Sabayon met kriekbier

20 MIN
4 personen
Sabayon met kriekbier

Sabayon wordt klassiek met witte wijn gemaakt, maar is dus ook verrassend lekker met kriekbier. Nog enkele kriekjes erbij, en je hebt een zalig dessert.

Ingrediënten

  • 1 bokaal kriek, uitgelekt
  • 4 lange vingers
  • 4 eidooiers
  • ½ flesje kriekbier
  • 4 el suiker

BEREIDING

  1. Klop de eidooiers los met de suiker. Voeg 200 milliliter bier toe. Verwarm het mengsel au bain-marie en klop op tot een schuimige sabayon.
  2. Verdeel de krieken over 4 glazen. Schenk de sabayon erbij. Werk af met een lange vinger en serveer.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 247.63 kcal
Koolhydraten 41.19 g
waarvan suikers 38.31 g
Vet 6.49 g
waarvan verzadigd 1.78 g
Proteïnen 4.43 g
Vezels 2.7 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin