Bangkokamole

20 MIN
4 personen
Bangkokamole

Een Aziatische variant op de klassieke guacamole is deze bangkokamele. Lekker smaakvol en makkelijk met vissaus, gember en een chilipepertje.

Ingrediënten

  • 2 avocado's, geschild en ontpit
  • 1 sjalot, fijngesnipperd
  • 1 teentje knoflook, fijngesnipperd
  • 1 chilipeper, ontpit en fijngehakt
  • 2 cm gember, geschild en geraspt
  • ½ limoen, geperst
  • 2 el room, kokos
  • 1 kl vissaus
  • 10 blaadjes munt, fijngehakt
  • 20 blaadjes aziatische basilicum, fijngehakt
  • 2 takjes koriander, fijngehakt

BEREIDING

  1. Snijd de avocado's in blokjes en doe in een kom. Plet met een vork en schenk er het limoensap bij.
  2. Meng de sjalot, de knoflook, de chilipeper en de gember door de avocado's. Meng er ook de kruiden, de vissaus en de kokosroom door.
  3. Serveer de guacamole met Thaise crackers (cassave kroepoek).


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 270.96 kcal
Koolhydraten 10.62 g
waarvan suikers 8.51 g
Vet 22.28 g
waarvan verzadigd 5.52 g
Proteïnen 4.2 g
Vezels 8.29 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin