Bladerdeegrolletjes met chorizo, rucolapesto en ricotta

25 MIN
6 personen
Bladerdeegrolletjes met chorizo, rucolapesto en ricotta

Deze schattige bladerdeegrolletjes zitten bomvol smaak en passen perfect op elke feesttafel. Een heerlijk en eenvoudig hapje om mee uit te pakken.

Ingrediënten

  • 100 g rucola
  • 50 g pijnboompitten
  • 40 g parmezaan, geraspt
  • 1 teentje knoflook
  • 3 el olijfolie
  • snufje peper en zout
  • 1 vel bladerdeeg, vierkant
  • 1 potje ricotta
  • 150 g chorizo, in plakjes

BEREIDING

  1. Maak de rucolapesto: doe 4/5de van de rucola, de pijnboompitten, de parmezaan, het teentje knoflook en 3 eetlepels olijfolie in een blender of keukenrobot en mix fijn. Kruid met peper en zout.
  2. Verwarm de oven voor op 200 °C. Leg het vel bladerdeeg voor je uit en bestrijk het met de ricotta. Kruid met peper en zout. Schik er dakpansgewijs de plakjes chorizo op. Bestrijk die met de rucolapesto (maar hou wat over). Rol het vel bladerdeeg op en snij met een heel scherp mes gelijke plakjes van de rol. Leg de plakjes plat op een met bakpapier beklede bakplaat. Zet 20-25 minuten in de oven.
  3. Werk af met enkele blaadjes rucola, wat toefjes van de pesto en serveer.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 449.02 kcal
Koolhydraten 17.51 g
waarvan suikers 3.34 g
Vet 35.12 g
waarvan verzadigd 13.79 g
Proteïnen 15.98 g
Vezels 1.02 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin