5x Britse pie

5x Britse pie

Wie ooit al at in een typische Britse pub, weet het: ze zijn er verzot op 'pie'. Niet een zoete taart of cake, maar een hartige pastei, vaak met een vlezige vulling. Het woord pie wordt voor vele versies gebruikt: het hartige taartje kan zowel een dakje van versgemaakt deeg, bladerdeeg of aardappelpuree hebben, als het maar een krokant korstje heeft!

Lees artikel

Comfort food uit de Oost-Europese keuken

Cevapcici met paprika-tomatenrijst

Wat weet jij over de Oost-Europese keuken? Toegegeven, we durven onszelf ook zeker geen experts ter zake te noemen. Maar wat we wél weten, is dat ze heerlijke comfort food kunnen maken! Stoofpotjes vol smaak, heerlijk gekruid vlees en verrassende groentebereidingen,... Perfect troosteten dus! We zetten 10 favorieten uit Oost-Europa op een rijtje!

Lees artikel

Lekker Brits: Blackwellsaus

Spinaziestoemp met koteletten en blackwellsaus

Blackwellsaus! Een heerlijke saus op basis van pickles of 'picalilly' zoals de Britten zeggen, die zijn oorsprong vindt in -juist- Groot-Britannië. We hadden je graag een leuke legende verteld over ene earl of count die per ongeluk zijn picalilly in de pan met vlees liet vallen, en zo de heerlijke saus ontdekte. Maar de oorsprong is iets minder legendarisch: de naam Blackwell verwijst naar het Britse pickles merk 'Crosse & Blackwell'.

Lees artikel

Pittige scampi, 8 recepten met een punch

Pittige Spaanse scampi's met orzo

Scampi en chilipeper, ze zijn beste vriendjes. Het zachte van de scampi past heerlijk samen met wat pit. Zo leren de vele gerechten ons uit de exotische keuken. Geen zorgen, je mond hoeft niet in vuur en brand te staan, met wat (cayenne)peper kan je de schaaldiertjes ook al naar een hoger niveau tillen. Denk maar aan de klassieker 'Scampi Diabolique'. Zin in wat pit in je leven? Ontdek deze 8 heerlijke gerechten met pittige scampi!

Lees artikel

De Provençaalse keuken, een ode in 7 gerechten

Provençaalse tomatenpartjes

Wie al op vakantie ging naar de Provence weet het: je kan er heerlijk kruidig eten. Meer zelfs: er bestaat een echte Provençaalse kruidenmengeling! Het recept kan wel eens verschillen, maar je vindt er meestal deze geurige kruiden in terug: tijm, rozemarijn, marjolein, bonenkruid en oregano. Vaak wordt er ook nog lavendel, basilicum en salie aan toegevoegd. Heerlijk om tal Mediterrane gerechten mee op smaak te brengen. Of gooi een handje van de kruiden op de hete kolen van de barbecue, om de buren jaloers te maken ;-).

Lees artikel

Lekkers op een spiesje: 10x saté

Kipsaté met pindasaus

Toen we op vakantie waren in Indonesië, maakten we kennis met de originele saté's: malse gemarineerde stukjes kip op kleine prikkertjes, op tafel gebracht op een mini barbecue'tje, werkelijk heerlijk! Het verbaast ons dus ook niet dat die spiesjes de wereld helemaal veroverd hebben! Ondertussen zijn saté's niet meer weg te denken op de barbecue bij ons. Wij zetten 10 lekkere saté recepten op een rijtje, en zoals je gewend bent van ons: wat je zelf maakt, dat smaakt zo veel beter!

Lees artikel

Conchiglie, liefde voor pastaschelpen

Conchiglie met Italiaanse ham en ricotta

Conchiglie is een bij ons wat minder bekende pastasoort. Letterlijk betekent het 'schelp' en daar lijkt dit originele pastavormpje dan ook sprekend op. Door zijn vorm en ribbels neemt conchiglie uitstekend pastasaus op. Ze bestaan in verschillende soorten en groottes. Kleine schelpjes zijn ideaal om in soep te doen, de grote exemplaren kan je vullen. In speciaalzaken vind je ze ook wel eens in speciale kleuren en smaken, zoals zwarte met inktvisinkt. Een delicatesse!

Lees artikel

7 zomerse Spaanse toppers

Pittige Spaanse scampi's met orzo

Dat we een hele mooie start van de zomer genomen hebben! Al wekenlang hete tot tropische temperaturen... Genieten, maar ook zweten! En eerlijk is eerlijk, ook wij hebben dan ook niet altijd zin om lang in de keuken te staan. We gaan dan op zoek naar inspiratie uit Zuiderse keukens: wat koken zij bij hete temperaturen? Zo kwamen we terecht bij de Spaanse keuken. 7 verfrissende of net pittige gerechten die voor wat verkoeling zorgen, met een heerlijk Spaans tintje, kortom 7 zomerse Spaanse toppers. Vamos a la cocina!

Lees artikel

10x op reis met rijst

Griekse rijstschotel

Rijst zal zowat wekelijks bij de meeste gezinnen op tafel verschijnen. Vaak als bijgerecht bij een Aziatische maaltijd, dat smaakt altijd! Maar met rijst kan je nog zoveel meer creatieve bereidingen maken! Hoewel we rijst vaak associëren met de Aziatische keuken, vind je wereldwijd originele gerechten met rijst in de hoofdrol. Denk maar aan Italiaanse risotto, Indiase biryani of Mexicaanse rijst. Vandaag geven we rijst de hoofdrol in 10 heerlijke wereldse klassiekers!

Lees artikel

7x genieten van een Thaise curry

Panang curry met pompoen

Wil je het ultieme vakantiegevoel vatten in één bord? Dan heb je grote kans op succes door een Thaise curry te maken! Een zalig, vaak pittig, stoofpotje op basis van currypasta en kokosmelk uit Thailand. De currypasta kan je zelf maken, maar je vindt tegenwoordig ook prima kant-en-klare versies in bijna elke supermarkt.

Lees artikel