Rechtstreeks uit de Indiase keuken: garam masala

Indiase boterkip met spinazie

Garam masala is het Indiase kruid bij uitstek. Het is eigenlijk een geurige kruidenmengeling, die - zoals dat vaak gaat met kruidenmengelingen- zeer regionaal gebonden is. Letterlijk betekent het 'heet kruidenmengsel'. Elke familie heeft zowat zijn eigen geheime recept dat eeuwenlang, generatie op generatie werd doorgegeven.

Lees artikel

Onze Mexicaanse top 5

Paprika-taco's met kruidig kippengehakt

Hou jij ook zo van de Mexicaanse keuken? Wie 15gram regelmatig bezoekt, moet weten dat wij ook fan zijn! Dé Mexicaanse keuken bestaat trouwens niet. De gerechten zijn heel streekgebonden, en dan zijn er ook nog eens veel gerechten die wij kennen als 'Mexicaans', die eigenlijk eerder 'TexMex' zijn, de Amerikaanse versie (uit Texas) van de Mexicaanse keuken.

Lees artikel

De verschillende soorten Thaise curry's

De verschillende soorten Thaise curry's

Hou jij ook zo van de Thaise keuken? Die lekkere salades, mango sticky rice en bovenal: die pittige en geurige curry's! Zalig toch? Van die laatste bestaan best wel wat verschillende varianten. Dus welke soort kies je nu, als je de volgende keer voor die lange rij potjes met currypasta's in de Aziatische supermarkt staat? Wij helpen je graag op weg en leggen de verschillen uit.

Lees artikel

Wrap & roll, de perfecte snelle lunch

Pittige kip en avocado wrap

Onze favoriete manier om restjes te verwerken? Alles in een wrap draaien! Oh wat zijn wij dankbaar dat de Mexicaanse keuken ook bij ons bekend is geraakt. Naast guacamole - kan je je nog een leven inbeelden zonder? - is de tortilla of wrap zoals wij hem vaak noemen wel onze favoriete ontdekking uit de Mexicaanse keuken!

Lees artikel

Zo geef je tofu meer smaak

Zo geef je tofu meer smaak

Tofu, het heeft niet de beste reputatie als het op smaakmaker aankomt. Tofu is de gekende vleesvervanger uit de Aziatische keuken. Maar doordat het veelal fout is klaargemaakt, loopt een niet-kenner er meestal in een grote boog omheen. Er zijn nochtans wel wat handige tips om tofu lekker klaar te maken. Wij helpen je graag op weg, kwestie dat je nooit meer het gevoel hebt dat je op stukjes gedroogde spons zit te knauwen.

Lees artikel

Comfortfood uit het Midden-Oosten: shakshuka!

Shakshuka met spinazie en eieren

Je wenkbrauwen gingen misschien even omhoog toen je het 15gram Foodbox weekmenu zag. "Shakshuka, wat is dat nu weer?". Van oorsprong is het een Tunesisch gerecht, maar het is ondertussen zo ingeburgerd, dat het overal in het Midden-Oosten wordt gegeten. En binnenkort misschien ook bij jou thuis?

Lees artikel

Italiaanse ovenschotels voor de winter

Ravioli met lamsvlees in de oven

Ik ben dol op ovenschotels, zeker op gure hersfstdagen zijn ze de perfecte maaltijden om klaar te maken: ze zijn snel voor te bereiden, je kan er alle kanten mee op en ze smaken lekker verwarmend. In iedere wereldkeuken is er een mooi aanbod aan ovenschotels te vinden. Ik focus me nu even op de Italiaanse keuken en laat je graag kennis maken met enkele recepten die in de oven bereid worden.

Lees artikel

Herfstige pasta voor op koude dagen

Ravioli met ricotta en spinazie

Op koude herfstdagen ga ik vaker op zoek naar lekkere comfort food, heb jij dat ook? Zo’n vol dampend bord smaakt dan lekker verwarmend. Ben je nog op zoek naar inspiratie? Dan heb ik enkele pastagerechten voor jou samengesteld die ideaal zijn om klaar te maken tijdens het najaar. Haal er jouw voordeel uit!

Lees artikel