Thai style oesters

20 MIN
6 personen
Thai style oesters

Oesters horen bij de feestdagen! Geef ze een verrassende twist met deze Thaise dressing en gemarineerde komkommerslierten. Doseer het gebruik van de rode chilipeper naar eigen smaak. De dressing en de komkommerslierten kan je enkele uren op voorhand maken.

Ingrediënten

  • 18 oesters
  • 1 komkommer
  • 1 rode chilipeper
  • 1 sjalot
  • 2 limoen
  • 10 g koriander
  • 1½ el vissaus
  • 1 el suiker
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Pers het sap van de limoenen. Schil de komkommer en snij in fijne sliertjes met een spiraalsnijder. Doe de helft van het limoensap en de suiker in een kom, samen met een snuf peper en zout. Laat de komkommerslierten hierin marineren.
  2. Snij de sjalot fijn. Snij de rode chilipeper in de lengte in twee en schraap er de zaadjes uit met een koffielepel. Snij in fijne blokjes. Pluk de blaadjes koriander en snij de steeltjes fijn. Meng de rest van het limoensap in een kommetje met de steeltjes koriander, de fijngesneden sjalot, de helft van de chilipeper en de vissaus. Zet deze dressing opzij tot vlak voor het serveren.
  3. Steek de oesters voorzichtig open.
  4. Schep wat van de dressing op de oesters, werk af met een toefje komkommerslierten, rode chilipeper en korianderblaadjes en serveer.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 55.75 kcal
Koolhydraten 6.78 g
waarvan suikers 4.79 g
Vet 1.37 g
waarvan verzadigd 0.3 g
Proteïnen 3.95 g
Vezels 0.94 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin