Een origineel hapje voor Kerstmis: een kerstboom uit bladerdeeg met pesto en parmezaan. Supergemakkelijk en met een schitterend resultaat!
Ingrediënten
2 vellen bladerdeeg
1 pot pesto
1 eidooier
2 el sesamzaad
50 g parmezaan
Bestel deze producten online
BEREIDING
Verwarm de oven voor op 180 °C. Leg een vel bladerdeeg voor je uit. Bestrijk het bladerdeeg met pesto, in de vorm van een kerstboom (zie filmpje).
Leg er het andere vel bladerdeeg op en snij een kerstboom uit. Snij de kerstboom horizontaal in reepjes voor de takken. Zorg ervoor dat de repen in het midden blijven vastzitten aan de stam. Kerf ook de stam in.
Draai elk reepje van de tak om tot een krul. Snij een ster uit uit een restje van het bladerdeeg. Bestrijk de kerstboom met eigeel en kleef de ster bovenaan vast. Strooi sesamzaadjes over de takken. Zet 10-15 minuten in de voorverwarmde oven.
Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.