Tiramisu met passievrucht en pistache

500 MIN
8 personen
Tiramisu met passievrucht en pistache

Geef tiramisu, de klassieker uit de Italiaanse keuken eens een verrassende en frisse toets met passievrucht, pistachenootjes, witte chocolade en Cointreau.

Ingrediënten

  • 450 g mascarpone
  • 50 ml Cointreau
  • 320 ml room
  • 65 g suiker
  • 1 kl vanille-extract
  • 16 lange vingers
  • 6 passievruchten
  • 50 g pistachenoten, fijngehakt
  • 40 g witte chocolade, geraspt

BEREIDING

  1. Meng de mascarpone met 30 milliliter Cointreau.
  2. Klop de room op met de suiker, het vanille-extract en de rest van de Cointreau. Schep eenvierde hiervan over in het mascarpone mengsel en roer goed. Doe dan de rest van de roommengeling erbij.
  3. Verdeel een bodem van de mengeling over de glaasjes. Leg hierop de lange vingers en schep opnieuw een laagje van het mascarpone mengsel. Leg hierop het vruchtvlees van de passievruchten. Doe dan opnieuw een laagje vingers, een laagje mascarpone en een laagje passievruchten.
  4. Bedek de glaasjes met plasticfolie en zet ze 8 uur in de koelkast.
  5. Serveer de tiramisu met de gehakte pistachenoten en de chocoladeschilfers.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 545.45 kcal
Koolhydraten 29.75 g
waarvan suikers 24.82 g
Vet 44.33 g
waarvan verzadigd 26.64 g
Proteïnen 6.42 g
Vezels 1.3 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin