Je hebt ongetwijfeld zo’n muffinvorm in je kast met bakspullen staan. Of toch nog niet, haast je dan snel naar de webshop van 15 gram waar ze een degelijk exemplaar van Tala aanbieden, want dit is echt een onmisbare evergreen in de keuken! Niet enkel om heerlijke ontbijtmuffins of creatieve cupcakes mee te bakken, er zijn nog zoveel originele mogelijkheden waar je misschien echt geen benul van had. Het voordeel van de muffinvorm? Je kan steeds individuele porties maken, ideaal als je gasten op bezoek hebt!

Een multifunctionele muffinvorm uit de webshop

Nog een kleine tip: schaf jezelf een bakspray aan, dat is een spuitbus met olie in, te vinden bij bakspecialisten, of soms zelfs ook in de supermarkt. Zo komen je schattige muffinvorm-baksels in een wip uit de vorm!

We beginnen met het ontbijt. Of organiseer je een brunch? Wat dacht je van originele bacon en ei muffins. Je ontbijtgasten zullen helemaal overdonderd zijn!

Bacon en ei muffins uit een muffinvorm

Of heb je nog een rol bladerdeeg in huis? Maak er schattige Zweedse rolletjes van in je muffinvorm, met jouw favoriete vulling. Bijvoorbeeld kleine stukjes gebakken appel met véél kaneel of boter, suiker en bosbessenconfituur.Wat later op de dag smaakt een lekkere quiche altijd. Een grote hartige taart bakken heb je misschien ondertussen wel in de vingers, maar wat dacht je van schattige mini-quiches? Deze mini-zalmquiches met dille zien er niet alleen mooi uit maar smaken ook heerlijk!Als het op hapjes aankomt, zijn kleine bite-size taartjes natuurlijk ideaal. Zeker als ze er zo mooi uitzien als deze prachtige hartige appel-geitenkaas-notenbloemetjes, waar je ook weer onbeperkt mee kan gaan variëren. Gebruik jouw favoriete kaas (plakjes zijn ideaal), voeg fijngemalen gebakken spekjes toe, … Wees creatief!

Creatieve hartige appel, geitenkaas en notenbloemetjes uit een muffinvorm

In de categorie party food zijn er maar weinig hapjes die het feest zo op gang zullen trekken, als deze taco-cups. Je snijdt met behulp van een glas of andere ronde vorm cirkeltjes uit, die perfect passen in de muffinvorm. Laat even krokant worden in de oven, en vul dan met je favoriete tex-mex vulling, zoals kruidig gehakt of blokjes gebakken kip met cheddar kaas bij. Afwerken doe je met een toefje zure room, jalapeño-pepers, tomatenblokjes en een fris blaadje koriander.