Bladerdeeglolly's met paté en gekarameliseerde rode ui

25 MIN
6 personen
Bladerdeeglolly's met paté en gekarameliseerde rode ui

Deze leuke hapjes zijn ideaal voor op de feesttafel. Gemakkelijk om te maken en ze ogen heel mooi. Presenteer ze in een plank met gaatjes of in een glaasje.

Ingrediënten

  • 2 rode ui
  • 1 klontje boter
  • 2 el suiker
  • 2 el balsamico
  • peper en zout
  • 2 vellen bladerdeeg
  • 150 g paté
  • satéprikker
  • 1 eidooier

BEREIDING

  1. Snij de rode ui in ringen. Smelt een klontje boter in een pan en bak de rode ui traag aan. Als de ui mooi begint te bruinen, voeg je de suiker en de balsamico toe. Laat inkoken en karamelliseren. Kruid met peper en zout.
  2. Verwarm de oven voor op 200 °C. Snij met een serveerring rondjes uit de vellen bladerdeeg. Beleg de helft van de rondjes met de gekarameliseerde ui en schik er telkens een plakje leverpaté op. Leg een satéstokje in het midden en duw er dan een rondje bladerdeeg op. Druk de randen mooi aan met een vork en prik 1x met je vork in het midden, zodat er stoom uit kan. Schik de lolly's naast mekaar op een met bakpapier beklede bakplaat en bestrijk met het eigeel.
  3. Zet 20 minuten in de voorverwarmde oven. Presenteer op een houten plank met gaatjes of in een glaasje met bijvoorbeeld rijst in.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 457.52 kcal
Koolhydraten 38.01 g
waarvan suikers 11.61 g
Vet 30.3 g
waarvan verzadigd 12.55 g
Proteïnen 7.95 g
Vezels 1.88 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin