Tiramisu met speculaas en advocaat

150 MIN
4 personen
Tiramisu met speculaas en advocaat

Italiaanse tiramisu, maar met enkele lekkere toevoegingen van bij ons: deze tiramisu met speculaas en advocaat is overheerlijk. Een feestelijk dessert!

Ingrediënten

  • 2 eieren
  • 75 g suiker
  • 250 g mascarpone
  • 100 ml advocaat
  • 2 el poedersuiker
  • 200 g speculaas
  • 50 g chocoladeschilfers

BEREIDING

  1. Splits de eieren. Klop de eierdooiers luchtig met de suiker. Roer er de mascarpone en advocaat door.
  2. Klop het eiwit tot stijve pieken samen met de poedersuiker. Spatel voorzichtig door de mascarponemengeling.
  3. Verkruimel de speculaas.
  4. Neem 4 glaasjes en verdeel de helft van de speculaaskruimels over de bodem. Schep er de helft van het mascarponemengsel op. Maak opnieuw een laagje met de rest van de speculaaskruimels en verdeel er de rest van het mascarponemengsel over.
  5. Laat minstens 2 uur opstijven in de koelkast. Werk af met de chocoladeschilfers.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 773.71 kcal
Koolhydraten 76.7 g
waarvan suikers 59.2 g
Vet 44.49 g
waarvan verzadigd 27.1 g
Proteïnen 11.16 g
Vezels 0.9 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin