7x kefta, heerlijk Midden-Oosters gehakt!

Kefta met bloemkoolcouscous en salsa verde

Kofta, Kefta, Koofteh, Kafta, Köfte; niet alleen de schrijfwijze en uitspraak van deze heerlijke Midden-Oosterse lekkernij kent veel variaties, maar het gerechtje zelf ook! We kennen kefta als een heerlijk kruidig gerechtje met gehakt

Lees artikel

Love it or hate it... koken met ananas

Gebakken rijst met groentjes, kip en ananas

Sommigen zijn er verzot op, anderen vinden het echt niet lekker: fruit (en dus vooral ananas) in hartige gerechten. Wij horen zeker bij de eerste categorie. Ananas geeft een heerlijke frisse en zoete toets aan pittige en/of exotische gerechten. Ideaal voor in de zomer!

Lees artikel

Heerlijk zomers kaasje: feta

Griekse salade met gehaktballetjes

Oh wat een heerlijke kaas is feta toch! Deze zoute schapenkaas (met soms ook een beetje geitenmelk) komt uit Griekenland. Wegens het succes van de kaas, kwamen er al snel vele alternatieven (geproduceerd in andere landen) op de markt. De Grieken trokken aan de alarmbel en zorgden voor een oorsprongslabel. Sinds 2002 mag de kaas enkel nog in bepaalde gebieden in Griekenland gemaakt worden om 'feta' genoemd te worden. Meer zelfs: er bestaat een lijst met 15 geboden waaraan de kaas moet voldoen!

Lees artikel

Zet eens bulgur op het menu!

Bulgursalade met gehakt en dille

Een basisproduct dat - terecht! - aan populariteit wint bij ons: bulgur! Het zijn verschillende graansoorten (maar meestal harde tarwe, ook gekend als durum), die eerst gestoomd worden, en dan gebroken. Er bestaan verschillende soorten malingen, van grof tot heel fijn. Het meest bekende gerecht met bulgur is tabouleh, een heerlijke Midden-Oosterse salade (over het land van oorsprong wordt al eens gediscussieerd) met véél bladpeterselie, tomaat en citrusdressing. Omdat bulgur al voorgestoomd is, hoef je het enkel te weken in (warm) water om het te bereiden. Zo gemakkelijk!

Lees artikel

Spaanse vurigheid: patatas bravas

Patatas bravas van zoete aardappel met gegrilde kip en spinazie

Patatas bravas, je kent ze ongetwijfeld. De oerklassieker onder de Spaanse tapas. ‘Patatas bravas’ betekent niets minder dan ‘pikante aardappelen’, verwijzend naar de pittige salsa brava waarmee de aardappelblokjes worden geserveerd. Spaanse vurigheid, wij houden ervan!

Lees artikel

Salsa verde: de groene smaakmaker

Groenteburger met salsa verde, frisse salade en geroosterde aardappelen

Ken jij salsa verde al? Dit frisse groene sausje past zo ongeveer bij alles: vlees, kaas, groenten, vis,.... Een welgekomen sausje voor bij de barbecue, maar evengoed een pittige toevoeging bij een vegetarisch of koolhydraatarm gerecht.

Lees artikel

Ontdek kapsalon: 5 verrassende recepten!

Veggie Mexicaans kapsalon

Heb je al eens van een kapsalon gehoord? Het gerecht bedoelen we dan. Het is de nieuwste vaste waarde bij de shoarmazaken. Een snelle smakelijke stevige hap, valt binnen de familie van de loaded fries en een perfect tussendoortje voor tijdens een avondje stevig stappen.

Lees artikel

De Griekse zon op je bord!

Geroosterde paprika's met orzo, feta en gemarineerde kerstomaten

Bestaat er een zonnigere keuken dan die uit Griekenland? Daar valt over te discussiëren, maar 1 feit staat vast: Grieken kunnen als de beste heerlijke zomerse kost klaarmaken. Gebruik deze recepten om in zalige Griekse sferen te komen…

Lees artikel

Frittata: 10x de lekkerste Italiaanse omelet

Frittata met prei, venkel, dille en feta

In een handomdraai een perfecte lunch of licht avondmaal op tafel toveren met enkel eieren en wat restjes uit de koelkast? Kies dan voor frittata! Het is eenvoudig, makkelijk, vullend maar toch ook licht en gezond. Deze in de oven afgewerkte gevulde omelet is van oorsprong een slim en zuinig trucje van la nonna Italiana om de kliekjes op te werken. In deze 10 recepten houden we de frittata's lekker licht en koolhydraatarm. Smakelijk en gezond!

Lees artikel

10 vegetarische Mexicaanse toppers

Taco's met scrambled tofu en salsa

Taco's met pulled pork, chili con carne, fajita's met rundsvlees,... Vlees heeft een prominente plaats in de Mexicaanse (en TexMex) keuken. Maar ook vegetariërs kunnen hun hartje ophalen gelukkig. Denk maar aan chili sin carne, verrassende vleesloze tacovullingen, een zalige maïskolf van de barbecue,... Wij inspireren je graag met deze 10 vegetarische Mexicaanse toppers!

Lees artikel