We inspireren je graag met 20 verrassende voorgerechten. Of heb je het graag nog wat gemakkelijker? Ontdek het feestmenu van Foodbag! Daarbij krijg je alle (top!)ingrediënten en handige instructies bij je thuis geleverd. Als voorgerecht staat er ravioloni met vulling van truffel en luxechampignons op het menu. Hoe goed klinkt dat?
Verse ravioli met wilde champignons en geitenkaas met limoncellosaus
Een prachtig vegetarisch voorgerecht, ideaal voor de feestdagen! Je maakt de ravioli zelf, met een vulling van champignons en geitenkaas en een limoncellosausje Bekijk recept
Sint-Jakobsvruchten met zalf van butternut en chorizocrunch
Een prachtig feestelijk voorgerecht, deze sint-jakobsvruchten met een zalfje van butternutpompoen en crunch van chorizo. Oogt mooi en niet zo moeilijk! Bekijk recept
Gegrilde tong met garnalenbisque en zeekraal
Een prachtig voorgerechtje voor tijdens de feestdagen, deze gegrilde tong met garnalenbisque en zilte zeekraal. Bekijk recept
Soepje van aardpeer en sint-jakobsvruchten
Een elegant en feestelijk soepje, met aardpeer. Afgewerkt met gebakken sint-jakobsvruchten, bieslook en chips van aardpeer. Een heerlijk voorgerecht voor met Kerstmis! Bekijk recept
Gerookte eendenborst met sinaasappelsalade
Gerookte eendenborst en sinaasappel is werkelijk een heerlijke combinatie. Maak er een frisse salade mee, en je hebt een geweldig feestelijk voorgerecht. Geniet ervan! Bekijk recept
Open lasagne met geroosterde pompoen, ricotta en basilicumolie
Op zoek naar een origineel en vegetarisch voorgerecht? Maak eens een open lasagne met geroosterde pompoen, frisse ricotta en zelfgemaakte basilicumolie. Hiermee scoor je op de feesttafel! Bekijk recept
Tartaar van zalm met appel en avocado
Tartaar van zalm is altijd feestelijk, smaakt fris en is lekker licht verteerbaar. Met een fris zuurtje en afwerkt met mooie avocadorolletjes en avocadocrème is dit echt een prachtig voorgerecht tijdens de feestdagen! Bekijk recept
Peterseliewortelsoep met crumble van parmaham en peterselieolie
We maken een heerlijk feestelijk soepje op basis van peterseliewortel. Mooi zacht en mooi romig. Dresseer de soep met een crumble van parmaham en knalgroene peterselieolie. Wat een zalig voorgerecht! Bekijk recept
Tataki van tonijn
Een klassiek, licht voorgerecht uit Japan: tataki van tonijn oftewel kortgebakken tonijn. De binnenkant van de tonijn moet nog mooi roze zijn, de buitenkant mooi dichtgeschroeid. Heerlijk met de frisse dressing en edamameboontjes erbij. Bekijk recept
Gravad lax in limoncello
Een Zweeds geïnspireerd voorgerecht, met een Italiaanse twist! Gravad lax is heel spectaculair om te serveren voor je gasten, maar eigenlijk heel gemakkelijk en op voorhand te maken, win-win toch? Dankzij de mooie garnituren, is dit echt een knaller van een feestgerecht! Bekijk recept
Thaise mosselsoep met gele curry
Wil je in even in gedachten terug gekatapulteerd worden naar herinneringen van tropische stranden, tuktuks en de zon op je huid? Dan is dit makkelijk voorgerechtje ideaal: een frisse spicy Thaise curry met mosseltjes die je snel op tafel kan toveren. Bekijk recept
Geroosterde bloemkool op z'n geheel met tahinsaus en granaatappel
Een heerlijk originele en gezonde bereiding van bloemkool in zijn geheel. Lekker als voorgerecht of bijgerecht op tafel. Een vegetarische topper! Bekijk recept
Gepofte bietjes met geitenkaas en komijncrumble
Dit mooie gerechtje met gepofte bietjes is een ideaal vegetarisch voorgerechtje of een bijgerecht voor op de feesttafel. Bekijk recept
Cannelloni van rammenas met tonijn en avocadocrème
Wat een streling voor het oog én voor de tong, dit heerlijk subtiele voorgerecht met cannelloni van rammenas, tonijntartaar en frisse avocadocrème. Wie zet dit prachtige gerecht op zijn feestmenu? Bekijk recept
Zalmtartaar met groene appel
Een heerlijk fris en licht voorgerechtje, deze tartaar van gerookte zalm en groene appel. De marinade met Oosterse touch geeft het een verrassende smaak. Bekijk recept
Roze springrolls met gemarineerd spek
Deze knalroze springrolls zijn heerlijk verrassend. Gevuld met gemarineerd spek en frisse groentjes is dit ideaal als hapje, voorgerecht of zelfs lunch. Bekijk recept
Sint-Jakobsvruchten met knolselderpuree en crunch van prosciutto
Dit gerecht is heerlijk en ideaal om te serveren tijdens de feestdagen. Het zoute van de prosciutto past perfect bij de zachte sint-jacobsvruchten. Bekijk recept
Gevulde avocado met ceviche
Ceviche is de heerlijke bereiding van rauwe vis uit Peru. Fris, zuur en feestelijk! Presenteer in een halve avocado voor een extra mooi effect. Bekijk recept
Citrus-salade met burrata
Burrata, het romige broertje van mozzarella heeft de laatste jaren onze harten veroverd, en daarom krijgt deze heerlijke kaas ook een plaatsje op onze feesttafel. De combinatie met citrusvruchten is verrassend lekker. Voor deze salade kan je alle elementen op voorhand klaarmaken. Afwerken doe je vlak voor het serveren. Bekijk recept
Tongrolletjes in kreeftensaus
Een zalige klassieker, deze tongrolletjes in kreeftensaus, ook gekend als nantuasaus. Vraag aan je visboer om de tong te fileren voor jou. De saus is gemaakt op basis van de schalen van grijze garnalen en kreeftenbouillon, voor een snellere versie kan je ook kreeftensoep gebruiken. De saus kan je op voorhand maken! Bekijk recept