Île flottante

20 MIN
4 personen
Île flottante

Île flottant is een klassieker uit de Franse dessertkeuken. Heerlijk lichte eiwitschuimpjes drijven in een overheerlijke crème anglaise. Pure verwennerij!

Ingrediënten

    Voor het eiwitschuim

  • 3 eiwitten
  • 500 ml melk
  • 40 g suiker
  • snufje zout
  • Voor de crème anglaise

  • 3 eidooiers
  • 350 ml melk
  • 75 g suiker
  • 1 vanillestokje, uitgeschraapt
  • Voor de afwerking

  • 4 kl amandelschilfers
  • 125 g suiker

BEREIDING

  1. Klop voor de crème anglaise de eidooiers met de suiker luchtig.
  2. Breng de melk zachtjes aan de kook. Voeg het merg van het vanillestokje toe en roer goed om. Haal van het vuur. Giet voorzichtig de warme melk al roerend bij het eiermengsel. Breng opnieuw aan de kook zodat de crème kan indikken. Zeef de crème anglaise en laat afkoelen.
  3. Verwarm voor de eiwitschuimpjes de melk op een matig vuurtje.
  4. Klop de eiwitten stijf met een snufje zout. Doe er lepel per lepel de suiker bij en blijf goed kloppen. Vorm met 2 eetlepels het eiwit tot quenelles.
  5. Pocheer ze één voor één enkele minuten gaar in de warme melk. Schep de eiwitschuimpjes eruit met een schuimspaan en verdeel over de borden.
  6. Maak een karamelsaus. Doe de suiker met 50 milliliter water in een pan en laat volledig smelten op een zacht vuur. Laat zachtjes walsen en breng aan de kook. Haal de pan van het vuur.
  7. Rooster de amandelschilfers lichtjes aan in een pan.
  8. Schep de crème anglaise rond de quenelles van eiwitschuim. Werk af met de warme karamelsaus en de amandelschilfers en serveer.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 423.35 kcal
Koolhydraten 70.42 g
waarvan suikers 69.72 g
Vet 9.66 g
waarvan verzadigd 3.15 g
Proteïnen 12.91 g
Vezels 0.42 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin