Hartige soezen met gerookte zalm en ricotta

55 MIN
24 stuks
Hartige soezen met gerookte zalm en ricotta

Een heerlijk feestelijk hapje, deze schattige hartige soezen met ricotta op smaak gebracht met citroen, dille en gerookte zalm. Je kan de soezen gemakkelijk (tot 2 dagen) op voorhand maken, de ricottavulling een dag op voorhand. Werk ze maximum 1 uur voor het serveren af. Smakelijk!

Ingrediënten

    Voor de soezen

  • 150 g bloem
  • 3 eieren
  • 250 ml melk
  • 60 g boter
  • peper
  • Voor de vulling

  • zout
  • 150 g gerookte zalm
  • 250 g ricotta
  • ½ citroen, biologisch
  • 1 bosje dille
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 190 °C. Breng de melk aan de kook en voeg er de boter aan toe. Kruid met peper en zout. Haal van het vuur en voeg er al roerend de bloem aan toe, tot er zich een egale deegbal vormt. Zet opnieuw op het vuur en laat al roerend opdrogen.
  2. Zet van het vuur. Breek het eerste ei en voeg toe aan het soezenbeslag, roer goed tot het ei volledig opgenomen is. Doe hetzelfde met de resterende eieren.
  3. Doe het deeg in een spuitzak. Schik muffinpapiertjes op een bakplaat en spuit hierin een bolletje deeg. Zet ze 20 minuten in de oven tot de buitenkant krokant is. Haal uit de oven en laat afkoelen.
  4. Was en rasp de schil van de citroen en pers het sap. Snij de dille fijn, maar hou enkele takjes opzij voor de afwerking. Snij de gerookte zalm in reepjes. Meng de ricotta met de citroenzeste en dille, kruid met peper en zout. Voeg citroensap toe naar eigen smaak.
  5. Wanneer de soezen afgekoeld zijn, snij ze open. Bestrijk de onderkant met wat van de ricotta, schik er reepjes zalm op en leg er een takje dille op. Sluit af met het hoedje en serveer.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 74.74 kcal
Koolhydraten 5.29 g
waarvan suikers 0.91 g
Vet 4.56 g
waarvan verzadigd 2.49 g
Proteïnen 3.08 g
Vezels 0.14 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin