7x Japans comfort food

Kip Katsu met currysaus

Herfstige dagen vragen voor comfort food. Stoofvlees met frietjes of een gehaktschotel met aardappelpuree, hmm, heerlijk. Maar mag het ook wat avontuurlijker zijn? Over de landsgrenzen heen weten ze ook maar al te goed wat comfort food is, zélfs in het verre Oosten! Vandaag kijken we eens richting Japan, waar ze ook wel het één en ander weten over troostkost. 7x comfort food, Japanese-style!

Lees artikel

8x creatief met tortellini

Tortellini in kaassaus met broccoli en pangrattatto

Leuk nieuws! Tortellini is vanaf heden een nieuw 15gram Foodbox ingrediënt. De legende wil dat Venus verbleef in een herberg, tussen Bologna en Modena, en dat de herbergier haar bespioneerde via het sleutelgat. Hij zag enkel maar haar navel en raakte op deze manier geïnspireerd een pasta in deze vorm te maken. Wij gebruiken twee soorten, enerzijds gevuld met kaas en anderzijds met ricotta en spinazie. Traditioneel worden ze geserveerd met een kaassaus, maar waarom ook niet eens proberen met een tomatensaus of mascarpone-citroensaus? Wij geven je alvast wat ideeën!

Lees artikel

Heerlijk in de herfst: 7 Franse stoofpotjes

Runderreepjes met Bourguignonsaus en geroosterde aardappelen

Ben jij ook zo verzot op die heerlijke Franse stoofpotjes? Wij vinden ze alvast perfect voor herfstige dagen. Denk maar aan Boeuf Bourguignon of Coq au vin. Gerechten die oorspronkelijk als "boerenkost" werden beschouwd en langzaam aan zijn uitgegroeid tot culinaire haute cuisine gerechten. Wij zijn fan en maakten daarom een heerlijk lijstje. En je vindt er ook enkele stoofpotjes tussen die geen uren hoeven te pruttelen, maar die je in minder dan een uur op tafel tovert, handig toch? Met rund-, varkensvlees of kip, benieuwd welk stoofpotje jouw favoriet is!

Lees artikel

Melanzane parmigiana: 5 variaties op deze Italiaanse klassieker

Pizza melanzane parmigiana

Melanzane alla parmigiana is een heerlijke Italiaanse ovenschotel bestaande uit laagjes gebakken plakjes aubergine, een smaakvolle tomatensaus en zowel mozzarella als Parmezaanse kaas. In Italië komt uiteraard enkel de originele versie op tafel. Wij bedachten echter heel wat originele variaties op deze heerlijke combinatie van ingrediënten en maakten er bijvoorbeeld onze eigen lasagne en pizza-versie van. Of wil je het liever proberen met gnocchi of kalfsvlees? Eén voor één verrassende combinaties die jullie zullen doen watertanden. Vertel het gewoon niet aan 'la nonna' ;-).

Lees artikel

Curry in a hurry: 7 snelle curries

Panang curry met kip en zoete aardappel

Een curry, dat smaakt altijd, zeker als het warm is! Wie al eens curry from scratch maakte, die weet dat er best veel tijd in kan kruipen om het te maken. Gelukkig zijn er tal van shortcuts om in een mum van tijd een lekkere curry op tafel te toveren. Zo bestaan er heerlijke kant-en-klare Thaise kruidenpasta's of geraak je met een aantal goede specerijen ook aardig op weg. We lijsten je 7 heerlijke snelle curries op, die je richting het Oosten katapulteren.

Lees artikel

10x Oosters en licht

Groentencurry met granaatappelraita

Frisse en lichte gerechten, dat smaakt toch het beste in de zomer. En wie fris en licht zegt, zegt Aziatische keuken. Een pittige curry of een frisse noedelsalade met veel limoensap en kruiden zorgen voor de nodige verkoeling en zijn ook nog eens licht verteerbaar. Reis mee richting het Oosten met deze 10 lekker lichte gerechten!

Lees artikel

Caprese: 8 overheerlijke combinaties met tomaat en mozzarella

Salade caprese

Caprese – de heerlijke Italiaanse combinatie van mozzarella, tomaat en basilicum! We hoeven je vast niet meer te vertellen dat deze smaakharmonie ook verwijst naar de kleuren van de Italiaanse vlag? Een lekkere salade caprese katapulteert je zo naar een zonovergoten Italiaans terras. Dus waarom het enkel bij een salade houden? Naast de klassieker bij uitstek, bedachten we een heleboel verschillende gerechten die caprese alle eer aandoet. Een ode aan de Italiaanse driekleur!

Lees artikel

Smullen van sperziebonen: 9 wereldse gerechten

Salade Niçoise met verse tonijn

De sperziebonen van bij ons zijn volop in seizoen! Heerlijk toch, van die lekkere, frisse groene en knapperige prinsessenboontjes (of hoe noem jij ze graag?). Ze zijn ideaal om lekkere gerechten van bij ons, denk maar aan Luikse salade of salade Niçoise, mee te maken. Maar boontjes smaken ook zo lekker in wereldse gerechten. We nemen je mee op een culinair wereldreisje, met sperziebonen als gids ;-). Laat het smaken!

Lees artikel

Mexicaans en toch lekker licht!

Mexicaanse street food maïs

Hou jij ook zo van de Mexicaanse keuken? Quesadilla's, taco's en enchiladas. Om van te watertanden! Helaas zijn het vaak ook echte caloriebommetjes... Gelukkig zijn er een aantal lichtere gerechten, óf verzonnen we een light versie van echte Mexicaanse klassiekers. Zo geniet je gezond van deze topkeuken!

Lees artikel

Een zomers tapasbuffet

Patatas bravas met chorizo en spinazie

Hoe haal je de zomer écht in huis? Met een heerlijk Spaans tapasbuffet! Onze Spaanse vrienden weten als de beste hoe je heerlijke kost klaarmaakt bij warme temperaturen. Tapas zijn kleine gerechtjes die heerlijk passen bij een aperitiefje, maar als je er enkele samenbrengt, kunnen ze ook prima dienen als avondmaal. Of maak een grotere portie tapas, dat noemen Spanjaarden dan raciones. Vier de zomer met dit heerlijk tapasbuffet!

Lees artikel