Shrimp cakes met ananassalsa

30 MIN
4 personen
Shrimp cakes met ananassalsa

Een echte klassieker aan de oostkust van de Verenigde Staten: shrimp cakes oftewel garnaalkoekjes met een heerlijke tropische ananassalsa. Lekker met zoete chilisaus erbij!

Ingrediënten

  • 500 g scampi's, gepeld en ontdarmd
  • 1 rode ui, fijngesneden
  • ½ rode paprika, in blokjes gesneden
  • 1 stengel selder, fijngesneden
  • ½ ananas, geschild en in fijne blokjes gesneden
  • 100 g kerstomaten, in fijne blokjes gesneden
  • 1 limoen
  • 1 handvol koriander, fijngesneden
  • 3 takjes peterselie, fijngehakt
  • 150 g panko
  • 1 ei
  • 1 el mayonaise
  • 1 kl mosterd
  • chilisaus
  • 2 el olijfolie
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Dep de scampi's goed droog en hak ze fijn in een keukenrobot.
  2. Doe de fijngehakte scampi's in een mengkom, samen met 3 eetlepels panko, de helft van de rode ui, de helft van de paprikablokjes, de selder, de peterselie, mayonaise, mosterd, het ei en een snuf peper en zout. Meng goed.
  3. Doe de rest van de panko in een kom. Maak je handen vochtig en vorm ronde koekjes van ongeveer 4 cm diameter van het deeg. Haal ze door de panko. Leg op een bord en zet nog even koud weg.
  4. Meng de blokjes ananas, de kerstomaatjes, de rest van de rode paprika, de rest van de rode ui en de koriander in een kom. Halveer de limoen en pers 1 helft uit bij de salsa, snij de andere helft in partjes. Meng de salsa goed door elkaar en breng op smaak met peper en zout.
  5. Verhit de olijfolie in een antikleefpan en bak de shrimp cakes goudbruin aan beide kanten. Serveer ze met de ananassalsa, limoenpartjes en eventueel chilisaus.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 453.05 kcal
Koolhydraten 45.9 g
waarvan suikers 16.84 g
Vet 15.18 g
waarvan verzadigd 2.31 g
Proteïnen 30.61 g
Vezels 5.34 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin