Citrusdessert met bloedappelsien

60 MIN
4 personen
Citrusdessert met bloedappelsien

Verras je gasten met dit heerlijke citrusdessert. Het is fris en zurig met bloedappelsien. Een zalige combinatie van smaken en texturen!

Ingrediënten

  • 1 bloedsinaasappel, in partjes
  • Voor de citroencrème

  • 1 ei
  • 1 citroen, geperst en geraspt
  • 80 g suiker
  • 55 g boter
  • Voor het bloedappelsien sorbet

  • 500 ml melk
  • 1 bloedsinaasappel, geperst en geraspt
  • 66 g suiker

Bestel deze producten online

BEREIDING

    De crème citron

  1. Schil de zeste van de citroen met behulp van een dunschiller fijn. Zorg ervoor dat je zo weinig mogelijk wit van de citroen schilt. Snijd in fijne reepjes. Breng samen met het citroensap zachtjes aan de kook.
  2. Meng het ei met de suiker. Voeg het citroensap zodra het kookt bij dit eiermengsel. Roer goed om en schep opnieuw in de kookpot.
  3. Breng opnieuw zachtjes aan de kook. Schep dan in een mengkom en klop los.
  4. Voeg de boter in 2 delen toe aan het beslag. Meng tot een homogene massa en laat dan opstijven in de koelkast.
  5. Het bloedappelsien sorbet

  6. Breng de melk heel lichtjes aan de kook. Infuseer de melk met de zeste van de bloedsinaasappel. Voeg hierbij het bloedsinaasappelsap en de suiker.
  7. Zeef na 20 minuten het goedje. Schenk in een kom en laat een nachtje in de frigo staan. Indien het mengsel schift mix dan kort even door.
  8. De afwerking

  9. Draai het bloedappelsien sorbet af in een ijsmachine.
  10. Doe de opgesteven crème citron in een spuitzak.
  11. Verdeel de partjes bloedsinaasappel over de kommetjes. Spuit hierop wat crème citron en schik er ook een bolletje van het sorbet bij. Serveer meteen.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 360.22 kcal
Koolhydraten 50.12 g
waarvan suikers 48.62 g
Vet 14.69 g
waarvan verzadigd 8.87 g
Proteïnen 6.7 g
Vezels 1.89 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin