Tiramisu met perzik en passievrucht

495 MIN
8 personen
Tiramisu met perzik en passievrucht

Een heerlijke exotische tiramisu, met perzik en passievrucht. In de wintermaanden kan je perzik ook vervangen door ananas, papaya, kaki,...

Ingrediënten

  • 200 g perziken, gepeld en in blokjes
  • 6 passievruchten, in stukjes
  • 200 g nectarines, gepeld en in blokjes
  • 250 g perzikenconfituur
  • 52 lange vingers
  • 50 g pistachenoten, fijngehakt
  • 450 g mascarpone
  • 320 ml room
  • 130 ml Cointreau
  • 80 ml sinaasappelsap
  • 1 kl vanille-extract
  • 65 g suiker

BEREIDING

  1. Meng in een maatbeker de perzikenconfituur met 80 milliliter Cointreau en het sinaasappelsap.
  2. Doe de mascarpone kaas en 30 milliliter Cointreau in een grote kom en meng door elkaar.
  3. Mix met in een andere kom de room met de suiker, het vanille-extract en de rest van de Cointreau met de handmixer. Schep eenvierde hiervan over in het mascarpone mengsel en meng goed door elkaar. Doe dan de rest van de roommengeling erbij.
  4. Schenk 120 gram gemengde perzikenconfituur over vier glazen. Bedek met de lange vingers en schenk hierover opnieuw wat perzikenconfituur en wat van de mascarpone. Schik hierop de perziken , nectarines en passievruchten. Leg opnieuw een laag lange vingers, perzikenconfituur en mascarponemengeling.
  5. Bedek de schaal met plasticfolie en laat 8 uur of één nacht rusten in de koelkast.
  6. Verdeel de tiramisu over de borden en werk af met de gehakte pistachenoten.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 717.83 kcal
Koolhydraten 64.41 g
waarvan suikers 50.08 g
Vet 45.29 g
waarvan verzadigd 27.14 g
Proteïnen 9.78 g
Vezels 2.25 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin