Gegratineerde mosselen

25 MIN
4 personen
Gegratineerde mosselen

Een origineel en budgetvriendelijk hapje voor tijdens de feestdagen: gegratineerde mosselen. Het zalige kaassausje past perfect bij het zilte van de mosselen.

Ingrediënten

  • 1 kg mossel
  • 2 el peterselie, fijngehakt
  • 1 teentje knoflook, uitgeperst
  • 4 takjes tijm
  • 30 g parmezaan
  • 30 g bloem
  • 30 g paneermeel
  • 1 eidooier
  • 200 ml melk
  • 100 ml witte wijn
  • 2 el boter
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Kuis en spoel de mosselen goed en doe ze in een grote kookpot, samen met de witte wijn, 100 milliliter water en de takjes tijm. Kruid met peper. Zet het deksel op de pot en kook de mosselen. Schud de pot op. De mosselen zijn gaar als de schelpen openstaan.
  2. Zeef het kookvocht van de mosselen. Haal de mosselen uit hun schelp en leg ze los in een enkele mosselhelft. Plaats ze naast elkaar in een ovenschaal (tip: leg wat grof zout onder de schelpen, zodat ze mooi rechtop blijven staan).
  3. Smelt de boter in een pan en roer er de bloem door. Schenk er geleidelijk de melk en het gezeefde kookvocht bij en laat al roerend indikken. Haal van het vuur en meng er de eidooier en de parmezaan door. Breng op smaak met peper en zout.
  4. Meng in een aparte kom de knoflook met de peterselie en het paneermeel.
  5. Verwarm de grill van de oven voor.
  6. Schep de saus over de mosselen en bestrooi ze met het gekruide paneermeel. Zet de ovenschaal 4 minuten onder de hete ovengrill om te gratineren.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 255.59 kcal
Koolhydraten 15.5 g
waarvan suikers 3.42 g
Vet 13.7 g
waarvan verzadigd 7.66 g
Proteïnen 12.79 g
Vezels 0.94 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin