Laat je inspireren door magisch India

Zalm tandoori met Indische bloemkoolrijst

De Indiase keuken, dat is een betoverende wervelwind van geuren, kruiden, smaken, kleuren en aroma's. Bekend om zijn diversiteit, best wel pittige curry's en meest bekende kruidenmengeling: tandoori. Zoek je inspiratie voor vegetarische gerechten? Die zal je zeker vinden in de Indische keuken, want India heeft het hoogste percentage vegetariërs ter wereld, met 38%. Ontdek hier 10 recepten waarbij we ons lieten inspireren door de aroma's van magisch India.

Lees artikel

7x originele curry

Rode curry met zoete aardappel, spinazie en pindakaas

'Curry' is een gerecht oorspronkelijk afkomstig uit India, maar heeft zich in de loop van de eeuwen over het hele Aziatische continent verspreid, en uiteraard nu ook tot bij ons. Het is eigenlijk een verzamelnaam voor een gerecht met veel kruiden, specerijen, groenten en eventueel vlees of vis. 'Een curry' is dus niet te verwarren met het curry kruidenpoeder dat wij hier vaak gebruiken (al kan je dat wel gebruiken in een curry...). Over heel Azië vind je dus lokale varianten, of je kan natuurlijk zelf ook je eigen curry maken! Je kent ons, wij gaan al graag eens creatief aan de slag in de keuken, en dit zijn enkele van die heerlijke 'curry-experimenten'!

Lees artikel

Gepofte zoete aardappel: 5 x keer lekker gevuld

Gepofte zoete aardappel: 5 x keer lekker gevuld

Een gevulde aardappel smaakt altijd, maar heb je al eens een gevulde zoete aardappel geprobeerd? Ondanks de gelijkenissen in naam, uitzicht en structuur zijn de twee eigenlijk geen familie. De zoete aardappel of bataat is een knolgroente en hij bevat geen zetmeel. Met zijn zoete smaak, die veel weg heeft van worteltjes, leent hij zich uitstekend voor meer wereldse combinaties. Wij lieten ons onder andere inspireren door de Zuid-Amerikaanse keuken. Het resultaat zijn heerlijk vullende maaltijden die barsten van de kleur en de smaak.

Lees artikel

7x kefta, heerlijk Midden-Oosters gehakt!

Kefta met bloemkoolcouscous en salsa verde

Kofta, Kefta, Koofteh, Kafta, Köfte; niet alleen de schrijfwijze en uitspraak van deze heerlijke Midden-Oosterse lekkernij kent veel variaties, maar het gerechtje zelf ook! We kennen kefta als een heerlijk kruidig gerechtje met gehakt

Lees artikel

Love it or hate it... koken met ananas

Gebakken rijst met groentjes, kip en ananas

Sommigen zijn er verzot op, anderen vinden het echt niet lekker: fruit (en dus vooral ananas) in hartige gerechten. Wij horen zeker bij de eerste categorie. Ananas geeft een heerlijke frisse en zoete toets aan pittige en/of exotische gerechten. Ideaal voor in de zomer!

Lees artikel

Heerlijk zomers kaasje: feta

Griekse salade met gehaktballetjes

Oh wat een heerlijke kaas is feta toch! Deze zoute schapenkaas (met soms ook een beetje geitenmelk) komt uit Griekenland. Wegens het succes van de kaas, kwamen er al snel vele alternatieven (geproduceerd in andere landen) op de markt. De Grieken trokken aan de alarmbel en zorgden voor een oorsprongslabel. Sinds 2002 mag de kaas enkel nog in bepaalde gebieden in Griekenland gemaakt worden om 'feta' genoemd te worden. Meer zelfs: er bestaat een lijst met 15 geboden waaraan de kaas moet voldoen!

Lees artikel

Zet eens bulgur op het menu!

Bulgursalade met gehakt en dille

Een basisproduct dat - terecht! - aan populariteit wint bij ons: bulgur! Het zijn verschillende graansoorten (maar meestal harde tarwe, ook gekend als durum), die eerst gestoomd worden, en dan gebroken. Er bestaan verschillende soorten malingen, van grof tot heel fijn. Het meest bekende gerecht met bulgur is tabouleh, een heerlijke Midden-Oosterse salade (over het land van oorsprong wordt al eens gediscussieerd) met véél bladpeterselie, tomaat en citrusdressing. Omdat bulgur al voorgestoomd is, hoef je het enkel te weken in (warm) water om het te bereiden. Zo gemakkelijk!

Lees artikel

Spaanse vurigheid: patatas bravas

Patatas bravas van zoete aardappel met gegrilde kip en spinazie

Patatas bravas, je kent ze ongetwijfeld. De oerklassieker onder de Spaanse tapas. ‘Patatas bravas’ betekent niets minder dan ‘pikante aardappelen’, verwijzend naar de pittige salsa brava waarmee de aardappelblokjes worden geserveerd. Spaanse vurigheid, wij houden ervan!

Lees artikel

Salsa verde: de groene smaakmaker

Groenteburger met salsa verde, frisse salade en geroosterde aardappelen

Ken jij salsa verde al? Dit frisse groene sausje past zo ongeveer bij alles: vlees, kaas, groenten, vis,.... Een welgekomen sausje voor bij de barbecue, maar evengoed een pittige toevoeging bij een vegetarisch of koolhydraatarm gerecht.

Lees artikel

Ontdek kapsalon: 5 verrassende recepten!

Veggie Mexicaans kapsalon

Heb je al eens van een kapsalon gehoord? Het gerecht bedoelen we dan. Het is de nieuwste vaste waarde bij de shoarmazaken. Een snelle smakelijke stevige hap, valt binnen de familie van de loaded fries en een perfect tussendoortje voor tijdens een avondje stevig stappen.

Lees artikel