Chocoladebavarois met frambozen

150 MIN
8 personen
Chocoladebavarois met frambozen

Chocoladebavarois heeft een intensere en vollere smaak dan chocolademousse. En het smaakt heerlijk met frambozen. Een feestelijk en origineel dessert, presenteer in een mooi glaasje.

Ingrediënten

  • 150 g frambozen
  • 250 ml room
  • 250 ml melk
  • 3 eieren
  • 10 g gelatine
  • 100 g suiker
  • 200 g fondantchocolade
  • 40 g witte chocolade

BEREIDING

  1. Week de gelatineblaadjes in koud water. Splits de eieren. Klop de eidooiers met de suiker luchtig tot ze wit schuimig zijn. Klop de eiwitten tot sneeuw.
  2. Klop de slagroom op. Warm de melk op in een kookpot en smelt er de fondantchocolade in. Haal de pot van het vuur wanneer de chocolade gesmolten is en voeg de uitgeknepen gelatineblaadjes toe. Roer los.
  3. Roer de ietwat afgekoelde chocolademelk door de opgeklopte eidooiers. Spatel er vervolgens de slagroom door en tenslotte het opgeklopte eiwit.
  4. Leg een framboos in elk glaasje en giet er de bavarois mengeling op. Laat min. 2u opstijven in de koelkast. Werk af met de rest van de frambozen en witte chocoladeschilfers en serveer.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 341.17 kcal
Koolhydraten 32.14 g
waarvan suikers 32.1 g
Vet 21.71 g
waarvan verzadigd 12.61 g
Proteïnen 4.65 g
Vezels 1.65 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin