de vezels met je vinger uit elkaar kan duwen dan is het vlees gaar. Kan je niet wachten? Dan is er maar 1 binnenweg om lekker stoofvlees te maken met beperkte tijd, en dat is de snelkookpan.
En vergeet de frietjes natuurlijk niet! Wat een feest!
Stoofvlees met een witloofslaatje en frieten
Met een echte Belgische klassieker scoor je altijd! Heerlijk stoofvlees wordt steevast klaargemaakt met bruin bier. Serveer met een witloofslaatje en frieten. Bekijk recept
Stoverij met Sint-Bernardus en aardappelwedges
Stoofvlees, dat is het lekkerste met een biertje erbij. En wat als je één van de beste biertjes van ons land erbij doet? Dat proef je! Maak zeker eens deze heerlijke stoverij met Sint-Bernardus klaar. Nog een geheim ingrediënt? Peperkoek! Zin in? Bestel dit gerecht deze week met de Foodbag.
Stoofpotje van varkenswangen met witloofsalade
Die paar uur pruttelen, dat wachten is het zeker waard! Dit heerlijk stoofpotje van varkenswangen, een Belgische klassieker, dienen we op met frietjes en een witloofsalade. Aan tafel! Bekijk recept
Snel stoofpotje van runderreepjes, wortel en spinazie
In de winter zijn we fan van stoofpotjes en houden we van eten dat snel op tafel staat. Dan is dit snel stoofpotje van runderreepjes, wortel en spinazie ideaal. Bekijk recept
Boeuf bourgignon
Houden jullie ook zo van stoofpotjes? Je kan ze op voorhand voorbereiden en er is altijd wel een stoofpotje naar ieders smaak. Deze boeuf Bourguignon is op basis van rundvlees gestoofd in rode wijn, runderbouillon, champignons, wortels, zilveruitjes en spekreepjes. Bon appétit! Bekijk recept
Snelle Hongaarse goulash met rijst
Goulash, de Hongaarse versie van stoofvlees! Een heerlijk stoofpotje met pittig paprikapoeder, paprika en mals rundsvlees. Dit is een lekkere snelle versie! Bekijk recept