Waarom wij tandoori zo lekker vinden

Waarom wij tandoori zo lekker vinden

Tandoori is ontzettend populair geworden de laatste jaren, je vindt het op elke menukaart van Indische restaurants maar ook in hippe snackbars, foodtrucks of zelfs in de supermarkt. Geen wonder want de prachtige roodgloeiende kleur en de kruidige geur van kardemom, kurkuma en kruidnagel prikkelen meteen je zintuigen. Vanaf nu maak je ‘m lekker zelf!

Lees artikel

Ontbijt over de grenzen heen

Huevos rancheros

Ontbijt wordt overal geprezen als de belangrijkste maaltijd van de dag. Bij ons eten we vooral brood als ontbijt en de laatste tijd winnen ook havermout en granola sterk aan populariteit. Maar wat wordt er eigenlijk over de grens gegeten? Ik zet mijn favoriete wereldse ontbijtjes op een rij.

Lees artikel

7 Mexicaanse toppers

Mexicaanse rijst met varkenssatés

Hou jij ook zo van de Mexicaanse keuken? Wie 15gram regelmatig bezoekt, moet weten dat wij ook fan zijn! Dé Mexicaanse keuken bestaat trouwens niet. De gerechten zijn heel streekgebonden, en dan zijn er ook nog eens veel gerechten die wij kennen als 'Mexicaans', die eigenlijk eerder 'TexMex' zijn, de Amerikaanse versie (uit Texas) van de Mexicaanse keuken.

Lees artikel

Rechtstreeks uit de Indiase keuken: garam masala

Indiase boterkip met spinazie

Garam masala is het Indiase kruid bij uitstek. Het is eigenlijk een geurige kruidenmengeling, die - zoals dat vaak gaat met kruidenmengelingen- zeer regionaal gebonden is. Letterlijk betekent het 'heet kruidenmengsel'. Elke familie heeft zowat zijn eigen geheime recept dat eeuwenlang, generatie op generatie werd doorgegeven.

Lees artikel

De verschillende soorten Thaise curry's

De verschillende soorten Thaise curry's

Hou jij ook zo van de Thaise keuken? Die lekkere salades, mango sticky rice en bovenal: die pittige en geurige curry's! Zalig toch? Van die laatste bestaan best wel wat verschillende varianten. Dus welke soort kies je nu, als je de volgende keer voor die lange rij potjes met currypasta's in de Aziatische supermarkt staat? Wij helpen je graag op weg en leggen de verschillen uit.

Lees artikel

Wrap & roll, de perfecte snelle lunch

Pittige kip en avocado wrap

Onze favoriete manier om restjes te verwerken? Alles in een wrap draaien! Oh wat zijn wij dankbaar dat de Mexicaanse keuken ook bij ons bekend is geraakt. Naast guacamole - kan je je nog een leven inbeelden zonder? - is de tortilla of wrap zoals wij hem vaak noemen wel onze favoriete ontdekking uit de Mexicaanse keuken!

Lees artikel