Worstenbroodjes krans

25 MIN
8 personen
Worstenbroodjes krans

Een origineel hapje met Kerst? Zoek niet verder en maak deze originele kerstkrans met worstenbroodjes en bladerdeeg. Leuk en lekker voor jong en oud!

Ingrediënten

  • 30 cocktailworstjes
  • 2 vellen bladerdeeg, rechthoekig
  • 4 el mosterd
  • 2 el maanzaad
  • 1 eidooier
  • ketchup
  • 8 takjes rozemarijn

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Snij het bladerdeeg in repen van 3 cm breed (iets kleiner dan de worstjes). Bestrijk elke reep tot in de helft met een dun laagje mosterd.
  2. Rol in elke reep een worstje. Bedek een bakplaat met bakpapier. Zet in het midden van de plaat een kom van ongeveer 12 cm doorsnede. Schik de worstenbroodjes naast elkaar rondom de kom, zodat ze een krans vormen. De worstenbroodjes mogen tegen elkaar liggen. Haal de kom terug weg.
  3. Klop de eidooier los met enkele druppels water. Bestrijk de worstenbroodjes hiermee. Bestrooi met de maanzaadjes. Bak de worstenbroodjes krans 15-20 minuten in de voorverwarmde oven.
  4. Schep de worstenbroodjes krans voorzichtig op een bord. Zet het kommetje in het midden en doe er ketchup in. Versier de krans met takjes rozemarijn.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 404.61 kcal
Koolhydraten 38.74 g
waarvan suikers 2.42 g
Vet 22.74 g
waarvan verzadigd 6.18 g
Proteïnen 10.73 g
Vezels 1.92 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin