Hoe zalig zal deze originele Kerstboom-kaasbal op de feesttafel staan? Wij tonen je hoe je'm maakt!
Ingrediënten
50 gr Brugge d'Or kaas
150 gr roomkaas
10 gr peterselie
10 gr basilicum
10 gr bieslook
1 kl chilivlokken
1 pakje Jules Destrooper natuurboterwafels
zout en zwarte peper
Bestel deze producten online
BEREIDING
Rasp de Brugge d’Or kaas. Schep samen met de roomkaas in een maatbeker en mix een eerste keer kort, zodat de kazen zich mengen.
Houd een handjevol verse groene kruiden apart. Hak de rest van de groene kruiden grof en schep in de maatbeker. Schep er ook de helft van de chilivlokken onder. Kruid met zout en flink wat zwarte peper. Mix alles nog eens tot de kruiden goed onder de kaas gemengd zijn. Proef en kruid eventueel naar smaak bij met zout en zwarte peper. Zet even in de koelkast zodat de mengeling wat opstijft.
Snipper de rest van de verse groene kruiden fijn en samen met de chilivlokken in een diep bord. Rol de kaasmengeling tot een bol (dat gaat het gemakkelijkste met natte handen, zo blijft de kaas minder plakken) en rol die bol door de verse kruiden en chilivlokken. Vorm er een mooie ronde bol van, of maak er een kerstboom van!
Breek de wafels in grove stukken. Serveer de kerstboomkaasbal in een mooi bord samen met de wafels.