De Griekse zon op je bord!

Geroosterde paprika's met orzo, feta en gemarineerde kerstomaten

Bestaat er een zonnigere keuken dan die uit Griekenland? Daar valt over te discussiëren, maar 1 feit staat vast: Grieken kunnen als de beste heerlijke zomerse kost klaarmaken. Gebruik deze recepten om in zalige Griekse sferen te komen…

Lees artikel

Frittata: 10x de lekkerste Italiaanse omelet

Frittata met prei, venkel, dille en feta

In een handomdraai een perfecte lunch of licht avondmaal op tafel toveren met enkel eieren en wat restjes uit de koelkast? Kies dan voor frittata! Het is eenvoudig, makkelijk, vullend maar toch ook licht en gezond. Deze in de oven afgewerkte gevulde omelet is van oorsprong een slim en zuinig trucje van la nonna Italiana om de kliekjes op te werken. In deze 10 recepten houden we de frittata's lekker licht en koolhydraatarm. Smakelijk en gezond!

Lees artikel

10 vegetarische Mexicaanse toppers

Taco's met scrambled tofu en salsa

Taco's met pulled pork, chili con carne, fajita's met rundsvlees,... Vlees heeft een prominente plaats in de Mexicaanse (en TexMex) keuken. Maar ook vegetariërs kunnen hun hartje ophalen gelukkig. Denk maar aan chili sin carne, verrassende vleesloze tacovullingen, een zalige maïskolf van de barbecue,... Wij inspireren je graag met deze 10 vegetarische Mexicaanse toppers!

Lees artikel

Shakshuka: 6 verrassende variaties!

Shakshuka ovenschotel met zoete aardappel, feta en koriander

Als je deze rustieke lekkernij uit het Midden-Oosten nog niet geprobeerd hebt, dan is het hoog tijd om dat wel te doen! Het exotisch klinkende shakshuka is eigenlijk een simpel en nederig gerecht met als basis een aromatische tomatensaus met daarin gepocheerde eitjes. Een combinatie die misschien wat vreemd vindt, maar geloof ons, eens je dit geproefd hebt, ben je fan.

Lees artikel

Indiase keuken bucketlist: deze 10 gerechten wil je leren maken!

Vegetarische biryani met muntraita

Hou jij ook zo van de Indiase keuken? Kruidig, pittig en o zo smaakvol! Hoe doen ze't toch? De combinatie van vele verse ingrediënten, groenten, kruiden, kokosmelk en geroosterde specerijen zorgt voor die typische Indiase smaken. Ben je klaar om de Indiase keuken te ontdekken? Dan mag je deze 10 gerechten alvast op je bucketlist zetten om thuis zelf klaar te maken. Je krijgt er geen spijt van, beloofd!

Lees artikel

Caponata, de zalige groentesaus uit Sicilië

Caponata met ovengebakken feta

Caponata is als zonneschijn op een bord. Deze heerlijke Siciliaanse groentesaus heeft veel gelijkenissen met die andere mediterraanse topper: ratatouille. Er bestaan veel variaties, maar één ingrediënt kan nooit ontbreken: aubergine! Typisch is een licht zoetzure toets. Een echte aanrader is caponata in combinatie met een lekker stukje vis: simpel, koolhydraatarm maar oh zo lekker!

Lees artikel

8x kippenballetjes: een smaakvolle wereldreis

Thaise curry met kippenballetjes

Oh wat zijn wij fan van kippengehakt! Het is licht, smaakvol en je kan er zoveel kanten mee uit. Zoals heerlijke kippengehaktballetjes. Het gehakt zelf is vrij kleverig, dus je kan altijd wat paneermeel toevoegen om mooie gehaktballetjes te kunnen vormen. En uiteraard andere lekkere smaakmakers, zoals gedroogde en verse kruiden, een uitje of zelf Thaise currypasta. Om de balletjes mooi te kunnen rollen, zorg ervoor dat je handen vochtig zijn.

Lees artikel

Taco, fajita of enchilada. Het verschil uitgelegd

Pulled chicken taco's met regenboogsalade en cheddar

We kunnen niet genoeg krijgen van heerlijk Mexicaans street food! Het is snel en makkelijk te maken, boordevol smaak, kleurrijk en geliefd bij groot en klein. En het is een ideale formule voor vegetarische gerechten! Meer inspiratie daarvoor kan je hier vinden. Thuis zetten we gewoon alle componenten op tafel zodat iedereen naar eigen believen zijn eigen versie kan samenstellen. Valt altijd in de smaak en super gezellig!

Lees artikel

8 wereldse steak gerechten

Gegrilde steak met Mexicaanse geroosterde groenten en koriander-jalapeñosalsa

Biefstuk-friet, een heerlijke klassieker van bij ons. Dat smaakt altijd! Maar er zijn nog zoveel andere manieren om een lekker stukje steak klaar te maken. En ter inspiratie, kijken we graag eens (ver) over de grenzen heen. In Argentinië vind je zalige op de barbecue gegrilde steak met chimichurri saus, in Vietnam pho met dunne plakjes rundsvlees die gegaard worden in een lekkere bouillon en in Italië een heerlijke 'tagliata', plakjes gegrilde steak met rucola, parmezaan en tomaatjes bij.

Lees artikel

Heerlijke zoetzure saus, zo maak je'm zelf!

Krokant varkensvlees in zoetzure saus met rijst

Zoetzure saus is een absolute klassieker die we kennen van in de Chinese restaurants. Maar heb je al eens geprobeerd om hem zelf te maken? Dat is heel eenvoudig! De basis van de saus is ketchup, azijn en suiker. Wij combineren het graag met ananas uit blik, want dat gaat wonderwel samen. Voor extra smaak kan je chilisaus, chilivlokken, sojasaus, gember of look toevoegen. En het geheime ingrediënt voor het perfecte gerecht met zoetzure saus is maïszetmeel. Wentel je vlees (of scampi’s of tofu) eerst in maiszetmeel en bak goudbruin. Het maïszetmeel zal zorgen voor een krokant korstje, maar ook voor extra binding van je saus! Om de saus te maken voeg je eerst de suiker toe. Wanneer de suiker gesmolten is, blus je met het sap van de ananas. Daarna voeg je de ketchup, azijn en andere smaakmakers toe. Zo makkelijk, maar oh zo lekker!

Lees artikel