Pesto & kaas kerstboom

20 MIN
6 personen

Een origineel hapje voor Kerstmis: een kerstboom uit bladerdeeg met pesto en parmezaan. Supergemakkelijk en met een schitterend resultaat!

Ingrediënten

  • 2 vellen bladerdeeg
  • 1 pot pesto
  • 1 eidooier
  • 2 el sesamzaad
  • 50 g parmezaan

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Leg een vel bladerdeeg voor je uit. Bestrijk het bladerdeeg met pesto, in de vorm van een kerstboom (zie filmpje).
  2. Leg er het andere vel bladerdeeg op en snij een kerstboom uit. Snij de kerstboom horizontaal in reepjes voor de takken. Zorg ervoor dat de repen in het midden blijven vastzitten aan de stam. Kerf ook de stam in.
  3. Draai elk reepje van de tak om tot een krul. Snij een ster uit uit een restje van het bladerdeeg. Bestrijk de kerstboom met eigeel en kleef de ster bovenaan vast. Strooi sesamzaadjes over de takken. Zet 10-15 minuten in de voorverwarmde oven.
  4. Werk de kerstboom af met parmezaan en serveer.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 501.84 kcal
Koolhydraten 32.26 g
waarvan suikers 3.37 g
Vet 36.63 g
waarvan verzadigd 11.92 g
Proteïnen 10.8 g
Vezels 1.3 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin