8 Aziatische toppers met gehakt

Thaise curry met kippenballetjes

Als je gehakt in huis hebt, waaraan denk je dan om ermee klaar te maken? Gehaktbrood, balletjes in tomatensaus, spaghetti bolognaise? Allemaal uitstekende gerechten, maar we kijken al graag eens wat verder over de grens, en in dit geval richting Oosten! Het smaakvolle gemalen vlees leent zich namelijk ook uitstekend om Aziatische bereidingen mee te maken. We inspireren je graag met 8 Oosterse toppers met gehakt!

Lees artikel

Tortiglioni, pasta met een twist

Kip cacciatore met tortiglioni

Tortiglioni is bij ons een minder bekende pastasoort, het is zijn broertje penne die vaker op ons bord belandt. Maar het is tijd om uit de schaduw te treden, want vandaag zetten we tortiglioni in de kijker!

Lees artikel

Aziatische toppers met scampi

Gewokte scampi's met paprika en rijst

Scampi's voelen zich in Aziatische gerechten als een ... vis in het water! De meeste scampi's die wij eten, komen uit Azië, dus het verwondert niet dat er heel wat gerechten zijn die overheerlijk zijn met de zoetwatergarnalen. Een Chinees wokgerecht, een Thaise curry, een Vietnamese salade of Indische biryani, allemaal Aziatische toppers met scampi! Ontdek ze hier!

Lees artikel

10 Amerikaanse toppers

Shrimp cakes met ananassalsa

De Noord-Amerikaanse keuken staat nu niet meteen bekend bij ons als de meest verfijnde, maar toch staan Amerikaanse (geïnspireerde) gerechten vaker bij ons op het menu dan je misschien zou denken. Denk maar aan een hamburger met coleslaw of caesar salade. En er zijn ook nog heel wat heerlijke gerechten die bij ons minder bekend zijn. Heb jij al gehoord van sloppy joe's of cobb salade? Let's explore!

Lees artikel

7x warme inspiratie uit de Marokkaanse keuken

Snelle Marokkaanse kippengehaktballetjes met couscous

Momenteel is het nog een comfortabele 20 graden in Marokko. Echt herfst- of winterweer zoals wij dat hebben, kennen ze daar niet. En toch zijn ze meesters in het maken van heerlijk comfort food waaraan je je kan opwarmen. Zalige geurige stoofpotjes (uiteraard in een tajine klaargemaakt), geroosterde groenten en heerlijke 'warme' kruidenmixen zoals ras el hanout. Begin je al te watertanden? Laten we ons opwarmen aan deze heerlijke Marokkaanse kost!

Lees artikel

Italiaans comfort food voor koude dagen

Gebakken gnocchi met paddenstoelen, basilicum en parmezaan

De Italiaanse keuken doet ons vooral denken aan zonovergoten gerechten, maar ook in de herfst en winter weten de Italianen hun comfort te halen uit heerlijke troostkost. Onze redactrice woonde zelf een aantal maanden in de Italiaanse Alpen in de winter en leerde er de lekkerste gerechten maken voor tijdens die koude dagen. Verlekker je mee?

Lees artikel

8x makkelijk Japans bij je thuis

Ramen met shiitake en tofu

Hou jij ook zo van de Japanse keuken? Ze zijn werkelijk meesters in het maken van pure, gebalanceerde gerechten! De Japanse keuken is zo anders als de onze, dat het soms overweldigend kan zijn, zeker om er thuis mee aan de slag te gaan. Zelf perfecte sushi of ramensoep met tientallen ingrediënten maken, is misschien niet aan elke thuiskok besteed. Maar het goede nieuws is dat sommige Japanse gerechten wél heel gemakkelijk en snel zijn om zelf thuis te maken. Wij zetten acht eenvoudige Japanse toppers op een rijtje!

Lees artikel

5x Britse pie

5x Britse pie

Wie ooit al at in een typische Britse pub, weet het: ze zijn er verzot op 'pie'. Niet een zoete taart of cake, maar een hartige pastei, vaak met een vlezige vulling. Het woord pie wordt voor vele versies gebruikt: het hartige taartje kan zowel een dakje van versgemaakt deeg, bladerdeeg of aardappelpuree hebben, als het maar een krokant korstje heeft!

Lees artikel

Comfort food uit de Oost-Europese keuken

Cevapcici met paprika-tomatenrijst

Wat weet jij over de Oost-Europese keuken? Toegegeven, we durven onszelf ook zeker geen experts ter zake te noemen. Maar wat we wél weten, is dat ze heerlijke comfort food kunnen maken! Stoofpotjes vol smaak, heerlijk gekruid vlees en verrassende groentebereidingen,... Perfect troosteten dus! We zetten 10 favorieten uit Oost-Europa op een rijtje!

Lees artikel