Antipasti saté's

15 MIN
4 personen
Antipasti saté's

Hoe leuk zien deze originele antipasti saté's eruit? En nog eens zo gemakkelijk en snel ook. Ideaal voor een Italiaans feestje!

Ingrediënten

  • 8 plakjes parmaham
  • 150 g tortellini
  • 16 kerstomaten
  • 8 groene olijven, ontpit
  • 16 Kalamata olijven, ontpit
  • 1 bussel basilicum
  • 16 mozzarellabolletjes
  • 8 satéprikker
  • balsamicocrème
  • olijfolie extra vierge
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Kook de tortellini beetgaar in gezouten water. Spoel ze onder koud water.
  2. Snij de plakjes Parmaham in twee en rol op in roosjes.
  3. Neem satéprikkers en prik er alle ingrediënten na elkaar op: zwarte olijf, kerstomaatje, blaadje basilicum, parmaham, blaadje basilicum, tortellini, bolletje mozzarella, groene olijf, tortellini, blaadje basilicum, parmaham, blaadje basilicum, kerstomaatje en tenslotte een zwarte olijf.
  4. Herhaal met de rest van de satéprikkers. Schik ze op een schaal en kruid met peper. Bedruppel met extra vierge olijfolie en balsamicocrème en serveer.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 308.83 kcal
Koolhydraten 28.32 g
waarvan suikers 2.22 g
Vet 12.28 g
waarvan verzadigd 5.22 g
Proteïnen 20.25 g
Vezels 2.1 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin