Panna cotta van geitenkaas met vijg en walnoot

70 MIN
4 personen
Panna cotta van geitenkaas met vijg en walnoot

Panna cotta is niet alleen een Italiaans dessert, je kan er ook een origineel hapje in een glaasje mee maken. Ontdek deze heerlijke versie met geitenkaas, vijg en walnoot. Lekker feestelijk!

Ingrediënten

  • 2 blaadjes gelatine
  • 200 ml room
  • 75 g zachte geitenkaas
  • 50 g walnoten
  • 4 vijgen, verse
  • honing
  • basilicum, kleine blaadjes
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Week de blaadjes gelatine 5 minuten in koud water. Hak de walnoten grof, maar hou 4 volledige walnoten apart. Doe de grofgehakte walnoten onderaan in kleine glaasjes.
  2. Breng de room op een matig vuur aan de kook. Roer de geitenkaas door de room en kruid met peper en zout. Haal van het vuur en roer de uitgeknepen gelatineblaadjes door de room totdat ze volledig opgelost zijn. Schenk de panna cotta in de glaasjes. Zet minimaal een uur in de koelkast.
  3. Snij de verse vijgen in kwartjes. Werk de glaasjes af met de vijgen, wat honing, hele walnoten en kleine blaadjes basilicum.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 326.98 kcal
Koolhydraten 9.62 g
waarvan suikers 9.61 g
Vet 29.15 g
waarvan verzadigd 12.71 g
Proteïnen 6.65 g
Vezels 2.05 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin