10 Amerikaanse toppers

Shrimp cakes met ananassalsa

De Noord-Amerikaanse keuken staat nu niet meteen bekend bij ons als de meest verfijnde, maar toch staan Amerikaanse (geïnspireerde) gerechten vaker bij ons op het menu dan je misschien zou denken. Denk maar aan een hamburger met coleslaw of caesar salade. En er zijn ook nog heel wat heerlijke gerechten die bij ons minder bekend zijn. Heb jij al gehoord van sloppy joe's of cobb salade? Let's explore!

Lees artikel

7x warme inspiratie uit de Marokkaanse keuken

Snelle Marokkaanse kippengehaktballetjes met couscous

Momenteel is het nog een comfortabele 20 graden in Marokko. Echt herfst- of winterweer zoals wij dat hebben, kennen ze daar niet. En toch zijn ze meesters in het maken van heerlijk comfort food waaraan je je kan opwarmen. Zalige geurige stoofpotjes (uiteraard in een tajine klaargemaakt), geroosterde groenten en heerlijke 'warme' kruidenmixen zoals ras el hanout. Begin je al te watertanden? Laten we ons opwarmen aan deze heerlijke Marokkaanse kost!

Lees artikel

Italiaans comfort food voor koude dagen

Gebakken gnocchi met paddenstoelen, basilicum en parmezaan

De Italiaanse keuken doet ons vooral denken aan zonovergoten gerechten, maar ook in de herfst en winter weten de Italianen hun comfort te halen uit heerlijke troostkost. Onze redactrice woonde zelf een aantal maanden in de Italiaanse Alpen in de winter en leerde er de lekkerste gerechten maken voor tijdens die koude dagen. Verlekker je mee?

Lees artikel

8x makkelijk Japans bij je thuis

Ramen met shiitake en tofu

Hou jij ook zo van de Japanse keuken? Ze zijn werkelijk meesters in het maken van pure, gebalanceerde gerechten! De Japanse keuken is zo anders als de onze, dat het soms overweldigend kan zijn, zeker om er thuis mee aan de slag te gaan. Zelf perfecte sushi of ramensoep met tientallen ingrediënten maken, is misschien niet aan elke thuiskok besteed. Maar het goede nieuws is dat sommige Japanse gerechten wél heel gemakkelijk en snel zijn om zelf thuis te maken. Wij zetten acht eenvoudige Japanse toppers op een rijtje!

Lees artikel

5x Britse pie

5x Britse pie

Wie ooit al at in een typische Britse pub, weet het: ze zijn er verzot op 'pie'. Niet een zoete taart of cake, maar een hartige pastei, vaak met een vlezige vulling. Het woord pie wordt voor vele versies gebruikt: het hartige taartje kan zowel een dakje van versgemaakt deeg, bladerdeeg of aardappelpuree hebben, als het maar een krokant korstje heeft!

Lees artikel

Comfort food uit de Oost-Europese keuken

Cevapcici met paprika-tomatenrijst

Wat weet jij over de Oost-Europese keuken? Toegegeven, we durven onszelf ook zeker geen experts ter zake te noemen. Maar wat we wél weten, is dat ze heerlijke comfort food kunnen maken! Stoofpotjes vol smaak, heerlijk gekruid vlees en verrassende groentebereidingen,... Perfect troosteten dus! We zetten 10 favorieten uit Oost-Europa op een rijtje!

Lees artikel

Lekker Brits: Blackwellsaus

Spinaziestoemp met koteletten en blackwellsaus

Blackwellsaus! Een heerlijke saus op basis van pickles of 'picalilly' zoals de Britten zeggen, die zijn oorsprong vindt in -juist- Groot-Britannië. We hadden je graag een leuke legende verteld over ene earl of count die per ongeluk zijn picalilly in de pan met vlees liet vallen, en zo de heerlijke saus ontdekte. Maar de oorsprong is iets minder legendarisch: de naam Blackwell verwijst naar het Britse pickles merk 'Crosse & Blackwell'.

Lees artikel

Pittige scampi, 8 recepten met een punch

Pittige Spaanse scampi's met orzo

Scampi en chilipeper, ze zijn beste vriendjes. Het zachte van de scampi past heerlijk samen met wat pit. Zo leren de vele gerechten ons uit de exotische keuken. Geen zorgen, je mond hoeft niet in vuur en brand te staan, met wat (cayenne)peper kan je de schaaldiertjes ook al naar een hoger niveau tillen. Denk maar aan de klassieker 'Scampi Diabolique'. Zin in wat pit in je leven? Ontdek deze 8 heerlijke gerechten met pittige scampi!

Lees artikel

De Provençaalse keuken, een ode in 7 gerechten

Provençaalse tomatenpartjes

Wie al op vakantie ging naar de Provence weet het: je kan er heerlijk kruidig eten. Meer zelfs: er bestaat een echte Provençaalse kruidenmengeling! Het recept kan wel eens verschillen, maar je vindt er meestal deze geurige kruiden in terug: tijm, rozemarijn, marjolein, bonenkruid en oregano. Vaak wordt er ook nog lavendel, basilicum en salie aan toegevoegd. Heerlijk om tal Mediterrane gerechten mee op smaak te brengen. Of gooi een handje van de kruiden op de hete kolen van de barbecue, om de buren jaloers te maken ;-).

Lees artikel

Lekkers op een spiesje: 10x saté

Kipsaté met pindasaus

Toen we op vakantie waren in Indonesië, maakten we kennis met de originele saté's: malse gemarineerde stukjes kip op kleine prikkertjes, op tafel gebracht op een mini barbecue'tje, werkelijk heerlijk! Het verbaast ons dus ook niet dat die spiesjes de wereld helemaal veroverd hebben! Ondertussen zijn saté's niet meer weg te denken op de barbecue bij ons. Wij zetten 10 lekkere saté recepten op een rijtje, en zoals je gewend bent van ons: wat je zelf maakt, dat smaakt zo veel beter!

Lees artikel