Panna cotta met witte chocolade en yoghurt

120 MIN
4 personen
Panna cotta met witte chocolade en yoghurt

Panna cotta is een heerlijk en handig dessertje, omdat je het op voorhand kan maken. Deze versie is wat lichter, dankzij de yoghurt.

Ingrediënten

  • 50 g blauwe bessen
  • 100 g witte chocolade
  • 1 vanillestokje
  • 250 g Griekse yoghurt
  • 30 g pistachenoten, gedopt en grof gehakt
  • 8 g gelatine
  • 3 dl lichte room

BEREIDING

  1. Week de gelatine in koud water.
  2. Schraap de vanille uit het stokje. Doe de room en de vanille in een kookpot en laat de witte chocolade erin smelten.
  3. Knijp de gelatine uit en meng door de room met chocolade. Laat even afkoelen en meng er de Griekse yoghurt door.
  4. Giet in glaasjes en laat 2 uur opstijven in de koeling.
  5. Werk af met de pistachenootjes en blauwe bessen.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 372.94 kcal
Koolhydraten 20.34 g
waarvan suikers 19.36 g
Vet 28.51 g
waarvan verzadigd 15.62 g
Proteïnen 8.99 g
Vezels 1.82 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin