Zo geef je tofu meer smaak

Pittige tofu met pinda en paksoi

Tofu, het heeft niet de beste reputatie als het op smaakmaker aankomt. Tofu is de gekende vleesvervanger uit de Aziatische keuken. Maar doordat het veelal fout is klaargemaakt, loopt een niet-kenner er meestal in een grote boog omheen. Er zijn nochtans wel wat handige tips om tofu lekker klaar te maken. Wij helpen je graag op weg, kwestie dat je nooit meer het gevoel hebt dat je op stukjes gedroogde spons zit te knauwen.

Lees artikel

De perfecte risotto in 5 stappen

Risotto met knapperige gedroogde parmaham, venkel en rucola

Risotto is van oorsprong een gerecht uit Noord-Italië en deze streek is tot op vandaag dé plek bij uitstek om lekkere risotto te proeven. Een Noord-Italiaan eet gemiddeld wel zo’n 20 kg risotto per jaar! Zelf risotto maken schrikt velen af maar is eigenlijk helemaal niet zo moeilijk als het lijkt. Voor de perfecte risotto starten we eerst en vooral met de rijst.

Lees artikel

Lekker Mexicaans: Burrito's

Lekker Mexicaans: Burrito's

De Mexicaanse keuken is hot! Niet enkel in de letterlijke zin, met al die pikante pepers, maar ook omdat Mexicaanse kost, en de verwesterde Tex-Mex variant immens populair is bij ons. En na taco's, enchiladas en quesadilla's, worden burrito's nu ook bij ons met veel smaak weggehapt.

Lees artikel

5x halloumi, kaas met grillen

Vegetarische paella met halloumi

Hallo halloumi! Hoeven we deze lekkere en originele kaas uit Cyprus nog voor te stellen? Halloumi is sinds enkele jaren de ster in onze slaatjes en Mediterrane gerechten. En terecht, want het unieke aan halloumi is dat je de kaas kan bakken, grillen en zelfs barbecueën, dankzij zijn hoge smeltpunt. Heerlijke smeuïge warme kaas met een krokant korstje, wat wil je nog meer?

Lees artikel

Hippe dip! Zo gemakkelijk is homemade hummus

Wraps met hummus en geroosterde groenten

Hummus hoeven we ongetwijfeld niet meer voor te stellen. De kikkererwtendip is ondertussen zo immens populair, dat hij werkelijk overal te verkrijgen is. Maar zelfgemaakt is uiteraard zoveel lekkerder! Voor een snelle versie kan je voorgekookte kikkererwten in blik gebruiken.

Lees artikel

Homemade teriyaki. Met glans geslaagd!

Varkensreepjes teriyaki met rijst en krokante groenten

Teriyaki, je hebt er vast al van gehoord! Het is een Japanse kooktechniek, waarbij vlees of vis tijdens het bakken (yaki) of grillen wordt gelakt (teri) met een saus op basis van sojasaus, mirin (rijstwijn), sake en suiker (of honing). In Japan wordt de marinade meestal op vis gedaan, in het Westen ook vaak op vlees. Het resultaat is een heerlijke balans tussen zout, zout en zuur en een mooi glanzend en sappig stukje vlees of vis. Heerlijk!

Lees artikel

5 snelle Aziatische gerechten met kip

Wok van kip met cashewnoten en lente-ui

Hou je van de Aziatische keuken en hou je van kip? Dan ben je hier aan het goede adres! De Aziatische keuken en kip zijn onlosmakelijk van elkaar verbonden. Kip is licht, snel klaar, budgetvriendelijk en lekker voedzaam. En ongelofelijk veelzijdig! Dat bewijzen deze 5 gerechten, die in een wip klaar zijn, helemaal!

Lees artikel

5 verrassende Thaise gerechten (die geen curries zijn)

Gegrilde steak met Thaise limoen-korianderdressing en rijst

Wie ooit op vakantie is geweest naar Thailand (of bij een lekker Thais restaurant gaan eten is), weet het: de Thaise keuken is uniek, veelzijdig en overheerlijk! De ster van de Thaise keuken is curry: versgemaakte pittige currypasta's die barsten van smaak en geur. Daarmee worden de lekkerste kruidige curries gemaakt, met kokosmelk, groenten en kip, tofu, vlees of vis. Overheerlijk, maar er is nog zoveel meer!

Lees artikel