Smullen van sperziebonen: 9 wereldse gerechten

Salade Niçoise met verse tonijn

De sperziebonen van bij ons zijn volop in seizoen! Heerlijk toch, van die lekkere, frisse groene en knapperige prinsessenboontjes (of hoe noem jij ze graag?). Ze zijn ideaal om lekkere gerechten van bij ons, denk maar aan Luikse salade of salade Niçoise, mee te maken. Maar boontjes smaken ook zo lekker in wereldse gerechten. We nemen je mee op een culinair wereldreisje, met sperziebonen als gids ;-). Laat het smaken!

Lees artikel

Mexicaans en toch lekker licht!

Mexicaanse street food maïs

Hou jij ook zo van de Mexicaanse keuken? Quesadilla's, taco's en enchiladas. Om van te watertanden! Helaas zijn het vaak ook echte caloriebommetjes... Gelukkig zijn er een aantal lichtere gerechten, óf verzonnen we een light versie van echte Mexicaanse klassiekers. Zo geniet je gezond van deze topkeuken!

Lees artikel

Een zomers tapasbuffet

Patatas bravas met chorizo en spinazie

Hoe haal je de zomer écht in huis? Met een heerlijk Spaans tapasbuffet! Onze Spaanse vrienden weten als de beste hoe je heerlijke kost klaarmaakt bij warme temperaturen. Tapas zijn kleine gerechtjes die heerlijk passen bij een aperitiefje, maar als je er enkele samenbrengt, kunnen ze ook prima dienen als avondmaal. Of maak een grotere portie tapas, dat noemen Spanjaarden dan raciones. Vier de zomer met dit heerlijk tapasbuffet!

Lees artikel

7x de origineelste hamburgers

Aziatische burger met kip en sesamfrietjes

Een lekkere, sappige hamburger, dat smaakt altijd! Een klassieke versie met lekker rundsgehakt, een plakje tomaat, gestoofde uitjes, een blaadje sla en een knapperig broodje, daar kan je niets mis mee doen. Aan de andere kant mag het soms ook iets origineler zijn. Want er zijn zoveel variaties mogelijk!

Lees artikel

Op culinaire reis met koriander

Kruidige gehaktballetjes met Perzische tomatenrijst

Koriander, het frisse groene kruid met een zéér specifieke smaak... Sommige mensen zijn er verzot op, voor andere smaakt het naar zeepsop. Bij welke groep hoor jij? Als je het niet lust, is daar zelfs een wetenschappelijke verklaring voor! Dan bezit je een gen dat 'aldehyde chemicaliën' kan ruiken, deze komen zowel voor in koriander en zeep. Bijzonder toch?

Lees artikel

10x gember in de hoofdrol

Detoxlimonade

Gember is een plant waarvan we de wortelstok maar al te graag gebruiken in de keuken. De plant komt oorspronkelijk uit Zuid-Oost Azië, maar heeft al eeuwen zijn weg naar onze keuken gevonden. De wortel staat ook gekend voor zijn geneeskrachtige eigenschappen, zo is gember bijvoorbeeld heel goed voor de spijsvertering. De smaak is fris en pittig. Gember kan je zowel vers als gedroogd gebruiken. Die laatste is nog iets scherper van smaak.

Lees artikel

Gebakken rijst, 6 keer anders

Gebakken rijst met honing-gemberkip en paksoi

Iedereen kent de Aziatische klassieker 'nasi goreng'. Het betekent letterlijk 'gebakken rijst' in het Indonesisch en Maleisisch. In heel de Aziatische keuken vind je er echter vele variaties op. Wij gaan er graag zelf ook creatief mee aan de slag!

Lees artikel

10x smullen van grillkaas

Parelcouscous met halloumi

Halloumi, Berloumi, paneer, Manouri,... er bestaan verschillende soorten grillkaas. Dat is kaas die tegen hoge temperaturen kan, niet smelt en dus kan gebakken of gegrild worden. Er komt dan een heerlijk krokant korstje op de kaas en binnenin wordt hij heerlijk smeuïg en warm. Omdat de kaas gepekeld wordt met veel zout, bewaart hij ook heel lang. De laatste jaren won grillkaas ook aan populariteit bij ons, en dat is helemaal terecht! We inspireren je met 10 heerlijke gerechten met grillkaas.

Lees artikel

Pasta pesto: 8 creatieve variaties

Tagliatelle met spinaziepesto en mozzarella

De klassieke 'pasta pesto alla Genovese' heeft iedereen ongetwijfeld al eens geproefd. Alhoewel, wist je dat er bij de originele versie stukjes aardappel en sperzieboontjes bij geserveerd worden? De klassieke basilicumpesto met pijnboompitten en parmezaan vinden we heerlijk. Maar wist je dat er tal van variaties zijn die je kan maken? Het is zelfs een hele originele en lekkere manier om restjes te verwerken. Pasta pesto, wij verrassen je met 8 creatieve variaties!

Lees artikel

10x Aziatisch veggie

Curry stoofpotje van aubergine en zoete aardappel

De Aziatische keuken en vegetarisch koken, dat gaat hand in hand. Als de beste weten ze hoe je een smaakvolle vegetarische maaltijd moet maken. Zowel in de Chinese, Japanse, Vietnamese, Thaise, Indonesische en Indiase keuken vind je tal van veggie gerechten terug, in India zijn er zelfs vele Hindoes die helemaal geen vlees eten. We nemen je graag mee op reis richting Azië met deze heerlijke vegetarische toppers!

Lees artikel