Tartaar van zalm met appel en avocado

30 MIN
4 personen
Tartaar van zalm met appel en avocado

Tartaar van zalm is altijd feestelijk, smaakt fris en is lekker licht verteerbaar. Met een fris zuurtje en afwerkt met mooie avocadorolletjes en avocadocrème is dit echt een prachtig voorgerecht tijdens de feestdagen!

Ingrediënten

  • 400 g zalmfilet
  • 1 avocado
  • 1 Granny Smith
  • 3 lente-uitjes
  • 1 sjalot
  • 1 handvol kervelblaadje
  • 1 citroen
  • 100 ml zure room
  • 3 el olijfolie extra vierge
  • 2 el grof zout
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

    Vooraf te maken

  1. Bestrooi de zalmfilet met grof zeezout en laat het zout op een koele plaats 15 minuten intrekken. Spoel de zalm daarna af en dep hem droog. Snij de zalm in blokjes, bewaar afgedekt in de koelkast.
  2. Schil de avocado voorzichtig en trek met een dunschiller 8 fijne plakjes van de avocado. Rol op en besprenkel met citroensap. Bewaar in de koelkast. Snij de rest van de avocado in blokjes. Mix tot een crème met de zure room, enkele druppels citroensap en peper en zout. Doe in een spuitzakje en bewaar in de koelkast.
  3. Snij de sjalot en 3/4de van de Granny Smith in fijne blokjes. Snij de rest van de appel in fijne balkjes. Besprenkel de appel met citroensap. Meng de sjalot, de extra vierge olijfolie, de appelblokjes met de zalmblokjes. Kruid met peper en zout en zet koud weg. Snij de lente-ui in ringen.
  4. Vlak voor het serveren

  5. Verdeel de zalmtartaar in serveerringen en dresseer op borden. Werk af met lente-uitjes, balkjes Granny Smith, de avocadorolletjes, dotjes avocadocrème en enkele kervelblaadjes en serveer.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 522.69 kcal
Koolhydraten 13.1 g
waarvan suikers 8.54 g
Vet 41.3 g
waarvan verzadigd 9.94 g
Proteïnen 23.83 g
Vezels 5.6 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin