Hier kan je onze 10 tips lezen voor een stressvrije Kerst en we stelden ook maar liefst 3 heerlijke menu’s op die je grotendeels op voorhand kan maken. Zo kan jij meer tijd bij je gasten spenderen én ze iets lekker en origineel voorschotelen.
We maakten 3 uitgebalanceerde menu’s, maar uiteraard kan je ook ‘mix & matchen’ met jouw favoriete recepten. Als je er maar van geniet! Een hele smakelijke en stressvrije Kerst gewenst!
Menu 1
Een heerlijke balans tussen klassiekers van bij ons en exotische verrassingen.
Roodlofbootjes met zalm en avocado
Wat ons betreft het ideale fingerfood: een heerlijk knapperig blaadje roodlof met een frisse crème van ricotta, gerookte zalm en limoenzeste met daarbij een toefje avocadocrème en mooi afgewerkt met zalmeitjes. Feestelijk en toch helemaal niet moeilijk om te maken! Bekijk recept
Tataki van tonijn
Een klassiek, licht voorgerecht uit Japan: tataki van tonijn oftewel kortgebakken tonijn. De binnenkant van de tonijn moet nog mooi roze zijn, de buitenkant mooi dichtgeschroeid. Heerlijk met de frisse dressing en edamameboontjes erbij. Bekijk recept
Kalkoen Wellington met veenbessen, gewokte spruitjes en kroketten
'Beef Wellington' is een echte klassieker in de Britse keuken. Kalkoen Wellington is een feestelijk alternatief voor wie tijdens de feestdagen graag kalkoen heet, maar niet met genoeg is om een hele kalkoen te roosteren. Ontdek deze verrassende bereiding van kalkoenfilet in een jasje met een veenbessenvulling. Bekijk recept
Ananascarpaccio met kokosrijst en granaatappel
Voor het dessert nemem we je mee naar een exotische bestemming met deze heerlijke Aziatische versie van rijstpap, met daarbij een gemarineerde ananascarpaccio en afgewerkt met granaatappel en krokante gepofte quinoa. Heerlijk met een glaasje goede rum erbij! Bekijk recept
Menu 2
Een lichter en verfijnd menu. Het gemakkelijkste menu en zo goed als volledig op voorhand te maken!
Pastinaaksoepje met crumble van Italiaanse ham en tuinkers
Een eenvoudig soepje, elegant afgewerkt, is de ideale starter voor een feestelijke maaltijd. Je kan de soep en garnituren op voorhand klaarmaken en je hoeft ze maar op te warmen net voor het serveren. We geven je ook nog een leuk ideetje mee voor de afwerking! Bekijk recept
Tartaar van zalm met appel en avocado
Tartaar van zalm is altijd feestelijk, smaakt fris en is lekker licht verteerbaar. Met een fris zuurtje en afwerkt met mooie avocadorolletjes en avocadocrème is dit echt een prachtig voorgerecht tijdens de feestdagen! Bekijk recept
Hertenfilet met portosaus, gratin van aardappel en peterseliewortel
Een heerlijk luxueus gerecht, ideaal voor de feestdagen! Een lekker mals stukje hertenfilet, mooi rosé gebakken, met een heerlijke portosaus bij en een originele gratin van aardappel en peterseliewortel, afgewerkt met peperige waterkers. Laat het feest maar beginnen! Bekijk recept
Hazelnoottiramisu
Tiramisu, dat lust nu eens werkelijk iedereen! Geef dit klassieke dessert een heerlijke twist, met hazelnoten. Hazelnootpasta wordt mee verwerkt in de mascarponeroom, er gaat wat hazelnootlikeur bij en tenslotte wordt het dessert afgewerkt met crunchy stukjes hazelnoot. Een zaligheid voor tijdens de feesten! Bekijk recept
Menu 3
In dit menu vind je minder klassieke kerstgerechten en daarom is het net zo verrassend! Smaken zal het sowieso!
Vitello tonato glaasjes
Vitello tonato is een heerlijke Italiaanse klassieker, vaak als voorgerecht geserveerd, maar het kan dus ook prima als een origineel hapje in een glaasje. Lekker feestelijk! Bekijk recept
Soepje van aardpeer en st-jacobsvrucht
Een elegant en feestelijk soepje, met aardpeer. Afgewerkt met gebakken sint-jakobsvruchten, bieslook en chips van aardpeer. Een heerlijk voorgerecht voor met Kerstmis! Bekijk recept
Zalm in filodeeg met spinazie en kruidenrisotto
Een origineel feestelijk hoofdgerecht. De zalm in filodeeg en de risotto kan je grotendeels op voorhand klaarmaken. Een half uur voor je wilt gaan serveren, zet je de zalm in de oven en werk je de risotto af. Gemakkelijk en met een mooi resultaat! Bekijk recept
Luchtige citroentaart met speculaasbodem
Speculaas, citroencrème en eiwitglazuur, het is een heerlijke frisse en feestelijke combinatie. Een prachtige taart om op de feesttafel te presenteren. Lekker met een glaasje ijskoude Limoncello erbij! Bekijk recept