Tataki van tonijn

30 MIN
4 personen
Tataki van tonijn

Een klassiek, licht voorgerecht uit Japan: tataki van tonijn oftewel kortgebakken tonijn. De binnenkant van de tonijn moet nog mooi roze zijn, de buitenkant mooi dichtgeschroeid. Heerlijk met de frisse dressing en edamameboontjes erbij.

Ingrediënten

  • 300 g tonijnsteak
  • 150 g edamame
  • 12 blaadjes shiso
  • 2 cm gember
  • 2 el sojasaus
  • 1 el rijstazijn
  • 2 el sesamolie
  • 1½ kl rietsuiker
  • snufje peper

BEREIDING

    Vooraf te maken

  1. Stoom de edamamebonen 5 minuten in een bamboemandje boven kokend water. Dop de bonen.
  2. Schil en rasp de gember. Meng de helft van de sesamolie met de sojasaus, 1 eetlepel koud water, rijstazijn, rietsuiker en de geraspte gember. Kruid met peper. Zet koel weg.
  3. Bestrijk de tonijnsteak met de rest van de sesamolie en zet koud weg. Haal de tonijnsteak een half uur voor het serveren uit de koelkast.
  4. Vlak voor het serveren

  5. Verhit een pan op hoog vuur. Bak de tonijn 30 seconden aan elke kant. Snij in fijne plakjes en verdeel over de borden. Druppel er de dressing over en schik er de edamameboontjes en shisoblaadjes bij en serveer.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 216.65 kcal
Koolhydraten 12.79 g
waarvan suikers 9.26 g
Vet 9.87 g
waarvan verzadigd 1.43 g
Proteïnen 20.14 g
Vezels 0.17 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin