Vitello tonato glaasjes

30 MIN
12 porties
Vitello tonato glaasjes

Vitello tonato is een heerlijke Italiaanse klassieker, vaak als voorgerecht geserveerd, maar het kan dus ook prima als een origineel hapje in een glaasje. Lekker feestelijk!

Ingrediënten

  • 300 g kalfsgebraad
  • 200 g tonijn in eigen nat
  • 2 ansjovisfilets
  • ¼ ciabatta
  • 1 handvol rucola
  • 12 appelkappertjes
  • ½ citroen
  • 6 el mayonaise
  • 500 ml kippenbouillon
  • 1 el olijfolie
  • 1 el olijfolie extra vierge
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

    Vooraf te maken

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Snij de ciabatta in flinterdunne plakjes en schik ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met de olijfolie. Zet de bakplaat 5 à 10 minuten in de oven, tot de plakjes ciabatta mooi goudbruin gekleurd en krokant zijn.
  2. Breng de kippenbouillon aan de kook. Leg er het kalfsgebraad in en laat 20 minuten pruttelen. Haal het vlees uit de bouillon en laat afkoelen. Je kan de bouillon nog voor andere bereidingen gebruiken.
  3. Doe de tonijn in een blender of keukenrobot, samen met de ansjovisfilets, de extra vierge olijfolie, het sap van de citroen en 1 à 2 eetlepels water. Mix tot een egale massa en roer er dan de mayonaise door. Kruid met peper en zout. Bewaar in de koelkast.
  4. Snij het vlees in dunne plakjes. Bewaar afgedekt in de koelkast.
  5. Vlak voor het serveren

  6. Verdeel de tonijnsaus over glaasjes. Schik per glaasje 2 plakjes kalfsvlees. Werk af met een blaadje rucola, een appelkappertje en een ciabattakrokantje en serveer.
  7. Tip

  8. Je kan de glaasjes ook ruim een uur op voorhand klaarmaken en bewaren in de koelkast tot je ze serveert.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 138.81 kcal
Koolhydraten 2.59 g
waarvan suikers 0.42 g
Vet 9.56 g
waarvan verzadigd 1.68 g
Proteïnen 10.88 g
Vezels 0.34 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin