Bladerdeegsterren met zalm en zure room

20 MIN
6 personen
Bladerdeegsterren met zalm en zure room

Lekker feestelijk, deze mooie bladerdeeghapjes in de vorm van een ster, met gerookte zalm en zure room als vulling. Een ideale starter voor een feestmaaltijd!

Ingrediënten

  • 1 vel bladerdeeg
  • 1 eidooier
  • 2 el sesamzaad
  • 1 bosje bieslook
  • 1 citroen
  • 200 ml zure room
  • 150 g gerookte zalm
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Snij met een stervorm sterretjes uit het bladerdeeg. Klop de eierdooier los met enkele druppels water en bestrijk hiermee de sterretjes. Bestrooi met sesamzaadjes. Zet 15 minuten in de voorverwarmde oven.
  2. Snij de bieslook fijn. Rasp de schil van de citroen. Meng de fijngesneden bieslook en citroenzeste door de zure room. Kruid met peper en zout.
  3. Haal de sterretjes uit de oven. Snij ze overlangs in 2. Beleg elk sterretje met een plakje gerookte zalm en een toefje zure room. Dek af met het hoedje van het sterretje. Steek er een mooie prikker in.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 308.26 kcal
Koolhydraten 16.94 g
waarvan suikers 3.16 g
Vet 22.46 g
waarvan verzadigd 9.38 g
Proteïnen 9.81 g
Vezels 1.18 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin