Soepje van aardpeer en st-jacobsvrucht

45 MIN
4 personen
Soepje van aardpeer en st-jacobsvrucht

Een elegant en feestelijk soepje, met aardpeer. Afgewerkt met gebakken sint-jakobsvruchten, bieslook en chips van aardpeer. Een heerlijk voorgerecht voor met Kerstmis!

Ingrediënten

  • 12 sint-jakobsvruchten
  • 500 g aardperen
  • 1 ui
  • 1 preiwit
  • 10 g bieslook
  • 700 ml groentebouillon
  • 100 ml room
  • 1 el olijfolie
  • 1 el boter
  • arachideolie
  • snufje nootmuskaat
  • peper en zout

BEREIDING

    Vooraf te maken

  1. Hou 2 ongeschilde aardperen apart. Schil de overige aardperen en snij in blokjes. Snij de ui fijn. Snij het preiwit in ringen.
  2. Verhit de olijfolie in een kookpot en voeg de ui en het preiwit toe. Laat 2 minuten stoven en voeg dan de blokjes aardpeer toe. Laat 8 minuten stoven op een zacht vuur, zodat de groenten niet aanbakken.
  3. Voeg de groentebouillon toe en breng aan de kook. Laat de soep 25 minuten zachtjes pruttelen. Mix de soep en kruid met peper, zout en nootmuskaat en zeef de soep.
  4. Was de ongeschilde aardperen goed en dep ze goed droog. Snij ze in dunne plakjes met een mandoline. Verhit een bodempje arachideolie in een pan en laat heet worden. Frituur de plakjes aardpeer tot ze licht beginnen te verkleuren en wat beginnen op te krullen. Schep ze uit de olie en laat uitlekken op keukenpapier. Bestrooi ze met wat zout. Hou apart op een droge plaats.
  5. Vlak voor het serveren

  6. Verwarm de soep opnieuw. Dep de sint-jakobsvruchten droog. Verhit de boter in een antikleefpan en bak de vruchten 2 minuten aan elke kant, tot ze een goudbruin randje vertonen. Kruid ze met peper en zout. Snij het bieslook fijn.
  7. Schep de soep uit in soepborden, giet er een wolkje room bij en leg er de gebakken sint-jakobsvruchten bij. Werk af met het bieslook en de aardpeerchips en serveer.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 375.4 kcal
Koolhydraten 29.67 g
waarvan suikers 4.98 g
Vet 17.82 g
waarvan verzadigd 8.63 g
Proteïnen 20.48 g
Vezels 2.44 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin