Roodlofbootjes met zalm en avocado

30 MIN
4 personen
Roodlofbootjes met zalm en avocado

Wat ons betreft het ideale fingerfood: een heerlijk knapperig blaadje roodlof met een frisse crème van ricotta, gerookte zalm en limoenzeste met daarbij een toefje avocadocrème en mooi afgewerkt met zalmeitjes. Feestelijk en toch helemaal niet moeilijk om te maken!

Ingrediënten

  • 100 g gerookte zalm
  • 1 potje zalmeitjes
  • 4 stronkjes roodlof
  • 1 avocado
  • ½ limoen, biologisch
  • 10 g dille
  • 150 g ricotta
  • 1 snufje cayennepeper
  • peper en zout

BEREIDING

    Vooraf te maken

  1. Was en rasp de schil van de limoen. Pers het sap uit.
  2. Snij de helft van de gerookte zalm in hele fijne blokjes, snij de rest in fijne reepjes. Pluk enkele takjes dille en hou apart voor de afwerking. Snij de rest heel fijn.
  3. Meng de ricotta met de fijngesneden blokjes gerookte zalm, de fijngesneden dille, de limoenzeste, enkele druppels limoensap, peper, zout en een snufje cayennepeper. Dek af en bewaar koud.
  4. Schil de avocado, verwijder de pit en snij in blokjes. Voeg de rest van het limoensap toe, kruid met peper en zout en mix tot een crème. Doe in een spuitzakje en zet koud weg.
  5. Verwijder de wortel en de buitenste beschadigde bladeren van de stronkjes roodlof. Maak de blaadjes los en bewaar afgedekt in de koelkast.
  6. Vlak voor het serveren

  7. Bestrijk de roodlofblaadjes met wat van het ricottamengsel. Spuit er enkele fijne toefjes avocadocrème bij. Werk elk roodlofblaadje af met een reepje gerookte zalm, enkele zalmeitjes en een takje dille en serveer.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 242.21 kcal
Koolhydraten 2.45 g
waarvan suikers 2.06 g
Vet 19.63 g
waarvan verzadigd 6.15 g
Proteïnen 13.01 g
Vezels 3.43 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin