Crema Catalana

75 MIN
6 personen
Crema Catalana

Crema Catalana is een variatie op crème brûlée uit Catalonië in Spanje met citroen. Een zalige combinatie, met dat typische karamelkrokantje bovenaan. Heerlijke dessertglaasjes om van te genieten.

Ingrediënten

  • 750 ml melk
  • 200 ml room
  • 1 kaneelstokje
  • 2 citroen
  • 2 el maïszetmeel
  • 150 g suiker
  • 8 eidooiers
  • 3 el bruine suiker

BEREIDING

  1. Rasp de schil van 1 citroen. Doe de melk met de room, het kaneelstokje en citroenzeste in een kookpot op een matig vuur. Roer regelmatig.
  2. Meng de eidooiers met de suiker en het maïszetmeel.
  3. Haal het kaneelstokje uit de melk. Giet de melk bij de eidooiers en meng. Giet dit mengsel opnieuw in de pot en breng al roerend aan de kook.
  4. Als de crème is ingedikt, verdeel je ze over vuurvaste schaaltjes. Laat 1 uur opstijven in de koeling.
  5. Snij de andere citroen in schijfjes. Strooi bruine suiker over de schaaltjes en brand de suiker af met een bunsenbrandertje. Werk af met het schijfje citroen.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 414.31 kcal
Koolhydraten 45.69 g
waarvan suikers 39.82 g
Vet 21.71 g
waarvan verzadigd 9.73 g
Proteïnen 9.01 g
Vezels 0.89 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin