Tagliatelle alla Bolognese

Tagliatelle alla Bolognese

Overal ter wereld proef je spaghetti bolognaise. Een simpele spaghetti met een tomatensaus met groentjes en gehakt, vaak nog het lekkerst als de bomma hem maakt. Hoe komt het dan dat je nergens in Italië zulke spaghetti op de menukaart vindt? Daarvoor moeten we naar Bologna, gastronomische hoofdstad van Italië, bekend om de enige echte tagliatelle alla Bolognese.

Lees artikel

Samosa's: streetfood uit India

Samosa's: streetfood uit India

Met hun krokante gefrituurde korst en een zachte kruidige vulling zijn samosas ongetwijfeld een van de meest iconische streetfoodsnacks in India. Meestal zijn ze vegetarisch en worden ze gevuld met een mengeling van ajuin, aardappel, erwtjes of kikkererwten, chili en koriander maar soms doet men er ook kip bij. Deze fastfood vind je in India overal op straat en tegenwoordig zie je ze ook bij ons in hippe bars of foodtrucks opduiken als hapje. De perfecte bite size!

Lees artikel

Kimchi maak je makkelijk zelf

Kimchi maak je makkelijk zelf

Enkele jaren geleden was Kimchi nog een totale vreemde in de Belgische keuken maar tegenwoordig is het een bijgerecht waar zowel foodtrucks, brasseries als toprestaurants mee willen uitpakken. Do try this at home!

Lees artikel

Cavatelli: de oren van de priester

Cavatelli: de oren van de priester

Italianen zijn trots op hun keuken en gastronomie, dat is duidelijk. Hoewel de laatste jaren heel wat zaken geautomatiseerd zijn, zweren de echte mama’s bij groenten uit eigen moestuin en pasta’s die nog met de hand gekneed, gerold en gesneden worden. Italianen houden van de traditie van de ambacht. De technieken voor het kneden van pasta en het maken van echte cavatelli worden generatie op generatie doorgegeven. Hier leert men niet uit kookboeken of van televisie maar staat men samen gezellig de hele dag te koken en toont la nonna de kneepjes van het vak.

Lees artikel

Fantastische formaggio: mozzarella di bufala

Een luxueuze salade caprese met buffelmozzarella

De rijkdom aan heerlijke ingrediënten in Italië is overweldigend. Olijfolie, wijn, hammen en niet te vergeten die fantastische kazen of ‘formaggio’ zoals de Italianen dat met een ongedwongen schwung kunnen zeggen. Mascarpone uit Lombardije, Parmezaanse kaas uit Parma, burrata uit Puglia en misschien wel de allerbelangrijkste kaas in het hele land: de mozzarella.

Lees artikel

De perfecte risotto in 5 stappen

Risotto met knapperige gedroogde parmaham, venkel en rucola

Risotto is van oorsprong een gerecht uit Noord-Italië en deze streek is tot op vandaag dé plek bij uitstek om lekkere risotto te proeven. Een Noord-Italiaan eet gemiddeld wel zo’n 20 kg risotto per jaar! Zelf risotto maken schrikt velen af maar is eigenlijk helemaal niet zo moeilijk als het lijkt. Voor de perfecte risotto starten we eerst en vooral met de rijst.

Lees artikel

Tiffin, de nieuwe lunchbox 'Indian style'

Tiffin, de nieuwe lunchbox 'Indian style'

Vergeet die brooddoos, gevuld met ouderwetse boterhammen met kaas en hesp. Ga voor de nieuwe lunchbox ‘Indian style’ en neem een heerlijk geurende warme maaltijd mee naar het werk. Wedden dat je collega’s jaloers zullen zijn!

Lees artikel

Noedelsalade 'in a jar’ als lunch

Noedelsalade 'in a jar’ als lunch

Elke dag een lunch verzinnen om mee te nemen naar je werk is niet altijd een makkelijke klus. Wat dacht je van een noedelsalade? Wil je helemaal hip zijn? Steek de noedels in een ‘jar’ en iedereen zal jaloers zijn op jouw maaltijd!

Lees artikel

Vietnamese keuken is kleine broertje van de Thaïse

Vietnamese keuken is kleine broertje van de Thaïse

Van alle Aziatische keukens kent vooral de Thaise keuken bij ons heel erg veel bijval. Rode, groene of gele curry met kip, Thaise biefstuksalade, loempia’s of pad thai. Wie krijgt ze ter gelegenheid niet eens op zijn bord? Nochtans is er een klein Aziatisch broertje dat minstens evenveel aandacht zou moeten krijgen: de Vietnamese keuken, uitblinker op vlak van gezondheid, puurheid en evenwicht. En nochtans is de Vietnamese keuken veel minder gekend. Hoe dat komt? Omdat er nog altijd meer westerlingen op reis gaan naar Thailand dan naar Vietnam? Omdat er minder Vietnamese dan Thaise restaurants zijn? Vietnam is bezig aan een stevige remonte maar heeft nog wat inhaaltijd nodig.

Lees artikel