Bami vs. nasi

Nasi goreng met een spiegeleitje

Bami en nasi, het zijn populaire gerechten om bij de Chinees te bestellen, maar ken jij het verschil? Heb jij ook wel eens moeite om ze uit elkaar te kunnen halen? Het is ons ook al overkomen! We leggen de verschillende gerechten uit en – zo ken je ons – geven we je uiteraard ook onze lekkerste recepten mee voor een heerlijke home made versie.

Lees artikel

10 keer taco, telkens anders!

Taco's met kip, salsa en cheddar

De Mexicaanse keuken is populairder dan ooit bij ons! In elke stad vind je tegenwoordig wel een Mexicaans restaurant. En waar we er vroeger eerder kennis maakten met de Tex-Mex versie (uit Texas in de VS) van Mexicaanse gerechten, bereiken nu ook meer en meer de echte authentieke recepten uit Mexico ons, olé! En 1 van de populairste gerechten is dan ook de taco, op 4 oktober is het dan ook wereld-taco dag. Het ideale moment om onze favorieten op een rijtje te zetten op 15gram!

Lees artikel

Pitabroodjes, 10x anders gevuld

Lichte kip shoarma

Pitabroodjes! Wat een lekkere en handige uitvinding. Platbroodjes die zich perfect lenen om op te vullen. De klassieker is uiteraard met shoarmavlees. Maar je kent ons, wij gaan al graag eens creatief aan de slag met vullingen! Pitabroodjes kan je trouwens ook zelf maken. Het duurt wel wat langer (met rijzen erbij, ongeveer 1u15) maar het resultaat is wel overheerlijk!

Lees artikel

Waarom wij zo fan zijn van pulled chicken

Snelle wrap met hoisin pulled chicken

Een heerlijke trend die uit Mexico is komen overwaaien, is ‘pulled’ vlees. Hier schreven we eerder al over pulled pork. Zalig lekker is dat, maar je hebt er best wel wat tijd voor nodig om het klaar te maken. Dus als het wat sneller moet gaan, dan kiezen we resoluut voor ‘pulled chicken’. Zo gemakkelijk om te maken en heerlijk sappig in een kruidig sausje!

Lees artikel

12x de afhaalchinees bij je thuis

Chinese leeuwenkoppen gehaktballetjes met paksoi en rijst

Haal jij wel eens een maaltijd bij de afhaalchinees? Wie niet? Iedereen weet dat dit niet de authentieke Chinese kost is, maar een naar onze smaakpapillen aangepaste Westerse versie. En daar is op zich niets mis mee, het kan wel eens smaken! Maar wist je dat je deze gerechten ook gemakkelijk thuis kan maken?

Lees artikel

De introductiegids tot gnocchi

Gnocchi zelf maken

Gnocchi (uitgesproken: 'njokkie') hoeven we waarschijnlijk niet meer voor te stellen aan jou. De Italiaanse deegkussentjes zijn ondertussen goed bekend bij ons en gemakkelijk te verkrijgen in de supermarkt. 'Gnocchi' betekent in het Italiaans 'klont'. Het wordt meegerekend als pastasoort, maar eigenlijk is het aardappelpuree, vermengd met pastabloem en dan opgerold in kleine klontjes. Het resultaat zijn heerlijke deegkussentjes die multi-inzetbaar zijn!

Lees artikel

10 originele bereidingen met rijst

https://15gram.be/recepten/mexicaanse-rijst-met-pittige-varkenssates

Iedereen lust wel eens graag een kommetje rijst! Geurig, vullend en lekker bij zoveel gerechten. Maar rijst is inderdaad nog te vaak een bijgerecht (en dus ook: een beetje saai en droog zo). Je kan de multifunctionele korrels namelijk ook echt mee gaan integreren in je gerecht en ze gaan bereiden in bijvoorbeeld een saus. Denk aan risotto, paella of pilaf-rijst. Wil je creatief (of creatiever) aan de slag met 'saaie' rijst? Check dit lijstje met originele en overheerlijke bereidingen!

Lees artikel

10x Creatief met feta

Taco met zoete aardappel en fetasaus

Ons favoriete export-product uit Griekenland? Feta! De heerlijke zoutige schapenkaas die tal van gerechten naar een hoger niveau kan tillen. Er bestaan trouwens vele verschillende soorten schapenkaas uit het Mediterraans Zeegebied, maar om de benaming feta te mogen krijgen, moet de kaas wel aan verschillende voorwaarden voldoen. Daar hoort dan ook een oorsprongslabel bij (AOC), zo weet je dat je de echte originele Griekse kaas in handen hebt!

Lees artikel

Indische kip op 6 wijzen

Kip jalfrezi

Als je al eens in een Indisch restaurant ging eten, at je er ongetwijfeld al een curry met kip. De Indiërs weten als de beste hoe je een heerlijk sappig stukje kip klaarmaakt. Die curries krijgen dan klinkende namen zoals korma, tandoori en jalfrezi. Maar wat wil dat nu net zeggen, en ook: hoe pikant zal de curry zijn?

Lees artikel

7 Mexicaanse toppers

Enchiladas met gehakt

Hou jij ook zo van de Mexicaanse keuken? Wie 15gram regelmatig bezoekt, moet weten dat wij ook fan zijn! Dé Mexicaanse keuken bestaat trouwens niet. De gerechten zijn heel streekgebonden, en dan zijn er ook nog eens veel gerechten die wij kennen als 'Mexicaans', die eigenlijk eerder 'TexMex' zijn, de Amerikaanse versie (uit Texas) van de Mexicaanse keuken.

Lees artikel